גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

57% מהישראלים: מחירי הדירות ימשיכו לעלות השנה

סקר הנדל"ן הגדול של "גלובס": מה יקרה למחירי הדירות, מה יעיר את הפריפריה ועד כמה אנחנו מאוהבים בדירות להשקעה? ■ וגם: מהי פנטזיית הנדל"ן של הישראלים

הבשורות הרעות הן שאנחנו אפילו עוד פחות אופטימיים מה שהיינו. רק לפני חודשיים, בדצמבר 2010, ערך עבורנו "הגל החדש" סקר ציפיות בציבור הישראלי בנוגע למחרי הדירות בשנת 2011.

זה היה אחרי ששר השיכון חזר והדגיש שהוא מציף את ישראל בקרקעות - פי 2 שיווקים מהשנה שלפניה. אחרי ששר האוצר הכריז על מספר צעדים להפחתת מספר המשקיעים בשוק המגורים (בעיקר העלאת מס רכישה לדירה שנייה) ותמריץ לבעלי קרקעות ויזמים לעלות מהר על הקרקע (הפחתת מס שבח היסטורי, הנחה בקרקע למסיימים בנייה בתוך מספר חודשים ועוד) ואחרי שנגיד בנק ישראל שב וחזר על ההצהרה שהוא לא ייתן שתתפתח פה בועת מחירים בשוק הנדל"ן.

כששאלנו בדצמבר 2010, 48.1% העריכו שמחירי הדירות יעלו ב-2011. רק 14.4% חשבו שהמחירים השנה ירדו ועוד 22.4% אמרו שהמחירים יישארו יציבים.

העליות יימשכו

מה יקרה למחירי הדירות בשנת 2011? כמה יעלו/ירדו המחירים?

חודשיים אחרי, בזמן שהריבית מוסיפה לעלות ומשרד השיכון ממשיך לשחרר קרקעות לבנייה, אמרו לנו השבוע 57.3% מהישראלים בסקר "הגל החדש" שמחירי הדירות יעלו להערכתם גם בשנת 2011. רק 9% מעריכים שמחירי הדירות ירדו השנה. 21.5% חושבים שהמחירים יישארו יציבים ו-12.2% מספיק מבולבלים וכנים בשביל לומר שהם לא יודעים מה יקרה למחירי הדירות בשנה הקרובה.

אם לא די בכך, אחרי עלייה של כ-40% במחירי הדירות בשלוש השנים האחרונות, לא מעט ישראלים מאמינים שהקצב לא ממש יירגע גם בשנת 2011.

28.9% מהנשאלים שסברו שהמחירים בדרכם למעלה העריכו גם שמחירי הדירות יעלו ביותר מ-10%. מנגד, בקרב אלה שמייחלים ומאמינים שתהיה ירידת מחירים, 36% חושבים שהירידות יהיו חדות מ-10%.

רוב הישראלים מתכנסים לפלוס-מינוס 10%. 55.6% שחושבים שהמחירים יעלו חושבים שהם לא יעברו את ה-10%, ו-57.5% מאלה שסוברים שהמחירים ירדו לא צופים התפוצצות של בועה ומעריכים שהמחירים ירדו בלא יותר מ-10%.

פיתויי הריבית

מה ההשפעה של ריבית השפל על רוכשי הדירות?

29.9% מהישראלים שקלו לרכוש דירה בשנה האחרונה. בחתך גילאים, ובאופן לא מפתיע, השיעור הגבוה ביותר, 46%, הם צעירים בגילאי 25-34, שככל הנראה מעוניינים לרכוש את דירתם הראשונה, ואז מגלים לא פעם שאין להם הון עצמי להתחיל את הדרך. בקרב בני 65 ומעלה, למרות הדיבורים על הרצון של בני גיל הזהב לחזור לדירה הקטנות בעיר הגדולה וכו', רק 11% אמרו כי הם שקלו לרכוש דירה בשנה האחרונה.

ובסוגיית הריבית הנמוכה: הסקר, שנערך לאחר הודעת הנגיד על העלאת הריבית במשק בעוד רבע אחוז, שהשלימה עלייה של 2% בשנה וחצי (לרמה של 2.5%), אמרו 46.5% מהנשאלים שריבית השפל על המשכנתאות - שבנק ישראל עצמו אומר שהיא זו שאחראית על כשני-שלישים מהעלייה במחירי הדירות בשנתיים האחרונות, אכן היוותה גורם משמעותי ואפילו משמעותי מאוד בהחלטה לקנות דירה. עם זאת, מספר דומה של נשאלים אמרו שהריבית לא היוותה כמעט שיקול במסגרת ההחלטה.

מעניין לציין, שדווקא בקרב אלה שהצהירו כי הכנסתם "הרבה מתחת לממוצע" אמרו 58% שנושא הריבית היווה גורם מאוד משמעותי בשיקול לקנות דירה. העובדה ששיעור גבוה של אנשים שבקושי "גומרים על החודש" נשענים על המימון הזול כמקור לפתרון יכולה לאותת על הסכנה לשוק כשהריבית תמשיך לעלות.

קודם עבודה וחינוך

מה הגורם העיקרי שיעיר את הפריפריה?

בחודשים האחרונים עולה שוב סוגיית הפריפריה. מחירי הדירות הגבוהים במרכז אמורים היו כבר מזמן להפוך את היישובים המרוחקים שעה או שעתיים מגוש דן - מרחק שבעולם הרחב נחשב לעיבורי העיר הגדולה - לאופציית מגורים כמעט יחידה עבור זוגות צעירים ומשפחות שרוצים קצת יותר מטרים בבית במחיר סביר יחסית. רק שבפועל, התמורות כאן נעשות לאט ובינתיים אנחנו שומעים בעיקר על ויכוח לגבי הטבות ומענקים בין משרד השיכון למשרד האוצר.

האם מחירי דירות נמוכים יותר אכן יהפכו את הפריפריה למקום אטרקטיבי יותר? רק 13.3% מהנשאלים סברו שמחיר טוב יותר הוא שיעורר את שוק הנדל"ן בפריפריה. 46.2% מחפשים את הפתרונות בשוק התעסוקה (אולי בגלל שנסיעה עם רכב למרכז הארץ עולה היום כמה אלפי שקלים בחודש עבור דלק), 13.8% מחכים שהתשתיות יהיו מפותחות יותר - ואולי תחבורה ציבורית תאפשר להם להגיע בקלות ובמחיר סביר לעבודה במרכז הארץ מדי יום, ו-14.9% מאמינים שחינוך משודרג יכול לעשות את השינוי ולעורר את הפריפריה.

חלום הפרברים

מהי פנטזיית הנדל"ן של הישראלים?

פעם חלמנו להיות מיליונרים. היום זה אפילו לא מספיק לקנות את הדירה הממוצעת בישראל (שחצתה בשנת 2010 לראשונה את רף מיליון השקלים).

שאלנו את הישראלים מה היו בוחרים לקנות לו קיבלו 10 מיליון שקל לרכישת נכס מגורים. במגבלת התקציב הזו - כשדירות על הים בתל אביב נמכרו גם ב-100 מיליון שקל - מהו חלום הנדל"ן האולטימטיבי מבחינתם.

כמעט מחצית, 46.9%, חולמים על בית צמוד קרקע, הנמצא כחצי שעת נסיעה מהעיר הגדולה - שילוב מנצח בין החלום על בית פרטי והקרבה למרכז העניינים. 31.4% לא מוותרים על החיים האורבניים הסואנים וחולמים על דירת פנטהאוז בלב העיר. 11.8% היו שמחים לקנות בית ונחלה, גם אם מדובר במרחק של שעת נסיעה מהעיר.

לבייב שוב בצמרת

מהי חברת הנדל"ן המובילה בישראל?

קצת נחת ללב לבייב, שבחודשים האחרונים מתחיל להרים ראש ואינו עסוק רק במימוש נכסים ובדאגה לתזרים מזומנים שיספק חמצן להחזרי החוב: אפריקה ישראל מגורים - זרוע המגורים של לב לבייב - נמצאת במקום הראשון בדירוג הישראלים ל"חברת הנדל"ן המובילה כיום בישראל". 20.5% בחרו באפריקה ישראל, פער ניכר מול שיכון ובינוי של שרי אריסון (11.5%), גינדי השקעות (11.4%) וחברת אזורים (11.1%).

לא מדובר בדבר של מה בכך. בספטמבר 2009, בעיצומו של משבר החוב בקבוצת האחזקות של לבייב, פרסמנו סקר שבדק מיהי חברת המגורים "הטובה והאמינה" בישראל. אפריקה ישראל הגיעה למקום השלישי, עם 16%, אחרי חברת אזורים (26%) ושיכון ובינוי (20%).

מבחינת חברת אזורים, הירידה למקום הרביעי מציבה אתגר לא קטן לבעל השליטה החדש, היהודי הקנדי הרשי פרידמן, שמקבל מותג מבוסס ומוכר שגם עבר לא מעט טלטלות בשנתיים האחרונות.

נתון מעניין נוסף נוגע לבני הדודים ממשפחת גינדי. מי שכיכבו השנה במרבית הכותרות היו בני "גינדי השקעות", ילדיו של משה גינדי, שהחלו בשיווק הפרויקט הגרנדיוזי בשוק הסיטונאי בתל אביב וגם זכו בבחירה של 11.4% מהנשאלים שהצביעו עליהם כחברת הנדל"ן המובילה היום בישראל.

מולם, ילדיו של יגאל גינדי מ"גינדי החזקות", שבשנת 2009 תפסו את הכותרות במספר פרויקטים ובראשם רכישת הקרקע לשלושת המגדלים בדרום הקריה בתל אביב ('שרונה'), קיבלו בסקר בשבוע שעבר רק 3.5%.

אטיאס ושטייניץ

מי מהקברניטים אשם עיקרי בעליית המחירים?

לא מעט קברניטים ניסו בשנה האחרונה לנווט את ספינת הנדל"ן לחוף מבטחים ולהפוך אותה לנגישה יותר לציבור הישראלי.

שר השיכון, אריאל אטיאס, שגם מכהן כיו"ר מינהל מקרקעי ישראל המחזיקה ב-93% מקרקעות המדינה, גירד את כמה שהוא מצא במגירות המינהל והוציא לשיווק קרקע לאלפי יח"ד, במקביל לניסיונות לשכנע את הממשלה להעניק הטבות לרוכשי דירה בפריפריה; שר האוצר, יובל שטייניץ, הכביד את עול המיסים על רוכשי דירה להשקעה (5%-7% מס רכישה) והעניק תמריצים מפוקפקים ליזמים ובעלי קרקע; נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, העלה את הריבית בעיקר מחשש לבועה בשוק המגורים ובמקביל המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, הטיל מגבלות על שיעור המשכנתא; דווקא משרד הפנים, שאמון על החוליה הקריטית של תכנון קרקע, היה משותק בחודשים האחרונים, לאחר שהמנכ"ל (גבי מימון) נאלץ לפרוש בשל חשדות שונים וראש מינהל התכנון (שמאי אסיף) פרש למשרה אקדמית.

מבחינת הציבור הרחב, השרים אטיאס ושטייניץ מתחרים ראש בראש בשאלת האשם העיקרי בעלייה החדה במחירי הדירות בשנתיים האחרונות. 26.8% בחרו במשרד השיכון, 26.6% במשרד האוצר, 9.2% העניקו את התואר הלא מכובד למשרד הפנים, ורק 8% רואים בנגיד בנק ישראל - ובריבית הנמוכה שהנהיג - אשם בעליית המחירים.

16.4% מאשימים את כולם ורק 2.8% חושבים שמשרד ממשלתי או בנק ישראל לא אשמים במה שקרה למחירי הדירות.

השקעה מועדפת

כמה יבחרו להשקיע בדירה - לטווח קצר או לטווח ארוך?

באופן מסורתי, ולא רק בישראל, השקעה בנדל"ן חביבה על ציבור המשקיעים. הערכות מדברות על כך ש-55% מסך העושר העולמי - כולל מניות, אג"ח וכו' - מושקעים בנדל"ן, וקשה למצוא הרבה אנשי עסקים ישראלים שאין להם זרוע השקעות גם בנדל"ן.

רצינו לבדוק את אפיק ההשקעות הרצוי בעיני הישראלים לטווח קצר - צפי למימוש בטווח של שנתיים-שלוש, ולטווח ארוך - צפי למימוש רק אחרי עשרות שנים. באופן בולט, זכה הנדל"ן להתברג בראש אפיקי ההשקעה בשני המסלולים.

בשאלה הראשונה: "נניח שברשותך כסף פנוי להשקעה קצרת טווח שתצטרך לממש בטווח של שנתיים-שלוש באיזה אפיק תבחר", בחרו 42.8% בקניית דירה - זאת למרות התשואות הנמוכות יחסית מהשכרת דירה, העובדה שלא מדובר בנכס נזיל, ואי-הוודאות הגדולה בנוגע להשבחת ערך הנכס (עליית מחירי הדירות) גם בשנתיים-שלוש הבאות. 28.7% מעדיפים לבחור בחיסכון סולידי בבנק, 11.9% יקנו מניות ו-8.2% מעדיפים לקנות איגרות-חוב.

השאלה השנייה נגעה לטווח הארוך: "נניח שברשותך כסף פנוי להשקעה ארוכת טווח של עשרות שנים, באיזה אפיק תבחר".

נזכיר, מה שבבנק ישראל ובמשרד השיכון מאוד אוהבים להדגיש, שבין השנים 1968 ו-2010 קצב עליית המחירים הריאלית עמד על 2.1% בשנה - לא ממש תשואה מרשימה מבחינת המשקיעים.

ואף-על-פי-כן, בחרו 57.6% מהנשאלים בקניית דירה כאפיק השקעה מועדף לטווח ארוך. 15.7% בחרו בחיסכון סולידי, 12.7% בקניית מניות ו-4% אמרו כי היו קונים אג"ח.

סקר

עוד כתבות

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

28 שיגורים לעבר הצפון תוך שעה, ללא נפגעים

שלושה נפצעו מפיצוץ שני כטב"מי נפץ בבית הלל, בלבנון דיווחו על הרוגים בתקיפת רכבים בדרום המדינה ● באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" ● פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" ● איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר ● עדכונים שוטפים

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם