גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חגי שלום שילש את שווי טיב טעם - וקובי טריביטש נהנה

מייסד רשת המזון ניצל את השבחתה תחת ניהולו של חגי שלום, ומכר מניות ב-36 מיליון שקל ■ מחצית מהמניות הנמכרות רכש שלום עצמו, שעלה להחזקה של 51.7% בטיב טעם

לאחר עלייה של יותר מ-100% בשוויה של טיב טעם בחצי השנה האחרונה, מכר מייסד רשת המזון, קובי טריביטש, חבילת מניות נוספת על זו שמכר בחודש יוני האחרון. טריביטש מימש שלשום (א') בעסקאות מחוץ לבורסה כ-11% ממניות טיב טעם בהן החזיק, תמורת כ-36 מיליון שקל, לפי מחיר של 3.3 שקלים למניה - נמוך בכ-8% ממחיר השוק.

לאחר המכירה נותרו בידי טריביטש 25.5% ממניות הרשת, ולדבריו "זה זמן טוב לממש, אבל אני עדיין בחברה ואשאר בה עוד הרבה שנים. בחברה עושים עבודה נהדרת. חגי מנהל טוב".

"חגי", הלא הוא חגי שלום, בעל השליטה הנוכחי בטיב טעם, ניצל את מהלך המכירה כדי להגדיל את החזקותיו בטיב טעם, ורכש כ-5% מהמניות שמכר טריביטש תמורת כ-16.5 מיליון שקל. היתרה נמכרה לגופים מוסדיים. כעת יחזיק שלום ב-51.7% ממניות רשת הקמעונאות, באמצעות חברת הארגז שבבעלותו.

במקביל, בשבוע שעבר אישר דירקטוריון טיב טעם הסכמים עם חברת הארגז של שלום, לרכישת מערכות לפעילותה השוטפת בהשקעה עד 2 מיליון שקל ולקבלת שירותי תחזוקה ממנה תמורת עד 1.5 מיליון שקל.

מהלך ההשתלטות של שלום על טיב טעם החל בסוף 2009, אז השקיע 38 מיליון שקל ברכישת 38.1% ממניות הרשת שהחזיקו בעלי האג"ח של אנטר הולדינגס (שנקלעה להקפאת הליכים), וזאת לפי שווי חברה של 100 מיליון שקל בלבד. בד-בבד, העמיד שלום לטיב טעם הלוואת בעלים בסך 32 מיליון שקל, לפירעון תשלומי יתרת הקרן והריבית למחזיקי איגרות החוב של החברה.

ביוני האחרון השקיע שלום 12 מיליון שקל נוספים ברכישת 6% ממניות הרשת, מרביתן מידי טריביטש, לפי שווי חברה של 200 מיליון שקל. הרכישה הנוכחית מתבצעת כאשר שווי השוק של טיב טעם כבר עומד על כ-350 מיליון שקל.

"זהו, לא צריך עוד מניות"

מאז נכנס שלום לטיב טעם הוא "ניער" את הרשת, שנקלעה בזמנו לקשיים, על-ידי שורת צעדי התייעלות וצמצום הוצאות. במסגרת זו הוא מקדם סגירה של חלק מחנויות הרשת, שבסוף הרבעון השלישי מנו 28 סניפים, וכן משנה את הרכב המוצרים בסניפים ומפחית את עלויות הניהול.

במקביל לעליית שווי החברה, סימנים חיוביים ראשונים למהלכיו של שלום כבר באים לידי ביטוי בתוצאות הכספיות. ב-9 החודשים הראשונים של 2010 הציגה טיב טעם עלייה של 4.9% במכירות, לסך של 770 מיליון שקל, שיפרה את הרווחיות התפעולית ועברה מהפסד לרווח נקי של 11.8 מיליון שקל.

"רציתי לעבור את ה-50% החזקה, למרות שלא היה שום ספק לגבי השליטה האפקטיבית שלי בטיב טעם", אמר היום שלום. "קובי שאל אם אני רוצה לקנות, ואמרתי שכן, כדי לעבור את ה-50%, וזהו. הגעתי לרף הזה, ואני מניח שקובי ימשיך למכור מניות כמו שעשה עכשיו. עובדתית, הוא ירד מהחזקה של 41% ל-25%, אז אני מניח שזאת המגמה".

- תקנה עוד מניות?

שלום: "בעיקרון לא. יכול להיות שפה ושם יהיה משהו, אבל אני לא זקוק לזה יותר. יש לי גם עניין גדול שהציבור יהיה שותף בכיר יותר ברשת, כי זה מגדיל את הסחירות במניה. המניה הזאת לא ידעה בעבר מחזורים כאלה, לא 10 וגם לא חצי מיליון שקל ביום, דבר שקורה הרבה לאחרונה".

- טריביטש מעורב בחברה כיום?

"במידה לא משמעותית, בעיקר בתחום הרכש מן החי".

- אתה מרגיש שייצבת את רשת החנויות?

"ייצבנו את הרשת ללא ספק, אבל יש לנו עוד הרבה מאוד תוכניות. אנחנו מתכוונים לפתוח ב-2011 עוד מספר חנויות, תלוי במציאת מיקומים. אני מעריך שזה יהיה 3-5 חנויות בינוניות ומטה, בגודל 1,000-1,500 מ"ר, וחנויות טיב טעם in the city.

"מוקד הפעילות שלי יהיה באיחוד מפעלי הבשר של החברה, שם אני רואה פוטנציאל גדול מאוד. נשקיע מיליוני שקלים ברכישת מכונות חדשות. מעבר לכך, נשביח את כוח-האדם בחברה ונעמיק את היבוא".

- כיצד הרשת תושפע מעליות המחירים?

"נצטרך להעלות מחירים בהתאם. אין לנו מרווחים לספוג אותם, ולכן אחד לאחד זה יתגלגל לצרכן".

עוד כתבות

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"