גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החולצה החדשה של מסי

מצעד הלייקים הבינ"ל: צ'רלי שין כובש את הטוויטר ונבחרת ארגנטינה במדים חדשים

צ'רלי שין שובר שיאים

למרות השערוריות האחרונות, השחקן צ'רלי שין זוכה להצלחה מפתיעה ברשתות החברתיות. שין פתח חשבון טוויטר והגיע ללמעלה מ-2 מיליון עוקבים תוך ימים ספורים. שין אף הצליח להכנס לשיאי גינס, בכך שגייס מיליון חברים ברשת המיקרו-בלוגים ב-25 שעות ו-17 דקות.

במבט ראשון, מועד פתיחת החשבון נראה תמוה. זמן קצר לאחר ההערה האנטישמית, שבעטיה בוטלה השתתפותו בסדרה המצליחה "שני גברים וחצי", ניתן היה לצפות כי השחקן יבחר להנמיך פרופיל עד שיעבור הזעם.

שין, מנגד, בחר לנצל את העניין התקשורתי הרב, לעקוף את התקשורת המסורתית ולייצר אמצעי הידברות ישיר עם מעריציו.

הצעד והתזמון התגלו כנכונים. למרות הכתבות בעיתונות, בעזרת השימוש בטוויטר מצליח שין להחזיר את השליטה בתכנים המתפרסמים עליו ולייצר איזון בין הכתבות השליליות לקבלת-הפנים האוהדת לה זכה ברשת. שין אף מינף את תשומת-הלב והעלה לרשת, בשידור ישיר, את דבריו.

מספיק רפרוף קל בתגובות הגולשים על מנת להבין כי ההספדים על הקריירה של שין מוקדמים, ולאור התמיכה הרחבה לה הוא זוכה, סביר שנמשיך לראות את השחקן הפרובוקטיבי.

בקרוב אצלנו?

בזמן שבארצות-הברית דמויות מפורסמות רבות משתמשות ברשתות החברתיות בכלל וטוויטר בפרט, בארץ מעטים נוקטים באסטרטגיה דומה. אמנם לאחרונה נעשה שימוש נרחב יותר במדיה החברתית, אך מידת המחויבות למדיום ומספר העדכונים רחוקים מלהשתוות למימדי התופעה בארצות-הברית.

איתי שין

מתפשטות למען צבא הישע

פרטקס, ארגון סיוע נורווגי, מיסדו של צבא הישע, חווה את המשבר הכלכלי האחרון על בשרו, עם ירידה דרסטית בתרומות. הארגון החליט לצאת בקמפיין בפייסבוק, שמטרתו לעודד נורווגים לחזור ולתרום לנזקקים בגדים משומשים, תוך שימוש ביתרונות המדיה החברתית ופנייה לקהל צעיר, שאיננו נמנה באופן מסורתי על קהל תורמיו.

במסגרת הקמפיין, ששמו "הלבש דוגמנית", גויסו 4 דוגמניות נורווגיות מובילות, שהצטלמו בעירום בעודן מחזיקות שלט עם הכיתוב "אנחנו זקוקים לבגדים נוספים". הגולש מוזמן להלביש, בעזרת אפליקציה, את הדוגמניות מתוך מבחר השמלות המוצעות. השילוב המנצח (הדוגמנית והלבוש האהובים ביותר), יזכו לדגמן במהלך חודשי האביב.

בהינתן אופי הארגון הוותיק (שנוסד ב-1908), מדובר בקמפיין נועז למדי, ולכן, אין תמה על העניין הרב שהוא מעורר - הצעד זכה לסיקור נרחב, הן בעיתונות המסורתית, והן בבלוגים שעוסקים בתחומי הרשתות החברתיות.

עד כה, למרות השימוש בעירום, תגובות הגולשים והעיתונות הן חיוביות, הן לאור המטרה המוצדקת והן בשל העובדה שהעירום ממחיש במקרה זה את המחסור בבגדים משומשים.

בקרוב אצלנו?

אמנם ארגונים חברתיים בישראל פונים לא פעם לקמפיינים פרובוקטיביים, אך השימוש ברשתות החברתיות עדיין לוקה בחסר, ורחוק מהדוגמה הנורווגית. יכולת ההנעה וההפצה אינם מנוצלים דיים, ומעטים הארגונים שבוחרים להשקיע באפליקציה, השקעה שלאורך זמן משתלמת, עם עלייה במספר התומכים ברשתות.

איתי נורווגיה

מלבישים את מסי

בזמן שבנורווגיה מפשיטים את הדוגמניות, בארגנטינה חיפשו מדים חדשים לנבחרת המדינה בכדורגל. ענקית הספורט אדידס בארגנטינה הכריזה בשבוע שעבר על סיומו של קמפיין מוצלח, במהלכו בחרו הגולשים את המדים החדשים של הנבחרת לטורניר קופה-אמריקה.

החברה פיתחה אפליקציה, המאפשרת לגולשים לצלם את העיצוב שלהם לחולצה, שזכתה לכינוי "החולצה של כולנו". בשונה ממרבית האפליקציות בפייסבוק, השימוש באפליקציה של אדידס היה רחוק מלהיות אינטואיטיבי, ודרש יכולות טכניות בסיסיות (כדוגמת שינוי אופן תצוגת התמונה). עם זאת, בשל הנושא ורמת המעורבות הרגשית של אוהדי הכדורגל, הקושי לא מנע מרבים להשתתף ולתרום את הצעתם ללבוש החדש של נבחרת ארגנטינה.

לצורך הקמפיין, החברה גייסה את שחקן הכדורגל ליאונל מסי, שהציג בעמוד הפייסבוק את העיצוב החדש לבגדים, כפי שנבחר על-ידי הגולשים בעמוד. מטבע הדברים, בחירת החולצה זכתה לתשומת-לב רבה, שחרגה מתחום הרשתות החברתיות, ואף התקיימה הקרנה בשידור חי של חשיפת המדים החדשים.

הקמפיין ניצל את מחויבותם הגבוהה של אוהדי כדורגל, אך בבסיס התחרות עמדה נבחרת ארגנטינה, ולא אדידס. כך, שלמרות שעמוד הפייסבוק של החברה הגיע לכ-180 אלף חברים, רמת המעורבות עם אדידס נותרה נמוכה, ואיננה מתייחסת למותג עצמו.

אמנם חברות רבות ברשתות החברתיות מגייסות גולשים דרך פעילות סביב נושא, אך לפי רוב, חברות בסדר גודל של אדידס משתמשות בכוחו של המותג למשוך את תשומת-הלב הציבורית בפייסבוק.

איתי אדידס

אוסטרליה מגינה על הבלוגרים

עם התחזקות הבלוגים ברחבי האינטרנט, רבים מיהרו להגדירם כעיתונאי הרשת החדשים. למרות שחלקם מתפקדים באופן דומה לעיתונאים עצמאיים, מעמדם איננו מוסדר בחוק, ומרביתם אינם נהנים מאותן ההגנות להן זכאים עיתונאים. מתוך הכרה בבעייתיות זו, הפרלמנט האוסטרלי העביר השבוע חוק, המשווה בין מעמדם של הבלוגרים לעיתונאים, ומעניק לראשונים הגנה חוקית.

בנוסף לבלוגרים, אותה הגנה תוענק גם ל"עיתונאים אזרחים", מושג המתייחס לאזרחים מן השורה המעבירים דיווח עיתונאי, בהתאם למציאות החדשה, בה כל אדם יכול לדווח על פשיעה או שחיתות. קטגוריה זו מעניינת במיוחד, לאור המהומות האחרונות בעולם הערבי, עליהן דיווחו לא פעם תושבי המקום בעלי גישה לרשתות החברתיות.

מלבד ההגנה באוסטרליה, העיתונות האינטרנטית החדשה זכתה לאחרונה בחיזוק נוסף, מחזית אחרת. תחנת הטלוויזיה אל-ג'זירה הכריזה על השקתה של תכנית חדשה שתעסוק בעדכוני חדשות שמקורם ברשתות החברתיות. מדובר בצעד לא מפתיע, בהתחשב בעזרה שהרשת קיבלה מהמדיה החברתית במהלך המפכה במצרים, לאחר שהרשויות המצריות הקשו על עיתונאי אל-ג'זירה לדווח מרחובות קהיר.

עם זאת, למרות ההכרה בחשיבותם של הבלוגרים, אין מדובר בשינוי של ממש, העתיד להשפיע באופן משמעותי על שוק התקשורת. תפקידן של הרשתות החברתיות עדיין שולי ומודגש בעיקר בעתות משבר במדינות ללא עיתונות חופשית.

הכותב הוא מנכ"ל בן-חורין ואלכסנדרוביץ' אסטרטגיה ותקשורת, אשר משלבת בפעילותה גם קמפיינים דיגיטליים ללקוחותיה

עוד כתבות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה