גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיכאל גולן: הפגישות במירס משעממות, עשיתי את זה רק בשביל דרהי

(עדכון) - ‎בדיון בצו מניעה שביקשה מירס נגד גולן ואורן מוסט אישר מוסט כי במהלך התקשרותו עם מירס הועברו אליו נתונים סודיים שלה ■ השופט למירס: שקלו שוב את הבקשה לצו מניעה

"לאור העובדה שכל הנתונים נמצאים כבר אצל הקבוצה הצרפתית גזבייה ניאל, שאינה צד לדיון, ומכיוון שהם לא יוכלו לפעול בלי אורן מוסט ומיכאל גולן, תשקלו אם אתם עומדים על הבקשה לצו מניעה" - כך אמר היום (ב') סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט יהודה זפט, לנציגי חברת מירס תקשורת, במסגרת הדיון בבקשה לצו מניעה שהגישו נגד השתתפותם של גולן ומוסט במכרז לבחירת מפעיל סלולרי בישראל, במסגרת קבוצת ניאל.

עם זאת, השופט עדיין לא גיבש החלטה סופית בנוגע לבקשה, וזו צפויה להינתן בימים הקרובים.

במהלך הדיון בבקשת מירס העידו בפני השופט מנכ"ל החברה, אברשה בורשטיין, והסמנכ"ל, גיא ידלין. מהעבר השני עלו לדוכן העדים גולן ומוסט, שדחו את טענות מירס.

כזכור, מירס טוענת כי קבוצת גזבייה ניאל, שבה משתתפים גולן ומוסט, אינה יכולה להתמודד במכרז למפעיל סלולרי נוסף ללא הישענות על חומר ומידע סודי שצברו השניים במסגרת הקשר שלהם עם מירס, ולכן הם מנועים מלהשתתף בו.

בבקשה לצו מניעה תיארה מירס את המעורבות של גולן ומוסט במכרז וטענה כי המידע שנחשפו אליו הוא סודי ויסייע להם בהכנת המענה למכרז, שייסגר בתחילת פברואר.

בעדותו אישר מוסט, מי שהיה המשנה לנשיא ולמנכ"ל סלקום, כי במסגרת ההתקשרות שלו עם מירס הועברו אליו נתונים סודיים שלה, גם לגבי התוכנית האסטרטגית העתידית של החברה, הכוללת אפשרות של זכייה במכרז הסלולר, המכונה "פרויקט גרין".

מוסט אמר כי המטרה של מירס כבר שנים היא לשדרג את התשתית שלה כדי להגיע לטכנולוגיה העדכנית הקיימת בעולם, וציין כי רצועות התדרים במכרז הסלולר הן מסוג ה-umts העדכנית.

במהלך עדותו של מוסט נחשפה הודעת דואר אלקטרוני ששלח למנכ"ל מירס באוגוסט אשתקד, שבה כתב: "אנחנו נקרע להם את התחת ביג טיים".

מוסט הסביר בהקשר זה: "התכוונתי לחברת סלקום שאותה הקמתי, ממנה באתי, ולכבוד הוא לי להתמודד איתה במכרז".

גם גולן, העומד בראש קבוצת ניאל המבקשת להתמודד מול מירס במכרז, העיד היום ונחקר על-ידי בא-כוחה של מירס, עו"ד ד"ר יואב אסטרכייר.

גולן אישר כי הוא השתתף בכל הפגישות שבהן השתתף הבעלים של מירס, איש העסקים פטריק דרהי, אך לדבריו "דרהי לא שלח לי את כל החומר אלא שני מיילים בלבד, וחוץ מזה לא לקחתי מעולם שום חומר ממירס".

עו"ד אסטרכייר: "נכחת בישיבות של מירס במשך עשרות שעות ושמעת איזו חברת ייעוץ לקחו וגם שלקחו את גיאוקרטוגרפיה לעשות סקרי שוק".

גולן: "לא שמעתי על כך. נכחתי בפגישות, אבל לא קיבלתי על זה כסף, וזה היה משעמם מאוד. עשיתי את זה רק בשביל דרהי, אם הייתי יכול הייתי מעדיף לא להגיע בכלל לפגישות".

קודם לעדויותיהם של מוסט וגולן, נחקרו מנכ"ל מירס, אברהם בורשטיין, והמשנה למנכ"ל, גיא ידלין, בנוגע להחלטתם להפסיק את העבודה עם מוסט ולנסות ולמנוע ממנו ומגולן להתמודד במכרז.

במענה לשאלות בא-כוחם של מוסט וגולן, עו"ד איל רוזובסקי, העיד בורשטיין כי הוא אמר למוסט שיישא בתוצאות של מעשיו, ואישר כי הדברים נאמרו אחרי שכבר היתה ידיעה ב"גלובס" על כך שמוסט הולך למכרז, אך הכחיש כי ראה את הכתבה.

בורשטיין ציין כי "גולן מעולם לא היה עובד של מירס אבל היה ידיד אישי של מר דרהי, ולכן נחשף לחומר הסודי שלנו. מוסט היה אדם שעבד בחברה, והיתה לו נגישות לאנשים ולחומרים סודיים".

עו"ד רוזובסקי: "אין בחומר שצרפתם לבקשה שום דבר סודי מלבד החולשות של מירס, שעדיין לא נמצאת בשוק הסלולר. בחומר שכן הצגתם כתוב שמירס היא חברה מבוססת שמכירה היטב את השוק, זה חומר סודי שצריך למנוע ממוסט להתמודד במכרז?"

בורשטיין: "הוא סודי בתפיסה של איך מירס רואה את עצמה. אין משמעות למחיר במכרז בהחלטה על הזוכה הסופי. מה שיותר חשוב הוא שלב ההיתכנות של תנאי הסף, שבהן נדרש להציג תוכנית עסקית מסודרת".

עו"ד רוזובסקי: "עשיתם מצג-שווא כלפי מוסט, שלחתם למוסט הסכם שבו נאמר שאסור לו להתחרות במירס, ואחר-כך ירדתם מזה כי לא היה הסכם כזה, וזו היתה רק טיוטה מהמחשב".

בורשטיין: "לא הייתי מעורב בזה. בכל מקרה, כל הנתונים הסודיים שלנו כבר מצויים אצל קבוצת ניאל".

עו"ד רוזובסקי: "אז צו שימנע את השתתפות מוסט וגולן כבר לא ייתן לך כלום. הקבוצה הצרפתית (ניאל. ח.מ.) כבר קיבלה את החומר, למה לא צירפת אותה כצד פה?"

בורשטיין: "כי אני לא מכיר אותה ורוצה למנוע את ההשתתפות של מוסט וגולן".

גם גיא ידלין, המשנה למנכ"ל מירס, נחקר על-ידי עו"ד רוזובסקי בנוגע לתצהיר שהגיש לבית המשפט במסגרת בקשת מירס לצו מניעה. ידלין העיד הוא כתב למוסט שאסור לו להתחרות במירס.

"אני אוהב את מוסט ומפרגן לו על ההזדמנות לממש את עצמו, אבל נאלצנו לפנות לבית משפט ולהגיע איתו למקומות שאף פעם לא חלמתי שנגיע אליהם", סיפר ידלין.

בתחילת הדיון, ולאחר שנוכחו לדעת כי כתב של "גלובס" נוכח באולם, ביקשו באי-כוחה של מירס כי הדיון יתנהל בדלתיים סגורות, אך השופט זפט דחה את בקשתם.

גולן ומוסט מיוצגים בידי עורכי הדין אייל רוזובסקי, דן סלע ותמיר כהנוב ממשרד צלרמאייר פילוסוף. מירס תקשורת מיוצגת בידי עורכי הדין ד"ר יואב אסטרכייר, מור ברגנר ומיה כהנוב ממשרד מיתר ליקוורניק, גבע, לשם ברנדווין ושות'.

‎מה טוענת מירס נגד מוסט וגולן?

* מוסט נחשף למחקרי שוק שערכה מירס.

* מוסט שהה במשרדי מירס סמוך מאוד לעזיבתו למתחרה.

* ‏ גולן נכח בפגישות עבודה במירס שנגעו למכרז.

* למוסט ולגולן התאפשרה גישה לכל מקום במשרדי מירס.

* בלתי אפשרי לגשת למכרז בלי שימוש במידע שנחשפו אליו.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

חברות הביטוח בראש, ומי בתחתית? בדקו מה עשו החסכונות שלכם בנובמבר

חברות הביטוח הן המנצחות הגדולות בתשואות של חודש נובמבר, מנורה מבטחים וכלל מובילות גם מתחילת השנה ● בתחתית: הגופים שחשופים לחו"ל - אלטשולר שחם וילין לפידות ● הסיבה היא זינוק של יותר מ-4% בשוק המקומי לעומת יציבות בארה"ב ● ומה קורה בינתיים בדצמבר?

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים, ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

משגרים ללא רקטות אמריקאיות: הצעד של ממשל טראמפ נגד אלביט

עפ"י דיווח של אתר דיפנס אקספרס, ארה"ב לא מאשרת למדינות אירופה להשתמש ברקטות וטילים אמריקאים במשגרים של אלביט ● הסיבה לצעד החריג היא חשש ל"דליפות טכנולוגיות", אך במשרד ההגנה הגרמני מציינים כי ניתן לטפל בחשש הזה בעזרת עדכוני תוכנה

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי" וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

אדלטק משכה את התביעה: הוסר החסם להקמת תחנת הכוח שבסכסוך

קבוצת אדלטק משכה את תביעתה נגד ההרחבת תחנת הכוח דוראד באשקלון - כך הודיעו השותפים האחרים ובראשם קבוצת לוזון ● אם דוראד אכן תורחב, הדבר ימנע הקמה של תחנת כוח אחרת - זאת לאור מגבלה של רשות החשמל

מלך ירדן עבדאללה השני / צילום: ap, Gonzalo Fuentes

שיא היסטורי בחוב הציבורי: הכלכלה הירדנית תחת לחץ הולך וגובר

ברקע מלחמת "חרבות ברזל", מתקפות החות'ים והאטה מבנית ממושכת, החוב הירדני מטפס לשיא כל הזמנים ● שוק עבודה חלש וגלי פליטים מציבים את עמאן בפני מבחן יציבות כלכלי-פוליטי

ראש ממשלת צרפת סבסטיאן לקורנו / צילום: ap, Thomas Samson, Pool

באיחוד כבר חגגו הסכם סחר עם אמריקה הלטינית, ואז צרפת נזכרה בחקלאים שלה

הסכם סחר חופשי רחב־היקף עם מדינות מרקוסור היה אמור להיחתם בימים הקרובים, עם הבטחות להגדיל את היצוא האירופי בעשרות אחוזים ● אלא שהתנגדות צרפתית ברגע האחרון, בטענה לפגיעה בחקלאות, מעכבת את המהלך ומציפה מתחים פנימיים באיחוד האירופי

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך; סיגל יעקבי, שופטת בית המשפט הכלכלי; ויעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בסאני / צילום: שלומי יוסף, ניב קנטור, סיון פרג'

רשות ני"ע נגד ביהמ"ש הכלכלי: המחלוקת לגבי מניות של קרובי משפחה מגיעה לעליון

האם מניות שנרכשו ע"י קרובי משפחה של בעל שליטה נחשבות לחלק מ"החזקות הציבור", או שהן נספרות כחלק מהחזקות בעל השליטה? ● שאלה משפטית זו עומדת בלב מחלוקת בין ביהמ"ש הכלכלי לרשות ני"ע ● במרכז ההליך: איש העסקים יעקב לוקסנבורג

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית דורג שני ברשימה היוקרתית של "פורבס" ● נשיא המדינה הרצוג השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט ובקפיטוליס ● אירועים ומינויים

המשקיעים הזרים הכפילו את החשיפה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בבורסה לא ראו מעולם נהירה כזו של משקיעים זרים. האם זו רק ההתחלה?

גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א, והחזקותיהם בו נמצאות בשיא ● רוב ההחזקות - במניות בנקים, ביטוח ונדל"ן - באמצעות מדדים ● בבורסה מעריכים כי המעבר למסחר בימי שישי יתמוך בהמשך המגמה ● וגם: אילו גופים בולטים מחו"ל משקיעים בת"א?

מחירי הדיור / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לא רק המחירים שירדו: המכה שספגו רוכשי הדירות החדשות

מחירי הדירות ממשיכים לרדת שמונה חודשים ברציפות, אך עליית תשומות הבנייה מייקרת את הדירות החדשות ומכבידה על הרוכשים והיזמים ● הירידות ניכרות בעיקר בדרום ובתל אביב, בעוד בירושלים נרשמות עליות, ובשוק השכירות נרשמות יציבות עם עליות מתונות לדיירים חדשים ולמחדשים

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הקמתה של מערכת מס הגודש יצאה לדרך, ומומחי תחבורה סקפטיים לגבי יעילותה

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

האם התרופה תתאים לחתולים? / צילום: Shutterstock

החתול שלכם יחיה 3 שנים נוספות? ניסוי בתרופה חדשה יוצא לדרך

בעוד וטרינרים רושמים לפציינטים הפרוותיים שלהם אוזמפיק של בני אדם כתרופה להשמנת יתר עם ביסוס מחקרי מועט על חתולים, חברת התרופות הווטרינריות Okawa יוצאת בניסוי קליני בתרופה ממשפחת ה-GLP-1 אך בעלת חומר פעיל שונה, בתקווה שתהיה מותאמת יותר לחברים החתוליים

שואב אבק רומבה / צילום: גלובס TV

יצרנית שואבי האבק Roomba הכריזה על פשיטת רגל, אך מנסה להרגיע חששות מפני "השבתת" המכשירים

במהלך הצגת תוכנית השיקום של החברה, iRobot הודיעה כי Picea, קבלן הייצור הראשי שלה, יקבל 100% מהבעלות בחברה - מהלך שלדברי iRobot יאפשר לה להמשיך לפעול ● לדברי החברה, שירות הלקוחות והאפליקציה לא ייפגעו למרות תהליך השיקום

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, כי המטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב־30%, או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבתי החולים הדסה ואיכילוב ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"כבר לא רלוונטי לפוטין": פרטים חדשים על החיים של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, ה"גרדיאן" הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"