גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קריירה בצ'יק: באיזה מקצוע תרוויח 30 אלף שקל תוך 3 שנים?

לכל הממהרים להרוויח כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן - 7 מקצועות עם זמן הכשרה קצר, שכר התחלתי גבוה ואופקי קידום מהירים

אחד המוטיבים העיקריים שמאפיינים את צעירי העידן הנוכחי בבחירת מקצוע ובניהול קריירה - הוא חיפוש ההצלחה האישית והחומרית כבר בגיל צעיר מאוד. שני אלה מובילים צעירים לחפש מקצוע ש"מחר בבוקר" יאפשר להם להשתכר היטב, בלי יותר מדי השקעה, הכשרות, ועם הבטחה בטוחה לקידום מהיר.

למעשה, בעולם אינטרנטי-קליפי שזז במהירות לא אנושית, טווח הקשב של כולנו מתקצר. המשמעות היא שלצעירים פחות קוסם הרעיון של מסלול אקדמי ארוך ומפרך, שבסופו של יום גם לא מבטיח להם מקצוע מפרנס.

הם אמנם יעשו תואר אקדמי, אבל לרוב הם לא יתלו בו יותר מדי תקוות לעתיד מקצועי ויפזלו להכשרות חיצונית קצרות, מעשיות ורווחיות בטווח הקרוב והארוך.

חופית מלכי, מנהלת גיוס בפיקארו גיוס והשמה להיי-טק מקבוצת אזטק; יוגב קראדי, מומחה קריירה, שכר והטבות באולג'ובס; וירון לובינסקי, סמנכ"ל שיווק באורטל משאבי אנוש - ממפים שבעה מקצועות שיכולים לעשות את העבודה.

1. קופירייטר

- איפה לומדים:

קראדי: "בבתי-ספר לקופירייטינג בבעלות יזמים פרטיים או חברות פרסום. במסגרת הקורס הסטודנטים בונים תיק עבודות, תוך הפקת פרויקטים בפועל ללקוחות פרטיים, ועושים סטאז'".

- משך ההכשרה:

בין חצי שנה לשנה.

- מה צריך מעבר להכשרה:

קראדי: "המעסיקים מעדיפים אנשים ורבליים, בעלי כושר ניסוח, עם יכולות תקשורת גבוהות, מהירי מחשבה וחדים, שיכולים לדייק ולתמצת רעיונות במילים ספורות".

- שכר ממוצע:

ללא ניסיון: 7,000-8,000 שקל.

עם שנתיים ניסיון: 8,000-11 אלף שקל.

שנתיים-4 שנות ניסיון: 11-14 אלף שקל.

חמש שנות ניסיון ומעלה: 14-20 אלף שקל (לרוב בתפקידי ניהול).

- אופקי קידום:

קראדי: "כשקופירייטר צובר ניסיון הוא יכול לצאת מהנישה של משרדי הפרסום ולהשתלב במחלקות פרסום של פירמות גדולות. לחלופין, הוא יכול להשתלב בערוצי טלוויזיה (למשל, כעושה פרומואים), שם תנאי השכר הרבה יותר טובים יחסית מהמקובל במשרדי הפרסום. מנהל קריאייטיב בדרג ביניים ישתכר 18-20 אלף שקל פלוס רכב, וסמנכ"ל קריאייטיב ישתכר בממוצע 30-35 אלף שקל פלוס רכב".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

קראדי: "שישה חודשים, מרגע שליחת קורות-החיים. זוהי תקופה ארוכה יחסית, שנובעת מכך שהתחום בארץ לא-ממוסד וכל ישראלי שני מחשיב עצמו כקופירייטר. מנגד, שוק משרדי הפרסום קטן יחסית וכשהם נדרשים לעובדים, הם מדקדקים בבחירת האנשים הכי מוכשרים ויצירתיים".

2. מנהל תכניות שותפים

- איפה לומדים:

מלכי: "התפקיד קיים בעיקר חברות היי-טק שמחזיקות מוצר אינטרנטי הפונה לשווקים גלובליים. התפקיד הוא לתחזק את מערך השותפים החיצוניים, לעודד אותם להזרים תנועה לאתר, לגייס שותפים חדשים, ולבנות להם תכנית תגמולים מאוזנת (שתותיר שולי רווח אופטימליים לפירמה). כיוון שמדובר בתפקיד חדש יחסית, אין קורס ייעודי פורמלי שמכשיר אנשים לתפקיד, אבל מעסיקים יחפשו מועמדים שעברו הכשרות קצרות בשיווק שותפים".

- משך ההכשרה:

שלושה חודשים.

- מה צריך מעבר להכשרה:

מלכי: "אנגלית ברמת שפת אם ואנשים שמדברים שפה זרה נוספת רצוי איזוטרית. זאת, כדי לחדור לשווקים חדשים ולא רוויים. ברמת האישיות על מועמד להוכיח יכולת אוטודידקטית, אוריינטציה שיווקית והרבה אינטליגנציה רגשית. במקרה הזה תואר אקדמי הוא רק בבחינת Nice to have, לא משהו שמעסיקים מחפשים".

- שכר ממוצע:

ללא ניסיון: 8,000-9,000 שקל, כולל עמלות.

שנה-שנתיים ניסיון: 14-16 אלף שקל, כולל עמלות.

מעל 3 שנות ניסיון: 15-30 אלף שקל.

- אופק קידום:

מלכי: "מנהל תכניות שותפים יכול להתקדם בארגון גדול ולהפוך לסמנכ"ל שיווק אונליין (בפרט כשהיום יותר ויותר חברות מפצלות את המשרה הבכירה של סמנכ"ל שיווק לשתי משרות: אונליין ואופליין), ולהשתכר 30-35 אלף שקל, כולל רכב. הקידום יכול להיעשות גם רוחבית, במעבר לתחומים משיקים אחרים בארגון גדול כמו קניין מדיה או מנהל רשתות חברתיות".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

מלכי: "מועמד שמחזיק אפילו בניסיון מועט בתחום, ימצא עבודה תוך שבוע-שבועיים מיום הגשת קורות החיים. מועמד ללא ניסיון או עם ניסיון בתחומים משיקים אחרים, ימצא עבודה בטווח של חודש וחצי".

3. רפרנט ביטוח

- איפה לומדים:

קראדי: "קיימים בתי-ספר פרטיים שמעבירים הכשרות לכל מי שמבקש להתמקצע בענף הביטוח, אך ניתן ללמוד את הנושא גם דרך קורסים שיוזמות סוכנויות ביטוח גדולות או חברות הביטוח, שגם מציעות את ההכשרות הללו בעלויות מסובסדות, בין השאר, כדי לגייס מתוכן עובדים".

- משך ההכשרה:

בין חצי שנה לשמונה חודשים.

- מה צריך מעבר להכשרה:

קראדי: "חברות הביטוח מעדיפות אנשים עם רקע של עבודה כלשהי בעולם הביטוח, גם אם מדובר בתפקיד זוטר ביותר כמו מזכירות, ממפתחים או מתייקים. למעשה, המגייסים מחפשים מועמדים שמכירים את הז'רגון המקצועי, את המטרייה וכיצד חברת ביטוח מתנהלת. ברמת תכונות אופי, תהיה התעקשות על אנשים בעלי יכולת דיוק גבוהה ועם עקומת לימוד מהירה בתחומי המחשוב".

- שכר ממוצע:

מתחיל ללא ניסיון: 5,000-6,500 שקל, כולל ביטוח מנהלים, קרן השתלמות ומגוון רחב של ביטוחים רפואיים.

עד שנתיים ניסיון: 7,000-9,000 שקל.

- אופקי קידום:

קראדי: "מהשלב הזה והלאה רפרנט הביטוח מתמקצע בתחום התמחות נישתי, למשל, מסלק תביעות או חתם שמרוויחים 10-12 אלף שקל. למעשה, כבר לאחר שנים ספורות של עבודה בחברת ביטוח גדולה הם יכולים לקפוץ בקריירה ולהפוך למנהלי צוות (12-14 אלף שקל), מנהלי תחום ביטוח (20-24 אלף שקל) או מנהלי מחלקה (18-22 אלף שקל), כשלכל אורך המסלול מתלווים לשכר התנאים הפנסיונים מצוינים שפורטו לעיל".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

קראדי: "ארבעה חודשים וחצי, מרגע הגשת קו"ח. אך ברגע שמועמד 'שם רגל' בחברת ביטוח גדולה, הוא נהנה מקידום מהיר יחסית ומתנאי שכר טובים ביחס לשוק ולמשך ההכשרה שהוא עבר. למועמדים שמתקשים להיכנס לחברת ביטוח גדולה קיימת אפשרות להתחיל לעבוד בסוכנות ביטוח גדולה כדי לצבור ידע והיכרות עם השפה המקצועית".

4. יחצ"ן או דובר

- איפה לומדים:

קראדי: "בעיקר ביחידות ללימודי המשך/לימודים חיצוניים של האוניברסיטאות והמכללות כלימודי תעודה, למרות שתואר ראשון בתקשורת יכול להוסיף נקודות זכות למועמדים".

- משך ההכשרה:

שבעה חודשים עד שנה.

- מה צריך מעבר להכשרה:

קראדי: "מועמד ללא ניסיון יוכל להשתלב במשרד יח"צ קטן. חברות גדולות לא ייקחו 'בוגר קורס', אלא יחפשו מועמד שכבר עבד במשרדי יח"צ והשתפשף. ברמת הכישורים האישיותיים, התכונה הכי מבוקשת תהיה כושר שכנוע, אסרטיביות ויכולת עמידה בלחצים. בתחום זה המגייסים לא יחפשו את העדינים והנחמדים".

- שכר ממוצע:

עד שנתיים ניסיון: 6,500-8,000 שקל.

שנתיים עד 4 שנות ניסיון: 8,000-11 אלף שקל.

מעל 4 שנות ניסיון הוא כבר מגיע לרוב לתפקיד תקציבאי ומשתכר 10-14 אלף שקל.

- אופקי קידום:

קראדי: "בתוך משרד יח"צ אפשר להתקדם לתפקיד של מנהל לקוחות ולהשתכר שכר ממוצע של 16-18 אלף שקל, פלוס רכב. מכאן הוא יכול להתקדם לעבודה במחלקת דוברות של פירמה ממותגת או כלוביסט בכנסת (או בגוף ציבורי אחר), כשדובר/לוביסט משתכר 16-25 אלף שקל, פלוס רכב. בחברות ציבוריות גדולות מאוד, בחברות ממשלתיות וברשויות מקומיות, דובר נחשב לתפקיד בכיר מאוד והוא עשוי להשתכר 30-50 אלף שקל, פלוס רכב".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

קראדי: "דובר שיושב בפירמה גדולה או במוסד ציבורי נוטה להיצמד לכיסא שלו. כיוון שהתחלופה בתחום זה נמוכה ומרבית הגופים הפועלים בתחום הינם משרדים קטנים ונישתיים (לא חברות יח"צ ענקיות), הרי שזמן איוש המשרות ארוך יחסית למתחילים ונמשך כשבעה חודשים. יחד-עם-זאת, ברגע שהעובד הופך מנוסה ומקושר הוא יכול למצוא עבודה בתחום בטווח של עד חודשיים".

5. מפקח רכישה

- איפה לומדים:

לובינסקי: "מפקח רכישה אחראי על קבוצת סוכנים בחברת הביטוח ותפקידו לעודד אותם למכור את פוליסות הביטוח של החברה. ברוב המקרים ההכשרה המקצועית לתפקיד נעשית בתוך חברות הביטוח עצמן. במהלך הקורס המשתתפים מקבלים שכר של 5,000 שקל ומתחייבים לעבודה לתקופת מינימום כלשהי".

- משך ההכשרה:

שלושה חודשים.

- מה צריך מעבר להכשרה:

לובינסקי: "עדיפות למועמדים עם ניסיון בניהול צוות או במכירות. כיוון שמדובר בתפקיד נחשב מאוד בחברת הביטוח, ברמה האישיותית הם צריכים להיות אינטליגנטים מאוד, בעלי כושר שכנוע, כושר הנעה ובעלי עקומת לימוד חדה".

- שכר ממוצע:

ללא ניסיון: 8,000-9,000 שקל.

שנה עד שנתיים ניסיון: 10-15 אלף שקל.

שנתיים עד 5 שנות ניסיון: 15-20 אלף ש'.

מעל 5 שנות ניסיון: 20 אלף שקל ומעלה.

- אופקי קידום:

לובינסקי: "זהו מקצוע לכל החיים. לרוב לא עוזבים אותו בגלל שהוא נחשב מאוד, בגלל גובה השכר ובגלל הגמישות בעבודה. הקידום לרוב רוחבי ונעשה דרך מעבר לחברות ביטוח אחרות".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

לובינסקי: "כחודש, מרגע הגשת קו"ח".

6. יועץ פנסיוני

- איפה לומדים:

לובינסקי: "קורסים במסגרת חברות שפעילות בתחום או בבתי"ס פרטיים לייעוץ פנסיוני. זהו מעין קורס אקטואריה מהיר, במסגרתו לומדים את כל המושגים הבסיסיים עד לרמה שבה הסטודנט הופך מוסמך לייעץ ולענות על שאלות בתחום. הרישיון ניתן גם על-ידי הרשות לניירות ערך וגם על-ידי משרד האוצר".

- משך ההכשרה:

שנה עד שנה וחצי.

- מה צריך מעבר להכשרה:

לובינסקי: "אינטליגנציה ואוריינטציה לפרטים קטנים. תואר ראשון ריאלי יהווה יתרון גדול".

- שכר ממוצע:

ללא ניסיון: כ-10,000 שקל

שנה עד שנתיים ניסיון: 10-13 אלף שקל.

שנתיים עד 5 שנות ניסיון: 13-15 אלף ש'.

- אופקי קידום:

לובינסקי: "לרוב הקידום רוחבי, כי בשל הביקוש הם נוהגים לתזז בין חברות כדי לשפר את תנאי שכר שלהם".

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

לובינסקי: "עד חודשיים, מרגע הגשת קו"ח".

7. מאמן מכירות

- איפה לומדים:

קראדי: "אין קורס ייעודי שהופך אדם למאמן מכירות, אבל מי שמבקש להפוך לכזה יידרש לעבור גם הכשרות בעולם המכירות וגם ללמוד קואוצ'ינג".

- משך ההכשרה:

כחצי שנה.

- מה צריך מעבר להכשרה:

קראדי: "ניסיון במכירות. ברמת האישיות מחפשים אנשים כריזמטיים בעלי יכולת הקשבה, תכונת חיונית שנדרשת גם באימון וגם במכירות".

- שכר ממוצע:

ללא ניסיון: 6,500-8,000 שקל, כולל בונוסים על בסיס הצלחות.

עם ניסיון של עד שנתיים: 8,000-11 אלף שקל.

שנתיים עד 4 שנות ניסיון: 10-14 אלף שקל, פלוס רכב.

- אופקי קידום:

קראדי: "כבר אחרי שלוש שנים מאמן מכירות יכול להתקדם לתפקיד ניהולי עם ששכר נאה בצדו, למשל, ניהול צוות מאמנים (11-15 אלף שקל) או ניהול תחום ההדרכה (12-22 אלף שקל, בהתאם לגודל הפירמה).

- זמן ממוצע למציאת עבודה:

קראדי: "חמישה חודשים. זמן ארוך יחסית, שנובע משתי סיבות: התפקידים הללו קיימים רק בארגונים גדולים, ומדובר בתפקיד חדש יחסית שעוד לא כולם הכניסו לארגון".

עוד כתבות

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר