גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך מגלגלות חברות הסלולר את הפחתת הקישוריות על הצרכן

חברות הסלולר שולפות עוד ועוד שפנים מהכובע כדי למזער הפסדים בעקבות הורדת דמי הקישוריות: מעירות קווים רדומים, מייקרות תעריפים ישנים ומשכנעות אותנו לקנות סמאטרפונים

אם קיבלתם לאחרונה חשבון סלולר על קו ששכחתם מקיומו ומעולם לא שילמתם עליו - זה לא במקרה. חברות הסלולר מוצאות דרכים יצירתיות כדי לגלגל את הקיצוץ בהכנסותיהן, כתוצאה משינויי רגולציה, חזרה אל כיסינו.

דוחות פרטנר, הסנונית הראשונה מבין חברות הסלולר בפרסום תוצאותיה ל-2010, מגלה מה שרחוק מלהפתיע אותנו: חברות הסלולר עושות לא מעט כסף, ומרוויחות בגדול. הרווח הנקי השנתי של פרטנר היה השנה 1,243 מיליון שקל, עלייה של 8.9%.

אז כמה זה עולה לנו?

מבצעי סמארטפונים: הזיכוי מותנה במאות דקות

אם חשבתם לנצל את המבצעים המפתים שמציעים לכם מכשירים מתקדמים וסמארטפונים "חינם", בשיטת החיוב-זיכוי, תחשבו שוב: כדי לקבל החזר מלא על המכשיר אתם צריכים לנצל זמן אוויר בכמות המסתכמת ב-200 שקל ומעלה.

כך למשל, מבדיקת אתר "כמהזה" (kamaze.co.il) להשוואת מחירי התקשורת בישראל, עולה כי בסלקום, כדי לקבל החזר על מכשיר נוקיה N8, צריך להגיע ל-248 שקל בחודש; בפלאפון כדי לקבל זיכוי מלא על המכשיר תצטרכו גם להצטרף לחבילה ייעודית שהוצעה לנו, בעלות של 199 שקל בחודש, וגם לשוחח בפועל 200 דקות; באורנג' כדי לקבל החזר מלא על מכשיר נוקיה C7 צריך להגיע לעלות של 198 שקל לחודש.

לא במקרה הרהיבה עוז אחת מנציגות המכירה בטלפון, כאשר הבנו שאנחנו לא עומדים בתנאי הסף לקבלת החזר מלא על מכשיר, ותמצתה בקיצור נמרץ את מטרתן של כל החברות: "אז תדברו יותר".

וגם את המשפט הבא שמענו מנציג חביב להפליא: "עוד פוש קטן ואתם עומדים בתנאים לקבלת החזר" - כאשר ללקוח שבדקנו "חסרים" עוד 30 שקל לקבלת הזיכוי המלא הנכסף.

הנה דוגמה נוספת: עבור מכשיר סמסונג גלקסי יעניקו לכם בחברות החזר (מלא באורנג' ובפלאפון, חלקי בסלקום) אם תבזבזו בין 200 ל-250 שקל בחודש על שיחות, כשבפלאפון נדרשת הצטרפות לחבילת לארג'.

מחירו המלא של המכשיר בחברות נע סביב ה-4,000 שקל, הפרוסים על פני 36 חודשי החזר - אולם אם תרכשו את אותו המכשיר בחנויות פרטיות, ינוע מחירו בין בין 2,478 ל-2,990 שקל, על פי המחירים המופיעים באתרי השוואת המחירים "זאפ" ו"כמה".

מלכודת זמן האוויר

זה המקום להבהיר: גם אם חשבונות הטלפון שלכם צולחים בקלות את רף ה-200 שקל, אין זה אומר שאתם זכאים לקבלת ההחזר. הסכום הרלבנטי לצורך בדיקת הזכאות הוא זמן האוויר שבו עשיתם שימוש - ולא מרכיבים נוספים כמו מסרונים, הורדות, גלישה ואף שירות תיקונים, המהווים פעמים רבות נתח נכבד מהחשבונית הכוללת.

"חשוב גם לזכור כי ברכישת סמארטפון תצטרכו לשדרג את חבילת הגלישה שלכם לחבילה הייעודית המתאימה למכשיר", מוסיפה ליאת נחום, מנהלת תוכן באתר "כמהזה", "וזה בתוספת תשלום חודשי, כיוון שחבילות הבסיס שהחברות כוללות במסלולים ללא תשלום או בתשלום מוזל הן חבילות 'עקרות', שכוללות בעיקר נפחים ומהירות לגלישה בתוך הפורטלים של החברות, ולא גלישה חופשית או גלישה בנפח נמוך מאוד באינטרנט. לכן ברכישת מכשיר מתקדם תצטרכו לשדרג את חבילת הגלישה כדי ליהנות מחוויית גלישה נורמלית".

נחום מדגישה כי כדאיות העסקאות צריכה להיבחן היטב במקרים הללו: "אם החשבונית שלכם על כל קו אינה עולה על 200 שקל לחודש, כדאי שתשקלו להישאר עם המכשיר הישן שלכם מהחברה הקודמת או לרכוש מכשיר פחות מתקדם ולאו דווקא סמארטפון, עליו אולי תוכלו לקבל החזר מלא".

החברות מנצלות את התשוקה של הלקוחות למכשיר מתקדם, אך כדי לקבל אותם בחיוב-זיכוי מלא תצטרכו גם לדבר יותר - וכאן בדיוק מבקשות החברות להשפיע על הרגלי הצריכה שלכם ועל מאזן הרווחים שלהן.

עוד כדאי לדעת כי בתחילת מארס 2011 תיכנס לתוקפה תקנה המסדירה את אופן חיוב הלקוחות עבור שירותים נוספים, דוגמת חבילת הגלישה שעד כה "הוצמדה" לכל מכשיר דור 3 שנרכש:

משרד התקשורת קבע כי לא ניתן לחייב את הלקוח אם הוא לא חתם מפורשות על אישור לחיוב על השירות, באמצעות "טופס גישה לשירותים" - כאשר הלקוח ימלא במפורש אילו שירותים הוא מעוניין לרכוש ואילו לא. כך יוכלו הלקוחות לבטל או להחליט לא לרכוש חבילת גלישה, שבעבר שילמנו עליה כחלק בלתי נפרד מרכישת מכשיר דור 3 ומעלה. התקנה תתייחס ללקוחות חדשים בלבד.

סמארטפון

התייקרות של מסלולים ישנים: העלאה מתמשכת בתעריפים

הלקוחה ס' היא לקוחת אורנג' כ-10 שנים. המסלול בו נמצאת הלקוחה הוא מסלול אטרקטיבי יחסית למסלולים המוצעים היום, זאת כיוון שס' לא שינתה ולא הסכימה לשנות את המסלול לאורך השנים, למרות שכבר הסתיימה תקופת ההתחייבות, ולמרות שממוקד שימור הלקוחות הוצעו לה לא אחת מסלולים שונים - הכול במטרה לשדרג.

המסלול בו נמצאת ס' כולל 100 דקות שיחה, 30 הודעות SMS ו-30 הודעות מולטימדיה (MMS) בעלות חודשית של 69.20 שקל לחודש (כולל מע"מ).

ב-3 החודשים האחרונים היא שמה לב כי התשלום החודשי עלה, ובשיחת טלפון למוקד השירות של אורנג' נאמר לה כי על התוכנית חלה עליית תעריפים, וכי "הם לא מתחייבים שלא יהיו עליות נוספות לתוכנית, אלא אם תחליט לעבור למסלול אחר". איום מרומז? חס וחלילה.

המוקדנית גם הציעה מסלולי שימור לקוחות בהם העלות נעה סביב 50 אגורות לדקה, או מסלול עם דמי מנוי של 12.90 שקל לחודש ועלות של 49 אגורות לדקה.

בשיחה חוזרת למוקד שירות הלקוחות שוב נאמר כי אכן חלה עליית תעריפים לתוכנית של ס' בנובמבר 2010, וכך מעלות חודשית של 69 שקל לחודש - כעת המסלול הוא בעלות של 84.90 שקל לחודש - יותר מ-22% (ו-16 שקל לחודש), שהם קפיצת מדרגה לא קטנה בלשון המעטה - ולא עוד עליית מחירים מדודה כפי שמתירים לחברות תנאי הרישיון מעת לעת.

גם בשיחה הבאה הודיעה הנציגה כי היא לא מתחייבת שלא תהיה עליית תעריפים נוספת - והציעה מסלול נוסף, משתלם הרבה פחות: 100 דקות שיחה ו-50 הודעות SMS ב-98 שקל לחודש - יותר ממה שהלקוחה משלמת כעת, אפילו אחרי עליית המחירים במסלול הוותיק.

וכך חוברות להן עליות מחירים שרירותיות ודרמטיות לאיומים מרומזים של אנשי המכירות במטרה להוביל את הלקוח להתחייבות למסלול נוסף, כזה שיכניס כסף רב יותר לחברה (כי הלקוח, כנראה, לא עושה את זה מספיק).

למרבה הצער, העלאת תעריפים כזאת היא בגדר "כשר אבל מסריח". במשרד התקשורת עדיין לא מצאו את הדרך להגן על צרכנים מפני העלאת תעריפים כאשר הם אינם בהתחייבות, וכך נמסר ל"גלובס": "חברות הסלולר רשאיות לעדכן תעריפים למנויים אשר אינם בהתחייבות, מעת לעת, על-פי שיקולן, וכן לגבות תשלום קבוע ממנוייהן".

אורנג': "מטבע הדברים הייתה התייקרות"

מחברת אורנג' נמסר כי "מדובר בלקוחה שהצטרפה לתוכנית לפני כ-10 שנים. מטבע הדברים, במהלך העשור האחרון עודכן התעריף של התוכנית. ללקוחה מוצעות מגוון הצעות אטרקטיביות בנוסף לתוכנית הכדאית אליה היא משויכת, ואנו עומדים איתה בקשר עד שנמצא פתרון לשביעות-רצונה".

התייקרות המסלול הישן באורנג'

* החשבונית ב-10 השנים האחרונות: 69.20 שקל

* החשבונית בחודשיים האחרונים: 84.90 שקל

(חבילה: 100 דקות, 30 SMS 30 ,MMS)

תחיית המתים של הקווים הרדומים: הקו החינמי כבר לא חינם

שיטה שבה נתקלים לא אחת לקוחות בחברות הסלולר, אשר החליפו במהלך השנים האחרונות קווי טלפון בהתאם לנסיבות שונות, היא הערת קו רדום מרבצו - וגבייה פתאומית של סכומי כסף חודשיים מבלי שייעשה בו שימוש וללא הודעה מוקדמת.

קו רדום הוא קו לא פעיל, ללא עלות דמי מנוי חודשית, כאשר הלקוח רק שומר את המספר שלו בחברה, למקרה בו ירצה להפעילו שוב.

כך קרה ללקוחה ד', בעלת קו רדום בחברת פלאפון מזה כ-7 שנים. ד' התקבלה לעבודה בה ניתן לה מכשיר מהחברה, ולכן ביקשה מחברת פלאפון להשבית את הקו המדובר. במשך 7 שנים היא לא שילמה עליו דבר לחברת פלאפון ולא חויבה על הקו הרשום.

לתדהמתה, בתחילת פברואר היא קיבלה חיוב על הקו עבור "דמי מנוי". בפנייה למוקד השירות של פלאפון נאמר לה כי "קו רדום היה עד כה בחינם, אך החל מתחילת החודש עלותו היא 9.90 שקלים לחודש", וכי "כל קו רדום בחברה היום הוא בתשלום של 9.90 שקלים ולא חינם".

מיותר לציין כי הדבר נעשה ללא התראה מוקדמת, שכן חשבוניות עבור הקו כלל לא התקבלו, ולא נוצר כל קשר מחודש בין פלאפון ללקוחה כדי לבשר לה על ה"שדרוג" הכפוי או להזהיר מפניו ולאפשר לה לוותר על אחזקת הקו.

בעבר, יש לציין, אף טופלה מעל דפים אלה תלונה דומה של לקוחה, שהוסבר לה כי "הוחלט לשדרג לה את המסלול" באופן דומה.

תגובתה של פלאפון תמוהה לא פחות: בחברה לא רואים בעיה במהלך שנקטה, ומתחבאים תחת האצטלה של "העלאת תעריפים" - אלא שאין מדובר בהעלאת תעריפים באחוז מסוים, אלא "העלאת תעריפים" מאפס שקלים בחודש ל-10 שקלים - יש מאין; עדכון של הלקוחות באופן יזום, מודים עוד בחברה, נעשה רק "לחלק מהלקוחות" ולאחרים, כנראה, לגמרי לא).

במשרד התקשורת לא נקטו עד כה פעולות למניעת הגבייה המפתיעה הזאת, אך ייתכן כי המצב ישתנה, משום שבתגובה שקיבל "גלובס" לפנייתו נכתב כך: "בימים אלה משרד התקשורת בוחן טיפול בסוגיות צרכניות נוספות, וביניהן סוגיות הקשורות בעניין המנוי הרדום".

בינתיים, מדגישים במשרד, החברות חייבות לעדכן את הלקוחות בכתב לפני העלאת תעריפים, כדי שיוכלו להחליט אם להתנתק. "ניתן לעדכן למנוי רדום את התעריפים - ובלבד שהמנוי קיבל על כך הודעה מראש".

פלאפון: זו העלאת תעריפים

מחברת פלאפון נמסר בתגובה: "בעקבות שחיקת התעריפים וירידת דמי הקישוריות, החל מחודש ינואר העלתה פלאפון את התעריפים לחלק מהלקוחות. הודעה על כך נשלחה מבעוד מועד בחשבוניות ופורסמה באמצעי התקשורת.

"יתרה מכך, פלאפון אף פונה באופן ייזום לחלק מהלקוחות ומעדכנת אותם על קווים שאינם נמצאים בשימוש. שיעור העלאת התעריף משתנה בהתאם לפרמטרים שונים בחשבונית הלקוח, ולכן אין להסיק מחשבונית זו על כלל הלקוחות".

כך שאם אתם בעלי קו רדום בחברת פלאפון, אל תתפלאו אם תצוץ יש מאין חשבונית: גם לשתיקה יש כנראה מחיר.

מה קרה לקו הרדום בפלאפון?

* התעריף מ-2004: 0 שקלים

* התעריף מינואר 2011: 9.90 שקלים

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

בישראל מרוצים מביטול מכסי טראמפ: "מעניק יתרון במו"מ, אין כבר טעם למהר לחתום"

גורמים בממשלה מסרו לגלובס כי פסיקת ביהמ"ש העליון בארה"ב, שפסלה את מרבית המכסים הגלובליים, משפרת משמעותית את עמדת המיקוח של ישראל במו"מ על הסכם הסחר ● בינתיים, היצואנים בארץ דווקא מביעים חשש שהיתרון היחסי של ישראל ייפגע, לאחר שטראמפ הכריז על מכס גלובלי אחיד של 15%

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

האסון בבית הזיקוק באשדוד: נעצר חשוד ברצח באדישות

לאחר מותן של שתי עובדות בית הזיקוק ממחסור בחמצן, המשטרה עצרה שותף בחברה המספקת בלוני חמצן בחשד לרצח באדישות ● מנהל הבטיחות במשרד העבודה הזהיר משימוש במיכלי החברה, כ-15 אלף מהם עדיין בשוק

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 התנגדו לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%