גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הנזקים לאיילון נגרמו מכך שהורחקנו מניהול לטובת זרים"

מייסד איילון, לוי רחמני, מדבר על התוצאות הלא-מזהירות ("המכונה הטובה לא טופלה כיאות") ועל מכירת החברה ("אינה עומדת על הפרק, אבל אני לא פוסל דבר והכול ייבחן עניינית")

במהלך שנות התשעים של המאה הקודמת הכניס לוי רחמני שותף לקבוצת הביטוח והפיננסים איילון, שאותה הוא מוביל מאז שהקים אותה. כשאותו שותף, המשקיע דוד פישר מארה"ב, ביקש לעלות ליותר מ-50% בהחזקותיו במניות איילון, רחמני לא הסכים לכך. "אמרתי לו שאת החברה בניתי בעשר אצבעות, ורק אלוהים יכול להוציא אותה מידי", הוא מספר בראיון בלעדי ל"גלובס".

כיום, שנים רבות לאחר אותה התרחשות, קבוצת איילון, הנסחרת בשווי של 360 מיליון שקל, היא עדיין החברה של משפחת רחמני, אלא שהפעם לוי רגוע הרבה יותר בנוגע למי שמחליף אותו כראש הקבוצה. "יש דור שלישי ויש המשכיות", הוא אומר בהתייחס לבנו נגה, שמכהן כיו"ר איילון ביטוח, ומוסיף: "איילון היא חברה משפחתית: יש את משפחת אליהו, משפחת המבורגר ואותנו".

אגב, אחרי האפיזודה המיותרת מבחינתו עם פישר, לרחמני - זקן השבט בין ראשי ענף הביטוח המקומי - הייתה שותפות עם לא אחר מאשר שלמה אליהו, שכמו לוי הקים גם הוא חברת ביטוח מאפס, ונמנה עם ותיקי הענף. לאליהו, שהחזיק ב-36% ממניות איילון, יצא ברבות השנים שם של שותף קשה, שאינו חושש מעימות. מבחינת רחמני התיאור הזה עושה עוול לאליהו. "בניגוד למה שאומרים, ששלמה אליהו קשה כשותף, אני רק יכול לומר שהוא היה שותף אידיאלי והתנהג בצורה הכי יפה שאפשר", הוא אומר.

איילון עומדת למכירה או עשויה להתמזג עם גוף פיננסי אחר?

"לא. מכירת החברה לא עומדת על הפרק. יחד עם זאת, באופן כללי אני לא פוסל שום דבר, והכול ייבחן עניינית, ואם שתיים ועוד שתיים מביא עשר, אז נעשה את החשבון".

את כל חייך הבוגרים עשית בעסקי הביטוח המשפחתיים. השנה תהיה בן שמונים. עד מתי תנהל את הקבוצה?

"הבעיה היא לא הגיל שלי. נגה מנהל את חברת הביטוח ואין שום בעיה. כל עוד אתה על הרגליים - אתה בא לעבודה".

"לא מעניין אותי איפה אנחנו בענף"

איילון עברה דרך ארוכה, ולוי רחמני הוא למעשה הדור השני של המשפחה הירושלמית הוותיקה (הוא כבר מזמן תל אביבי) בעסקי הביטוח. "אני דור שני בביטוח. למעשה, ב-1 בספטמבר 1951 , בהנחייתו של אבי, ירדתי לתל אביב לפתח את עסק המשפחה.

"ייצגנו אז בארץ את ניו זילנד חברה לביטוח. היה לי חדר קטן אחד ליד גימנסיה הרצליה בתל אביב, עם מזכירה שעשתה את הכול לצדי. נסעתי באופניים ומשם התחלתי", הוא מספר על ההתחלה הצנועה של החברה, שכיום יושבת בבניין רב-קומות בבעלותה, באזור הבורסה ברמת גן.

"ב-1976-1977 ייסדנו את חברת הביטוח איילון, בשיתוף (27%) עם ניו זילנד חברה לביטוח. ב-1985-1986 קנינו את חלקם וב-1987 הפכנו לחברה ציבורית. כל השנים הללו אני מנכ"ל ויו"ר הקבוצה.

"התחלתי לפעול לפי החזון שלי מ-2000. רציתי לקנות קרן פנסיה ובית השקעות לפני כולם, כשלא הבינו מה אני רוצה. ראיתי כבר אז לאן צריך ללכת - וזה המקום שבו אנחנו והשוק נמצאים כיום. גם את הקשר עם הצבא זיהיתי לפני אחרים, וב-2003 תחילת 2004 הובלתי חתימה על הסכם לפנסיה לכל אנשי הצבא במגן זהב. עברו מאז שבע שנים, וזה עדיין לא הסתיים".

יחד עם זאת, לא הכול ורוד באיילון, שאכן פעלה בשנים אלו בכיוונים הנכונים, בדומה לקבוצות הגדולות ממנה, אך התקשתה להציג תוצאות טובות כמוהן, באופן יחסי לגודל, לאורך השנים. כתוצאה מכך המשקיעים בבורסה לא מתחברים למניית החברה, שבחמש השנים האחרונות השילה 44% ובעשר השנים האחרונות ירדה בכ-29%.

איילון לא נמנית עם חמש קבוצות הביטוח הגדולות. אתם במקום השישי, במרחק ניכר.

"מדברים על חמש הגדולות ואנחנו למטה, אבל לנו אין בעיה עם זה. אנו גדולים מספיק ומנהלים כבר כיום את כל מה שצריך. אנו מעין נושאת מטוסים שיש עליה את כל מה שנדרש לניהול מוסד פיננסי - גמל, פנסיה, ביטוח חיים, ביטוח כללי, סוכנויות, בית השקעות, מכירות ועוד. יש לנו כל היסודות הנדרשים".

נושאות מטוסים יש, כידוע, קטנות וגדולות. לפני כעשור, למשל, מנורה הייתה בשורה אחת אתכם, והיום היא אחת מחמש הגדולות. מה השתנה?

"אני נותן להם ולבעלים מנחם גורביץ קרדיט על האומץ לרכוש את מבטחים החדשה, שאותה אגב גם אני רציתי לקנות. אני חי עם זה בשלום ואין לי בעיה עם זה. מעולם לא שאלנו איפה אנחנו בתוך הענף וזה לא מעניין אותי".

אבל מעבר לעניין של כבוד - אתה יכול להתחרות במגדל ובכלל? אתה באותו מגרש כמוהם?

"תלוי במה. בכל דבר שקשור למקצועיות, כיסויי ביטוח, ביטוחי משנה ועוד אני יכול להתחרות בהם ומתחרה. אני לא יכול להתחרות בהם בעסקים שהם ירצו לעשות גם בהפסד בשביל פרסטיז'ה. מה שמעניין אותי זה להיות רווחי".

אבל למרות המבנה הנכון, ובניגוד למתחרות שנהנו מתקופת הגאות האחרונה, אתם מפסידים בתקופה של צמיחה בשוק.

"זה קרה מסיבה פשוטה מאוד: הנזקים נגרמו מכך שהורחקנו מניהול החברה לשנים ואנשים זרים ניהלו את החברה לפי שיפוטם", אומר רחמני.

לוי ובנו נגה הורחקו מניהול החברה ומהתערבות בה למשך כמה שנים בעקבות פרשת קרטל הביטוח, שבה הורשעו השניים. ביולי 2005 הגיעו השניים להסדר עם המפקח על הביטוח, שלפיו לא יישאו בתפקידים בחברת הביטוח - לוי רחמני למשך שבע שנים עד אוקטובר 2012 ונגה רחמני למשך שלוש שנים - תקופה שהגיעה לסיומה בסוף 2008, כשנגה התמנה ליו"ר איילון ביטוח, ומאז הוא האיש החזק בה.

רחמני: "לא יכולנו לתת הוראות והם עשו בחברה כרצונם. היה גידול בעקומת הנזקים לצורך הגדלת המחזור, והתוצאות של החברה הורעו. המכונה הטובה לא טופלה כיאות. כעת, כשנגה עומד בראש איילון ביטוח וחזר לנהל, יש להיכנס ולנהל נכון ולבקר וזה לוקח זמן. כעת, תחת נגה, החברה מקבלת תנופה מחודשת ונראה זאת בשנה הקרובה".

בתקופה שבה הורחקו לוי ונגה מניהולה, נוהלה איילון ביטוח על-ידי אהרון מרקוביץ', שכיהן כמנכ"ל מ-2005 ועד סוף 2008 (כך שכבר שנתיים הוא איננו בתפקיד, ואיילון ביטוח מנוהלת בעיקר על-ידי נגה רחמני). מרקוביץ' אמר בתגובה: "מאזני החברה לשנים 2005-2007 - הגידול בכמות הסוכנים, התוצאות החיוביות - בעיקר בענף המרכזי, ביטוחי הרכב - והגידול בביטוחי החיים, כל אלה מדברים בעד עצמם. שנת 2008 הייתה גרועה לכל הענף. מעבר לכך לא אתייחס", אמר.

מה לדעתך המגמה הצפויה בשוק הביטוח בהסתכלות קדימה?

רחמני: "מחירי הביטוח נמוכים מדי ומדאיגים מאוד. יש תחרות חריפה בשוק על כל עסקה, שנובעת מכך שכולם התרגלו להרוויח מההשקעות. זה לא יכול להחזיק מעמד לטווח ארוך: בעולם הנוכחי של הריביות הנמוכות זה יהיה קשה מאוד, וזה יביא להעלאת תעריפים מצד מבטחי המשנה".

"רוצה לחתום קבע בצה"ל"

היעד האסטרטגי החשוב ביותר בתקופה זו מבחינתו של לוי רחמני הוא מכרז צה"ל. כבר שנים ארוכות שבאיילון נערכים לו ומעוניינים לזכות בו, וזאת משום גודלו - שמתבטא בהפקדות של מאות רבות של מיליוני שקלים מדי שנה (לפי הערכות לפחות 300 מיליון שקל לשנה). שיעור ההפקדות יגדל מדי שנה ואף יותר מיכפיל את עצמו ברבות השנים. בהתחשב בהיקפים אלו, סביר שתוצאות המכרז ישנו את פני השוק הפנסיוני, והגוף הזוכה עשוי להפוך לאחד הגדולים בשוק בתוך שנים ספורות.

בשנת 2010, לאחר שנים של התמהמהות, הוציא צה"ל את המכרז לדרך, ולקראת סופה בחר באיילון ובית ההשקעות פסגות שחבר אליה למכרז, ובהראל, כשני הגופים שעולים לגמר. "מכרז צה"ל הוא מטרה שלנו כבר עשור. עבדתי על זה הרבה זמן", אומר רחמני.

המפסידה הגדולה הייתה הפניקס, שעברה למישור משפטי נגד עורכי המכרז מצה"ל ומשרד הביטחון, והאשימה את שתי מתחרותיה. בין היתר נשמעו האשמות על כך שמעצם היותו של משה בנבנישתי, בעבר רמ"ח פרט בצה"ל, מבכירי איילון, "מזדקר החשש לניגוד עניינים ולמשוא פנים במכרז".

"אלו האשמות טיפשיות", אומר רחמני. "זה שטויות. איפה הם היו כל המכרז? הרבה קודם הם ידעו שבנבנישתי היה בצבא".

מה דעתך על הצעדים המשפטיים שנוקטת הפניקס נגד מכרז שבו הפסידה?

"איילון לא הייתה עושה זאת. איפה הם היו כמה שבועות כשהם חשבו שהזכייה לא מוצדקת? אנחנו לא נלך לבג"ץ, צריך גם לדעת להפסיד בכבוד".

מגדל וכלל בחרו לא להשתתף במכרז, שלדעת רבים יהיה אפילו הפסדי מבחינת מי שתזכה בו. בצה"ל אתה מוכן להפסיד?

"מצדנו, אנו לא זוכים בכל מחיר. ההסכם של מי שיזכה הוא לשנים רבות, כך שבתחילה יהיה הפסד להקמה אבל לאורך זמן יהיה בזה רווח. אני יכול להרוויח מעט, אבל אני לא עובד בשביל להפסיד. עד היום לא הלכנו על עסקי פרסטיז'ה".

מדוע מכרת לפסגות כ-20% מקרן הפנסיה מגן זהב לצורך המכרז?

"מכרתי להם את מגן זהב בזול כדי להביא לצה"ל את הנבחרת הכי טובה. רציתי לבוא לצבא עם ההצעה המתאימה והטובה ביותר - חברת ביטוח ותיקה ובית ההשקעות הגדול בארץ".

מה יקרה עם ההחזקה של פסגות בקרן הפנסיה מגן זהב אם תזכו במכרז צה"ל?

"זו שאלה מוקדמת מדי, אבל זה גם לא בוער. טרם ישבתי עם זהבית כהן (מנהלת אייפקס ישראל ובעלת השליטה בפסגות, ר.ש)".

מה יקרה לאיילון אם תפסידו במכרז צה"ל?

"מכרז צה"ל אסטרטגי מבחינתי, אבל איילון התפתחה יפה מאוד בפנסיה ותתקיים היטב איתו או בלעדיו. מה גם שיש לנו בית השקעות רציני".

בשנים האחרונות רכשתם בעצמכם פעילויות פיננסים קטנות ובינוניות. אתה מתכוון להמשיך בכך?

"כעת אין משהו, אבל זה תלוי בהתפתחות. לגופים פיננסיים קטנים אין זכות קיום כי הרגולציה הורגת אותם".

לאחרונה עלתה איילון לכותרות בהקשר לאסון השריפה בכרמל. ימים אחדים לאחר היוודע האסון באוטובוס צוערי השב"ס פורסם באחד העיתונים שבאיילון בוחנים כיצד להעביר את האחריות הביטוחית על הנספים באוטובוס למשרד הביטחון. גם בשוק הביטוח היו כאלו שסיפרו כי איילון ממהרת להסביר ולהבהיר סוגיה ביטוחית לכאורה "יבשה" - מדוע האחריות לפיצוי אינה שלה בכל הנוגע למי מנוסעי האוטובוס שנפטר מחוץ לאוטובוס. ההרגשה הייתה שאיילון מנסה להתחמק מתשלום. מבחינת לוי רחמני זה היה מתחת לחגורה.

איך ההידברות מול משרד הביטחון על האוטובוס של הסוהרים?

"איך שקרה האסון מיד פתחנו מוקד לטובת הלקוחות וכעבור כמה ימים התחילו לדבר על הסוגיה. אמרתי שאנו לא מתייחסים לזה עד סוף השבעה ושיש חוק בישראל כך שאין דאגה והאנשים יטופלו על-ידי משרד הביטחון שישלם מיד, ואחרי זה יבוא אלינו ויתבע אם צריך. אגב, משרד הביטחון לא דיבר איתנו ואין לו דרישה מאיתנו. פשוט רצו ללבות אש נגדנו".

הייתם בדיון עם מישהו לגבי הכיסוי בביטוח חובה באוטובוס?

"לא היה דיון בנושא ולא יכול היה להיות. אנחנו עומדים מאחורי כל התחייבויותינו למבוטחים בהתאם לפוליסות".

אז אין עימות ביניכם לבין משרד הביטחון על אוטובוס הצוערים?

"לחלוטין לא, יחסינו טובים. נפגעתי מכל הפרסומים הללו. הפרסומים שאנו בחנו מהתחלה לא לשלם היו פשוט מרושעים. לאף אחד מהמבוטחים שלנו שנפגעו בשריפה אין טענות נגדנו כיום, נהפוך הוא".

מה אנחנו צריכים ללמוד מאירועי שריפת הכרמל לגבי רעידת אדמה?

"לא מדובר רק ברעידת אדמה, אלא בכל קטסטרופה, נזקי טבע ושריפה. לצערי המדינה, התעשייה, הפרטים וכו', לא לקחו את הנושא ברצינות הראויה, ויש להסיק מסקנות ולהקציב את האמצעים לזה.

"צריך להבין שמגה נזק יהיה הרבה יותר קשה מהשריפה בכרמל, ויפה שעה אחת קודם. אגב, יש עוד בעיות שלא נערכים להן אצלנו, למשל מגדלים רבי-קומות: מכבי האש לא ערוכים למבנים של יותר מ-14 קומות, ואיך תחלץ אנשים מהקומות הגבוהות, או איך תכבה את האש?"

עוד כתבות

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

אנתוני בלינקן / צילום: Associated Press, Evelyn Hockstein

בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה

מחבלים חוסלו בפעילות צבאית סמוך לטולכרם ● הערכה: ישראל קרובה להסכם עם חיזבאללה שיביא לסיום ההסלמה בגבול הצפוני ● דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח • החות'ים מאיימים: נפגע בכל ספינה ישראלית - גם בים התיכון • עדכונים בולטים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"