גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": איפה הכי משתלם לקנות מחשבים ניידים?

"גלובס" השווה מחירים של 6 מחשבים - וגילה כי רשת אלקטרה עומדת בהבטחה להציע את המחירים הנמוכים ביותר ■ הרשתות עושות הכול כדי שההשוואת המחירים תהיה בלתי אפשרית

לפני חודש וחצי הודיעה אלקטרה על פתיחת רשת מחשבים והבטיחה מחירים תחרותיים. כדי לבדוק אם החברה אכן עומדת בהבטחות, השווה "גלובס" בין 6 דגמים של מחשבים, והגיע לשורת מסקנות: ראשית, אלקטרה היא אכן הרשת הזולה ביותר נכון לעכשיו. שנית, ברשת אין מספיק מבחר של דגמים בשלב זה. שלישית, רכישת מחשב נייד בצורה נבונה ומושכלת היא משימה כמעט בלתי אפשרית.

צרכן שרוצה לקנות מחשב נייד מסתבך בשלל מושגי טכנולוגיה שונים, מפרטים, גדלי מסך ועיצובים, שהופכים את התענוג לכאב ראש לא קטן. רשתות האלקטרוניקה, שזיהו את הבעיה, החליטו - בדומה למפעילות הסלולריות - להכביד עוד יותר על הלקוח, ולהפוך את תהליך רכישה לא פשוט בכלל.

חלק גדול מהדגמים של היצרניות המובילות מגיעים עם תתי-דגמים המציעים הבדלים קטנים בזיכרון, בנפח האחסון בכונן הקשיח או במעבד. את ההבדלים האלו קשה מאוד לגלות בעין בלתי מזוינת שבוחנת את המפרט המוצג על-ידי המוכר במעמד הרכישה. גם אם מגלים את ההבדלים, שאינם בהכרח לרעת הלקוח, כמעט שלא ניתן להשוות בין הרשתות הגדולות, כי אלו מוכרות בכוונה דגמים שונים, כך שהלקוחות יתקשו מאוד להגיד מי הכי זולה.

בעיה נוספת היא שהרשתות לא מוכרות את כל המותגים הגדולים. חברות כמו סוני, סמסונג, פקארד בל, LG או אייסר לא נמכרות בכל הרשתות הגדולות. לעומת זאת, HP, שנחשבת לאחת החברות הגדולות שמוכרות מחשבים בישראל, נמכרת בצורה מרשימה בכל הרשתות, ונראה שזו גם הסיבה שהיא כל כך מצליחה. מחשבים של סוני או אפל יחייבו את המשתמש לסמוך על מבחר מצומצם של חברות שיציעו לו הצעת רכישה.

בין שלל הדגמים, הצליח "גלובס" למצוא מספר מחשבים בודדים שחמקו מתחת לרדאר הקניינים של הרשתות, ונמכרים בצורה זהה, אולם ברוב המקרים, המחשבים האלו לא נמכרו בכל הרשתות.

כאמור, בשורה התחתונה, הרשת של אלקטרה נמצאה הכי זולה, אולם כמות המחשבים והמותגים שהיא מציעה יחסית נמוכה למה שהיינו מצפים למצוא ברשת שמתמחה בקטגוריה הזו. ב-5 מבין המחשבים שנבדקו המחירים באלקטרה נמוכים מהמחירים ברשתות האחרות, כשמדובר בפער של 100-300 שקל.

מה מציעות הרשתות?

אלקטרה: זולה עם תצוגה נוחה

רשת המחשבים החדשה של חברת אלקטרה מתחייבת למחיר הזול ביותר ולמגוון הגדול ביותר. על המגוון אפשר להתווכח, מכיוון שהחברה לא מוכרת מותגים מוכרים מאוד כמו Dell, אסוס, סוני וסמסונג. גולת הכותרת בחנויות של אלקטרה היא האפשרות לראות ולגעת במגוון עצום מאוד של מחשבים ניידים, דבר שכמעט שלא קיים בשום מקום אחר. מצד שני, בשונה מרשתות אחרות, המחירים אינם מוצגים על המחשבים בתצוגה, כך שחייבים לגשת למוכר כדי לברר פרטים.

עו"ד תמר פינקוס, הממונה על רשות הגנת הצרכן במשרד התמ"ת אומרת לגלובס, "כאשר מוצר מוצג על המדף הוא צריך להיות עם מחיר, אולם מדובר רק במוצר שהלקוח יכול לקחת לקופה. אם לא ניתן להביא את המוצר פיזית מהמדף לקופה, לא חייב להיות מחיר. במקרה הזה, החנות צריכה לאפשר ללקוח לעיין בקטלוג עם המחירים".

* תגובת החברה: "אלקטרה מחשבים הינה חברה שומרת חוק המקפידה על שקיפות מלאה מול הלקוחות. אנו מודים לכתב על פנייתו וככל שהיה ליקוי בהצגת המחיר נפעל מיידית לתיקונו".

* אתר החברה www.electra-computers.co.il: העיצוב נקי מאוד, ומאפשר להתמצא בקלות באתר. בעמוד הבית מקבלים פרטים רבים על מוצרים שהחברה מקדמת, כולל תמונה ומחיר. ניתן לעבור באמצעות לחיצה נוספת לאזור המבצעים. הקטגוריות באתר מופיעות בסרגל צדדי עם לשוניות הנפתחות בכל קטגוריה, כשניתן לקבל מידע מפורט על כל מחשב.

ביג בוקס: תצוגה נוחה ומגוונת

רשת ביג בוקס מנסה לתת פתרון יחסית טוב לבעיית התצוגה. בסניף ליד קניון איילון ברמת גן יש חנות בתוך חנות של מוצרי HP, שם אפשר לראות מגוון גדול של מחשבים עובדים וגם לשחק איתם. בשאר החנות ניתן למצוא מגוון דגמים של דל, אסוס וסמסונג.

* אתר החברה: www.bigbox.co.il: האתר מעט מבלבל בפעם הראשונה, בשל המידע הרב בעמוד הבית. בסרגל צדדי מופיעות קטגוריות המוצרים ומשם ניתן להגיע בקלות למחשבים הניידים ולקבל מידע מפורט. לעתים מופיעות קטגוריות מותגים ריקות, כמו לנובו ופוג'יטסו.

האתר סובל מבעיות רבות של הצגת מידע בדפדפן האינטרנט של גוגל - כרום. מתסכל שחלק מהמשתמשים צריכים לעבור דפדפן במיוחד בשביל לקבל פרטים על המוצר בו הם מתעניינים.

אופיס דיפו: הרבה HP ואפל

בסניף אופיס דיפו בקניון איילון יש תצוגה גדולה מאוד. החברות אפל ו-HP מחזיקות אזורים יחסית גדולים שלהן, הממותגים בצורה קצת שונה משאר המדפים בחנות, מה שכנראה עוזר להם בהבאת לקוחות.

* אתר החברה - www.officedepot.co.il: לא ברור מספיק, למשל, יש קטגוריה למוצרי חשמל ואלקטרוניקה וקטגוריה נפרדת לגמרי למחשוב, צילום ותקשורת. בשניות הראשונות, קשה להבין איפה כל דבר נמצא. המידע על כל מחשב אמור לספק את המתעניינים. קצת מפריע שבאופיס דיפו בחרו להדגיש את העלות ללא מע"מ, והמחיר המלא מופיע באותיות קטנות יותר. זה אולי שימושי ללקוחות עסקיים, אבל לקוחות פרטיים לא תמיד ישימו לב להבדלים.

באג: תצוגה דלה ולא נוחה

סניף באג בקניון איילון מספק תצוגה דלה מאוד של מחשבים - בערך 5 מחשבים היו מוצגים בו ואפשרו התנסות. בסניף דיזינגוף סנטר בתל התצוגה רחבה יותר.

* אתר החברה - www.bug.co.il: האתר בנוי בצורה מאוד נוחה עם באנרים למבצעים שונים ותמונות של המוצרים, כאשר לפעמים יש גם סרטוני וידיאו ולינקים לביקורות על אותו מכשיר. מבחר הדגמים הקיים באתר עצום, ולמרות שאין את כל המותגים, ניתן לקבל תמונה טובה מאוד על מצב המחשבים הניידים הנמכרים בישראל.

5 טיפים לקניית מחשב נייד

1. תחקיר מקדים באינטרנט: כאשר מגיעים ליום שבו מחליטים ללכת לקנות מחשב נייד, צריך לצמצם את הרשימה למותג או שניים בו מעוניינים, ולבדוק באתר האינטרנט של הרשת אם הוא נמכר שם.

2. השוואת מחירים בין החנויות: כפי שניתן לראות בכתבה, פערי המחירים מגיעים למאות שקלים, לכן אסור להתעצל וחשוב לעשות עבודת רגליים.

3. סדר עדיפויות: ההשוואה בין המחשבים הנמכרים ברשתות היא כמעט בלתי אפשרית, אבל הלקוח יכול להחליט אם נפח אחסון גדול יותר אכן חשוב לו והאם הוא צריך קצת יותר זיכרון. לא פעם ההבדל מינורי אך עולה מאות שקלים.

4. מיקוח: במקרה שלא, עדיף לו להחליט על המחשב בחנות המציעה את המפרט הקצת יותר חלש, או לחילופין, לנסות לשכנע את החנות המתחרה להציע לו את אותו מחשב הכולל יכולות גבוהות יותר באותו מחיר.

5. הבנת המפרט: רוב הסיכויים שההבדלים בין המחשבים הם מינוריים וכמעט שלא ישפיעו על השימוש של רוב המשתמשים.

מחירי מחשבים

עוד כתבות

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק