גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכיר בצורן מעריך: רמיוס לא תצליח לסכל מכירת צורן

ד"ר יצחק שנברג, סגן נשיא ומנהל הפיתוח העסקי והשיווק בצורן, מבהיר בראיון ל"גלובס" כי אין קשר בין מאבק השליטה בחברה לבין מכירתה, ומאמין כי קרן רמיוס לא תסכל את העסקה

"בעולם שלנו אי אפשר להישאר במקום, צריך להמשיך לגדול ולהתפתח. עשינו זאת על ידי מספר רכישות שסייעו לנו לגדול, אמנם לא כמו שרצינו אבל גדלנו משמעותית בעשור האחרון, וגדלנו כשאחרים נעלמו. הדרך לגדול היא לרכוש או שרוכשים אותך" - כך אומר בראיון ל"גלובס" ד"ר יצחק שנברג, סגן נשיא ומנהל הפיתוח העסקי והשיווק בצורן, יום לאחר המיזוג המפתיע עליו הודיעה החברה עם CSR הבריטית. לדבריו, "זיהינו הזדמנות עסקית טובה, אבל אין ספק שאם היא לא הייתה קיימת, היינו ממשיכים בדרכנו ומנסים להיכנס לתחום התקשורת בדרכים אחרות".

צורן , שהוקמה ומנוהלת על-ידי ד"ר לוי גרצברג, מפתחת שבבים המיועדים ליישומי אלקטרוניקה צרכנית והדמיה דיגיטלית. החברה סיכמה עם CSR, המספקת פתרונות לקישוריות תקשורת אלחוטית, על עסקת מניות במסגרתה תמוזג צורן ל-CSR לפי שווי של 679 מיליון דולר, פרמיה של קרוב ל-40% על מחיר מניית צורן בנאסד"ק. בינתיים, מניית CSR הגיבה אתמול להודעת המיזוג בירידה של כמעט 10%, מה שהפחית את שווי העסקה לשווי נוכחי של 613 מיליון דולר, אם כי יכולים להיות עוד שינויים כלפי מעלה או כלפי מטה.

שנברג לא מתרגש מתגובת המשקיעים בלונדון אתמול. "בדרך כלל כשמכריזים על עסקה עם פרמיה, התגובה הטבעית של המניה היא לרדת. אני מאמין שבטווח הארוך היא תעלה", הוא אומר.

ארגון מחדש

- איך הגעתם ל-CSR?

שנברג: "הפירוט המלא יהיה בדיווח שנפרסם. מה שאני יכול להגיד הם שני דברים: אחד, ברמה הלוגית לחבר בין תקשורת ורכיבי אלקטרוניקה צרכנית של צורן, זה משהו שקיים ברמת האסטרטגיה שלנו הרבה שנים. כל הזמן הסתכלנו על חברות בתחום התקשורת. שנית, המגעים עם CSR התחילו הרבה זמן לפני רמיוס. התהליך בכלל לא קשור, השלבים המוקדמים היו הרבה לפני רמיוס".

שנברג מתכוון לקרן האמריקנית רמיוס, שהגיעה להחזקה של 9.3% בצורן והתחילה "לעשות צרות" להנהלה בשבועות האחרונים. הקרן הניו-יורקית טענה שצורן מבזבזת כסף בתחומי פעילות לא רווחיים, ובהם טלוויזיות דיגיטליות, ודרשה להחליף את חברי הדירקטוריון.

- אתה צופה בעיות מכיוון בעלי מניות, ובפרט רמיוס, באישור העסקה?

"רמיוס כנראה יפסיקו את מאבקם, כי מהזווית שלהם הם הצליחו - נכנסו במחירים נמוכים ויכולים למכור בגבוהים. זה כמובן בהנחה שרמיוס פועלת כגוף כלכלי רציונלי, לגבי הכוונות שלה אין לנו מידע". (עוד על רמיוס, ראו במסגרת)

- נראה שבחודשים האחרונים צורן עסקה בעיקר במאבק מול רמיוס ובמו"מ עם CSR.

"קודם כל, תיקון טעות מהותית - החברה הייתה עסוקה בעיקר בארגון מחדש ובתוכנית ההבראה הפנימית שלנו. אלה דברים שאנחנו עושים הרחק מהזרקורים. לפי כמות האנרגיה התקשורתית, היה נראה שעוסקים בעיקר ברמיוס, אבל נושא רמיוס מעסיק מספר מצומצם של עובדים בחלק קטן של הזמן. הפוקוס של החברה היה ויישאר בעסקי הליבה, בטכנולוגיה ובלקוחות.

"הדבר העיקרי שעליו אנחנו עובדים הוא להגיע ל-design wins (חוזי תכנון) משמעותיים, ברבעון הזה ובבא אחריו. זה יבטיח את ההצלחה שלנו בהמשך, ואלה תהליכים שלוקחים זמן ואנרגיה. שם אנחנו ממוקדים, ואנחנו מאמינים שנצליח".

"סיכויים משופרים"

צורן פעילה כיום במספר סגמנטים, ומפתחת שבבים בין היתר למצלמות דיגיטליות, מכשירי DVD ומדפסות. לדברי שנברג, הכוונה היא להמשיך בפעילות הנוכחית. "הכוונה היא למצוא הזדמנויות, להצליח יותר ולהיות יעילים יותר בכל שוק שנמצאים, ובשלב השני - למצוא הזדמנויות חדשות משילוב היכולות של החברות", הוא אומר.

צורן מעסיקה למעלה מ-1,000 עובדים. מטה החברה הוא בקליפורניה, אך יש לה מרכז פיתוח בחיפה שבו מועסקים כמה מאות עובדים. לפעמים, בעקבות מיזוגים ורכישות, ישנם פיטורי עובדים במטרה לחסוך כפילויות, אך שנברג מציין שכרגע אין תכנון קונקרטי בנושא. "בעיקרו של דבר, כל סיפור המיזוג הוא חיבור הטכנולוגיות, לעשות יותר עם הטכנולוגיות. וטכנולוגיות הן למעשה אותם מהנדסים וגופי פיתוח רציניים שיושבים בישראל, בארה"ב, באנגליה, או בכל מקום", הוא אומר.

- ובכל זאת, ציינתם שיהיו סינרגיות כתוצאה מהמיזוג.

"הסינרגיות הן חלק מהסיבות שאנחנו מאמינים שהעסקה טובה לבעלי המניות. בהודעה דיברנו על קצב שנתי של 50 מיליון דולר, אבל חלק גדול מהסינרגיות מגיע מזה שאנחנו גדולים יותר. יש תופעה כללית בתחום הסמיקונדקטור, שהחברות הגדולות גדלות והקטנות נהיות קטנות יותר. זה יכול להוריד את עלויות הייצור, ולתרום לרווחיות גולמית (gross margin) גבוהה בהרבה. גם הטכנולוגיות יותר מסובכות. פיתוח טכנולוגיה עולה הרבה כסף, וחברה גדולה מפתחת טכנולוגיה למספר גדול של רכיבים. הרבה מהסינרגיות הן מזה, ודאי וודאי שלא מסגירת מרכזי פיתוח".

- ‎קיבלתם כבר תגובות מלקוחות על המיזוג?

‎‏"מוקדם עדיין, כי זה יום חג (יום הנשיא בארה"ב, ש.ח.ו). כשחושבים על נקודת המבט של הלקוחות, אחד הדברים הטובים בעסקה הוא שאין קונפליקטים אלא להפך. לדוגמה בקו המצלמות - היינו מובילים בעולם, היום כשאנחנו נכנסים ללקוח מצלמות, אנחנו יכולים להגיד לו שאנחנו מספר אחת במעבדים למצלמות, אבל יש לנו גם פורטפוליו של ‏GPS‏ ו-‏WIFI‏, פתרון מלא.

‏"אין ספק שהעמדה שלנו תתחזק - הלקוח לא יצטרך לעבוד עם ספק פה, ספק שם. גם סיכויי הקיום שלנו בטווח הארוך יותר טובים, כך שאנחנו מאמינים שההשפעה חיובית ולא יכולים לחשוב על תגובות שליליות מלקוחות". ‏

רמיוס מתנגדת לעסקה

קרן רמיוס ממשיכה להציג אופוזיציה להנהלת צורן: לפני פתיחת המסחר היום (ג') בנאסד"ק פרסמה הקרן, שמחזיקה ב-9.3% ממניות צורן, תגובה לגבי עסקת המיזוג עם CSR. "רמיוס מביעה דאגה מהעסקה ומאמינה שהיא מעריכה בחסר את צורן", נכתב בהודעה. הקרן מעלה ספקות, ותוהה האם אמנם העסקה הייתה תוצאה של "תהליך הוגן ומלא למקסום ערך לכלל בעלי המניות של צורן".

ג'פרי סמית', שותף מנהל ברמיוס, טוען כי המיזוג מהווה מעין אפשרות מילוט לדירקטוריון "בעל ביצועים עלובים", ומגיע במקום "עסקה שתמקסם את הערך לבעלי המניות". לדבריו, "היום חשוב יותר מתמיד שלבעלי המניות יהיה דירקטוריון חדש שמבין את חובת הנאמנות. תפקיד הדירקטוריון הוא להבטיח את האינטרסים של בעלי המניות".

עם השלמת העסקה, רמיוס צפויה לקבל מניות CSR בשווי של 36.5 מיליון ליש"ט (כ-59 מיליון דולר), בהתאם למחיר בעת חתימת העסקה. עבור הקרן זהו אקזיט נאה, משום שהיא רכשה מניות של צורן בהיקף של כ-34 מיליון דולר בסוף 2010.

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה