גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

מיוחד: "אבירי הנזילות" של וול סטריט חושפים ביצועים

הברוקר Knight חושף: ע"י מערכות מבוססות אלגוריתמים המאתרות הזדמנות אופטימליות - ממוצע עלות הזליגה אצלו נמוך מ-5 סנט לדולר, לעומת 40-15 סנט לד' אצל המתחרים

לאדם מן הישוב בטח לא יאמר השם Knight דבר, אך כל מי שרגלו דרכה ב-15 השנה האחרונות בדסק ני"ע הזרים שבחדרי העסקאות, ודאי מודע לפעילות הערה שמרכזת חברת ברוקראז' זו במניות, באופציות, באג"ח ובמט"ח בשוק האמריקני בפרט ובשווקים הגלובליים בכלל.

כיום נחשב הברוקר האמריקני נייט לספק הנזילות המוביל בשוק האמריקני המשמש כעושה שוק ב-19 אלף מניות בארה"ב. באמצעותו מקבלים שירותי ביצוע 2,700 בנקים, גופים מוסדיים, ברוקרים ולקוחות נוספים מרחבי העולם, בהם גם ישראליים. במסחר בני"ע מסוג ADR מוביל נייט את השוק עם נתח של 17%. ברבעון השלישי של 2010 נסחרו מדי יום 7.5 מיליארד מניות באמצעות נייט, שהן 19.3 מיליון מניות שהחליפו ידיים מדי דקה. החברה פועלת באופן אינטנסיבי גם במסחר בשווקים באירופה ובמזרח הרחוק.

על מנת להבין את סוד הקסם של "אבירי הנזילות" פגשנו 3 מבכירי החברה, שניים מהם ישראלים: מוטי איפרגן המשמש כדירקטור בחברה המנהל את תחום המכירות למוסדיים בצפון אמריקה מזה עשור וטל הפרנס, מנהל האסטרטגיות של החברה בשלוחת המזרח הרחוק והשלישי הוא ג'ו וולד, בן ישראלים, אשר משמש גם הוא כדירקטור בחברה ואחראי לטכנולוגיה הייחודית המתמחה בפיתוח אסטרטגיות מסחר אלגוריתמיות ופיתוח תוכנות לגישה ישירה לשווקים. השלושה הגיעו למרתון פגישות עם בנקים וגופים מוסדיים בישראל.

איפרגן מציין כי "המטרה המוצהרת של הביקור הנוכחי בישראל היא הרחבת והעמקת הפעילות הקיימת מזה כ-10 שנים עם הגופים המוסדיים בישראל, אשר תאפשר לגופים הותיקים והחדשים, בהם בנקים מובילים וגופים מוסדיים ישראליים, לקבל שירותי ברוקראז' בני"ע זרים ברמה אחרת, תוך שיפור משמעותי בתוצאות שיוכלו להציג ללקוחותיהם הסופיים". לדבריו "לשוק הישראלי ולשחקנים המובילים בו יש שם מעולה ברחבי העולם, ואין כל סיבה שלא יזכו לשירותי הברוקראז' המובילים בעולם".

מונעים דליפות מיותרות

היכולת של נייט להציע כיום את רמת הנזילות הגבוהה ביותר בשוק, בשילוב עם הטכנולוגיה הייחודית מבוססת האלגוריתמים שעל התאמתה לתנאי השוק ולדרישות הלקוחות עובדים מדי יום 50 מתכנתים, הן שמאפשרת לה להגיע לביצועים אופטימליים שחוסכים כסף רב ללקוחות. ג'ו וולד מסביר כי "המערכות של נייט יודעות לטפל בהוראות גדולות שמזינים הלקוחות למערכות המסחר מבוססות האלגוריתמים של החברה, והן מפוצלות לנתחים קטנים אשר ביצוען מותאם למצב השוק בכל רגע נתון והן נמשכות על פני זמן - בכך נמנעות תזוזות מיותרות בשער ני"ע ונמנעת חשיפת הפוזיציה של הלקוח".

וולד מסביר כי "העלות של עסקה בני"ע מורכבת מעלות חיצונית שהיא העמלה, ומהעלות הפנימית הקשורה לאיכות הביצוע. הברוקרים נמדדים כיום על ידי הלקוחות בשיעור ה-Slippage או הזליגה בביצוע, או במילים אחרות בכמה יזוז מחיר ני"ע כתוצאה מהזרמת הוראת הקנייה או המכירה". לדברי השלושה "נייט פועלת באופן שקוף ואין לה בעיה לחשוף כי בזכות המערכות המאתרות את ההזדמנות האופטימליות, ממוצע הזליגה שלהם נמוך מ-5 סנט לכל דולר סחיר, זאת לעומת ממוצע זליגה שנע בין 40 ל-15 סנט לדולר אצל המתחרים". ואיפרגן מדגיש כי "חיסכון זה מגיע ישירות ללקוחות, מקטין את עלויות הביצוע ותורם לשיפור התשואה - גורם מרכזי בעבור השחקנים המוסדיים בשוק אשר מנסים בכל כוחם להכות את השוק ולהפגין ביצועים משופרים ביחס למתחרים בעבור הלקוחות".

נציין כי כשמכפילים מספר הזה בהיקף העסקאות המבוצעות מדי יום בנייט מתקבל סכום אדיר שמצביע על יעילות הביצוע שמהווה את מקור המשיכה לנייט בעיניי הלקוחות המקצוענים בשוק ההון הגלובלי, כגון בנקים, קרנות הנאמנות, מנהלי תעודות סל, קרנות גידור, קופות גמל וקרנות פנסיה.

פוקר בבריכות חשוכות

בשנים האחרונות התפתח מאד המסחר גם מחוץ לבורסות וכיום כ-15% מהמסחר בני"ע נעשה במאגרי הוראות הנקראים Dark Polls או בריכות חשוכות, כ-30 מהן פועלות כיום בארה"ב לצדן של הבורסות המוסדרות, שגם מספרן גדל וכולל כיום עוד בורסות, פרט לאלו המוכרות כגון נאסד"ק ו-NYSE. המערכות של נייט פועלות בכל אחד מהשווקים הנ"ל ובכך מסוגל הברוקר להגביר את יעילות הביצועים של הלקוח, תוך שמירה על האנונימיות שלו.

לדברי טל הפרנס: "זה כמו משחק פוקר. אף אחד לא רוצה לחשוף את עצמו, את היקף העסקה אותה הוא מעוניין להוציא אל הפועל או את המחיר אותו הוא מוכן לשלם. אתה יכול לראות הוראה קטנה לרכישת מניות ב-100 דולר, אבל החוכמה היא שמי שיושב בשולחן לא יכול לדעת אם היא חלק מהוראה המכילה עניין ברכישת מניות במיליוני דולרים או שזו עסקה בודדת, יכולת ההסתרה הזו עוזרת ללקוחות שלך לשמור על 'פוקר פייס' ולנצח את השוק".

וולד מדגיש כי "הטכנולוגיה המציעה אופטימיזציה של ביצועים בשווקים מרובים ובנכסים מרובים ניתנת לכל לקוחות החברה כחלק מהשירות השוטף. בנוסף על כך, ישנם גופים אשר סוחרים על פי אלגוריתמים שכתבו בעצמם, אשר נותנים להם איתותים מתי וכמה לקנות או למכור בשוק ואת אותם כלי אלגו טריידינג מאפשרת להם נייט להטמיע במערכותיה תוך שמירה על חיסיון מלא".

לא "להיתקע" עם סחורה

המובילות של נייט במסחר ב-ADR רלוונטית מאד למי שמעוניין לסחור במניות ישראליות בוול סטריט, אשר רבות מהן מוגדרות כ-ADR. רבות מהן סובלות מהיקפי מסחר נמוכים ומשקיעים רבים נמנעים מלהשקיע בהן על מנת שלא "להיתקע" עם סחורה כשירצו לצאת מהפוזיציה אשר תביא לירידה במחיר המניה. "לנייט יש אפשרות לספק נזילות גבוהה בהרבה מההיצע או הביקוש המוצג על גבי המסכים. אם מישהו רוצה לרכוש או למכור בלוק של מניות שכאלו בלי להזיז את השוק יותר מדי - כנראה שאנחנו הגוף שיכול לעזור לו בצורה הטובה ביותר" אומר איפרגן.

תחום נוסף בו בולטת החברה כיום הוא המסחר בתעודות סל, שגדל באופן דרמטי בשנים האחרונות ומאפשר כיום למשקיעים להגיע ביתר קלות ובצורה הזולה ביותר למדינות או לענפים שנחשבו פעם לבלתי ניתנים להשקעה. איפרגן מציין כי בנייט פועל צוות ייחודי מול מנהלי ה-ETF אשר עוזר להם ביצירתה ובהקטנתה של הפוזיציה בה מחזיקה תעודת הסל, בהתאם לביקוש ולהיצע המוזרמים מהלקוחות בשוק באופן רציף. זאת, בעזרת המערכות הממוחשבות של נייט המעודכנות באופן שוטף ומאפשרות מסחר בני"ע מהן מורכבת ה-ETF תוך שמירה על היחסים ביניהן באופן מדויק וביעילות המרבית.

עוד כתבות

מערכת Devin של חברת Cognition / צילום: Shutterstock

מלחמת הטאלנטים בעמק הסיליקון: הישראלי שמאשים את החברה הלוהטת בריגול עסקי

מתן גרינברג, המנכ"ל והמייסד הישראלי של חברת הבינה המלאכותית Factory, הודיע בפוסט ברשת X על פיטוריו המיידיים של יועץ בכיר בטענה שניהל מגעים עם המתחרה Cognition בזמן שנחשף למידע חסוי ● גרינברג האשים את החברה המתחרה גם בניסיונות לחלץ מידע באמצעות ראיונות עבודה פיקטיביים ● מנכ"ל קוגנישן הכחיש את הטענות, והיועץ הכריז על הצטרפותו לקוגנישן כסמנכ"ל ההכנסות הראשי

שדה חקלאי וסניף קרפור / צילום: איל יצהר, בר לביא

אין תחרות או אלטרנטיבה: כשהמבוטחים שבויים בידי מונופול ממשלתי

דחיית OpenAI את מודל הבינה המלאכותית שלה מוכיחה שהבלמים נבחנים רק כשמאוחר ● בקרפור הבינו השבוע שגם הנחה יכולה לעלות ביוקר ● והדוח המטריד של רשות החברות הממשלתיות ●  זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

צילום: טלי בוגדנובסקי

היועמ"שית אישרה: מחיר הדלק יופחת ב-50 אגורות

עמדת הייעוץ המשפטי היא שאין מניעה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחתום על הוזלת מחיר הבנזין לחודש הקרוב, כפי שביקש ● מחיר הדלק צפוי לרדת בלילה שבין ראשון לשני ל-7.77 שקל לליטר

הקרבות שהתחוללו בכבישים ב-7 באוקטובר / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

אחרי מאבק: העליון אישר לפרסם את שמו של קמ"ן אוגדת עזה ב-7 באוקטובר

בית המשפט העליון התיר לפרסם את שמו של סגן-אלוף אריה עמידרור, ששימש קצין המודיעין של אוגדת עזה בזמן מתקפת ה-7 באוקטובר ● עמידרור, בנו של האלוף במיל' יעקב עמידרור, ניהל בחודשים האחרונים מאבק משפטי נגד סיום שירותו ונגד פרסום זהותו ● בצה"ל כבר נקבע כי הוא נושא באחריות פיקודית לכשלים שקדמו לטבח

אקספנג X9 / צילום: יח''צ

החל מ-400 אלף שקל: הרכב שיכול לשמש גם כתחליף לימוזינה

מאחורי העיצוב החללי והממדים יוצאי הדופן של ספינת הדגל של XPENG מסתתר מוביל–משפחות רב–תכליתי, עם טכנולוגיה מרשימה ואבזור יוצא דופן, שיכול גם לשמש כתחליף לימוזינה לאח"מים ● המחיר גבוה אך עדיין אטרקטיבי ביחס לתמורה

פרופ' מוסא יודעים / צילום: מיקי אופק

"כמעט התעלפנו כשראינו את המאמר": מחקר האלצהיימר שריגש את חתן פרס ישראל

פרופ' מוסא יודעים, מפתח התרופה לפרקינסון של טבע וחתן פרס ישראל, לא עוצר: בגיל 86, יש לו עוד שתי תרופות פוטנציאליות לאלצהיימר בפיתוח וחממה שהקים, המשקיעה במכשירים רפואיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על ההחלטה לעלות לישראל, על התקווה שמצא במחקר חדש ועל הפרישה הכפויה מהטכניון ● וגם: מה הדבר האחד ביום שהוא לא מוותר עליו?

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock

הטייס העומאני התכוון לבצע פיגוע, לא ניתן עדיין לקבוע אם איראן אחראית

הממצאים הראשוניים מחקירת טייס המשנה בסעודיה מצביעים על כך שפעל בכוונת מכוון לבצע את הפיגוע ממניע לאומני ● טראמפ: אם לא יושג הסכם, ייתכן שנתקוף באיראן אחרי בחירות האמצע בארה"ב ● התובע הכללי באיחוד האמירויות הורה לבדוק אם האירוע בטיסת פליי דובאי אתמול היה פעולת טרור ● העליון אישר לפרסם את שמו של קמ"ן אוגדת עזה ב-7 באוקטובר - סא"ל אריה עמידרור ● עדכונים שוטפים

ישראל רייף, יו''ר אפקון החזקות / צילום: עזרא לוי

אחרי ניסיון המיזוג הכושל: אפקון רוצה להנפיק את זרוע האנרגיה המתחדשת שלה

החברה, שבשליטת משפחת שמלצר, תנסה לקדם גיוס לפי שווי של 800 מיליון שקל לזרוע האנרגיה המתחדשת שלה, פחות משנה לאחר שניסתה למזג אותה עם סאנפלאור הציבורית בשווי נמוך בהרבה • כחלק מהמהלך: מנורה ומגדל ימכרו את חלקן בשותפות באירופה בתמורה למניות החברה המונפקת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בארה"ב אחרי פרסום נתוני התעסוקה; תשואות האג"ח ירדו

מחירי הנפט יורדים ● שוק העבודה האמריקאי מתקרר: 29 אלף משרות בלבד נוספו בספטמבר ● טסלה קופצת אחרי שדיווחה על נתוני המסירות והייצור של כלי רכב לרבעון השלישי שעקפו את התחזיות ● נייקי צונחת לאחר שדיווחה על הכנסות נמוכות מהצפי ● המדד של בנק אוף אמריקה שמסמן: תתכוננו לצאת מהשוק

חיילים גרמנים / צילום: Shutterstock

ידידה של ישראל בדרך לתקציב ביטחון שלא נראה כמותו

חברות ביטחוניות ישראליות משתתפות בתערוכות באזרבייג'ן ובמרוקו ומעמיקות שם את הקשרים הביטחוניים ● החברה הבת האמריקאית של רפאל קיבלה הסכם להסמכת טיל ספייק SR עבור צבא ארה"ב ● וגרמניה מתכננת להגדיל את תקציב הביטחון לכ־140 מיליארד אירו ב־2027, לצד בחינת ייצור מיירטי פטריוט במדינה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צביקה מנס,  מנכ''ל ברק לאומי חתמים

איפה עובד צביקה מנס, מגיבורי טיסת פליי דובאי?

לאיזו קרן הון סיכון הצטרפה השבוע שורדת השבי נועה ארגמני? • איזו עיר הובילה במספר התחלות הבנייה של התחדשות עירונית במחצית הראשונה של השנה? • וגם: מחיר של איזה מוצר יוקרה צנח ביותר מ-50% מאז שנת 2021? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

דימוי שכבר לא זקוק ל''מלחמת הכוכבים'' כדי שנבין את משמעותו. דארת' ויידר במוזיאון / צילום: Reuters, Kyodo

דארת' ויידר פוגש את פרידה קאלו: המוזיאון שמסודר אחרת מכל מה שהכרנו

במוזיאון החדש של ג'ורג' לוקאס בלוס אנג'לס מוצאים את עצמם ואן גוך ופרידה קאלו לצד דארת' ויידר, באטמן וכלבים שמשחקים פוקר ● מאחורי האוסף עומדת תפיסה שמסתכלת אחרת על האופן שבו תרבות חזותית מספרת את הסיפור שלנו

מוג'תבא פורמוחסן

גולה מאיראן בטור לגלובס: "הכלכלה לא תקרוס מפצצות, אלא מהשוד של השלטון"

כלכלת איראן קורסת תחת אינפלציה דוהרת ושיתוק של יצוא הנפט, כשהיא מותירה מיליונים בעוני קיצוני ● מוג'תבא פורמוחסן, עיתונאי בכיר באתר האופוזיציוני "איראן אינטרנשיונל" שברח מטהרן לפני כשעשור, מנתח כיצד הלחץ הכלכלי שם את המשטר בנקודת אל־חזור

לוי הלוי, מנכ''ל אל על / צילום: ענבל מרמרי

המועמדת החדשה והמפתיעה למדד ת"א 35

אירוע הדקירה בחברת פליי דובאי והחשש שמדובר באירוע טרור, הקפיץ ביומיים את מניית אל על ב-13% והעלה את שווייה ב-1.3 מיליארד שקל ● מה עשוי לתת לה מקום במדד ת"א 35, לראשונה בתולדותיה ● אך היא לא תלויה רק בעצמה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; פאלו אלטו מעל טריליון שקל, אל על קפצה

מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.3%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.5% ● מניית פאלו אלטו עשתה היסטוריה וחוצה את רף שווי השוק של טריליון שקל ● מניות התעופה טיפסו אחרי הדרמה בטיסת פליי דובאי ● הסנטימנט בעולם מחריף: תשואות האג"ח בבריטניה ובארה"ב מטפסות לשיאים חדשים ● מיקרון הציגה תוצאות כספיות שהכו את ציפיות האנליסטים, הבוקר מניות השבבים בטוקיו הקפיצו את הבורסה במעל 3%

יקב פאוקר / צילום: נעמה כספי

לזכור אותם דרך האוכל, היין והשביל: חמישה מקומות שנולדו מגעגוע

עגלת קפה שהיא מפגש חברתי, יקב שהגשים חלום, טיילת רצופת זיכרונות ואנדרטה עוצרת נשימה ● תחנות הנצחה שבהן מחזיקים את הכאב וממשיכים בחיים

צילומים: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: קרוס אובר במחיר מציאה ועוד כמה הפתעות שבדרך

יצוא הרכב הסיני שובר שיאים, יצרניות הרכב נלחמות על שווקים באמצעות מחירים נמוכים והיצע הדגמים שמגיע לישראל הולך ומתרחב • בתערוכת פריז יוצגו החודש דגמים חשמליים ופלאג־אין חדשים, שחלקם עשויים להגיע לישראל במחירים של 90–170 אלף שקל • האם התחרות הסינית תמשיך לשבור את רמות המחירים בשוק הרכב המקומי?

נוסעים בצ'ק אין לטיסת פליי דובאי / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"השב"כ לא בודק": הטיסות שהפכו לחור השחור של עולם התעופה הישראלי

חקירת הטייס העומאני של חברת התעופה האמירותית נמשכת, אך ברור שהאירוע יוביל לשינויים בסדרי האבטחה ● בשיחה עם גלובס משרטטים מומחים בתחום את השינויים האפשריים ואת האתגרים שעומדים בפני כוחות הביטחון ● וגם: עלויות הכרטיסים בטיסות החילוץ של החברות הישראליות

רע''ם, המשותפת וכסיף יוכלו לרוץ בבחירות / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך בבג"ץ: רע"ם, המשותפת וכסיף יוכלו לרוץ בבחירות; אבו שחאדה פרש לאחר אולטימטום השופטים

בית המשפט העליון הפך פה אחד את החלטות ועדת הבחירות ואישר את התמודדות שתי הרשימות הערביות לכנסת ה-26 • ברוב של 7 מול 2 אושרה גם התמודדות ח"כ עופר כסיף, חרף "התבטאויות מעוררות שאט נפש" • יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה משך את מועמדותו ברגע האחרון, לאחר שהשופטים הודיעו כי דבריו "מעוררי קבס" והמליצו לו לפרוש • כל הפרטים מפסק הדין והדיון הסוער

קרקע חקלאית / צילום: Shutterstock

דוח רשות החברות: ניגוד עניינים בחברה ממשלתית שמנהלת כמיליארד שקל

רשות החברות קוראת לסגור את קנט, שמבטחת כ־10,000 חקלאים ומנהלת עתודות של כמיליארד שקל ● דוח שהגיע לגלובס מצביע על ניגודי עניינים של דירקטורים המייצגים את הלקוחות, תיאום עמדות וחולשה של מנגנוני הבקרה ● בחברה טוענים: "זה מפעל לאומי חיוני"