גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: כך ייבחרו מנכ"לים וסמנכ"לים בשנת 2011

השנה הבאה מסתמנת כשנה זהירה שתתמקד בבחינת עלויות מול תועלת ■ הדבר יבוא כמובן לידי ביטוי גם בגיוס המנהלים הבכירים הנכונים ביותר ■ איך בדיוק?

אין ספק שהתקופה הכלכלית הנוכחית מבלבלת הנהלות ארגונים גם בהקשר של גיוס בכירים. הן ממשיכות לשאול עצמן - איפה אנחנו נמצאים על גרף המשבר? האם יצאנו ממנו סופית, האם אנחנו נמצאים באמצעו, או שאולי בכלל לא היה משבר אמיתי במחוזותינו?

אבל גם לנוכח הנחות העבודה האופטימיות ביותר לשנה הבאה - כל המנהלים ששוחחנו איתם העידו, כי הזירה העסקית בשנת 2011 הולכת להיות מאופיינת במטבעות לשון כמו "זהירות", "עלות-תועלת" ו"דיוק".

איפה הרוח הזו תפגוש את מחפשי העבודה ששואפים להתברג למשרת חבר הנהלה בארגון מוביל? איך היא תשפיע על שכרם? ערב השנה האזרחית החדשה ממפה "גלובס" את חמש התמורות החדשות שיובילו את ניהול הקריירה ואת איתור המשרות של בכירים - עבור כל מי שנושא עיניו למשרות מנכ"ל או סמנכ"ל.

1. יחפשו קורות חיים דיגיטליים

גילה גדעון, מנכ"ל אפקטיבה, מתמחה בגיוס בכירים ברשתות חברתיות

גילה גדעון / צלם תמר מצפי

"הטכנולוגיה מאפשרת להביא את היכולות המקצועיות לידי ביטוי"

"הנייר כידוע סובל הכול, וממסמך קורות החיים ה'רגיל' מתקשים המגייסים לשפוט את טיבו האמיתי של המועמד, מה גם שהתכנים של אותו מסמך מודפס-סטטי, מתיישנים במהרה. היום, יותר ויותר מחפשי עבודה עוברים לפורטפוליו דיגיטלי, שבו הם מציגים תיק עבודות אינטרנטי כ'חלון הראווה' של יכולותיהם, ומאפשרים למעסיק לקבל תובנות על-פי תוצאות בפועל.

"בארה"ב מחפשי עבודה מגלמים כבר היום את הידע שלהם בקמפיינים ביו-טיוב או בבניית תיק עבודות דיגיטלי. בארץ הנושא מתחיל לקבל תאוצה בעיקר במקצועות החזותיים כמו גרפיקאים, אדריכלים, מפתחי אפליקציות, מומחי UX (חווית משתמש), מעצבי מוצר וכיו"ב. אבל התופעה בהחלט תתרחב ב-2011 גם למקצועות מסורתיים אחרים, למשל, שיווק וכספים, כיוון שהטכנולוגיה מאפשרת היום למחפשי עבודה להביא את היכולות שלהם לידי ביטוי פומבי.

"בכלל, הנושא של יצירתיות בחיפוש משרה בכירה, והמצאת דרכים 'מחוץ לקופסה' הופך קריטי מאוד. ישנו סיפור מקסים על אשת מקצוע אמריקנית בעולם הפרסום, שהשתוקקה לעבוד באחת הפירמות המובילות. היא מיפתה את שמות מקבלי ההחלטות בחברות הנחשקות, רכשה בגוגל מילות מפתח על שמם, ופרסמה מודעה בקישורים הממומנים בנוסח: 'ג'ון סמית' - אני רוצה לעבוד עבורך. רוצה לשמוע עוד?'.

אותם מנהלים בכירים שחיפשו את שמם באופן אקראי בגוגל נתקלו במודעה שלה, הסתקרנו, הקליקו, והלינק הוביל אותם אל הפורטפוליו הדיגיטלי שלה. בדרך מקורית ויוצאת הדופן זו היא הפגינה דוגמה אמיתית ליצירתיות שלה, לרמת תושייתה הגבוהה ולהיותה פרואקטיבית וחדשנית".

- למה יצירתיות כזו קריטית?

"בניגוד לתחושת האופוריה המדומה ששוררת, כאילו יצאנו מהמשבר ושוק התעסוקה חזר לימיו הטובים, עדיין יש הרבה מאוד מתחרים על המשרות הבכירות השוות. בנוסף, בשנתיים האחרונות, כשהשוק היה גדוש במובטלים, הם נאלצו ללמוד כלים של שיווק עצמי באינטרנט כדרך הישרדות. מחפשי העבודה של היום, במיוחד במשרות בכירות, מוצאים עצמם מתמודדים גם מול המומחים האינטרנטיים החדשים הללו, והם מבינים שהם חייבים לבלוט מעל התחרות, לתפוס את תשומת לב של המעסיק, שטובע בהיצע של מאות מועמדים נוספים. אתה חייב להוכיח, כבר בשלב הסינון הראשוני, יכולות, חדשנות, אלגנטיות ומקוריות, שיפתו את המגייס לפנות אליך".

2. ינסו לנבא את התאמתו לתפקיד

רענן הס, מנכ"ל נועה הון אנושי, פסיכולוג תעסוקתי

רענן הס / צלם איל יצהר

"אפשר לדעת מראש האם המועמד 'יספק את הסחורה'"

"מנהלים ומגייסי עובדים כבר לא מסתפקים בממצאים שזורמים אליהם משיטות המיון המסורתיות. ב-2011 הם יחפשו כלי סינון שיתנו מענה לשאלה: האם המועמד למשרת ניהול בכירה יביא לי תוך איקס חודשים את התוצאות העסקיות שהצבתי לי כמטרה?

"צריך להבין ששיטות הסינון שהכרנו מספקות אך ורק אינפורמציה כללית על מבנה האישיות, הפסיכולוגיה, המיומנויות הרכות, היכולות המקצועיות ודפוסי התנהגותו של המועמד. הנתונים הללו, מסתבר, לא מנבאים האם המועמד 'יספק את הסחורה', כלומר האם הוא יקדם באופן ממשי את הפירמה אל היעדים שהוגדרו לה".

- למה הכוונה?

"אם, לדוגמה, ארגון השואף להגדיל את הרווחיות השנתית שלו במיליון דולר מבקש לגייס סמנכ"ל מכירות. עד היום, כלי הערכה והמיון המסורתיים ניפקו מידע על מועמד בנוסח: גמיש, ורבלי, טקטיקן, כריזמטי, בעל יחסי אנוש טובים וכו'.

"ב-2011 כלי ההערכה יהיו אלה שיידעו לנבא האם המועמד שלפניי באמת מסוגל להזרים לקופת הארגון מיליון דולר נוספים על בסיס שנתי. זהו הבדל מהותי מאוד, שהופך את תהליכי הסינון של מועמדים למשרות בכירות לקונקרטיים ולמדויקים לארגון. כלים חדשים אלה נקראים בז'רגון המקצועי: 'כלים לניבוי תפיסת תפקיד'.

"המשמעות היא שכלי הסינון מהדור החדש הם Tailor-made - כלים שנבנים ומעוצבים לכל פירמה בנפרד, על-פי צרכיה ויעדיה המדויקים. בארה"ב שיטות סינון כאלו נמצאות בשימוש נפוץ. בארץ אמנם חלה הפנמה ב-2010 לגבי נחיצותם, אבל ב-2011 המגייסים יתפסו את הקריטיות שלהם להתאמת מועמדים וישתמשו בהם יותר ויותר".

- מדוע דווקא עכשיו?

"בעיקר בגלל האובססיה של המנהלים ל-ROI, על רקע הפוסט טראומה של המשבר. כבר ב-2010 ראינו לחץ על כל גורם וגורם בארגון (לא רק על מנהלי המכירות) להביא תוצאות שניתן למדוד ולתרגם לכסף".

3. יתרשמו מהמיתוג המקצועי שלו באינטרנט

אהרל'ה כהן, מנכ"ל הד האנטר, מתמחה בצייד ראשים

אהרל'ה כהן / צלם תמר מצפי

"ככל שהמועמד פעיל יותר ברשת, מתרשמים ממנו יותר"

"ב-2011 מי שלא ישחק את 'משחק המיתוג האישי' ימצא עצמו בנחיתות משמעותית. על הצורך החזק במיתוג אישי ככלי שיווק במציאת משרה שווה, תעיד גם הדיסציפלינה החדשה של 'מומחים לבניית מותג אישי באינטרנט'.

"מחפשי עבודה למשרה ניהולית בכירה שעושים את תהליך המיתוג בעצמם, נוקטים היום בכמה שיטות: פעילות אינטנסיבית בקבוצות דיון מקצועיות, כתיבת בלוגים, שליחת פוסטים בתדירות גבוהה, ושימוש תכוף ב-Name-drop של מותגים אישיים מעולמות התוכן המקצועיים שלהם.

"למשל, אם מהנדס תוכנה מחפש משרה ניהולית בכירה כמנהל פיתוח בארגון מוביל הוא ישגר באופן תדיר מסרים בסגנון: 'אני עכשיו בכנס מחשוב עננים של Salesforce (החברה המובילה את מחשוב העננים בעולם), שומע את מרק בניוף (מנכ"ל החברה)". הוא גם יזרוק לאוויר באזוורדים מקצועיים וישתמש בשפה מקצועית מרשימה, כדי להפגין נוכחות ולהראות שהוא קשור בטבורו עם חוד החנית של הטכנולוגיה.

"טקטיקה נוספת למיתוג אישי נערכת דרך פתיחת קבוצות דיון אקסקלוסיביות בלינקדין בתחום המקצועי, כשבאופן מכוון המועד לא יאשר כל חבר. האקסקלוסיביות הזאת תקנה לו הילה של מנהל מועדון מקצועי-יוקרתי-סגור, ותחזק אותו כמותג. מיתוג אישי זה הפך להיות קריטי גם כשארגונים מגייסים עובדים למשרות בכירות דרך מודעות דרושים.

"למעשה, גם במקרה כזה הדבר הראשון שהרכז הגיוס עושה הוא להקליד את שם המועמד בגוגל, בפייסבוק ובלינקדין ולהתרשם מהפעילות המקצועית שלו. ככל שהוא נגוע יותר באבק 'סלבריטאיות' באינטרנט, הם מתרשמים יותר. אפילו גופים במגזר השלישי מחפשים היום מותגים לתפקידי ניהול, ולא מוכנים להתפשר יותר על שמות עלומים".

- למה תופעה זו מתחזקת?

"בגלל התחרות. אנו עדיין נמצאים בסיטואציה משברית והאופוריה של תחילת השנה לגבי מצב התעסוקה אינה אלא אשליה. בתנאים כאלה משמעות המיתוג האישי הופכת להיות יותר ויותר קריטית להצלחה בהתברגות למשרה ניהולית בכירה. מעבר למיתוג פר סה, האינטנסיביות של יצירת פוסטים ועצם הניסיון לבנות מיתוג אישי, מעידים על המועמד דברים טובים אחרים: שהוא יוזם, איש מקצוע, דינמי, שיש לו חברים, שהוא נטוורקר, שהוא מדבר את השפה המקצועית, ובעיקר שהוא אדם חדשני.

"מה שיפה הוא שהמיתוג האישי של 2011 נגיש להמונים, בשעה שעד לפני שנים ספורות בלבד הוא היה שמור ליחידי סגולה (בעיקר למנכ"לים וליו"רים) שהצליחו לייצר לעצמם יח"צ דרך כתיבת טורי דעות ופרשנויות בעיתונות".

4. יוודאו ששכרו יכלול גם "קנס" על ביצועים כושלים

אבי ניר, מנכ"ל קומפויז'ן, מתמחה בייעוץ שכר ותגמול לפירמות מובילות

אבי ניר / צלם תמר מצפי

"חלק מהבונוס ישוחרר רק אם הביצועים לא יצנחו"

"בשנה הקרובה יחולו מספר שינויים משמעותיים בתגמול מנהלים בכירים. בהקשר של חלוקת בונוסים, המודל לפיו הדירקטוריון מחליט בסוף השנה בנושא, ילך ויפנה מקום למודל שבו הכללים והעקרונות וגובה הבונוסים יוגדרו מראש בתחילת כל שנה.

"לפי שעה תרחיש זה קורה בבנקים, בחברות ביטוח, ובבתי השקעות; אבל ב-2011 תופעה זו תפלוש ותחלחל גם לענפים אחרים, בשלב ראשון בעיקר בחברות הציבוריות. בנוסף, הבונוסים יתבססו על ביצועים של יותר משנה אחת.

"מודל תגמול מעניין נוסף שייכנס ב-2011 הוא מנגנון ה'קנס ולא רק פרס' בהקשר של שכר מנכ"לים וחברי הנהלה. מדובר על כך שבסוף השנה הבונוס לא יוענק למנהל הבכיר במלואו, אלא יתפרס על פני שלוש שנים קדימה.

"למשל, רק חלק מהבונוס לשנת 2010 יוענק למנכ"ל בתום השנה והיתרה, שממתינה בקופת הפירמה, לא תשוחרר אם בשנים העוקבות ביצועי הפירמה יצנחו. זהו מנגנון של 'קנס' במירכאות, שהרי לא אומרים למנכ"ל להביא כסף מהבית, אבל הבונוס שממתין לו לא משתחרר אל כיסו.

"צריך להבין שמודל זה קשה מאוד לעיכול בארץ, אבל הניצנים שלו כבר הופיעו ב-2010 בבנקים. ב-2011 אני רואה את התהליך הזה מתרחב לענפים נוספים באופן מדוד ואיטי, כיוון שכאמור קשה מאוד 'לבלוע' אותו.

"בארגונים שבהם מחלקים אופציות לעובדים נראה יותר ויותר אימוץ של המודל הבריטי, לפיו האופציה כבר לא מבוססת על מנגנון של זמן ומחיר מניה. עצם הקבלה תהיה כפופה לביצועים של העובד".

- מדוע השינויים הללו מתעצמים בשנה הקרובה?

"הטריגר המרכזי לשינויים במודלים הללו מונח ברמת הרגולטור, שהיום מפשפש יותר בציציות, ואכן השינויים כבר מתרחשים בשוק הפיננסים. אבל, כיוון שדירקטורים יושבים במספר חברות ובמגוון ענפים, הם מביאים איתם מחברות הפיננסים את הרעיונות הללו, וכך השינויים הללו מתפשטים מהבנקים, מבתי השקעות ומחברות הביטוח גם לענפים כמו תעשייה, קמעונאות, נדל"ן, תשתיות, קומודיטי, ועוד.

"בנוסף, דעת הקהל מחלחלת אל קביעת הנורמות ומשפיעה עליהן. המודעות העולה וגוברת לממשל תאגידי, לשקיפות ולאחריות חברתית גרמה לכך שהדירקטוריונים כבר לא מאשרים בהינף יד ובקלות את שכר הבכירים, והם מציבים בקבלת ההחלטות שלהם גם שיקולים שמשקפים את התחדדות האחריות של הדירקטוריון לסוגיית השכר".

5. יתורו אחר הצלחותיו המוכחות

עינת גז, מנכ"ל רילוקיישן ג'ובס, מתמחה ברילוקיישן

עינת גז / צלם תמר מצפי

"בעלי החברות מסמנים לעצמם מנהלים בפירמות שהצליחו בתקופת המיתון"

"החלפת מנהלים בכירים היא אחת התופעות הבולטות של 2011, מה שפותח הזדמנויות לאיוש משרות בכירים. אם בעומקו של המיתון ב-2009 ומאוחר יותר ב-2010, בעלי המניות לא נגעו בעובדים שכיהנו בתפקידי ניהול בכיר, כיוון שהם שאפו לשמר את הקיים ולהימנע מ'לנענע את הסירה', הרי שבשלהי 2010 יש כבר הצהרת כוונות ברורה של הפירמות להחליף את המנהלים הבכירים בדרג ההנהלה כתוצאה מאי-עמידה ביעדים או על רקע של היעדר היערכות מספקת.

"ההסבר לטיימינג פשוט. בעיצומו של המשבר ומיד אחריו היה למנהלים שלא סיפקו את הסחורה תירוצים ('זה המשבר'). היום, בעלי הבית כבר לא סובלניים לטיעונים כאלה ותולים את הכשלים של בניהול לקוי".

- מה רואים בשטח?

"באופן מובהק רואים חיפוש אלטרנטיבות למנהלים בכירים בארגון, כשהתהליך נעשה מתחת לפני השטח, בדיסקרטיות מרבית, ובעיקר בהד-הנטינג. בעלי החברות מאתרים פירמות שהצליחו בתקופת המיתון או שהתרחבו לנתחי שוק נוספים, וממפים מתוכן את המנהלים הבכירים שהיו מעורבים בתהליכי ההצלחה, ואז הם מכוונים למועמדים ספציפיים מאוד. אנו רואים היום יותר משרות ניהוליות פתוחות, למרות שהן לא מופיעות במודעות הדרושים באופן פומבי".

- מהי המשמעות האופרטיבית של זה?

"שיש לעבוד חזק מאוד על המיתוג האישי, ולהבין שאם אתה מכהן בחברה שהצליחה מאוד ופתחה שווקים חדשים, גם אם היית שם מנהל בדרג ביניים, שווה לך להגיש מועמדות תוך הדגשת המעורבות והתרומה הסגולית שלך לאותו תהליך שהצליח. כיוון שתהליך החיפוש למשרות ניהול בכירות נערך מתחת לפני השטח, נוכחות דיגיטלית ממוקדת מטרה חיונית מאוד.

"עוד משהו שכדאי לדעת, למי שלא מצליח התברג למשרה ניהולית בכירה בארץ: 2011 היא שנה להזדמנויות קריירת בכירים ברילוקיישן . אם ב-2009-2010 הייתה נטייה להתפשר על איכות המנכ"לים ברילוקיישן (כיוון שממילא השוק דשדש גם שם), הרי שהיום רואים בפירוש חברות שחוזרות להשקיע בשווקים חדשים, ולהפגין נוכחות אגרסיבית במקומות כמו חבל הבלקן, מזרח אירופה ודרום אמריקה, כשהם מחפשים שם תותחי ניהול".

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי