גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיכאל גולן: הפגישות במירס משעממות, עשיתי את זה רק בשביל דרהי

(עדכון) - ‎בדיון בצו מניעה שביקשה מירס נגד גולן ואורן מוסט אישר מוסט כי במהלך התקשרותו עם מירס הועברו אליו נתונים סודיים שלה ■ השופט למירס: שקלו שוב את הבקשה לצו מניעה

"לאור העובדה שכל הנתונים נמצאים כבר אצל הקבוצה הצרפתית גזבייה ניאל, שאינה צד לדיון, ומכיוון שהם לא יוכלו לפעול בלי אורן מוסט ומיכאל גולן, תשקלו אם אתם עומדים על הבקשה לצו מניעה" - כך אמר היום (ב') סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט יהודה זפט, לנציגי חברת מירס תקשורת, במסגרת הדיון בבקשה לצו מניעה שהגישו נגד השתתפותם של גולן ומוסט במכרז לבחירת מפעיל סלולרי בישראל, במסגרת קבוצת ניאל.

עם זאת, השופט עדיין לא גיבש החלטה סופית בנוגע לבקשה, וזו צפויה להינתן בימים הקרובים.

במהלך הדיון בבקשת מירס העידו בפני השופט מנכ"ל החברה, אברשה בורשטיין, והסמנכ"ל, גיא ידלין. מהעבר השני עלו לדוכן העדים גולן ומוסט, שדחו את טענות מירס.

כזכור, מירס טוענת כי קבוצת גזבייה ניאל, שבה משתתפים גולן ומוסט, אינה יכולה להתמודד במכרז למפעיל סלולרי נוסף ללא הישענות על חומר ומידע סודי שצברו השניים במסגרת הקשר שלהם עם מירס, ולכן הם מנועים מלהשתתף בו.

בבקשה לצו מניעה תיארה מירס את המעורבות של גולן ומוסט במכרז וטענה כי המידע שנחשפו אליו הוא סודי ויסייע להם בהכנת המענה למכרז, שייסגר בתחילת פברואר.

בעדותו אישר מוסט, מי שהיה המשנה לנשיא ולמנכ"ל סלקום, כי במסגרת ההתקשרות שלו עם מירס הועברו אליו נתונים סודיים שלה, גם לגבי התוכנית האסטרטגית העתידית של החברה, הכוללת אפשרות של זכייה במכרז הסלולר, המכונה "פרויקט גרין".

מוסט אמר כי המטרה של מירס כבר שנים היא לשדרג את התשתית שלה כדי להגיע לטכנולוגיה העדכנית הקיימת בעולם, וציין כי רצועות התדרים במכרז הסלולר הן מסוג ה-umts העדכנית.

במהלך עדותו של מוסט נחשפה הודעת דואר אלקטרוני ששלח למנכ"ל מירס באוגוסט אשתקד, שבה כתב: "אנחנו נקרע להם את התחת ביג טיים".

מוסט הסביר בהקשר זה: "התכוונתי לחברת סלקום שאותה הקמתי, ממנה באתי, ולכבוד הוא לי להתמודד איתה במכרז".

גם גולן, העומד בראש קבוצת ניאל המבקשת להתמודד מול מירס במכרז, העיד היום ונחקר על-ידי בא-כוחה של מירס, עו"ד ד"ר יואב אסטרכייר.

גולן אישר כי הוא השתתף בכל הפגישות שבהן השתתף הבעלים של מירס, איש העסקים פטריק דרהי, אך לדבריו "דרהי לא שלח לי את כל החומר אלא שני מיילים בלבד, וחוץ מזה לא לקחתי מעולם שום חומר ממירס".

עו"ד אסטרכייר: "נכחת בישיבות של מירס במשך עשרות שעות ושמעת איזו חברת ייעוץ לקחו וגם שלקחו את גיאוקרטוגרפיה לעשות סקרי שוק".

גולן: "לא שמעתי על כך. נכחתי בפגישות, אבל לא קיבלתי על זה כסף, וזה היה משעמם מאוד. עשיתי את זה רק בשביל דרהי, אם הייתי יכול הייתי מעדיף לא להגיע בכלל לפגישות".

קודם לעדויותיהם של מוסט וגולן, נחקרו מנכ"ל מירס, אברהם בורשטיין, והמשנה למנכ"ל, גיא ידלין, בנוגע להחלטתם להפסיק את העבודה עם מוסט ולנסות ולמנוע ממנו ומגולן להתמודד במכרז.

במענה לשאלות בא-כוחם של מוסט וגולן, עו"ד איל רוזובסקי, העיד בורשטיין כי הוא אמר למוסט שיישא בתוצאות של מעשיו, ואישר כי הדברים נאמרו אחרי שכבר היתה ידיעה ב"גלובס" על כך שמוסט הולך למכרז, אך הכחיש כי ראה את הכתבה.

בורשטיין ציין כי "גולן מעולם לא היה עובד של מירס אבל היה ידיד אישי של מר דרהי, ולכן נחשף לחומר הסודי שלנו. מוסט היה אדם שעבד בחברה, והיתה לו נגישות לאנשים ולחומרים סודיים".

עו"ד רוזובסקי: "אין בחומר שצרפתם לבקשה שום דבר סודי מלבד החולשות של מירס, שעדיין לא נמצאת בשוק הסלולר. בחומר שכן הצגתם כתוב שמירס היא חברה מבוססת שמכירה היטב את השוק, זה חומר סודי שצריך למנוע ממוסט להתמודד במכרז?"

בורשטיין: "הוא סודי בתפיסה של איך מירס רואה את עצמה. אין משמעות למחיר במכרז בהחלטה על הזוכה הסופי. מה שיותר חשוב הוא שלב ההיתכנות של תנאי הסף, שבהן נדרש להציג תוכנית עסקית מסודרת".

עו"ד רוזובסקי: "עשיתם מצג-שווא כלפי מוסט, שלחתם למוסט הסכם שבו נאמר שאסור לו להתחרות במירס, ואחר-כך ירדתם מזה כי לא היה הסכם כזה, וזו היתה רק טיוטה מהמחשב".

בורשטיין: "לא הייתי מעורב בזה. בכל מקרה, כל הנתונים הסודיים שלנו כבר מצויים אצל קבוצת ניאל".

עו"ד רוזובסקי: "אז צו שימנע את השתתפות מוסט וגולן כבר לא ייתן לך כלום. הקבוצה הצרפתית (ניאל. ח.מ.) כבר קיבלה את החומר, למה לא צירפת אותה כצד פה?"

בורשטיין: "כי אני לא מכיר אותה ורוצה למנוע את ההשתתפות של מוסט וגולן".

גם גיא ידלין, המשנה למנכ"ל מירס, נחקר על-ידי עו"ד רוזובסקי בנוגע לתצהיר שהגיש לבית המשפט במסגרת בקשת מירס לצו מניעה. ידלין העיד הוא כתב למוסט שאסור לו להתחרות במירס.

"אני אוהב את מוסט ומפרגן לו על ההזדמנות לממש את עצמו, אבל נאלצנו לפנות לבית משפט ולהגיע איתו למקומות שאף פעם לא חלמתי שנגיע אליהם", סיפר ידלין.

בתחילת הדיון, ולאחר שנוכחו לדעת כי כתב של "גלובס" נוכח באולם, ביקשו באי-כוחה של מירס כי הדיון יתנהל בדלתיים סגורות, אך השופט זפט דחה את בקשתם.

גולן ומוסט מיוצגים בידי עורכי הדין אייל רוזובסקי, דן סלע ותמיר כהנוב ממשרד צלרמאייר פילוסוף. מירס תקשורת מיוצגת בידי עורכי הדין ד"ר יואב אסטרכייר, מור ברגנר ומיה כהנוב ממשרד מיתר ליקוורניק, גבע, לשם ברנדווין ושות'.

‎מה טוענת מירס נגד מוסט וגולן?

* מוסט נחשף למחקרי שוק שערכה מירס.

* מוסט שהה במשרדי מירס סמוך מאוד לעזיבתו למתחרה.

* ‏ גולן נכח בפגישות עבודה במירס שנגעו למכרז.

* למוסט ולגולן התאפשרה גישה לכל מקום במשרדי מירס.

* בלתי אפשרי לגשת למכרז בלי שימוש במידע שנחשפו אליו.

עוד כתבות

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

נתוני רשות המסים חושפים: זו ההכנסה של העשירון העליון

ע"פ מחקר חדש של רשות המסים, הכנסה ממוצעת של משק בית בעשירון העליון עומדת על 94 אלף שקל בחודש - נתון שגבוה ב-42% מנתוני הלמ"ס ● הפער, בעיקרו, נובע מהטיות בסקרי הלמ"ס ומחוסר התחשבות בהכנסות מהון ● וגם: למה דווקא המאיון העליון משלם פחות מס מאלו שמתחתיו?

מחיר ביטוח הרכב / צילום: Shutterstock

לפני הדיון בוועדת הכלכלה: רשות שוק ההון קנסה שתי חברות ביטוח על מחירי ביטוחי הרכב

רשות שוק ההון הטילה קנס של 125 אלף שקל לביטוח ישיר והפניקס בעקבות חוסר בפרטים שביקשה מחברות הביטוח כדי להבין האם הן העלו את פרמיות ביטוחי הרכב יותר מדי ● הרשות ספגה ביקורת על כך שפעלה לאט מדי, כאשר בזמן שפעלה מחירי הביטוח כבר ירדו בשנה האחרונה בכ-10%

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

החל מינואר: תעריף החשמל יעלה ב-1.5%

תעריף החשמל יעלה ב-1.5% - שיעור מתון ביחס לטווח שרשות החשמל הגדירה ● הספקים עדיין מחכים למסמכי ההרכב המדויק של תעריף החשמל, שישפיע על רווחיותם ● מעתה, תעריף החשמל ייקבע פעם בחצי שנה במקום פעם בשנה

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

זו חברת הביטוח שתהפוך לשותפה בקבוצה של עמוס לוזון לאחר שתרכוש מניות ב-110 מיליון שקל

מנורה מבטחים רוכשת בשני שלבים מניות בקבוצת לוזון ותחזיק ב-6.9% מהונה ● היא תצטרף לבית ההשקעות מור, שבאמצעות הגמל וקרנות הנאמנות, כבר מחזיק ב-12% ממניות החברה שפועלת בתחום הבנייה למגורים בישראל ובפולין, מתן אשראי ואנרגיה ● מניית לוזון זינקה ב-46% מתחילת השנה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הישראלית שנפלה ב־27% ויוצאת מהמדד היוקרתי הזה בוול סטריט

שינויים בוול סטריט: חברת טכנולוגיית השבבים סיוה תיפרד ממדד S&P SmallCap 600 ● בעוד כשבועיים צפויות שלוש מניות להיכנס למדד S&P 500, לאחר שזינקו מתחילת השנה

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ חושש מרכישת הענק של נטפליקס. האם הוא יתערב?

בסוף השבוע נטפליקס הכריזה על רכישת חטיבת האולפנים והסטרימינג של וורנר ברדרס, וכעת דונלד טראמפ מביע חששות: "גודלן המשותף יכול להוות בעיה" ● הנשיא האמריקאי אף ציין כי הוא יהיה מעורב באופן אישי בהחלטה אם לאשר את העסקה

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים