גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החולצה החדשה של מסי

מצעד הלייקים הבינ"ל: צ'רלי שין כובש את הטוויטר ונבחרת ארגנטינה במדים חדשים

צ'רלי שין שובר שיאים

למרות השערוריות האחרונות, השחקן צ'רלי שין זוכה להצלחה מפתיעה ברשתות החברתיות. שין פתח חשבון טוויטר והגיע ללמעלה מ-2 מיליון עוקבים תוך ימים ספורים. שין אף הצליח להכנס לשיאי גינס, בכך שגייס מיליון חברים ברשת המיקרו-בלוגים ב-25 שעות ו-17 דקות.

במבט ראשון, מועד פתיחת החשבון נראה תמוה. זמן קצר לאחר ההערה האנטישמית, שבעטיה בוטלה השתתפותו בסדרה המצליחה "שני גברים וחצי", ניתן היה לצפות כי השחקן יבחר להנמיך פרופיל עד שיעבור הזעם.

שין, מנגד, בחר לנצל את העניין התקשורתי הרב, לעקוף את התקשורת המסורתית ולייצר אמצעי הידברות ישיר עם מעריציו.

הצעד והתזמון התגלו כנכונים. למרות הכתבות בעיתונות, בעזרת השימוש בטוויטר מצליח שין להחזיר את השליטה בתכנים המתפרסמים עליו ולייצר איזון בין הכתבות השליליות לקבלת-הפנים האוהדת לה זכה ברשת. שין אף מינף את תשומת-הלב והעלה לרשת, בשידור ישיר, את דבריו.

מספיק רפרוף קל בתגובות הגולשים על מנת להבין כי ההספדים על הקריירה של שין מוקדמים, ולאור התמיכה הרחבה לה הוא זוכה, סביר שנמשיך לראות את השחקן הפרובוקטיבי.

בקרוב אצלנו?

בזמן שבארצות-הברית דמויות מפורסמות רבות משתמשות ברשתות החברתיות בכלל וטוויטר בפרט, בארץ מעטים נוקטים באסטרטגיה דומה. אמנם לאחרונה נעשה שימוש נרחב יותר במדיה החברתית, אך מידת המחויבות למדיום ומספר העדכונים רחוקים מלהשתוות למימדי התופעה בארצות-הברית.

איתי שין

מתפשטות למען צבא הישע

פרטקס, ארגון סיוע נורווגי, מיסדו של צבא הישע, חווה את המשבר הכלכלי האחרון על בשרו, עם ירידה דרסטית בתרומות. הארגון החליט לצאת בקמפיין בפייסבוק, שמטרתו לעודד נורווגים לחזור ולתרום לנזקקים בגדים משומשים, תוך שימוש ביתרונות המדיה החברתית ופנייה לקהל צעיר, שאיננו נמנה באופן מסורתי על קהל תורמיו.

במסגרת הקמפיין, ששמו "הלבש דוגמנית", גויסו 4 דוגמניות נורווגיות מובילות, שהצטלמו בעירום בעודן מחזיקות שלט עם הכיתוב "אנחנו זקוקים לבגדים נוספים". הגולש מוזמן להלביש, בעזרת אפליקציה, את הדוגמניות מתוך מבחר השמלות המוצעות. השילוב המנצח (הדוגמנית והלבוש האהובים ביותר), יזכו לדגמן במהלך חודשי האביב.

בהינתן אופי הארגון הוותיק (שנוסד ב-1908), מדובר בקמפיין נועז למדי, ולכן, אין תמה על העניין הרב שהוא מעורר - הצעד זכה לסיקור נרחב, הן בעיתונות המסורתית, והן בבלוגים שעוסקים בתחומי הרשתות החברתיות.

עד כה, למרות השימוש בעירום, תגובות הגולשים והעיתונות הן חיוביות, הן לאור המטרה המוצדקת והן בשל העובדה שהעירום ממחיש במקרה זה את המחסור בבגדים משומשים.

בקרוב אצלנו?

אמנם ארגונים חברתיים בישראל פונים לא פעם לקמפיינים פרובוקטיביים, אך השימוש ברשתות החברתיות עדיין לוקה בחסר, ורחוק מהדוגמה הנורווגית. יכולת ההנעה וההפצה אינם מנוצלים דיים, ומעטים הארגונים שבוחרים להשקיע באפליקציה, השקעה שלאורך זמן משתלמת, עם עלייה במספר התומכים ברשתות.

איתי נורווגיה

מלבישים את מסי

בזמן שבנורווגיה מפשיטים את הדוגמניות, בארגנטינה חיפשו מדים חדשים לנבחרת המדינה בכדורגל. ענקית הספורט אדידס בארגנטינה הכריזה בשבוע שעבר על סיומו של קמפיין מוצלח, במהלכו בחרו הגולשים את המדים החדשים של הנבחרת לטורניר קופה-אמריקה.

החברה פיתחה אפליקציה, המאפשרת לגולשים לצלם את העיצוב שלהם לחולצה, שזכתה לכינוי "החולצה של כולנו". בשונה ממרבית האפליקציות בפייסבוק, השימוש באפליקציה של אדידס היה רחוק מלהיות אינטואיטיבי, ודרש יכולות טכניות בסיסיות (כדוגמת שינוי אופן תצוגת התמונה). עם זאת, בשל הנושא ורמת המעורבות הרגשית של אוהדי הכדורגל, הקושי לא מנע מרבים להשתתף ולתרום את הצעתם ללבוש החדש של נבחרת ארגנטינה.

לצורך הקמפיין, החברה גייסה את שחקן הכדורגל ליאונל מסי, שהציג בעמוד הפייסבוק את העיצוב החדש לבגדים, כפי שנבחר על-ידי הגולשים בעמוד. מטבע הדברים, בחירת החולצה זכתה לתשומת-לב רבה, שחרגה מתחום הרשתות החברתיות, ואף התקיימה הקרנה בשידור חי של חשיפת המדים החדשים.

הקמפיין ניצל את מחויבותם הגבוהה של אוהדי כדורגל, אך בבסיס התחרות עמדה נבחרת ארגנטינה, ולא אדידס. כך, שלמרות שעמוד הפייסבוק של החברה הגיע לכ-180 אלף חברים, רמת המעורבות עם אדידס נותרה נמוכה, ואיננה מתייחסת למותג עצמו.

אמנם חברות רבות ברשתות החברתיות מגייסות גולשים דרך פעילות סביב נושא, אך לפי רוב, חברות בסדר גודל של אדידס משתמשות בכוחו של המותג למשוך את תשומת-הלב הציבורית בפייסבוק.

איתי אדידס

אוסטרליה מגינה על הבלוגרים

עם התחזקות הבלוגים ברחבי האינטרנט, רבים מיהרו להגדירם כעיתונאי הרשת החדשים. למרות שחלקם מתפקדים באופן דומה לעיתונאים עצמאיים, מעמדם איננו מוסדר בחוק, ומרביתם אינם נהנים מאותן ההגנות להן זכאים עיתונאים. מתוך הכרה בבעייתיות זו, הפרלמנט האוסטרלי העביר השבוע חוק, המשווה בין מעמדם של הבלוגרים לעיתונאים, ומעניק לראשונים הגנה חוקית.

בנוסף לבלוגרים, אותה הגנה תוענק גם ל"עיתונאים אזרחים", מושג המתייחס לאזרחים מן השורה המעבירים דיווח עיתונאי, בהתאם למציאות החדשה, בה כל אדם יכול לדווח על פשיעה או שחיתות. קטגוריה זו מעניינת במיוחד, לאור המהומות האחרונות בעולם הערבי, עליהן דיווחו לא פעם תושבי המקום בעלי גישה לרשתות החברתיות.

מלבד ההגנה באוסטרליה, העיתונות האינטרנטית החדשה זכתה לאחרונה בחיזוק נוסף, מחזית אחרת. תחנת הטלוויזיה אל-ג'זירה הכריזה על השקתה של תכנית חדשה שתעסוק בעדכוני חדשות שמקורם ברשתות החברתיות. מדובר בצעד לא מפתיע, בהתחשב בעזרה שהרשת קיבלה מהמדיה החברתית במהלך המפכה במצרים, לאחר שהרשויות המצריות הקשו על עיתונאי אל-ג'זירה לדווח מרחובות קהיר.

עם זאת, למרות ההכרה בחשיבותם של הבלוגרים, אין מדובר בשינוי של ממש, העתיד להשפיע באופן משמעותי על שוק התקשורת. תפקידן של הרשתות החברתיות עדיין שולי ומודגש בעיקר בעתות משבר במדינות ללא עיתונות חופשית.

הכותב הוא מנכ"ל בן-חורין ואלכסנדרוביץ' אסטרטגיה ותקשורת, אשר משלבת בפעילותה גם קמפיינים דיגיטליים ללקוחותיה

עוד כתבות

מגדל / צילום: טלי בוגדנובסקי

לראשונה בישראל: מגדל גייסה 100 מיליון דולר לאג"ח כהגנה מפני רעידות אדמה

בעקבות חשש מרעידת אדמה בישראל בשנים הקרובות, חברת הביטוח "מגדל" ביצעה מהלך יוצא דופן כשהנפיקה בבורסת ברמודה בחו"ל אג"ח לא סחירות, כהגנה מפני מקרי קטסטרופה ● זהו הגיוס הראשון מסוגו על ידי חברת ביטוח ישראלית, שמוסיף שכבת הגנה נוספת מעבר לביטוחי המשנה המסורתיים

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

בכיר חמאס בחו"ל: "מוכנים לדון בהקפאה או אחסון של הנשק"

באסם נעים טען כי ארגון הטרור מוכן להניח את נשקו במסגרת תהליך שמטרתו להוביל להקמת מדינה פלסטינית ● ישראל, קטאר וארה"ב קיימו פסגה משולשת בניו יורק. על הפרק: שיקום היחסים אחרי התקיפה הכושלת ● במהלך פעילות התקפית של צה"ל בכפר בורקין, מחבל ניסה לדרוס את הלוחמים; אין נפגעים לכוחותינו ● עדכונים שוטפים

כריסטיאן נולטינג עם דורון אברבוך, מנכ''ל דויטשה בנק ישראל / צילום: יח''צ

מנהל ההשקעות של דויטשה בנק ביקר בישראל. זה מה שהוא חושב

מנהל ההשקעות של דויטש בנק הציג בפני לקוחות מובילים את תחזית שוקי ההון של הבנק לשנת 2026 ● בנק מרכנתיל משיק כרטיס אשראי שמעניק 10% ברשתות מזון נבחרות ● מנהלי התעשיות הביטחוניות ויזמי טכנולוגיה נפגשו בכנס הגילדה השנתי ● וזה הצעד השיווקי החדש של פרטנר tv+ ● אירועים ומינויים

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?

חייל אוקראיני עומד על רכב עם תותח נ''מ לאחר פגיעת כטב''ם בתחנת הכוח הגרעינית לשעבר בצ'רנוביל, אוקראינה / צילום: ap, Efrem Lukatsky

סבא"א מזהירים: שכבת ההגנה בצ'רנוביל כבר לא יעילה עקב פגיעת הכטב"ם הרוסי

כטב"ם שפגע בפברואר בכיפת המגן החדשה שמעל הכור הגרעיני ערער את יכולתה למנוע דליפת קרינה - כך לפי סבא"א ● המתקן העצום בו הושקעו 1.5 מיליארד אירו, היה אמור להגן על העולם מפני קרינה אפשרית מן הכור גם 100 שנה קדימה ● רמות הקרינה כרגע יציבות, אך אוקראינה נערכת לאפשרות של הסלמה נוספת ● גלובס עושה סדר

ז'אנג ג'יאנז'ונג / איור: גיל ג'יבלי

הוא עבד 14 שנה אצל ג'נסן הואנג ואז החליט להקים את "אנבידיה הסינית"

ז'אנג ג'יאנז'ונג ניהל חטיבה באנבידיה וב־2020 החליט שהוא מקים חברת שבבים משלו - מור ת'רדס ● בסוף השבוע היא הונפקה בשנגחאי וזינקה פי 5 ביום אחד ● אבל האנליסטים חשדנים

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם בני סבטי / צילום: INSS

"בתוך שמונה חודשים צפויה עוד מערכה מול איראן, והיא תתמקד במשטר"

שיחה עם בני סבטי, מומחה לאיראן ב-INSS ● על התחזית להתפרקות משטר האייתוללות בתוך כשנתיים, מדוע אסטרטגיית טבעת האש לא צפויה להשתנות ומה יקרה בחזית מול חיזבאללה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שנייה בסדרה

אוניית LNG של צים / צילום: Craig Cooper

הקשר הקטארי וההצעה של גליקמן: ועד עובדי צים מבקש ממירי רגב שתשתמש במניית הזהב

הוועד צפוי לפגוש השבוע את שרת התחבורה מירי רגב ולדרוש שהמדינה תפעיל את "מניית הזהב" שלה בחברת הספנות ● זאת בניסיון למנוע מכירה אפשרית של צים לחברת הפג לויד מגרמניה, שבין בעלי המניות הגדולים שלה גופים בשליטת קטאר וערב הסעודית

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ חושש מרכישת הענק של נטפליקס. האם הוא יתערב?

בסוף השבוע נטפליקס הכריזה על רכישת חטיבת האולפנים והסטרימינג של וורנר ברדרס, וכעת דונלד טראמפ מביע חששות: "גודלן המשותף יכול להוות בעיה" ● הנשיא האמריקאי אף ציין כי הוא יהיה מעורב באופן אישי בהחלטה אם לאשר את העסקה

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות היום בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

נתוני רשות המסים חושפים: זו ההכנסה של העשירון העליון

ע"פ מחקר חדש של רשות המסים, הכנסה ממוצעת של משק בית בעשירון העליון עומדת על 94 אלף שקל בחודש - נתון שגבוה ב-42% מנתוני הלמ"ס ● הפער, בעיקרו, נובע מהטיות בסקרי הלמ"ס ומחוסר התחשבות בהכנסות מהון ● וגם: למה דווקא המאיון העליון משלם פחות מס מאלו שמתחתיו?

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

סקר מיתוג המעסיק של גלובס: הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

ולדימיר טנב, מנכ''ל רובינהוד / צילום: ap, Mark Lennihan

"הוא הקים מעין כת": הכירו את הגורו העולה של ההשקעות המסוכנות בוול סטריט

ולאד טנב, שמוביל את פלטפורמת המסחר המקוון אותה ייסד עם שותף לפני 13 שנה, בגיל 25, מקפיד להפוך את מצגות החברה לשואו ואת לקוחותיה לחוד החנית של המסחר האקזוטי ● עם מועדון מעריצים הולך ומתרחב, טנב הבין את הפוטנציאל בסוחרים פעילים ואגרסיביים, בדרך להכניס את האקסטרים להשקעות המיינסטרים

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הפתרון של טראמפ לסיום העימות עם ונצואלה: הגליית הנשיא מדורו מהמדינה

לצד הלחץ הצבאי הגובר באזור הים הקריבי כחלק מהמאבק בהברחות סמים לשטח ארה"ב, נבחנים גם פתרונות דיפלומטיים ● בין השאר, עלתה על השולחן האפשרות להגליית הנשיא ניקולס מדורו לאחת ממדינות המפרץ ● בינתיים, האוכלוסייה בוונצואלה נערכת לקראת מצב חירום

המונים במחאה בכיכר הבימה שבתל אביב / צילום: יאיר פלטי

כעת בהבימה. נלחמים על החטוף האחרון

בתל אביב ובירושלים: המונים בהפגנות בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● יורשו של אבו שבאב רסאן א-דהיני נכנס לפיקוד על המיליציה שפועלת ברפיח נגד חמאס הצוות הישראלי שיתף את המתווכות במידע שנוגע למקום הימצאו של החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● עדכונים שוטפים 

תכנון פרישה / צילום: Shutterstock

המומחה לתכנון פרישה ואשתו תכננו את הפנסיה המושלמת. ואז היא חלתה

יותר משלושה עשורים עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל גלן רופאנאך כתב וערך מאמרים על פרישה ותכנון לקראתה, ואפילו כתב על זה ספר - ואז הקלפים נטרפו ● בטור אישי הוא חושף מהם הלקחים הקשים, הדברים שהיה רוצה לעשות אחרת, ובמיוחד מה הוא מצטער שדחה

משגר רקטות של חברת אלביט בתערוכת נשק ביוון, מאי 2025 / צילום: Reuters, Louiza Vradi

וול סטריט ג'ורנל: מדינות שהטילו סנקציות על ישראל - רוכשות ממנה נשק כעת

משלחות אירופאיות, אמריקאיות ואסיאתיות הגיעו לכנס במימון משרד הביטחון ● מערכות שנוסו בלבנון, עזה ואיראן הוצגו לבכירים, שהתרועעו לצד גנרלים ישראלים במדים והצטלמו ליד "קרן הברזל" ● זאת, על אף הביקורת הרבה נגד ישראל במהלך המלחמה עצמה ואמברגו הנשק

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניות בת"א שזינקו ביותר מ-100% – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בבורסה בת"א מעריכים כי לאחר שנת שיא בשוק המניות המקומי, משקיעים עשויים לנצל את דצמבר למימוש רווחים ● הכלכלנית שממליצה להגדיל החזקות מעבר לים ● מבט על גוגל ואנבידיה מגלה דינמיקה חדשה בשוק ● והאם בשנה ששום דבר בה לא התנהג כרגיל, "ראלי סנטה קלאוס" ייחגג כהלכתו?

טראמפ לוחץ את ידו של אמיר קטאר, השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני / אילוסטרציה: ap, Alex Brandon

ישראל, קטאר וארה"ב מקיימות פסגה משולשת בניו יורק

על הפרק: שיקום היחסים אחרי התקיפה הכושלת ● צה"ל והשב"כ חשפו רשת חלפנות חשאית שחמאס מפעיל בלב טורקיה, בהכוונה איראנית ● גורם ישראלי מאשר: חודשו החיפושים אחר החטוף האחרון רן גואילי בשכונת זייתון ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● עדכונים שוטפים

בית השקעות  IBI / צילום: תמר מצפי

האקזיט של עובדי IBI: מכרו אופציות בכ-50 מיליון שקל

עובדי בית ההשקעות הוותיק מכרו אופציות שניתנו להם כחלק מחגיגות היובל להקמת החברה ● בין המוכרים: המשנה למנכ"ל, מנכ"לי חברות הבת ושורה של סמנכ"לים בכירים