גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראדא חזרה להמריא: פוטנציאל "על הנייר" ממטוס ה-F-35

2010 הייתה לשנה הטובה ביותר בתולדות ראדא, ועבור צבי אלון המנכ"ל והרצל בודינגר היו"ר ולשעבר מפקד חיל האוויר, זו סיבה מספיק טובה כדי להתחיל לחייך

במהלך 40 שנות פעילותה, ראדא , אחת מחברות התעשייה הביטחונית שצמחו בארץ, נפלה וקמה לא מעט פעמים. פרויקט הלביא שנגוז, התחרות האינטנסיבית מול ענקיות מקומיות דוגמת אלביט מערכות ואם תרצו גם יחסינו עם שכנותינו כמעט הובילו את החברה כמה פעמים לכינוס נכסים, אך בכל פעם נמצא הנסיך על הסוס הלבן שהציל אותה ברגע האחרון.

לפני 14 שנה נקלעה ראדא לאחד המשברים הבולטים בתולדותיה, וכנראה לזה שהוביל אותה למצבה הנוכחי, המשופר יחסית. הרצל בודינגר, בעברו מפקד חיל האוויר, מונה ליו"ר החברה, ויותר מאוחר התיישב על כס המנכ"ל למשך שלוש שנים (תפקיד שאליו קפץ בשנית למשך כשנה לאחר הפסקה בת חמש שנים).

בודינגר חבר לבעל השליטה בחברה, איש העסקים הסיני הווארד יונג (ראו מסגרת), ויחד עם צבי אלון, המנכ"ל הנוכחי שנכנס לתפקידו במחצית השנייה של 2007 (גם הוא טייס קרב בעברו הצבאי), הצליחו השלושה לייצב את החברה ולכוון אותה למסלול ההמראה הנכון.

ואכן, ראדא החלה להמריא, אך היא עדיין טסה בגבהים נמוכים. הכנסות החברה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2010 עמדו על 17.7 מיליון דולר - גידול שנתי של 58%. הרווח התפעולי באותה תקופה עמד על 464 אלף דולר לעומת הפסד תפעולי של 173 אלף דולר בתקופה המקבילה של 2009, אך הוצאות מימון גבוהות מהרגיל - בסך 811 אלף דולר - יצרו הפסד נקי של 355 אלף דולר, לעומת הפסד נקי של 763 אלף דולר בתקופה המקבילה בשנת 2009.

2010 צפויה להסתמן כשנה הטובה בתולדות החברה, ולראיה ההכנסות בשלושת הרבעונים הראשונים של שנה זו כבר גבוהים מההכנסות בכל 2009. עם זאת, ראדא היא עדיין שחקנית קטנה בשוק של ענקים - ולא רק מקומיים - ולראיה שוויה - 23 מיליון דולר. מכפיל רווח אינו רלוונטי כרגע לתמחור החברה לאור הפסדיה ההיסטוריים.

צבר הזמנות בריא

הבוקר הודיעה ראדא כי סיימה את 2010 עם צבר הזמנות של 28 מיליון דולר, מתוכם 7 מיליון דולר התקבלו ברבעון הרביעי של השנה (גידול של 12% לעומת 2009). 61% מההזמנות הגיעו מלקוחות באמריקה הלטינית,21% מלקוחות בישראל, 13% בארה"ב והיתר - 5% - מלקוחות באסיה.

המערכות שהוזמנו מהחברה יותקנו בכלי טיס מתקדמים הנמצאים בייצור בימים אלו, ורוב המערכות ימסרו ללקוחות במהלך השנה הנוכחית. אלון ציין כי "אמריקה הלטינית מהווה מטרה אסטרטגית ראשונה במעלה עבור החברה".

לראדא יש כיום ארבעה תחומי פעילות, והראשון והעיקרי שבהם הוא פיתוח מערכות הקלטה וניהול מידע - התחום שממנו צמחה החברה. "בכל מטוס יש המון מידע שעובר מהקרקע למטוס ובחזרה לקרקע, ואותו צריך לשמור ולעיתים קרובות לנתח", מסביר אלון את מטרת אותן מערכות. "הקופסה השחורה, אותו חלק שתמיד מחפשים כשמטוס מתרסק, היא חלק מאותן מערכות", הוא מוסיף, ומדגיש כי הפתרונות של ראדא מיועדים אך ורק לתחום הצבאי ולא לאזרחי.

התחום השני הוא מערכות ניווט - בדומה לג'י.פי.אס שיש לכל אחד מאיתנו באוטו. "מערכות אלו גם אומרות לטייס מה המיקום שלו בתוך המרחב האווירי, והטכנולוגיה שעליה הן מבוססות הרבה יותר מורכבת מזו של מערכות ההקלטה", אומר אלון.

להבדיל משנים עברו, לדברי אלון, המחיר של אותן מערכות ניווט הוא שיקול מכריע ברכישתן. "היכולת של מדינה להצטייד בציוד צבאי במחיר סביר הופכת לקריטית בבואה לשדרג את יכולות הלחימה של הצבא, וכמו בכל דבר, טכנולוגיה זולה ויעילה יותר תהפוך למבוקשת יותר".

התחום השלישי הוא מערכות אוויוניקה (בקרת מטוסים ובעיקר מל"טים), הן לפרויקטי השבחה של מטוסים ישנים והן עבור מטוסים חדשים. "לפני חמש שנים, לדוגמה, החלפנו את כל המערכות האלקטרוניות בצי של מטוסי אימון מסוג סקייהוק של חיל האוויר הישראלי, וכך הארכנו את חיי הצי".

* אז במקום שהצבא ירכוש מטוסים חדשים הוא משדרג ישנים, וכך חוסך כסף.

אלון: "אכן, ועלות ההשבחה היא בקושי עשירית מעלות רכישה של מטוס חדש".

* ורוב ההכנסות של החברה נובעות מהשבחה של מטוסים או ממכירת מערכות למטוסים חדשים?

"תלוי מתי. פרויקטי השבחה הם גדולים מטבעם והם נמשכים בדרך כלל שנתיים עד שלוש שנים".

פרויקטי השבחה מתאפיינים בשולי רווח נמוכים יותר ממכירת פתרונות למטוסים חדשים, ולכן נקודת האיזון הרבעונית של החברה - כרגע הכנסות של 7 מיליון דולר בקירוב - עולה כשיש יותר פרויקטי השבחה.

להתמודד עם מבריחי סמים

באוקטובר האחרון הודיעה ראדא על חוזה השבחה בשווי 4.7 מיליון דולר שחתמה עם לקוח דרום אמריקני, ואלון מקווה שהחוזה ייצור מערכת ארוכת טווח יחסית עם אותו לקוח. "למדינות דרום אמריקה, דוגמת קולומביה וברזיל, יש צורך להתמודד עם מבריחי סמים שמתחבאים בג'ונגלים, ומטוסי מודיעין, שראדא מספקת עבורם מערכות הקלטה ומערכות אחרות, הפכו לכלי חשוב במלחמה הזו. עבור ראדא מדובר במנוע צמיחה".

אך מנוע הצמיחה העיקרי של החברה טמון דווקא בתחום פעילותה הרביעי והאחרון - מערכת הגנה אקטיבית שמטרתה למנוע פגיעת טילים בכלי שטח דוגמת טנק או ג'יפ. "במלחמת לבנון השנייה צה"ל גילה שטנק המרכבה יכול להיפגע מטילים של החיזבאללה", אומר אלון. "הטילים של היום יכולים לחדור דרך כל שריון, ולכן צריך למצוא פתרון אחר".

אותה מערכת הגנה, לדברי אלון, מזהה את הטיל שנורה לעבר הטנק או הג'יפ ומשמידה אותו רגע לפני שהוא פוגע. ראדא לא מפתחת את המערכת עצמה כי אם את המכ"מ שיושב בבסיסה. תע"ש היא זו שמפתחת את המערכת. "אין הרבה מערכות כאלו בעולם, וצה"ל עומד להטמיע דוגמתן בתוך כלי השטח שלו. זה גורם לנו הרבה גאווה, ואנו מאמינים שהמערכות האלו יכולות להפוך למנוע צמיחה די משמעותי".

כרגע, כאמור, אין הרבה שחקנים שפיתחו מערכת הגנה כזו, וזו אחת הסיבות לכך שאלון ובודינגר מעודדים ממנה.

את פעילות ההגנה מתכננים השניים להרחיב גם למערכות מרחביות. "מערכת הגנה מרחבית מאפשרת לאבטח אזורים נרחבים יותר ממה שמצלמות אבטחה סטנדרטיות יכולות לעשות", מסביר אלון. "בארץ רק אלתא פיתחה מערכות כאלו, ולמרות שלא ניתן להשוות בינינו לבין אלתא, המערכת שפיתחנו כבר יצרה עניין רב ואנו מקווים שהיא תתחיל לייצר הכנסות במהלך 2013".

לראדא יש כרגע בקופה 4.1 מיליון דולר, ואלון מודה שמדובר בסכום נמוך. "אנחנו רווחיים, ויש לנו תזרים חיובי ולכן סביר להניח שהסכום הזה יגדל בעתיד. גיוס הון אינו רלוונטי כרגע".

לבסוף, רגע לפני שאנו נפרדים, אלון מדגיש בפנינו, כי "לפני שנתיים לא היה לי מה לספר לך. לא ראיתי טעם בלצאת לתקשורת. עכשיו זה השתנה".

פרויקט F-35: הפוטנציאל רב אך הוא עדיין "על הנייר"

35-F, מטוס הקרב המתוחכם מתוצרת לוקהיד מרטין, הפך מרגע פיתוחו למנוע צמיחה עבור לא מעט חברות, וראדא ביניהן. מדובר במטוס שפותח ביוזמת ארה"ב ואנגליה אך מדינות נוספות רבות - כולל ישראל - אמורות לקחת חלק בהתאמתו לדרישות של אחרות ממנו. 35-F נועד להחליף את מטוסי הקרב של הדור הנוכחי, לרבות 16-F, ולהיות רב משימתי וחסכוני מבחינה כלכלית.

במסגרת פיתוח המטוס, התחייבה לוקהיד מרטין לרכוש מכל מדינה החברה באותו קונסורציום רכיבים למטוס, וכל מדינה העניקה ללוקהיד רשימה של חברות מקומיות שיכולות לספק לאחרונה את הרכיבים הטובים ביותר. ראדא, כאמור, נכללה בה, וכך גם אלביט מערכות, התעשייה האווירית ורפא"ל.

"ההערכה היא שייצרו 3,500 מטוסי 35-F, ולכן כל הכנסה פר מטוס שיכולה להיווצר לחברה כמו ראדא צריך להכפילה פי 3,500", מסביר אלון, אך מיד מצנן את התלהבותו.

"ממשלת ישראל בחרה בראדא, אך ראדא תצטרך להוכיח עצמה מול חברות דומות ממדינות אחרות. לוקהיד היא זו שתבחר לבסוף מי החברה הכי טובה מבחינתה, ולכן הפוטנציאל שטמון בפרויקט 35-F הוא עדיין 'על הנייר' מבחינתנו". ראדא, דרך אגב, אינה זרה ללוקהיד מרטין. האחרונה נמנית עם לקוחותיה הוותיקים.

"על הנייר" או לא, ההכנסות שיכולות להיווצר לראדא מהשתתפותה בפרויקט הן אסטרונומיות במונחיה. מספיק שהחברה תספק פתרון פר מטוס ששוויו מאה אלף דולר (מחיר די סטנדרטי) כדי שסך הכנסותיה המקסימלי יהיה 350 מיליון דולר, ואלו יתפרסו על פני עשור וחצי. "35-F זה יופי של דבר, ואם ניבחר אליו נהיה על המפה", מסכם אלון.

"הזמנתי את יונג לארץ אך אמו לא מרשה לו לבוא"

ראדא היא חברה ישראלית באופייה ובנשמתה אך בעל השליטה בחברה (58.2%) הוא סיני שמתגורר בהונג קונג וכל קשר בינו לישראל מקרי בהחלט. הווארד יונג (Howard Yeung), איש עסקים צעיר בן 45, ובן לאחת המשפחות האמידות בהונג קונג הוא האיש, ובודינגר מכנה אותו "איש מיוחד שלא מחצין את היותו אמיד".

יונג הפך לבעל עניין בראדא לפני 14 שנה אך רק מספר שנים מאוחר יותר הפך לבעל השליטה בחברה, בין היתר על ידי רכישת מניות בשוק ההון ומניות מבעלי מניות קודמים בחברה. לפני כשבע שנים, במסגרת סבב גיוס שביצעה ראדא, גייסה החברה 3 מיליון דולר כאג"ח להמרה מקרן High Bridge Capital. בחלוף שלוש שנים רכש יונג את האג"ח מהקרן, והאריך את מועד פירעונן עד אוקטובר 2012.

שנה מאוחר יותר הלווה לחברה 1.5 מיליון דולר נוספים, וכך סך החוב של החברה אליו עומד על 4.5 מיליון דולר. "הוא אולי לא מבין הרבה בטכנולוגיה אך הוא כן מבין מה קורה בחברה ויודע מתי כדאי לו להשקיע בה", אומר אלון. אלון ובודינגר מדגישים כי יונג אינו מתערב בניהול החברה, ורק מתעדכן על המתרחש בין מסדרונותיה דרך שלושת נציגיו בדירקטוריון ופגישות שנתיות שלו עם הנהלתה הבכירה. יונג ומשפחתו מנהלים את עסקיהם הרבים (בעיקר נדל"ן) דרך החברה Horsham Enterprises. "אב המשפחה נפטר באחרונה, ובצוואתו קבע כי בניו לא ישקיעו בסמים, הימורים וכלי חימוש", מספר בודינגר על "הבוס". "כשפיתחנו את המערכת שמונעת פגיעת טיל בטנקים וכלי שטח חששנו שהוא יטיל וטו כי זה סוג של מערכת חימוש אך הוא הפתיע אותנו. הוא אמר 'It saves life', ונתן לנו או.קיי".

עוד מספר בודינגר, כי ליונג עדיין לא יצא לבקר בארץ, ובפעם האחרונה שהזמין אותו, אמר לו האחרון כי אמו לא מרשה לו. "במשפחות סיניות, כשאב המשפחה הולך לעולמו, המילה האחרונה היא של האימא", מסביר בודינגר את הסירוב שקיבל, אך לא אומר נואש, ומבטיח כי "הבוס" עוד יזכה להטמין פתק בכותל.

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם