גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תחבוט לו לבקהאנד, הוא יקרוס"

מלאכת הסקאוטינג בטניס היא הרבה פחות מקצועית ממה שנהוג לחשוב. בלא מעט פעמים מסתכם ה"ריגול" בטלפון לחבר, או בכניסה לצפות ביריב ב-YouTube

מאמני כדורגל, כדורסל ופוטבול ישרפו חודשים מהחיים שלהם בצפייה בווידיאו. הם יעטפו את עצמם בערימות של דו"חות סקאוט של היריב, גם אם הם מכירים את המאמן שמולם או את הקבוצה היריבה בצורה יוצאת דופן. הכל בכדי להשיג עוד פירור מידע שייתן להם יתרון קל.

בטניס, אם מישהו חושב שרוג'ר פדרר יישב לפני גמר של גראנד סלאם מול נדאל עם ערימת קלטות ודיסקים בניסיון לפצח את החולשות של הספרדי, הוא יופתע לגלות עד כמה שחקנים ברמה הזאת בקושי מקדישים לעניין הזה זמן. ההסבר די פשוט: רבים משחקני הצמרת פוגשים את אותם יריבים לפעמים עשרות פעמים במהלך הקריירה. כריס אוורט ומרטינה נברטילובה למשל רשמו את היריבות הכי מיתולוגית בטניס, עם 80 מפגשים ראש בראש, מה הן כבר לא ידעו אחת על השנייה?

אז איך בכל זאת מתכוננים שחקנים למצ'-אפים השונים, ועד כמה בכל זאת יש חשיבות למערך "ריגול" כזה או אחר?

מרטינה נברטילובה, טניס / צילום: רויטרס
נברטילובה. להציג לה את כריס אוורט? (צילום: רויטרס)

***

הטניס שונה מענפים אחרים בבסיס שלו: רוב השחקנים לא רק שרואים את יריביהם מדי שבוע, הם גם מתאמנים איתם ביחד על אותו מגרש. אלה שרוצים להרגיש טוב עם עצמם נעזרים היום ב-YouTube כדי לראות עוד קצת את היריבים. פדרר ונדאל שיחקו ביניהם עשרות פעמים בסבב וגם בהופעות ראווה ומכירים אחד את השני כאת כף ידם. לקראת המפגשים הללו הם יקדישו את כל הזמן הפנוי להכנה מנטלית ולרעננות הפיזית. ואם לצפות במשהו, אז עדיף כבר באיזה סרט טוב כדי להירגע.

אבל ככל שיורדים כלפי מטה ומידלדלים המפגשים הסדרתיים בין שחקנים, עולה המשמעות של הסקאוטינג בטניס. התפקיד העיקרי של מלאכת הריגול מוטל בדרך כלל על המאמן. הוא זה שרואה את ההגרלה והולך לצפות ביריבים הפוטנציאליים. במהלך השנה יש לא מעט שחקנים חדשים שמגיעים משום מקום, ולא מעט פעמים קורה שתעלה למשחק מול שחקן שלא פגשת מעולם, לפעמים אפילו לא שמעת את השם שלו. לעלות למשחק ללא שום ידע מוקדם, זה מתכון לצרות. בטח ברמה הפסיכולוגית.

מקור נוסף למידע ששחקנים משתמשים בו הוא שחקנים אחרים בסבב. לרוב זו שיחת טלפון לחבר שיספק אינפורמציה על היריב. לא פעם שיחות עם שחקנים בארוחת ערב או בחדר ההלבשה הצילו לי משחקים. לעולם המידע שתקבל מחבר ששיחק מול יריב שלך, שעמד מולו על המגרש והרגיש את העוצמות שלו ואת היתרונות שלו, ייתן לך הרגשה טובה יותר מאשר מידע שייתן לך מאמן שרק צופה מהצד.

***

הידע הכללי המוקדם של השחקן שעתיד לשחק מולך, מעבר ליתרון הפסיכולוגי, מאפשר לך לבנות תכנית משחק בסיסית. כשאין ברירה וצריך לשחק מול יריב אלמוני שעלה מהמוקדמות ושאף אחד לא מכיר, נכנסת האינטואיציה של השחקן לתמונה: לזהות כבר בחימום איזו חבטה נראית חלשה יותר, להבחין אם השחקן זריז או איטי, האם הוא מרגיש נוח ברשת, איך חבטת הפתיחה שלו, מה שפת הגוף שלו. במקרה שאין אינפורמציה על היריב, פותחים את המשחק ב"גישושים" כאשר כל שחקן בוחן את יריבו במשחקונים הראשונים. המהירות שבה שחקן מזהה את החולשות של היריב ועולה על שיטת משחק יעילה, תקבע ברוב המקרים את זהות המנצח.

כשהפכתי למקצוען השתמשתי בשרותי הסקאוטינג של דיק סאוויט, שהיה מעין מנטור שלי במהלך הקריירה. סאוויט, היהודי היחיד שזכה באליפות ווימבלדון ליחידים (זכה גם באוסטרליה), היה מקושר עם כל המאמנים הבכירים בארה"ב. בתקופה שבה אני שיחקתי בשנות השמונים רוב השחקנים היו בוגרי מכללות, גם הלא אמריקנים. הייתי מתקשר לסאוויט במשרדו שבניו יורק ונותן לו שם של שחקן מסוים ואת שם האוניברסיטה שבה שיחק, היריב שלי לאותו יום. סאוויט היה אומר לי להמתין על הקו ועל הקו השני היה יוצר קשר עם מאמן שהיה לו מידע על כל שחקן קולג'. ככה קיבלתי אינפורמציה בסיסית על אותו שחקן. שלא תחשבו שמדובר במשהו יוצא דופן, בסופו של דבר כל התהליך הזה כלל משפטים כמו "הוא אוהב לרוץ לרשת", "החבטה השנייה שלו חלשה", "הוא לא זז ימינה טוב" , או "הוא נלחץ בנקודות חשובות".

***

הרבה מאוד שחקני צמרת נהנים דרך צפייה מ"גילוי" שעושה עבורם שחקן אחר. לדוגמה, במשך שנים אף שחקן בסבב לא הצליח לפצח את המשחק של רוג'ר פדרר, עד שהגיע נדאל והוכיח לכולם שכשמתקיפים מספיק פעמים את גב היד של רוג'ר, הסיכוי לשבור אותו עולה. במשחק הגמר בין רוג'ר ורפא בפאריז ב-2008, אותו משחק שבו פדרר הושפל בשלוש מערכות, חבט נדאל את כל חבטות ההגשה שלו (ללא יוצא מהכלל!) במשך משחק שלם לכיוון גב היד של פדרר. זהו נתון כמעט חסר תקדים. הפגיעות של גב היד של פדרר במשחק הזה, היתה מסר מצוין ללא מעט שחקנים לאיך צריך לשחק מול פדרר.

עודד (דדי) יעקב, שאימן את הנבחרת במשך שנים, היה משתמש במידע שצבר על השחקנים השונים בסבב. "היתה לי מחברת", מספר דדי ל"גלובס", "שבה רשמתי כמה משפטים על כל שחקן שראיתי בסבב. הייתי רושם חולשות, נקודות חזקות ובעיקר הרגלי משחק מסוימים. לכל שחקן יש נטיות לשחק באותה צורה במצבים מסוימים, לחבוט לאזורים מסוימים במגרש, זה ניתן לחיזוי אם זוכרים את דפוסי המשחק של כל שחקן וזה יכול לעזור להטות את הכף. ברגע שהיה נודע לי מול מי משחק השחקן שלי, הייתי פותח בבירורים עם מאמנים ושחקנים אחרים כדי לדלות מידע על היריב. אין מאמן שלא עושה את זה היום, ורובם גם מחזיקים מחברות עם אינפורמציה על כל שחקן בסבב".

- יש לך דוגמה ספציפית למקרה שבו עבודת הסקאוטינג הכריעה משחק?

"ב-2005 נועם אוקון שיחק בדייויס מול ירקו ניימינן, השחקן הבכיר של נבחרת פינלנד שדורג הרבה מעליו. צלצלתי לבוב ברט שאימן את ניימינן לתקופה קצרה (ברט מאמן מוכר מאוד שאימן בעבר את בוריס בקר ואת גוראן איבניסביץ' - ג.ב). ברט, חבר טוב שלי, גילה לי שניימינן אוהב לחבוט את כף היד שלו בהחזרה לאורך הקו, בניגוד לרוב השחקנים השמאליים שמעדיפים לחבוט באלכסון באותו מצב. האינפורמציה הזאת עזרה מאוד לאוקון. הוא היה מגיש לו לכף היד ופשוט מחכה בפינה הימנית להחזרה, זה חסך לו הרבה אנרגיה ונתן לו יתרון פסיכולוגי, והיה אחד מהגורמים העיקריים לניצחון".

גם הראל לוי, שלא מכבר פרש והפך למאמנו של דודי סלע, חושב שמידע על היריב הוא דבר בסיסי. "אין כזה דבר לעלות למשחק בלי לקבל מידע על יריב. דדי, או כל מי שאימן אותי, תמיד היה מגיע לפני המשחק והיינו מדברים כמה דקות על החולשות והתכונות החזקות של היריב. ברמות הגבוהות זה הרבה יותר קריטי, כי ההבדלים בין השחקנים הם מזעריים וכל בדל מידע שיכול להעניק יתרון יכול להטות את הכף".

 הראל לוי, טניס / צילום: רויטרס
הראל לוי. "כל בדל מידע יכול להטות את הכף" (צילום: רויטרס)

***

אבל עם כל הכבוד לסקאוטינג, טניסאי צריך לסמוך על האינסטינקטים שלו כשהמשחק מתחיל. ברוב המקרים לוקח מספר משחקים מול שחקן מסוים כדי להכיר את משחקו ולדעת איך לשחק מולו ולא יעזור שום סקאוטינג. אני זוכר שבטורניר בברסט (צרפת) ב-1990 העפלתי לחצי הגמר מול ריצ'רד קרייצ'ק ההולנדי. קרייצ'ק היה בן 19 ועדיין אלמוני ועלה מהמוקדמות. שלמה צורף שאימן אותי הלך לצפות בו ברבע הגמר וחזר אליי עם דו"ח הסקאוטינג הבא: "אין לך הרבה מה לדאוג. הוא בינוני מהקו האחורי, אין לו העברה בגב היד, לרוב הוא חובט לאורך הקו בהעברות, יש לו הגשה טובה". הכל היה כמובן נכון. אלא שבכל פעם שהגעתי לנקודת שבירה, קרייצ'ק ריסק אותי עם אס ללא מענה. אחרי שנה, כשקרייצ'ק נכנס לעשירייה הראשונה וזכה בווימבלדון, הבנתי שלא הייתי היחיד שלא הסתדר עם ההגשה שלו.

לא פעם סקאוטינג מוטעה יכול להכשיל אותך. הנה עוד סיפור: ב-1990 הצלחתי להעפיל לשמינית גמר אליפות ארה"ב הפתוחה והוגרלתי לשחק מול איבן לנדל במגרש המרכזי. כמה דקות לפני המשחק לקח אותי ג'ון מקנרו הצדה ונתן לי הרצאה איך אני אמור לשחק מול לנדל. מקנרו שנא את לנדל והתאים לו שלנדל יפסיד לשחקן לא מדורג. "תיזהר מחבטת כף היד שלו כמו מאש", אמר לי מקנרו, "הוא יפתה אותך לחבוט לשם ואז יכיש אותך", המשיך. "אפילו אם המגרש פתוח לחלוטין, אתה חייב ללכת לו על גב היד". "גו קיק היז באט", סיים והוסיף עוד כמה ברכות על לנדל.

הטקטיקה של מקנרו התבררה כגרועה ביותר, והמערכה הראשונה הסתיימה ב-0-6 ללנדל. במערכות הבאות חזרתי לתכנית המשחק הרגילה שלי והפסדתי 6-4 ו-6-3. שנה מאוחר יותר שיחקתי מול לנדל בסיבוב השני במונטריאול שוב, והפעם הגעתי למשחק עם טקטיקה הפוכה מזו שמקנרו המליץ עליה. ראמש קרישנן ההודי, שהיה חבר טוב ויריב אימונים, המליץ לי דווקא לפתוח את המגרש לצד של כף היד של לנדל ולהזיז אותו שמאלה ואז לנצל את עובדת היותי שמאלי ולעלות לרשת עם חיתוך לכיוון גב היד החלשה (יחסית) של לנדל. זו היתה טקטיקה מפתיעה, אבל לא היה לי מה להפסיד. ואכן, הטקטיקה עבדה במשך מערכה וחצי: הבכתי את לנדל והובלתי 0-1 במערכות ו-3-4 במערכה השנייה. אז העלה לנדל את רמת משחקו, ייצר כמה חבטות ההעברה משובחות והפך את המשחק. אני נשארתי עם המחמאות.

ג'ון מקנרו, טניס / צילום: רויטרס
מקנרו. טקטיקה הפוכה משלו דווקא עבדה (צילום: רויטרס)

***

רוב השחקנים הגדולים אמנם מכירים אחד את השני ואין ביניהם הרבה מה לחדש, אבל במהלך ההיסטוריה יש דוגמאות לשחקנים שהגיעו למעמד גדול ובעזרת טקטיקה מפתיעה עד מהפכנית ניצחו שחקנים בכירים. שתי דוגמאות בולטות הם המקרים של ארתור אש ומאטס וילאנדר. ב-1975 הגיע ארתור אש המנוח לגמר ווימבלדון מול ג'ימי קונורס שהיה באותה שנה מספר 1 בלתי מעורער. קונורס היה הפייבוריט הברור וכמעט ולא הפסיד לאש מעולם. אש ידע שהוא צריך לעשות משהו מיוחד ובחר בטקטיקה מקורית: הוא עלה לרשת בכל הזדמנות, אבל חבט את הכדורים לאמצע המגרש, מה שלא איפשר לקונורס זווית נוחה לחבטת ההעברה. אש זכה במשחק די בקלות. לא מעט שחקנים אימצו את שיטת המשחק הזאת מול קונורס מאוחר יותר - וגם אני בשלושת המשחקים ששיחקתי מול קונורס בקריירה יישמתי את הטקטיקה הזאת שהפכה לפרוטוטייפ של איך לשחק מול קונורס.

ב-1988 היה זה וילאנדר השבדי שהפתיע את עולם הטניס בגמר אליפות ארה"ב מול לנדל. עד לאותו גמר וילאנדר הפסיד ללנדל פעם אחר פעם. לשניהם היה סגנון קו אחורי מובהק פשוט, ולנדל נהנה מהעובדה שהוא חזק יותר פיזית. אבל לאותו גמר הגיע וילאנדר עם טקטיקה שונה לגמרי: הוא שיחק הגש ורוץ לרשת ברוב ההגשות הראשונות שלו וחבט את רוב חבטות גב היד שלו עם חיתוך. למעשה, הוא שיחק הפוך לגמרי מסגנון משחקו הרגיל שכלל המון טופ-ספין ונקודות ארוכות מהקו האחורי. לנדל היה המום. זה היה שיעור מאלף עבורי לראות איך שחקן ממציא את עצמו מחדש רק בשביל לנצח שחקן מסוים.

עוד כתבות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים עולה ב-1.7%, אודיוקודס צוללת ב-15%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ב-5%

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם