גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לילה לא שקט

לא ברור מי הגה את הדימוי "לישון כמו תינוק", אבל נראה שהוא לא נאלץ להתעורר כל חצי שעה בגלל עולל מייבב. תעשיית הייעוץ להורים העייפים פורחת, ושורה של גורמים מציעים אבחון וייעוץ - החל מרופאים, דרך יועצי שינה ועד פסיכולוגים. העלות יכולה להגיע עד 1,700 שקל, אבל מסתבר שההורים מוכנים לשלם כל מחיר בשביל להיפרד מהלילות הלבנים

עבור לא מעט הורים שנתו הלא-שקטה של תינוקם היא מקור לסבל רב וללילות ארוכים ולבנים. סביב המצוקה הזו התפתחה בשנים האחרונות תעשייה שלמה - הגובה מהורים עד אלפי שקלים עבור השקט המיוחל.

בסביבות גיל חמישה חודשים - חצי שנה, אמורה להתייצב שנתו של תינוק ממוצע. בפועל, "בין שליש לרבע מהילדים בכלל יסבלו מבעיית שינה כלשהי", אומר ד''ר שי מרקו, מומחה ברפואת ילדים וברפואת שינה ומנהל פורום הפרעות שינה בתינוקות בפורטל BeOk.

"רוב ההורים היום הם הורים עובדים", אומרת א', אם למודת ניסיון, "שמוכנים לשלם לא מעט כסף כדי לישון כמו שצריך בלילה". א' עצמה דרך חתחתים לא פשוטה בדרך ללילה טוב ושקט: אלפי שקלים הוציאו היא ובן זוגה בניסיונות לפתור את הפרעות השינה של בנם הקטן, שחרגו באופן ברור מבכי רגיל של תינוק. "הוא נהג להתעורר כל חצי שעה והתקשה להירדם", היא מספרת, "ואנחנו מצאנו את עצמנו חסרי אונים ומשוועים לעזרת מומחה".

איך מקבלים ייעוץ?

מי שמחפשים מענה לבעיה, יכולים לפנות לכמה אפיקים: הראשון הוא ייעוץ רפואי - פנייה למומחים ברפואת שינה, או למומחים אחרים רלבנטיים כמו נוירולוג או פסיכיאטר. "רופאי ילדים לא תמיד יודעים מה לעשות עם אותם תינוקות או אפילו לשאול את השאלות הנכונות", אומר מרקו.

אפשרות נוספת היא פנייה לפסיכולוגים העוסקים בחקר השינה.

אלטרנטיבה נוספת, כזו שפורחת בזמן האחרון, היא פנייה ליועצות שינה; שלושה גופים שונים מכשירים כיום כאלו, כשרבות מהן מגיעות מרקע של הנחיה במכון אדלר (שאינו עוסק ספציפית בתחום), ואחרות מכיוונים אחרים.

"מדובר בכר פורה לכל חלטורה אפשרית", מסתייג מרקו, "זהו שוק גדול ופרוץ. המחירים יכולים לנסוק ולהגיע גם ל-2,000 שקל עבור אנשים שאינם מומחים. אני נתקל בפורום בלא מעט עצות שצריך לקחת בעירבון מוגבל. כל אחד יכול להביא מהניסיון שלו משהו, גם 'הלוחשת לתינוקות' יכול להתאים לתקופה מסוימת, אבל לא מדובר במידע מובנה מדעית או מוכח אקדמית.

"ללכת ליועצת שינה במקום לאיש מקצוע זה כמו לפנות לשיננית במקום יועץ שיניים", מוסיף מרקו, "צריך להיזהר לאן הולכים ולאן הולך הכסף. חשיפה תקשורתית רחבה היא לא ערובה למקצועיות. צריך לפנות למי שמכיר את ההיבט הפסיכולוגי לצד הפיזיולוגי, ולמי שיודע לומר במקרים מסוימים 'אני לא יודע, תפנה למישהו אחר'. על מי שטוען שיודע הכל ומבטיח הצלחה ב-100%- לא הייתי סומך".

"מישהו זיהה צורך שתמיד היה קיים", מסכים פרופ' אבי שדה, מנהלת מעבדת השינה באוניברסיטת ת"א, "כמו בהרבה תחומים שונים תחום הטיפול נפרץ ונכנסים אנשים שהכשרתם לא ברורה. אני נתקל בהורים שמגיעים לטיפולים כאלה ומזועזע לא אחת ממה שנאמר להם".

"תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא לפני התחלתו של תהליך ייעוץ התנהגותי", מסכימה עידית רוזנברג - יועצת ברשת הייעוץ "לילה טוב" של גנית פרג. "עם זאת, אנו עובדים גם עם ילדים ש אובחנה אצלם בעיה רפואית והתהליך נעשה במקביל לטיפול הרפואי ובאישור הרופא המטפל, וגם במצבים אלה הפן ההתנהגותי נותן מענה גם לקושי פיזי ומסייע להרגעה עצמית, ידוע גם ששינה טובה מחזקת את מערכת החיסון".

"'ייעוץ שינה' הוא תופעה שעד לא מזמן לא נתנו לה שם. הגישה הייתה כזו של 'זה יסתדר מעצמו, תנו לילד להיות ילד', לא התייחסו לזה כמשהו שאפשר לשנות", אומרת היועצת נעמה סבג-שמש מ"עידן ההורות".

הנה כמה מהגורמים הפועלים כיום בתעשייה שהולכת ונהיית צפופה:

גנית פרג - "לילה טוב"

"התינוק זקוק למענה מיידי"

אחד השמות המוכרים יותר בתחום כיום הוא זה של גנית פרג, מקימת בית ספר להכשרת יועצות על פי השיטה שפיתחה - שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים.

מוטו: "השיטה פותחה מתוך אמונה שצריך לתת מענה תמידי ומיידי לבכי של התינוק וכן לחזק את האמון והביטחון של הילד בהוריו", מסבירה עידית רוזנברג, יועצת מוסמכת ומנהלת סניף תל אביב של הרשת. "סגנון ההורות השתנה בשנים האחרונות, יש מודעות הולכת וגוברת לחשיבות התקשורת עם ילדים ועל זה מבוססת השיטה".

סיכויי הצלחה: למעלה מ-92% הצלחה, על פי רוזנברג.

התהליך: פגישת אבחון בת שעה וחצי, בניית תוכנית עבודה, מעקב באמצעות יומן שינה במשך חודשיים ותמיכה יומיומית באמצעות טלפון ומייל.

מחיר: 1,700 שקל.

עידן ההורות

"לבדוק מה קורה ביום, לא רק בלילה"

נעמה סבג שמש, יועצת ומנחת הורים ובוגרת לימודי סוציולוגיה ומדעי ההתנהגות, הקימה רשת להסמכת והפעלת יועצות שינה בחיפה, כפר סבא, תל אביב וטל שחר. *מוטו: "בדרך כלל הבעיה היא שלנו ההורים", מסבירה סבג-שמש, "אני מאמינה בתהליך הדרגתי שנותן מקום לילד ובפיתוח יסודות האינטליגנציה הרגשית - לראות את הדברים מנקודת המבט של הילד, לא להתנהל בשלבים מוגדרים מראש אלא בהתאם לסגנון ההורות והתנהלות הבית. *התהליך: שאלון ראשוני ומפורט ולאחריו - ליווי אינטראקטיבי בליווי מערכת צילום המותקנות בחדר השינה: "המטרה לדעת מה קורה ביום ולא רק בלילה, ולראות גם דברים שההורים לא יודעים.

באמצעות המעקב בונים תוכנית עבודה סדורה, תוך ליווי במייל ובטלפון ("מחויבים להיות בקשר, זו חובה ולא אופציה") - לרוב בין שלושה שבועות לחודש". *סיכויי הצלחה: "אני מחויבת להצלחה, בתנאי שההורים מחויבים לקשר יומיומי. כאשר מדובר על ליווי עם מערכת צילום, מדובר ב-100% הצלחה". *מחיר: 1,550 שקל.

בייבי לינק

הכול תלוי ביכולת של ההורים

החברה מספקת מגוון שירותים במהלך ההיריון ולאחר הלידה, ביניהם ייעוץ שינה.

מוטו: "אם נלמד את הילד להרדים את עצמו לבד בלילה, גם אם הוא מתעורר הוא יוכל לחזור לישון".

התהליך: ההורים מקבלים שאלון ראשוני, לאחריו מגיעה היועצת לבית ועוברת איתם על סדר היום והתנהלות הבית. לאחר מכן נבנית תוכנית עבודה התנהגותית, ובמשך חמישה שבועות מתבצע מעקב - טלפוני או במייל - אחר ההתקדמות.

סיכויי הצלחה: שירה קראוטהמר, מנהלת תחום שינה בבייבי לינק: "תלוי ביכולות של ההורים. אני מאמינה שכל ילד יכול לישון, השאלה מה ההורים מסוגלים. לפעמים הם עדיין מעדיפים, בסופו של דבר, להאכיל את הילד 3 פעמים בלילה למרות שהוא לא צריך את זה".

מחיר: 900 שקל.

פרופ' אבי שדה, אוניברסיטת ת"א

לזהות בעיות פוטנציאליות

פרופ' שדה, מנהל מעבדת שינה לתינוקות וילדים באוניברסיטת ת"א, מחבר הספר "לישון כמו תינוק", מוגדר על ידי רבים כ"אורים ותומים" בנושא.

מוטו: "מי שמתעסק בתחום צריך להכיר את כל האפשרויות - מרפואיות-פיזיולוגיות ועד הפרעות התנהגותיות-סביבתיות, כולל תהליכי למידה והתפתחות של תינוקות, חרדות של הורים ועוד. הידע הנדרש הוא ידע התפתחותי, קליני וטיפולי".

התהליך: תחילתו בראיון בירור מקיף - לבדיקת היסטוריה רפואית והתפתחותית, בניסיון להבין אם יש גורמים פיזיולוגיים בתמונה. לאחר מכן עונדים על קרסולו של התינוק שעון מיוחד למעקב אחר דפוסי השינה: "הדיווח של ההורים מוגבל במהימנות", מזכיר שדה, "הם רוצים לתת את כל המידע הוא צבוע מאוד בתחושה סובייקטיבית של מצוקה - והם גם לא תמיד יודעים הכל על זמני הערות של התינוק, שלפעמים נשאר שקט. חלק מהעניין הוא להרגיע את ההורים כשאין באמת בעיה".

במידת הצורך מופנים ההורים לבדיקות נוספות, אך אם הכל מתנקז לעניין התנהגותי - מדריך שדה את ההורים ומלווה אותם, "לרוב בין 2 ל-3 פגישות".

סיכויי הצלחה: "ב-10% מדובר במקרים קשים יותר, רפואית או התנהגותית".

מחיר: 400-500 שקל לפגישה בודדת, כמקובל בתחום.

יוליה טמיר, פסיכולוגית ויועצת שינה

בדיקת השעון הביולוגי והקניית הרגלים

טמיר היא פסיכולוגית ויועצת שינה לתינוקות וילדים, שניהלה בעבר את היחידה לטיפול בהפרעות שינה התנהגותיות בילדים במכון לרפואת שינה ועייפות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר.

מוטו: דגש על פעולתו של השעון הביולוגי וכן על ההיבטים ההתנהגותיים בתהליך השינה - הקניית הרגלים, הצבת גבולות, התמודדות עם חרדות ופחדים, העברת מסרים הקשורים בשינה ועוד. המטרה: הקניית הירדמות עצמאית - ובעקבותיה שינה רציפה.

התהליך: מילוי שאלון ראשוני במייל, נוסף למילוי יומן מעקב לבעיית השינה של הילד במשך מספר ימים. לאחר מכן - מפגש ייעוץ במרפאה, במסגרתו נבנית תוכנית התנהגותית אישית המפרטת בכתב כיצד לפתור שלב, אחרי שלב, את הבעיה. לבסוף, מעקב והנחיה במייל עד לשנת לילה רצופה. לרוב אורך התהליך שבועיים-שלושה.

סיכויי הצלחה: "בעיקרון, 100% - זו לא "שיטה" שלי אלא תאוריות ותיקות מאוד של ניתוח התנהגות ושינוי הרגלים. מי שמיישם בצורה מדויקת את ההנחיות פותר את הבעיה של השינה תוך שבוע-שבועיים, אבל רק 80% עושים זאת: בפועל האחרים מוותרים מראש או שלא מצליחים לעמוד בהנחיות".

מחיר: 350 שקל (כתעריף שעת טיפול פסיכולוגי).

6

דברים שכדאי לדעת לפני שבוחרים בטיפול מקצועי

1. היכן עובר הגבול? לא כל בכי של תינוק הוא בכי בעייתי: "אחרי גיל חצי שנה", אומר פרופ' שדה, "יותר משלוש יקיצות בכל לילה הן דבר בעייתי - או יקיצות פחותות אך ממושכות במיוחד".

2. איסוף מידע: לא מעט פורומים באינטרנט קמו סביב הנושא של הפרעות שינה אצל תינוקות וילדים; בין השאר בפורטלים הרפואיים starmed, doctors ו-BeOk. כדאי להתרשם מבעיות של הורים סביבכם, מפתרונות שהוצעו להם, מהתנסות שעברו וכמובן מהמלצות על אנשי מקצוע.

3. בדיקה רפואית: לפני שפונים לטיפול התנהגותי, כדאי לשלול אפשרות של בעיה בריאותית הגורמת להפרעות השינה - כמו בעיות בנשימה. באתר המעבדה להפרעות שינה של ילדים באוניברסיטת תל אביב, ניתן למצוא שאלון ראשוני לאפיון דפוסי השינה של התינוק שיכול לסייע בכך: www.tau.ac.il/~sadeh/clinic/evaluateheb.html.

4. ספרות מקצועית: הספרות המקצועית יכולה אף היא לסייע ולתת כיוון לפתרון, בעלות נמוכה בהרבה מזו של ייעוץ אישי - מספרות פופולרית יותר כמו "סודותיה של הלוחשת לתינוקות" הנמכר כל כך אך השנוי במחלוקת (מחיר קטלוגי: 84 שקל), ועד ספרים של אנשי מקצוע ורפואה.

5. בחירת איש מקצוע: לבחירת איש מקצוע ניתן להסתייע בחברה הישראלית לחקר השינה, הפועלת תחת ההסתדרות הרפואית ומקבלת חברים על פי קריטריונים מוגדרים ומידת התמחותם בתחום.

6. מי היועצת? בחרתם בטיפול התנהגותי? בדקו היטב מה הרקע המקצועי של היועצת, בגישתה המקצועית, האם ניתן להתרשם ממנה אישית בטרם התחייבות לטווח רחוק - וכמובן, חפשו המלצות מלקוחות קודמים ומרוצים.

לא תמיד חשיפה תקשורתית ופרסום אינטנסיבי הם ערובה לכך שמדובר ב"שידוך" מתאים.

מה מציעים בקופות החולים?

בניגוד לבעיות הרטבה, למשל, הזוכות למענה רחב יחסית במסגרת שירותי הבריאות - להפרעות שינה לא קיים תמיד מענה מקיף וספציפי במסגרת הקופה. מה בכל זאת קיים?

כללית

כחלק מהסל מציעים בדיקת שינה, EEG (גלגלי מוח) ובדיקת אלקטרו אנצפלוגרם לילדים, ובהשתתפות מחוץ לסל - ייעוץ שינה לתינוקות בבית וייעוץ רופא מומחה.

מאוחדת

במסגרת סל השירותים ניתנות בדיקות שינה (לתינוקות כמו גם למבוגרים), ללא השתתפות עצמית, ובימים אלה מתכננת הקופה הקמת שירות ייחודי לילדים ותינוקות באמצעות מומחים ייעודיים בתחום.

מכבי

טיפול פרטני אצל פסיכולוג, פסיכותרפיסט או עו"ס לכלל המבוטחים בהשתתפות עצמית משתנה בהתאם לכמות הטיפולים.

לאומית

הסל כולל כיסוי לאבחון הפרעות שינה במעבדת שינה, וכן הפניה של מומחה אא"ג, ריאות או נוירולוג במסגרת בירור של דום נשימה בשינה או הפרעות אחרות.

עוד כתבות

איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות / צילום: Shutterstock

רשתות השיווק מציגות: איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות

הרשתות הגדולות רשמו שחיקה קלה בהכנסות ב–2025, אך ההתייקרויות ומהלכי התייעלות סייעו להן להגדיל את שורת הרווח ● בולטות ברווחיות התפעולית: שופרסל ויוחננוף, בעוד שרמי לוי ורשת ויקטורי בתחתית ● וגם: המבצע הצבאי ומנועי הצמיחה שישפיעו על הדוחות ב–2026

מטוס בואינג 787–9 של אל על / צילום: עידו וכטל

מדוע אל על מרחיבה את צי הדרימליינר בשישה מטוסים

אל על תרכוש שישה מטוסי 787-9 מבואינג בשווי מוערך של מאות מיליוני דולרים, על מנת לחזק את פעילות הקווים הארוכים שלה ● ישראכרט, ישרוטל ואסותא מצטרפות לחגיגת סוכני ה-AI ● בבנק הפועלים מגייסים את מומחה הגאו-פוליטיקה ד"ר קובי ברדה לניתוח שווקים ● וגם: בית התוכן החדש שמקימים בכירי ידיעות אחרונות לשעבר ● אירועים ומינויים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ הגביל את התערבות בן גביר במינויים ובחקירות המשטרה

הרכב מורחב של 9 שופטי העליון דן בעתירות הדורשות להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בעקבות התערבותו בעבודת המשטרה והפגיעה בעצמאות הארגון ● היועמ"שית בהרב-מיארה תומכת בעתירות, ומנגד שר המשפטים לוין הודיע כי מבחינתו הדיון אינו חוקי

זום גלובלי / צילום: Reuters

לא רק הורמוז: סין בדרך לטלטל את שרשרת האספקה הגלובלית

תמונות לווין חושפות שבייג'ינג פועלות לחסום את הכניסה לים סין הדרומי • טראמפ שוב מאיים על פאוול, אבל הפעם ללא כדור בקנה • והאזהרה של ראש סבא"א: צפון קוריאה בדרך להגדיל את ארסנל הגרעין

בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בשכונה ט' בבאר שבע? / צילום: יח''צ

"מעל למחיר השוק": בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בשכונה ט' בבאר שבע?

דירת 3 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונה ט' בבאר שבע נמכרה תמורת 990 אלף שקל ● המוכרים הם משפרי דיור שנשארו לגור בעיר והקונה היא תושבת העיר

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: don monteaux photography

אלי גליקמן פורש מצים כאיש עשיר, העובדים נשארים עם הדאגות – ומכריזים על שביתה

בעוד מנכ"ל צים אלי גליקמן פורש אחרי תשע שנים עם 100 מיליון דולר בכיס, הדרמה האמיתית מתחוללת בקומות התחתונות: 860 עובדים מודאגים לעתידם, וועד העובדים השבית את כל פעילות החברה ● וכיצד תשפיע פרישתו של גליקמן על עסקת המכירה של חברת שירותי הספנות?

פרופ' מירי ימיני / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

המדענית שמנהלת 130 מיליון שקל בשנה עבור הממשלה: "גדלתי בעוני קיצוני"

"כילדה גרנו בשכונת עולים באשקלון. הוריי איבדו את המעמד המקצועי שלהם והתפרנסו מעבודות זמניות. עברתי מבית סובייטי קלאסי - עם פסנתר וחוגים - לעוני" ● שיחה קצרה עם פרופ' מירי ימיני, המדענית הראשית של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה בירידות בהובלת מניות הבנקים והאנרגיה

מדד ת"א 35 ירד בכ-1%, הבנקים ב-2.3% ● מגה אור דיווחה כי רכשה קרקע לבניית חוות שרתים תמורת מיליארד שקל ● מדד המחירים לצרכן בישראל עלה אתמול בטווח הנמוך של ציפיות הכלכלנים, האינפלציה השנתית התמתנה

הילה קורח וליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כמה אפשר לבלות עם השכנים במקלט? אירנה שוב מביאה את הדאבל לבנק הפועלים

קמפיין הגנים הלאומיים והמוזיאונים של בנק הפועלים מתברג במקום הראשון הן בזכירות והן באהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר לפי יפעת בקרת פרסום שייכת לפלטפורמת הסטרימינג free TV

טיילור אורטגה ודן לוי ב''טעויות מרות''. לכל אחד יש סוד / צילום: Spencer Pazer/Netflix © 2025

"טעויות מרות": מעידה אחת וארגון פשע לוקח לידיו את השליטה על החיים שלך

סדרות פשע לרוב נשענות על דרמה כבדה, אבל "טעויות מרות" של נטפליקס מנסה ללכת לכיוון אחר - לשלב הומור ואבסורד בתוך עולם אלים ● עירוב הז'אנרים יוצר תוצאה מעט מבולגנת, אבל גם כזו שיש בה משהו מסקרן

יהוד-מונוסון / צילום: איל יצהר

הפרויקט נתקע, ההיתרים לא הגיעו: תביעת ענק נגד עיריית יהוד-מונוסון

היזמיות טוענות כי סכסוך בין העירייה לצד שלישי עיכב במשך 7 שנים את היתרי הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית ב"מתחם השלושה" בעיר ● הנזק שנגרם להן, לדבריהן, עומד על כ־100 מיליון שקל

הרכבת הקלה / הדמיה: נת''ע

פיצול בנת”ע: רשות החברות מציעה להקים חברת הפעלה לרכבות הקלות

רשות החברות מציעה לפצל את פעילות נת"ע בין הקמה להפעלה באמצעות הקמת חברה בת ● לפי חוות הדעת, המהלך עשוי לשפר את השירות ולהפחית עומס ניהולי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה שוב בשיאים לאחר ההכרזה על הפסקת האש בין ישראל ללבנון

נאסד"ק עלה ב-0.3% ● דונלד טראמפ הכריז על הפסקת אש בת 10 ימים בין ישראל ללבנון ●  מכירות סייברטראק של טסלה מקבלות עזרה באחרונה מהחברות האחרות של אילון מאסק  ● אולבירדס זינקה אתמול עד כדי 700% לאחר שהוסיפה "AI" לשמה, היום היא צנחה ● התביעות לדמי אבטלה בארה"ב ירדו לשפל של שנתיים

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

החברה שהרוויחה 2 מיליארד שקל בשנה חלומית - ואז קיבלה שיעור כואב על AI

הכול עבד לפורמולה מערכות לפי הספר: אקזיט ענק בסאפיינס, הנפקת TSG והמיזוג ההיסטורי של מטריקס ומג'יק, שהיה אמור להזניק אותן למדד הדגל בת"א ● התוצאה: רווח שיא והכרזה על דיבידנד חסר תקדים ● אלא שאז הגיעה ה–AI, ושלחה את המניה לצלילה של עשרות אחוזים

מרגוט רובי ב''אנקת גבהים''. ציד ספרים הפך לליבה עסקית / צילום: Warner Bros. Pictures

המספרים לא משקרים: הספר הפך לתעודת הביטוח של הוליווד

תעשיית הקולנוע תמיד שאבה השראה מספרים, אך השנה נראה שהעיבודים הפכו לעמוד השדרה של הוליווד ● שוברי הקופות השנה כוללים שלושה עיבודים בולטים: הכנסות "פרויקט הייל מרי" עם ריאן גוסלינג חצו את חצי מיליארד הדולר, "עוזרת הבית" עם סידני סוויני הכניס כ-400 מיליון ו"אנקת גבהים" הוכיח שגם קלאסיקה יכולה להפוך ללהיט לדור ה־Z

בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הקופה הקטנה של סמוטריץ': השיטות של שר האוצר נחשפות

מאז כניסתו למשרד האוצר, שכלל בצלאל סמוטריץ' את השליטה בתקציב המדינה לכדי אומנות פוליטית ● בזמן שהרפורמות נזנחו, הוא בנה מערך שקט שדואג להזרים מאות מיליוני שקלים לצרכים מגזריים דרך סעיפים נסתרים ● האיש שמנהל עבורו את המערכת הוא יד ימינו ישראל מלאכי, שכעת מיועד להתמנות למנכ"ל המשרד ● בכירים בשירות הציבורי מעידים על שר אוצר שעובד ללא הפסקה והעביר כבר ארבעה תקציבים, אבל מפנה את רוב המרץ לנושאים סקטוריאליים

חימושים של אלביט בדרך לאיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שישה ימים רצופים של ירידות חדות: האם נותרו הזדמנויות במניות הביטחוניות?

המניות הביטחוניות בתל אביב סופגות לחצים לאחרונה, ובששת הימים האחרונים הן איבדו מעל 12%, ברצף הירידות הארוך ביותר מאז השקת המדד הענפי ● ועדיין, בדיקה של 10 המניות הביטחוניות הגדולות מגלה שמכפילי הרווח שלהן גבוהים יחסית למקבילות בארה"ב ● בענף מסמנים לא מעט הזדמנויות ומדגישים: הביקוש לנשק כחול לבן גבוה

כך כבשו הגנרלים בדימוס את מסכי הטלוויזיה / צילום: צילום מסך

מישראל זיו ועד אמיר אביבי: מי הגנרל שהופיע הכי הרבה על המסך ומה לא סיפרו לנו?

מאז פתיחת "שאגת הארי" חזרו הגנרלים למרכז הבמה וצברו אלפי דקות שידור ● צה"ל מזין את האלופים לשעבר במידע שוטף, אך המחיר עשוי להיות הפיכתם לזרוע הסברה בלתי רשמית של המערכת ● המצב מסתבך כשלאותם בכירים יש קשרים עסקיים או שאיפות פוליטיות סמויות ● גלובס צולל למכניזם של האלופים שכבשו את האולפנים

עם יותר ממיליון שקל בחודש - מיהו המנכ"ל שכבש את צמרת טבלת השכר?

מיהו איש העסקים שהעניק תרומה של 200 מיליון דולר לנגב?, וגם: מה קרה למי שהשקיע 100 אלף שקל במדד S&P לפני שנה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

אילוסטרציה: shutterstock

משחק הכיסאות בחברות הממשלתיות: אלו המינויים שצפויים בקרוב

מועמדתו של אנדריי אוזן ליו"ר מקורות נפסלה, ובמקומו צפוי להיכנס לתפקיד דורון ארבלי שמכהן כיום כיו"ר חברת החשמל ● את תפקידו של ארבלי צפוי לתפוס משה שמעוני המכהן כיום כיו"ר רכבת ישראל ● רגע לפני הכניסה לתקופת הבחירות, השרים ממהרים לבצע שינויים