גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית 

לילה לא שקט

לא ברור מי הגה את הדימוי "לישון כמו תינוק", אבל נראה שהוא לא נאלץ להתעורר כל חצי שעה בגלל עולל מייבב. תעשיית הייעוץ להורים העייפים פורחת, ושורה של גורמים מציעים אבחון וייעוץ - החל מרופאים, דרך יועצי שינה ועד פסיכולוגים. העלות יכולה להגיע עד 1,700 שקל, אבל מסתבר שההורים מוכנים לשלם כל מחיר בשביל להיפרד מהלילות הלבנים

עבור לא מעט הורים שנתו הלא-שקטה של תינוקם היא מקור לסבל רב וללילות ארוכים ולבנים. סביב המצוקה הזו התפתחה בשנים האחרונות תעשייה שלמה - הגובה מהורים עד אלפי שקלים עבור השקט המיוחל.

בסביבות גיל חמישה חודשים - חצי שנה, אמורה להתייצב שנתו של תינוק ממוצע. בפועל, "בין שליש לרבע מהילדים בכלל יסבלו מבעיית שינה כלשהי", אומר ד''ר שי מרקו, מומחה ברפואת ילדים וברפואת שינה ומנהל פורום הפרעות שינה בתינוקות בפורטל BeOk.

"רוב ההורים היום הם הורים עובדים", אומרת א', אם למודת ניסיון, "שמוכנים לשלם לא מעט כסף כדי לישון כמו שצריך בלילה". א' עצמה דרך חתחתים לא פשוטה בדרך ללילה טוב ושקט: אלפי שקלים הוציאו היא ובן זוגה בניסיונות לפתור את הפרעות השינה של בנם הקטן, שחרגו באופן ברור מבכי רגיל של תינוק. "הוא נהג להתעורר כל חצי שעה והתקשה להירדם", היא מספרת, "ואנחנו מצאנו את עצמנו חסרי אונים ומשוועים לעזרת מומחה".

איך מקבלים ייעוץ?

מי שמחפשים מענה לבעיה, יכולים לפנות לכמה אפיקים: הראשון הוא ייעוץ רפואי - פנייה למומחים ברפואת שינה, או למומחים אחרים רלבנטיים כמו נוירולוג או פסיכיאטר. "רופאי ילדים לא תמיד יודעים מה לעשות עם אותם תינוקות או אפילו לשאול את השאלות הנכונות", אומר מרקו.

אפשרות נוספת היא פנייה לפסיכולוגים העוסקים בחקר השינה.

אלטרנטיבה נוספת, כזו שפורחת בזמן האחרון, היא פנייה ליועצות שינה; שלושה גופים שונים מכשירים כיום כאלו, כשרבות מהן מגיעות מרקע של הנחיה במכון אדלר (שאינו עוסק ספציפית בתחום), ואחרות מכיוונים אחרים.

"מדובר בכר פורה לכל חלטורה אפשרית", מסתייג מרקו, "זהו שוק גדול ופרוץ. המחירים יכולים לנסוק ולהגיע גם ל-2,000 שקל עבור אנשים שאינם מומחים. אני נתקל בפורום בלא מעט עצות שצריך לקחת בעירבון מוגבל. כל אחד יכול להביא מהניסיון שלו משהו, גם 'הלוחשת לתינוקות' יכול להתאים לתקופה מסוימת, אבל לא מדובר במידע מובנה מדעית או מוכח אקדמית.

"ללכת ליועצת שינה במקום לאיש מקצוע זה כמו לפנות לשיננית במקום יועץ שיניים", מוסיף מרקו, "צריך להיזהר לאן הולכים ולאן הולך הכסף. חשיפה תקשורתית רחבה היא לא ערובה למקצועיות. צריך לפנות למי שמכיר את ההיבט הפסיכולוגי לצד הפיזיולוגי, ולמי שיודע לומר במקרים מסוימים 'אני לא יודע, תפנה למישהו אחר'. על מי שטוען שיודע הכל ומבטיח הצלחה ב-100%- לא הייתי סומך".

"מישהו זיהה צורך שתמיד היה קיים", מסכים פרופ' אבי שדה, מנהלת מעבדת השינה באוניברסיטת ת"א, "כמו בהרבה תחומים שונים תחום הטיפול נפרץ ונכנסים אנשים שהכשרתם לא ברורה. אני נתקל בהורים שמגיעים לטיפולים כאלה ומזועזע לא אחת ממה שנאמר להם".

"תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא לפני התחלתו של תהליך ייעוץ התנהגותי", מסכימה עידית רוזנברג - יועצת ברשת הייעוץ "לילה טוב" של גנית פרג. "עם זאת, אנו עובדים גם עם ילדים ש אובחנה אצלם בעיה רפואית והתהליך נעשה במקביל לטיפול הרפואי ובאישור הרופא המטפל, וגם במצבים אלה הפן ההתנהגותי נותן מענה גם לקושי פיזי ומסייע להרגעה עצמית, ידוע גם ששינה טובה מחזקת את מערכת החיסון".

"'ייעוץ שינה' הוא תופעה שעד לא מזמן לא נתנו לה שם. הגישה הייתה כזו של 'זה יסתדר מעצמו, תנו לילד להיות ילד', לא התייחסו לזה כמשהו שאפשר לשנות", אומרת היועצת נעמה סבג-שמש מ"עידן ההורות".

הנה כמה מהגורמים הפועלים כיום בתעשייה שהולכת ונהיית צפופה:

גנית פרג - "לילה טוב"

"התינוק זקוק למענה מיידי"

אחד השמות המוכרים יותר בתחום כיום הוא זה של גנית פרג, מקימת בית ספר להכשרת יועצות על פי השיטה שפיתחה - שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים.

מוטו: "השיטה פותחה מתוך אמונה שצריך לתת מענה תמידי ומיידי לבכי של התינוק וכן לחזק את האמון והביטחון של הילד בהוריו", מסבירה עידית רוזנברג, יועצת מוסמכת ומנהלת סניף תל אביב של הרשת. "סגנון ההורות השתנה בשנים האחרונות, יש מודעות הולכת וגוברת לחשיבות התקשורת עם ילדים ועל זה מבוססת השיטה".

סיכויי הצלחה: למעלה מ-92% הצלחה, על פי רוזנברג.

התהליך: פגישת אבחון בת שעה וחצי, בניית תוכנית עבודה, מעקב באמצעות יומן שינה במשך חודשיים ותמיכה יומיומית באמצעות טלפון ומייל.

מחיר: 1,700 שקל.

עידן ההורות

"לבדוק מה קורה ביום, לא רק בלילה"

נעמה סבג שמש, יועצת ומנחת הורים ובוגרת לימודי סוציולוגיה ומדעי ההתנהגות, הקימה רשת להסמכת והפעלת יועצות שינה בחיפה, כפר סבא, תל אביב וטל שחר. *מוטו: "בדרך כלל הבעיה היא שלנו ההורים", מסבירה סבג-שמש, "אני מאמינה בתהליך הדרגתי שנותן מקום לילד ובפיתוח יסודות האינטליגנציה הרגשית - לראות את הדברים מנקודת המבט של הילד, לא להתנהל בשלבים מוגדרים מראש אלא בהתאם לסגנון ההורות והתנהלות הבית. *התהליך: שאלון ראשוני ומפורט ולאחריו - ליווי אינטראקטיבי בליווי מערכת צילום המותקנות בחדר השינה: "המטרה לדעת מה קורה ביום ולא רק בלילה, ולראות גם דברים שההורים לא יודעים.

באמצעות המעקב בונים תוכנית עבודה סדורה, תוך ליווי במייל ובטלפון ("מחויבים להיות בקשר, זו חובה ולא אופציה") - לרוב בין שלושה שבועות לחודש". *סיכויי הצלחה: "אני מחויבת להצלחה, בתנאי שההורים מחויבים לקשר יומיומי. כאשר מדובר על ליווי עם מערכת צילום, מדובר ב-100% הצלחה". *מחיר: 1,550 שקל.

בייבי לינק

הכול תלוי ביכולת של ההורים

החברה מספקת מגוון שירותים במהלך ההיריון ולאחר הלידה, ביניהם ייעוץ שינה.

מוטו: "אם נלמד את הילד להרדים את עצמו לבד בלילה, גם אם הוא מתעורר הוא יוכל לחזור לישון".

התהליך: ההורים מקבלים שאלון ראשוני, לאחריו מגיעה היועצת לבית ועוברת איתם על סדר היום והתנהלות הבית. לאחר מכן נבנית תוכנית עבודה התנהגותית, ובמשך חמישה שבועות מתבצע מעקב - טלפוני או במייל - אחר ההתקדמות.

סיכויי הצלחה: שירה קראוטהמר, מנהלת תחום שינה בבייבי לינק: "תלוי ביכולות של ההורים. אני מאמינה שכל ילד יכול לישון, השאלה מה ההורים מסוגלים. לפעמים הם עדיין מעדיפים, בסופו של דבר, להאכיל את הילד 3 פעמים בלילה למרות שהוא לא צריך את זה".

מחיר: 900 שקל.

פרופ' אבי שדה, אוניברסיטת ת"א

לזהות בעיות פוטנציאליות

פרופ' שדה, מנהל מעבדת שינה לתינוקות וילדים באוניברסיטת ת"א, מחבר הספר "לישון כמו תינוק", מוגדר על ידי רבים כ"אורים ותומים" בנושא.

מוטו: "מי שמתעסק בתחום צריך להכיר את כל האפשרויות - מרפואיות-פיזיולוגיות ועד הפרעות התנהגותיות-סביבתיות, כולל תהליכי למידה והתפתחות של תינוקות, חרדות של הורים ועוד. הידע הנדרש הוא ידע התפתחותי, קליני וטיפולי".

התהליך: תחילתו בראיון בירור מקיף - לבדיקת היסטוריה רפואית והתפתחותית, בניסיון להבין אם יש גורמים פיזיולוגיים בתמונה. לאחר מכן עונדים על קרסולו של התינוק שעון מיוחד למעקב אחר דפוסי השינה: "הדיווח של ההורים מוגבל במהימנות", מזכיר שדה, "הם רוצים לתת את כל המידע הוא צבוע מאוד בתחושה סובייקטיבית של מצוקה - והם גם לא תמיד יודעים הכל על זמני הערות של התינוק, שלפעמים נשאר שקט. חלק מהעניין הוא להרגיע את ההורים כשאין באמת בעיה".

במידת הצורך מופנים ההורים לבדיקות נוספות, אך אם הכל מתנקז לעניין התנהגותי - מדריך שדה את ההורים ומלווה אותם, "לרוב בין 2 ל-3 פגישות".

סיכויי הצלחה: "ב-10% מדובר במקרים קשים יותר, רפואית או התנהגותית".

מחיר: 400-500 שקל לפגישה בודדת, כמקובל בתחום.

יוליה טמיר, פסיכולוגית ויועצת שינה

בדיקת השעון הביולוגי והקניית הרגלים

טמיר היא פסיכולוגית ויועצת שינה לתינוקות וילדים, שניהלה בעבר את היחידה לטיפול בהפרעות שינה התנהגותיות בילדים במכון לרפואת שינה ועייפות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר.

מוטו: דגש על פעולתו של השעון הביולוגי וכן על ההיבטים ההתנהגותיים בתהליך השינה - הקניית הרגלים, הצבת גבולות, התמודדות עם חרדות ופחדים, העברת מסרים הקשורים בשינה ועוד. המטרה: הקניית הירדמות עצמאית - ובעקבותיה שינה רציפה.

התהליך: מילוי שאלון ראשוני במייל, נוסף למילוי יומן מעקב לבעיית השינה של הילד במשך מספר ימים. לאחר מכן - מפגש ייעוץ במרפאה, במסגרתו נבנית תוכנית התנהגותית אישית המפרטת בכתב כיצד לפתור שלב, אחרי שלב, את הבעיה. לבסוף, מעקב והנחיה במייל עד לשנת לילה רצופה. לרוב אורך התהליך שבועיים-שלושה.

סיכויי הצלחה: "בעיקרון, 100% - זו לא "שיטה" שלי אלא תאוריות ותיקות מאוד של ניתוח התנהגות ושינוי הרגלים. מי שמיישם בצורה מדויקת את ההנחיות פותר את הבעיה של השינה תוך שבוע-שבועיים, אבל רק 80% עושים זאת: בפועל האחרים מוותרים מראש או שלא מצליחים לעמוד בהנחיות".

מחיר: 350 שקל (כתעריף שעת טיפול פסיכולוגי).

6

דברים שכדאי לדעת לפני שבוחרים בטיפול מקצועי

1. היכן עובר הגבול? לא כל בכי של תינוק הוא בכי בעייתי: "אחרי גיל חצי שנה", אומר פרופ' שדה, "יותר משלוש יקיצות בכל לילה הן דבר בעייתי - או יקיצות פחותות אך ממושכות במיוחד".

2. איסוף מידע: לא מעט פורומים באינטרנט קמו סביב הנושא של הפרעות שינה אצל תינוקות וילדים; בין השאר בפורטלים הרפואיים starmed, doctors ו-BeOk. כדאי להתרשם מבעיות של הורים סביבכם, מפתרונות שהוצעו להם, מהתנסות שעברו וכמובן מהמלצות על אנשי מקצוע.

3. בדיקה רפואית: לפני שפונים לטיפול התנהגותי, כדאי לשלול אפשרות של בעיה בריאותית הגורמת להפרעות השינה - כמו בעיות בנשימה. באתר המעבדה להפרעות שינה של ילדים באוניברסיטת תל אביב, ניתן למצוא שאלון ראשוני לאפיון דפוסי השינה של התינוק שיכול לסייע בכך: www.tau.ac.il/~sadeh/clinic/evaluateheb.html.

4. ספרות מקצועית: הספרות המקצועית יכולה אף היא לסייע ולתת כיוון לפתרון, בעלות נמוכה בהרבה מזו של ייעוץ אישי - מספרות פופולרית יותר כמו "סודותיה של הלוחשת לתינוקות" הנמכר כל כך אך השנוי במחלוקת (מחיר קטלוגי: 84 שקל), ועד ספרים של אנשי מקצוע ורפואה.

5. בחירת איש מקצוע: לבחירת איש מקצוע ניתן להסתייע בחברה הישראלית לחקר השינה, הפועלת תחת ההסתדרות הרפואית ומקבלת חברים על פי קריטריונים מוגדרים ומידת התמחותם בתחום.

6. מי היועצת? בחרתם בטיפול התנהגותי? בדקו היטב מה הרקע המקצועי של היועצת, בגישתה המקצועית, האם ניתן להתרשם ממנה אישית בטרם התחייבות לטווח רחוק - וכמובן, חפשו המלצות מלקוחות קודמים ומרוצים.

לא תמיד חשיפה תקשורתית ופרסום אינטנסיבי הם ערובה לכך שמדובר ב"שידוך" מתאים.

מה מציעים בקופות החולים?

בניגוד לבעיות הרטבה, למשל, הזוכות למענה רחב יחסית במסגרת שירותי הבריאות - להפרעות שינה לא קיים תמיד מענה מקיף וספציפי במסגרת הקופה. מה בכל זאת קיים?

כללית

כחלק מהסל מציעים בדיקת שינה, EEG (גלגלי מוח) ובדיקת אלקטרו אנצפלוגרם לילדים, ובהשתתפות מחוץ לסל - ייעוץ שינה לתינוקות בבית וייעוץ רופא מומחה.

מאוחדת

במסגרת סל השירותים ניתנות בדיקות שינה (לתינוקות כמו גם למבוגרים), ללא השתתפות עצמית, ובימים אלה מתכננת הקופה הקמת שירות ייחודי לילדים ותינוקות באמצעות מומחים ייעודיים בתחום.

מכבי

טיפול פרטני אצל פסיכולוג, פסיכותרפיסט או עו"ס לכלל המבוטחים בהשתתפות עצמית משתנה בהתאם לכמות הטיפולים.

לאומית

הסל כולל כיסוי לאבחון הפרעות שינה במעבדת שינה, וכן הפניה של מומחה אא"ג, ריאות או נוירולוג במסגרת בירור של דום נשימה בשינה או הפרעות אחרות.

עוד כתבות

שיגור טיל של SpaceX / צילום: ap

שברה את כל השיאים: SpaceX גייסה 75 מיליארד דולר לפי שווי של 1.77 טריליון דולר

היתה זו ההנפקה הראשונית הגדולה ביותר אי פעם ● בלאקרוק הזמינה מניות בהיקף של כ-5 מיליארד דולר, מנהלי נכסים גדולים נוספים הגישו בקשות דומות ● האם לקנות? מחקר מצא שרוב ההנפקות יורדות בשלב מסויים מתחת למחיר של יום המסחר הראשון ● בפולימרקט צופים שתסיים את יום המסחר הראשון בעלייה חדה

משפחת קוטן / צילום: אביהו שפירא

"הגענו מתוך שליחות - והתאהבנו": העיר שמושכת עשרות משפחות חדשות, למרות האיום

קריית שמונה איבדה כחצי מאוכלוסייתה מאז תחילת המלחמה ו־40% מהעסקים בה לא שבו לפעול ● אלא שיש מי שמאמין שזה בדיוק הזמן להתיישב בקו הגבול ● עשרות משפחות כבר עברו וקהילות לגיוס תושבים חדשים מתגבשות ● האם המיליארדים שאישרה הממשלה לשיקום הצפון יצליחו להחזיר את מנופי הצמיחה לעיר?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים מערערת על חיובה בהחזר מאות מיליוני שקלים לקבלנים

רשות המסים חויבה להשיב למאות חברות בנייה מאות מיליוני שקלים בגין מס רכישה ששילמו במכרזי מחיר למשתכן ● השאלה העומדת בלב המחלוקת נוגעת לפסק הדין התקדימי שקיבל את עמדת חברת הבנייה אשדר, והיא: האם יזמים שזכו במכרזי "מחיר למשתכן" רכשו זכות בקרקע או נתנו שירותי בנייה

המלון החדש שצפוי לקום בנתב''ג / הדמיה: עמי שנער אדריכלים

קיבל אישור: מלון 5 כוכבים שיוקם בנתב"ג

המלון מרשת בראון של ישראל קנדה יוקם בצמוד לטרמינל 3 מעל מבנה לבידוק כבודה שיוקם בקרוב ● על אף האישור להיתר, ההקמה לא תתחיל בזמן הקרוב, ולפי מינהל התכנון, העבודות צפויות להתחיל במהלך 2028

כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב משוכנעים: המלחמה באיראן נכנסת לשלב חדש ומסוכן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השלב החדש של המלחמה באיראן, הסכנה לארגון אופ"ק אם מצר הורמוז ייפתח, והשינוי הדרמטי שחיזבאללה עבר בשנתיים האחרונות • כותרות העיתונים בעולם 

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

הוגש כתב אישום נגד יונתן אוריך בפרשת ה"בילד"

כתב האישום נגד יונתן אוריך, הוגש בגין גניבת מידע סודי ורגיש במיוחד ממערכות אמ"ן, ופרסומו בכלי תקשורת זר, לאחר שהצנזורה פסלה את פרסומו ● וזאת במטרה להשפיע על השיח הציבורי בנושא הטיפול בסוגיית החטופים ● בקשת הפרקליטות להרחקת אוריך מלשכת רה"מ נדחתה

SIRI AI / צילום: Reuters

המהפך של סירי הוא מבחן ה-AI של אפל

בכנס המפתחים הציגה אפל את הארכיטקטורה החדשה של סירי, המבוססת על הבנת הקשר אישי וביצוע פעולות מורכבות חוצות אפליקציות ● לא מדובר רק בשיפור חוויית המשתמש, אלא במהלך אסטרטגי שנועד לקבע את מעמדה של החברה מול גוגל ומיקרוסופט בעידן הסוכנים החכמים

עלייה במספר התביעות לפינוי שוכרים / איור: גיל ג'יבלי

השוכר הפסיק לשלם ולא מתפנה. מה אפשר לעשות?

מספר התיקים שנפתחו נגד דיירים שלא משלמים את שכר הדירה ומסרבים להתפנות שובר שיאים בשנים האחרונות ● מומחים מסבירים מה אפשר לעשות וכמה זמן באמת לוקח הליך הפינוי המזורז, ומזהירים: "הסרבנים מתורגלים, הם מותחים את סדרי הדין עד הקצה"

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

איבד את הקסם והתשוקה? מדוע חיים כצמן מוותר על השליטה בחברה שהקים

נורסטאר, שבאמצעותה שולט חיים כצמן בחברת המרכזים המסחריים ג'י סיטי, דיווחה כי בכוונתה למכור את רוב מניותיה, ומחפשת לצורך זה "רוכש אסטרטגי" ● לידר: "המכירה צפויה לסייע בפירעון התחייבויותיה הפיננסיות של נורסטאר, שתיהנה מהשפעה מהותית, אך ללא שליטה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עם רוח גבית מוול סטריט: הבורסה בת"א ננעלה בעליות. אלו המניות שבלטו

בורסת ת"א ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס בכ-1.7%, ת"א 90 זינק בכ-2.5% על רקע הכרזת טראמפ על הסכם מתקרב עם איראן ● את העליות הובילו מניות הנדל"ן והטכנולוגיה ● בוול סטריט נרשמו אתמול עליות חדות, מחירי הנפט נפלו ● וגם: בכמה יעשיר המונדיאל את כלכלת העולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

אחרי 35 שנה: חיים כצמן רוצה לוותר על השליטה בג'י סיטי

חברת האחזקות נורסטאר שדרכה שולט כצמן בחברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי, שפועלת בעיקר בחו"ל, מעוניינת למכור את רוב החזקותיה בחברה ולרדת משליטה ● המטרה: הקטנת מינוף והנפקה של חברות בנות מבלי להיקלע ל"פירמידה" ● כצמן מחפש "רוכש אסטרטגי"

ד''ר ג'ורג'ה ליפ / צילום: באדיבות המצולמת

בכנופיות של לוס אנג'לס קוראים לה "ליטל מאמא": החוקרת שחושפת את מסלול ההידרדרות של בני נוער לפשע

ד"ר ג'ורג'ה ליפ, אנתרופולוגית שזכתה לאמון הכנופיות המסוכנות בלוס אנג'לס, פיתחה מודל שיקום קהילתי שעשוי להציל בני נוער מחיי אלימות ● בראיון לגלובס היא מספרת איך זכתה באמון מנהיגי הכנופיות, למרות בעלה השוטר, ומזהירה: "הן נוצרות מחוסר תקווה קטלני"

ליאור פרנקל בשיחה עם ד''ר יורם רומם, מייסד חברת המכשור הרפואי HealthWatch / צילום: פרטי

הוא היה נווט קרב, קיבל את צל"ש הרמטכ"ל, ייסד את פנגו - ואז הקים חברה בגיל 60

עם מי מדברים? ד"ר יורם רומם, מייסד חברת המכשור הרפואי HealthWatch ● על מה מדברים? האירוע הטראומתי שגרם לו להקים חברה בגיל 60, ההחלטה לפרוץ דווקא לשוק הסיני והמפגש שהפך את פנגו מסטארט–אפ שנסגר למוצר שכל ישראלי מכיר ● פופקורן

דונלד טראמפ, פרופ' אמיר ירון / צילומים: AP-Evan Vucci, טלי בוגדנובסקי

שמרנות יכולה להיות יתרון: איך ניצלנו מהטעויות של אמריקה ואירופה

הביקורת על הנגיד לא מחזיקה הפעם ● פרשת סימד חושפת את מגבלות הרגולטור ● ואולי הכלכלה פחות תלויה בנפט מכפי שחשבנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מייסד ומייסד ומנכ''ל SpaceX אילון מאסק / צילום: ap, Patrick Pleul

איך הנפקת SpaceX תשפיע על החסכונות של הישראלים?

SpaceX של אילון מאסק צפויה להתחיל את יומה הראשון בבורסה בשווי של 1.8 טריליון דולר ● בינתיים, החברה תיכנס מיידית לנאסד"ק אבל תיאלץ לחכות לפני שתגיע ל-S&P 500 ● עם עוד 2 הנפקות ענק שבדרך, ההרכב של המדדים הגדולים בוול סטריט משתנה ● "כשהמניות הללו ייכנסו, הן יוחזקו בתיקי הפנסיות של כולם"

האיצטדיון בדאלאס, ארה''ב / צילום: Reuters, Takuya Matsumoto

זינוק חד במחירי הכרטיסים: ברוכים הבאים למונדיאל הרווחי בהיסטוריה

מונדיאל 2026 צפוי להניב לארגון האם פיפ"א רווחי ענק ● עיקר ההכנסות יגיעו משידורי טלוויזיה ומכירת כרטיסים למשחקים, שאף הם זינקו פי 5 מהמחירים בקטאר ● מעל הרווחים הגבוהים מתנוססת שאלה אחת – לאן ילך הכסף? ● וגם: אנליסטים מעריכים שהערים המארחות דווקא יפסידו

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

ברקע המשא ומתן - צבא ארצות הברית טוען: איראן שיגרה רחפנים במצר הורמוז

צבא ארה"ב מאשר: איראן שיגרה כמה כטב"מי תקיפה בניסיון לפגוע באוניות מסחר שעברו במצר הורמוז ● במהלך הלילה: דיווחים על פיצוצים באי קשם ובאי סיריק באיראן עקב עימותים במצר הורמוז ● גורם בלבנון לערוץ אל-מיאדין: סבב המשא ומתן החמישי עם ישראל יחל בוושינגטון ב-22 ביוני ● עדכונים שוטפים 

רגע לפני קצבת הפנסיה הראשונה: שתי החלטות קריטיות שיקבעו כמה תקבלו בכל חודש

יום הפרישה מציב דילמה - קצבה מקסימלית ללא הגנות, או קצבה נמוכה ועם רשתות ביטחון ● לשם כך נדרשות שתי החלטות: למשך כמה חודשים להגן על הכסף לטובת היורשים, ואיזה סכום יעבור לבן או בת הזוג כקצבה במקרה של פטירה ● מומחי פרישה עונים במדור על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

מרוץ ה-AI גובה מחיר: מניית אורקל צונחת למרות דוחות חזקים

ענקית התוכנה והענן הציגה רבעון רביעי פיסקלי חזק בזכות זינוק של 93% בתשתיות הענן וצבר הזמנות פנומנלי של 638 מיליארד דולר • אלא שתוכניות גיוס הון וחוב מסיביות, תזרים מזומנים שלילי והחמרת המצב הגיאופוליטי, שולחות את המניה לירידה חדה בוול סטריט

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

טראמפ שוחח עם נתניהו והכריז: "ההסכם ייחתם בקרוב". גורמים באיראן: "הסבירות לאישור היא גבוהה"

טראמפ ונתניהו שוחחו על ההסכם ● גורמים איראנים אמרו למדינות האזור היום כי הושגה הסכמה "עקרונית" על מזכר ההבנות • טראמפ מודיע על ביטול התקיפות המתוכננות באיראן עקב "אישור הנקודות הסופיות בהסכם על ידי על הצדדים המעורבים" ● כוחות צה"ל  השלימו מבצע להשגת שליטה מבצעית במרחב צפון נחל הסלוקי בדרום לבנון • הלוחמים השמידו מאות תשתיות טרור וחיסלו, יחד עם חיל האוויר, כ-50 מחבלים ● עדכונים שוטפים