גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיוחד: "אבירי הנזילות" של וול סטריט חושפים ביצועים

הברוקר Knight חושף: ע"י מערכות מבוססות אלגוריתמים המאתרות הזדמנות אופטימליות - ממוצע עלות הזליגה אצלו נמוך מ-5 סנט לדולר, לעומת 40-15 סנט לד' אצל המתחרים

לאדם מן הישוב בטח לא יאמר השם Knight דבר, אך כל מי שרגלו דרכה ב-15 השנה האחרונות בדסק ני"ע הזרים שבחדרי העסקאות, ודאי מודע לפעילות הערה שמרכזת חברת ברוקראז' זו במניות, באופציות, באג"ח ובמט"ח בשוק האמריקני בפרט ובשווקים הגלובליים בכלל.

כיום נחשב הברוקר האמריקני נייט לספק הנזילות המוביל בשוק האמריקני המשמש כעושה שוק ב-19 אלף מניות בארה"ב. באמצעותו מקבלים שירותי ביצוע 2,700 בנקים, גופים מוסדיים, ברוקרים ולקוחות נוספים מרחבי העולם, בהם גם ישראליים. במסחר בני"ע מסוג ADR מוביל נייט את השוק עם נתח של 17%. ברבעון השלישי של 2010 נסחרו מדי יום 7.5 מיליארד מניות באמצעות נייט, שהן 19.3 מיליון מניות שהחליפו ידיים מדי דקה. החברה פועלת באופן אינטנסיבי גם במסחר בשווקים באירופה ובמזרח הרחוק.

על מנת להבין את סוד הקסם של "אבירי הנזילות" פגשנו 3 מבכירי החברה, שניים מהם ישראלים: מוטי איפרגן המשמש כדירקטור בחברה המנהל את תחום המכירות למוסדיים בצפון אמריקה מזה עשור וטל הפרנס, מנהל האסטרטגיות של החברה בשלוחת המזרח הרחוק והשלישי הוא ג'ו וולד, בן ישראלים, אשר משמש גם הוא כדירקטור בחברה ואחראי לטכנולוגיה הייחודית המתמחה בפיתוח אסטרטגיות מסחר אלגוריתמיות ופיתוח תוכנות לגישה ישירה לשווקים. השלושה הגיעו למרתון פגישות עם בנקים וגופים מוסדיים בישראל.

איפרגן מציין כי "המטרה המוצהרת של הביקור הנוכחי בישראל היא הרחבת והעמקת הפעילות הקיימת מזה כ-10 שנים עם הגופים המוסדיים בישראל, אשר תאפשר לגופים הותיקים והחדשים, בהם בנקים מובילים וגופים מוסדיים ישראליים, לקבל שירותי ברוקראז' בני"ע זרים ברמה אחרת, תוך שיפור משמעותי בתוצאות שיוכלו להציג ללקוחותיהם הסופיים". לדבריו "לשוק הישראלי ולשחקנים המובילים בו יש שם מעולה ברחבי העולם, ואין כל סיבה שלא יזכו לשירותי הברוקראז' המובילים בעולם".

מונעים דליפות מיותרות

היכולת של נייט להציע כיום את רמת הנזילות הגבוהה ביותר בשוק, בשילוב עם הטכנולוגיה הייחודית מבוססת האלגוריתמים שעל התאמתה לתנאי השוק ולדרישות הלקוחות עובדים מדי יום 50 מתכנתים, הן שמאפשרת לה להגיע לביצועים אופטימליים שחוסכים כסף רב ללקוחות. ג'ו וולד מסביר כי "המערכות של נייט יודעות לטפל בהוראות גדולות שמזינים הלקוחות למערכות המסחר מבוססות האלגוריתמים של החברה, והן מפוצלות לנתחים קטנים אשר ביצוען מותאם למצב השוק בכל רגע נתון והן נמשכות על פני זמן - בכך נמנעות תזוזות מיותרות בשער ני"ע ונמנעת חשיפת הפוזיציה של הלקוח".

וולד מסביר כי "העלות של עסקה בני"ע מורכבת מעלות חיצונית שהיא העמלה, ומהעלות הפנימית הקשורה לאיכות הביצוע. הברוקרים נמדדים כיום על ידי הלקוחות בשיעור ה-Slippage או הזליגה בביצוע, או במילים אחרות בכמה יזוז מחיר ני"ע כתוצאה מהזרמת הוראת הקנייה או המכירה". לדברי השלושה "נייט פועלת באופן שקוף ואין לה בעיה לחשוף כי בזכות המערכות המאתרות את ההזדמנות האופטימליות, ממוצע הזליגה שלהם נמוך מ-5 סנט לכל דולר סחיר, זאת לעומת ממוצע זליגה שנע בין 40 ל-15 סנט לדולר אצל המתחרים". ואיפרגן מדגיש כי "חיסכון זה מגיע ישירות ללקוחות, מקטין את עלויות הביצוע ותורם לשיפור התשואה - גורם מרכזי בעבור השחקנים המוסדיים בשוק אשר מנסים בכל כוחם להכות את השוק ולהפגין ביצועים משופרים ביחס למתחרים בעבור הלקוחות".

נציין כי כשמכפילים מספר הזה בהיקף העסקאות המבוצעות מדי יום בנייט מתקבל סכום אדיר שמצביע על יעילות הביצוע שמהווה את מקור המשיכה לנייט בעיניי הלקוחות המקצוענים בשוק ההון הגלובלי, כגון בנקים, קרנות הנאמנות, מנהלי תעודות סל, קרנות גידור, קופות גמל וקרנות פנסיה.

פוקר בבריכות חשוכות

בשנים האחרונות התפתח מאד המסחר גם מחוץ לבורסות וכיום כ-15% מהמסחר בני"ע נעשה במאגרי הוראות הנקראים Dark Polls או בריכות חשוכות, כ-30 מהן פועלות כיום בארה"ב לצדן של הבורסות המוסדרות, שגם מספרן גדל וכולל כיום עוד בורסות, פרט לאלו המוכרות כגון נאסד"ק ו-NYSE. המערכות של נייט פועלות בכל אחד מהשווקים הנ"ל ובכך מסוגל הברוקר להגביר את יעילות הביצועים של הלקוח, תוך שמירה על האנונימיות שלו.

לדברי טל הפרנס: "זה כמו משחק פוקר. אף אחד לא רוצה לחשוף את עצמו, את היקף העסקה אותה הוא מעוניין להוציא אל הפועל או את המחיר אותו הוא מוכן לשלם. אתה יכול לראות הוראה קטנה לרכישת מניות ב-100 דולר, אבל החוכמה היא שמי שיושב בשולחן לא יכול לדעת אם היא חלק מהוראה המכילה עניין ברכישת מניות במיליוני דולרים או שזו עסקה בודדת, יכולת ההסתרה הזו עוזרת ללקוחות שלך לשמור על 'פוקר פייס' ולנצח את השוק".

וולד מדגיש כי "הטכנולוגיה המציעה אופטימיזציה של ביצועים בשווקים מרובים ובנכסים מרובים ניתנת לכל לקוחות החברה כחלק מהשירות השוטף. בנוסף על כך, ישנם גופים אשר סוחרים על פי אלגוריתמים שכתבו בעצמם, אשר נותנים להם איתותים מתי וכמה לקנות או למכור בשוק ואת אותם כלי אלגו טריידינג מאפשרת להם נייט להטמיע במערכותיה תוך שמירה על חיסיון מלא".

לא "להיתקע" עם סחורה

המובילות של נייט במסחר ב-ADR רלוונטית מאד למי שמעוניין לסחור במניות ישראליות בוול סטריט, אשר רבות מהן מוגדרות כ-ADR. רבות מהן סובלות מהיקפי מסחר נמוכים ומשקיעים רבים נמנעים מלהשקיע בהן על מנת שלא "להיתקע" עם סחורה כשירצו לצאת מהפוזיציה אשר תביא לירידה במחיר המניה. "לנייט יש אפשרות לספק נזילות גבוהה בהרבה מההיצע או הביקוש המוצג על גבי המסכים. אם מישהו רוצה לרכוש או למכור בלוק של מניות שכאלו בלי להזיז את השוק יותר מדי - כנראה שאנחנו הגוף שיכול לעזור לו בצורה הטובה ביותר" אומר איפרגן.

תחום נוסף בו בולטת החברה כיום הוא המסחר בתעודות סל, שגדל באופן דרמטי בשנים האחרונות ומאפשר כיום למשקיעים להגיע ביתר קלות ובצורה הזולה ביותר למדינות או לענפים שנחשבו פעם לבלתי ניתנים להשקעה. איפרגן מציין כי בנייט פועל צוות ייחודי מול מנהלי ה-ETF אשר עוזר להם ביצירתה ובהקטנתה של הפוזיציה בה מחזיקה תעודת הסל, בהתאם לביקוש ולהיצע המוזרמים מהלקוחות בשוק באופן רציף. זאת, בעזרת המערכות הממוחשבות של נייט המעודכנות באופן שוטף ומאפשרות מסחר בני"ע מהן מורכבת ה-ETF תוך שמירה על היחסים ביניהן באופן מדויק וביעילות המרבית.

עוד כתבות

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: ap, Elaine Thompson

מיקרוסופט עקפה את התחזיות, אז למה המשקיעים מודאגים מהתוצאות?

ענקית הטכנולוגיה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ● עם זאת, הצמיחה מפלטפורמת הענן שלה, אז'ור, עמדה על 39% - מעל צפי האנליסטים, אך מתחת לשיעור הצמיחה שנרשם ברבעון הקודם, שעמד על 40% ● מניית מיקרוסופט יורדת במסחר המאוחר בוול סטריט

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מתחרה שלישית על אינמוד: קרן סטיל פרטנרס מציעה לרכוש 51% מהחברה

הקרן מציעה לרכוש 51% מהחברה ב-18 דולר למניה ● "פנינו להנהלה אבל לא זכינו לתגובה", נמסר מן הקרן, שמשקיעה בחברות תעשיה ונסחרת לפי שווי דומה לזה של אינמוד ● ההצעה מגיעה לאחר שבתחילת השבוע נחשף כי שתי מתחרות מעוניינות לרכוש את החברה כולה ולהפוך אותה לפרטית

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים

הדאקס יורד בכ-1.2% ● הקוספי עלה בכ-1% ● הדולר ממשיך להיחלש ברחבי העולם ● מחירי הנפט קופצים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● דוחות ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט, מטא וטסלה יצאו אתמול - אפל תדווח היום לאחר נעילת המסחר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

יו"ר הפד פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים; בשווקים מעריכים כי הפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר, שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● "הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום", אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע

יו"ר נת"ע: "לא מרוצה מההתקדמות בקו הירוק, מצפה שהזכיין שמנהל יביא תוצאות יותר מהר"

יודפת אפק-ארזי, יו"ר נת"ע, אמרה בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי "המטרו הוא הכרח, לא לוקסוס - והתקציב קיים; הפרויקט יחסוך לישראל 34 מיליארד שקל בשנה" ● על הרכבת הקלה אמרה: "גם הקו הירוק ייפתח חלקית ב-2028, לא רק הסגול" ● וגם: האם הם חשבו להחליף את החברות בקו הירוק בגלל העיכובים?

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים" ● עדכונים שוטפים

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוריד את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

כצפוי, הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית, עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות אחרי הנעילה

סיור ברכבת הקלה / צילום: כדיה לוי

מה מסתתר בקומה הסגורה של תחנת אלנבי ברכבת הקלה בתל אביב?

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס זכו להצצה נדירה מאחורי הקלעים של אחת מעשר התחנות התת-קרקעיות בקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ולרווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

כשהמוסדיים מוצפים בכסף, מיליארדים זורמים למניות האלה

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ובפרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים?

"יכולות קטלניות": הנשק האיראני שכבר מוכן למקרה של מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם