גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנחם עינן: "חולון וראשל"צ יהפכו למרכזי עסקים מפוארים"

קבוצת עזריאלי מסתערת על חולון וראשל"צ ויוצאת לדרך עם מרכז עסקים ענק בחולון ■ נשיא הקבוצה: "אין צורך לעבור את כל ת"א בשביל להגיע למשרדים ברעננה-הרצליה-כפר סבא

"אין לי ספק שחולון בראש ובראשונה, אבל גם ראשון לציון, יהפכו להיות מרכזי עסקים מפוארים והתהליך רק עכשיו מתחיל. אנחנו נשמש עוגן לאזור, וזו החלטה נכונה של עיריית חולון להתחיל איתנו כפרויקט ראשון במרחב הזה של אזור התעסוקה. לא מהיום למחר, אבל מחירי המגרשים באזור כבר עולים, אחרי ששמעו שאנחנו מתחילים לבנות שם, ואני חושב שזה מאפיין את ההגעה שלנו לאזורים חדשים כמו שקרה בערים נוספות שנכנסנו אליהן".

כך צופה מנחם עינן (אלוף במיל'), נשיא קבוצת עזריאלי, את השפעתו של פרויקט מרכז עזריאלי לעסקים בחולון, שתחילת בנייתו בהשקעה כוללת של כ-720 מיליון שקל צוינה לפני כעשרה ימים בטקס הנחת אבן פינה.

אחרי שבשנתיים האחרונות מקדמת עיריית חולון אסטרטגיה שכוללת תוכניות בניין עיר שיאפשרו כמיליון מ"ר של תעשיות מתקדמות באזור התעשייה, שמצוי בחלקו הצפון-מזרחי של העיר, וכן הנגשתו לצירי תנועה מרכזיים, ממריא כעת הפרויקט של קבוצת עזריאלי שנתפש כפרויקט הדגל של אזור התעסוקה המתחדש. זאת לאחר שב-2008 זכתה הקבוצה בשטח, הסמוך לשדרות ירושלים, במסגרת מכרז עירוני שפרסמה עיריית חולון.

על פני 33 דונם מקימה הקבוצה מרכז עסקים בשטח בנוי כולל של 210 אלף מ"ר, מתוכם 120 אלף מ"ר יהיו מיועדים להשכרה ו-90 אלף מ"ר חניונים. הפרויקט, אותו מגדירה הקבוצה כפרויקט הנדל"ן השני בגודלו בישראל אחרי מרכז עזריאלי בת"א, תוכנן בידי בעל השליטה בקבוצה, דוד עזריאלי בעצמו, יחד עם משרד משה צור אדריכלים בוני ערים, והוא יתחלק לארבעה מבנים: שני בניינים ריבועיים בשטח של 20 אלף מ"ר בנוי כל אחד, ושני בניינים מלבניים בשטח של 40 אלף מ"ר בנוי כל אחד. כל בניין יהיה בן 13 קומות, כששטח כל קומה במבנה ריבועי יהיה כ-1,500 מ"ר, ואילו שטח כל קומה במבנה מלבני יהיה כ-3,000 מ"ר - שטח גדול מהמקובל בפרויקטים למשרדים.

תמהיל השוכרים צפוי להיות מורכב מחברות מתחומי הפיננסים וחברות בולטות במשק שמתכוונות להעביר את המטה שלהן לאזור, שלפי תחזיות בענף הנדל"ן צפוי להפוך לאזור תעסוקה מתקדם נוסח הרצליה פיתוח. בלב הפרויקט יפותח פארק ירוק עם אזורי "התרגעות ומנוחה", לצד בתי קפה, מסעדות ועסקים לטובת שוכרי הפרויקט וכן חדר כושר, בריכה וספא.

הקבוצה כבר החלה בעבודות החפירה והדיפון לטובת הקמת מרתפי החניה על פני ארבעה מפלסים, שיכילו כ-2,600 מקומות חניה. מהפרויקט תהיה נגישות לצירי תחבורה עיקריים כמו כבישים 4, 44 ו-1, בעוד שהעירייה השקיעה עד כה 460 מיליון שקל בהקמת מחלף חולון-מזרח על כביש 4 (ליד תחנת הדלק הסיירים), לצד השקעה נוספת של 50 מיליון שקל בעבודות על הפנייה צפונה.

- זכיתם במכרז העירוני כבר ב-2008. מדוע זה לקח שנתיים?

עינן: "באופן טבעי, מרגע הזכייה במכרז מתחיל שלב הוצאת תב"ע ונושא האישורים עם העירייה, הכנת תוכניות ותיאום עם כל היועצים. זה זמן לא ארוך אגב - הלוואי שאני תמיד אוכל לזכות במכרז ושנתיים אחרי זה אוכל להתחיל לבנות. על השטח שבו זכינו הייתה אמנם תב"ע מאושרת בזמן שיווק המכרז, אבל התוכנית שלנו הייתה צריכה לעבור אישור חוזר בוועדה המקומית, לבדוק שהיא תואמת לתב"ע הקיימת. בנוסף לכך, על השטח עצמו גם היו פולשים שישבו בשני קצוות של השטח שהעירייה התחייבה לפנות אותם ולקח להם הרבה זמן והרבה כסף עד שפינו אותם. אחד הפולשים היה דוכן למכירה והשני היה שטח של חומרי בניין, מכירת חצץ ובלוקים. הייתה החלטת בית משפט והוציאו אותם".

- לאחרונה צץ שוב בתקשורת נושא ההכרח של הזוכים במכרזים להתחייב לפינוי פולשים, בעיה שמעכבת הרבה יזמים בדרכם למימוש הפרויקט. עד כמה זה באמת נפוץ?

"אני לא מכיר הרבה את נושא פינוי הפולשים במכרזים, אבל אני יכול לומר שבדרך כלל אם יש פולשים אני פחות שמח להיכנס לעסקה כזו. אם פשוט יש במקום זכאים בעלי נכס וצריך להגיע איתם להידברות על מחיר וכדומה, זה סיפור שאני מוכן לבדוק, אבל בכל מקרה אנחנו פחות נתקלים בתופעה הזו".

- במצגת למשקיעים כתבתם שמועד הסיום של הפרויקט הוא 2013-2019. למה הצפי לסיום מתפרש על פני שש שנים?

"אנחנו מאמינים שאת השלב הראשון, שכולל את החניון של כל הפרויקט ושני מגדלים מתוך ארבעה עם כ-60 אלף מ"ר, נסיים עד סוף 2013. את השניים הנוספים אנחנו לא יודעים מתי נתחיל, אבל אני יכול להגיד היום שזה לא יאוחר מ-2015-2016. 2019 היא השנה שהופיעה במכרז. שוב, אם יהיו לנו שוכרים לכל השטח, נבנה את הכל בבת אחת ועד 2014 נסיים".

- במה זה תלוי?

"זה תלוי בשיווק בלבד. אנחנו חברה שלוקחת סיכונים בתחום הנדל"ן, אבל יציבים לחלוטין בתחום הפיננסי. אנחנו מאמינים שאסור לנו לקחת סיכונים בשני תחומים, כלומר גם לקחת ליווי פיננסי גבוה מדיי לנכסים וגם נדל"ן בסיכון יותר גדול, קרי להתחיל לבנות לפני שיש לך שכירויות. התחלנו לבנות את מרכז עזריאלי בת"א בלי שהיו לנו שוכרים, וצדקנו בהחלטה. שם היו לנו אישורים לבנות רק מגדל וחצי והתחלנו לבנות, ובסיכומו של דבר בהמשך הדרך השכרנו את הכל והיינו צריכים להמתין לאישורים לסיים את המגדל השני ולהקים את המגדל השלישי. גם בפרויקט בחולון, כשהחלטנו להתחיל לבנות עוד לא ידענו שיש לנו שוכרים. היום, מבלי לפרט, יש לנו מגעים מתקדמים שעוד לא הגיעו לכלל סיכום. אין לי ספק שעד 2016 נסיים את שיווק הפרויקט בחולון".

- מניין הוודאות ל-2016?

"יש לכך שתי סיבות. הסיבה הראשונה היא שהמשולש של בת ים-ראשל"צ-חולון הוא אזור נדרש מבחינת משרדים, וההיגיון אומר שאין צורך לעבור את כל ת"א בשביל להגיע למשרדים ברעננה-הרצליה-כפר סבא. באזור בת ים-ראשל"צ-חולון יש 600 אלף תושבים, שזה יותר מהמשולש של רעננה-הרצליה-כפר סבא. הסיבה השנייה היא שאנחנו מאמינים באיכות הפרויקט, בארכיטקטורה שלו, שנבנתה באמת ברוחב לב ועם ראש מדהים של דוד עזריאלי ומשה צור, וכשם שרוב הגופים מכירים את קבוצת עזריאלי והולכים אתנו, אני משוכנע שהם יעשו את זה גם בחולון".

מתחילים את המע"ר

עינן מתייחס, כאמור, לתופעה שבה האזור בו הוקם פרויקט של הקבוצה מתרומם בהתאם. "כשהגענו לאזור שבו הוקם מרכז עזריאלי בת"א, התחלנו בעצם את מה שהיום קרוי המע"ר הצפוני", הוא מפרט, "כך התחיל גם המע"ר של מודיעין אחרינו, ומיד אחרי שהלכנו לירושלים עם קניון מלחה החליטו שם ללכת על הגן הטכנולוגי. הגענו לאזור של קניון איילון שהקמנו ברמת גן לפני 25 שנה כשלא היה שם דבר, ועכשיו האזור הוא זירת עסקים חשובה של גוש דן".

אי אפשר בימים אלה להתעלם משיחת היום בענף הקניונים - העסקה שבה רוכשת קבוצת מליסרון, שבשליטת יולי, ליאורה ואייל עופר, את קבוצת בריטיש ישראל תמורת 1.7 מיליארד שקל. קבוצת עזריאלי מחזיקה בנכסים מניבים בשטח כולל של 548 אלף מ"ר להשכרה וכ-180 אלף מ"ר בהקמה. בבעלותה 14 קניונים, מתוכם שלושה בבנייה (קניון קרית אתא, קניון עכו והקניון בצומת ראשונים בראשל"צ), אבל כשתשלים מליסרון את רכישת בריטיש היא תחזיק במספר כפול של קניונים - 28.

- האם עזריאלי, שעד היום הובילה את הענף, מודאגת מהתגברותה הצפויה של קבוצת מליסרון והעפלתה למקום הראשון מבחינת מספר הקניונים בישראל?

"בכלל לא, וכדי לקבל פרופורציות השווי של עזריאלי בשוק ההון הישראלי הוא כרגע קרוב ל-12 מיליארד שקל. השווי של שאר חברות הנדל"ן ביחד הוא פחות מאתנו, והשווי של מליסרון ובריטיש ביחד הוא פחות מ-5 מיליארד שקל. זה חשוב לקבל סדרי גודל כשמדברים על הנושא הזה. דבר נוסף, אנחנו לא מתחרים אחד בשני במספר הקניונים, אין קשר לדבר הזה ובזה אנשים טועים, ומשום כך כשרשות ההגבלים העסקיים פנתה אלינו לא הסתייגנו לגבי הנושא של מיזוג שתי החברות. תחרות היא תמיד בין קניונים שכנים, לא במספר הקניונים. אני בהחלט שמח שיש פחות אנשים בתוך השוק, לא בגלל נושא התחרות אלא כי אני חושב שהתמורה שיקבל הציבור היא טובה יותר. הציבור יקבל קבוצות חזקות והשוכרים יקבלו חברות חזקות ולא קניונים בודדים עם חולשות די טבעיות שיש למישהו כקניון בודד. יש היום קונסולידציה כשקניונים בודדים רוצים להימכר על ידי הבעלים שלהם, והראיה היא שקנינו את קניון חיפה השנה ואת קניון גבעתיים לפני שנתיים".

- לדעתך רונית קן, הממונה על ההגבלים, תאשר את עסקת מליסרון-בריטיש?

"אני לא יודע אבל אני מניח שכן. אני חושב שזה מוצדק לאשר את זה. בסך הכל טובת העניין עומדת לעיני, וזו לא שאלה של תחרות וכדומה, כפי שחושבים. הכל בסדר".

- שכנתה של חולון, ראשל"צ, מתכוונת להתחרות בחולון בזירת המשרדים. מלבד הקניון שאתם מקימים בצומת ראשונים, אתם בתמונה מבחינת משרדים שם?

"אנחנו כל הזמן בתמונה. זהו אזור מצוין לפיתוח של היי-טק, משרדים ומרכזי תעסוקה, ובקומפלקס של הקניון שנקים שם גם נבנה מגדל משרדים בן 20 קומות, אבל אנחנו גם מתעניינים במקומות נוספים בעיר".

יצוין שבשבוע שעבר התוכנית בראשל"צ אושרה בתנאים למתן תוקף ע"י ועדת המשנה להתנגדויות במחוז מרכז, אשר דחתה את מרבית ההתנגדויות.

- אולי בשטח הצבאי שרוצים לפנות בעיר לטובת שטחי היי-טק?

"הלוואי, אבל אני לא מציע לחלום שמחר זה מתפנה, ואני אומר זאת כמי שפעם טיפל בפינוי בסיסים צבאיים, במסגרת תפקידי כראש אגף תכנון של צה"ל במשרד הביטחון, ואז, בניגוד לדעה של כולם, הצבא החליט שהוא לא יכול לפנות את המתחם הצבאי בראשל"צ. זה אזור מצוין, אבל יש לדון עם רשויות הצבא על כך".

- כחברה שעוסקת בעיקר בייזום, איך אתם רואים את מצב ביורוקרטיית התכנון בארץ?

"הביורוקרטיה היא בהחלט לא סימפטית, אבל יחד עם זה אני לא מציע רק לטפל בהשמצות בתחומים האלה של התכנון, כי העובדה היא שעם כל מה שאנחנו מבקרים ובצדק, עדיין בונים בארץ בקצב מסחרר ואנחנו דוגמא מצוינת לכך במה שעשינו בשנים האחרונות.

"יחד עם זאת, אני חושב שיש כמה ליקויים בסיסיים בכך שאם כל בר דעת רוצה - הוא יכול להתנכל בתכנון לגיטימי שקיים והוא מפריע בדרך כלל ללא שיש לו סיבה אמיתית לדברים. הדוגמא הכי טובה היא שבראשל"צ בנינו תוכנית יחד עם הוועדה המקומית והוועדה המחוזית להקמת מרכז קניות ומגדל משרדים ועברנו את כל התהליכים. הוגש ערעור בידי צוות מיומן בנושא, שעושה את זה כבר כמה פעמים בכמה מקומות ואני חושב שהדבר הזה הוא בלתי סביר בעליל. הרשויות מהסיבות שלהן דוחות ודוחות, הן לא רוצות להישאר חשופות כי יש איומים בלתי סבירים על מקבלי ההחלטות ברשויות וכרגע אנחנו ממתינים חודשים רבים לקבל אישור לאחר שזה עבר את כל הדרגים, כולל ועדת הערר, ואנחנו עדיין ממתינים לקבלת ההחלטה מזה כמה חודשים. הדוגמא הזו קיימת בעוד כמה מקומות, אבל בסיכומו של דבר בגדול אני לא יכול להתלונן יותר מדיי. בחולון לא הייתה לנו בעיה, גם לא בעכו ולא בקרית אתא, כך שהאמירה הכוללנית הזו חוטאת לאמת ופוגעת בחלק מהרשויות. אנחנו בהחלט נהנים מזה שאנחנו מצליחים לבנות בארץ".

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר