גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההמלצות החמות: מניה שנפלה ב-50% - ללא הצדקה

חברת סקצ'רס, בעלת מותג ההנעלה המפורסם, חוותה באחרונה ירידה חדה במנייתה ■ האם זה הופך אותה לאטרקטיבית להשקעה?

חברת סקצ'רס (סימול: SKX) היא אחת מקמעונאיות ההנעלה הגדולות בארה"ב. היא בעלת מותג מפורסם שמציע הנעלה לנשים, גברים וילדים. מבחינת נתח שוק, החברה מאוד דומיננטית בארה"ב, ובשנים האחרונות החלה להתרחב בינלאומית דרך חנויות המותג.

עיקר התמחותה הוא בסוג הנעליים שלה "Toning Shoes". מדובר בשוק שמתמקצע בנעליים שמעצבות את ההליכה - דבר שיכול למנוע בעיות אורתופדיות בעתיד. בשוק הזה החברה מחזיקה נתח של 60%. באחרונה יצאה החברה עם פטנט חדש, ועיצבה נעל שנקראת שייפ-אפ, גם היא מקטגוריית הנעליים המתואמות, בשדרוג נוסף.

כל זה היה נכון עד שלקוחת החברה הגישה נגדה תביעה, בטענה שהנעליים החדשות גרמו לה לשברי מאמץ באזור המותניים. התביעה הזו לא ממש גרמה לזעזוע בחברה, אך השפיעה במידה מסוימת על מכירות המותג החדש, שהצליח להחזיר את החברה לכותרות.

דוחות הרווח והפסד של חמש השנים האחרונות, הכוללות כמובן את המשבר, היו חיוביים, למעט שני רבעונים שליליים. כדי להיות שמרן אני מתעלם מהעלייה החדה במכירות השנה האחרונה (1.58 מיליארד דולר), שלהערכתי נובעת בעיקר מכניסת המותג החדש. לכן, הממוצע שאני מתייחס אליו בהכנסות שנתיות הוא סביב 1.4 מיליארד דולר, ושולי הרווח התפעולי נעים סביב 4.5%-5% - שוליים נמוכים למדי, אך סבירים ביחס לענף.

החברה מציעה מאזן חזק ויציב עם מזומנים ושווי מזומנים בסך 233 מיליון דולר, ועוד נכסים מוחשיים בסך 293 מיליון דולר (בניכוי פחת). למעשה, לחברה הזו אין כמעט נכסים לא מוחשיים ונכסי מוניטין במאזן - מה שאומר שההון העצמי שלה די משקף את המציאות. בנוסף, יש גידול חד במלאי, שאני מעדיף לחתוך בחצי, כך שנותרים לה כ-180 מיליון דולר.

בצד ההתחייבויות: החברה נושאת חוב לטווח ארוך על סך של 51 מיליון דולר, מתוך התחייבויות של כ-400 מיליון דולר - זניח בהתייחס למזומן שלה, כך שבהחלט ניתן לישון טוב בלילה.

סך הכול ההון העצמי של החברה עומד על 908 מיליון דולר, מול שווי שוק נוכחי של 938 מיליון דולר. הדבר נותן לנו מכפיל הון מאוד אטרקטיבי של 1.

איפה הקאצ'?

מצד תזרימי המזומנים, החברה פחות יציבה, בגלל ענייני מלאי שנובעים מהשקת המותג החדש, מה שאומר: סיכון. אם המותג לא מצליח, החברה נתקעת עם סחורה; ואם הוא מצליח, יברכו את החכם שדאג למלאי סחורה. במקרה שלנו המותג לא באמת מצליח למכור כפי שצפו, וזה גרם לשוק לרוץ למכור את המניה ומהר. כרגע יש לנו חברה שמחזיקה מלאי גדול, שלא בטוח שיש ביקוש אליו.

אם נבחן את המלאי במספרים, ניתן לומר שברבעון הראשון של השנה עמד המלאי על כ-187 מיליון דולר. נכון לדיווח הרבעון הרביעי של 2010 (שנחשב מבחינה עונתית לרבעון חזק) גדל המלאי לכ-398 מיליון דולר - יותר מפי 2, ונורה אדומה גדולה מאוד למשקיע שלומד חברה.

נכון להיום נסחרת החברה בכ-50% מהשווי שבו נסחרה רק לפני מספר חודשים. ניתן לומר שהשוק כבר תמחר אותה, אך בכל זאת קשה להסביר ירידה כה חדה, כאשר מצד שני אין שום מידע חדש שמצדיק זאת.

התשובה היא שילוב של כמה דברים, וביניהם תוצאות חלשות מהמצופה בטווח הקצר, והגברת ההתעניינות של שחקני השורט, שהגדילו בצורה חדה בחודשים האחרונים את היתרות שלהם - מה שאומר מומנטום שלילי לגבי תוצאות החברה. אני אוהב את זה, כיוון שזה אומר שיש כאן הזדמנות קצרת טווח לרכוש מניות.

אין חולק שההנהלה עשתה טעות עם המלאי הנוכחי, ועל טעויות משלמים. אך צריך לקחת כל דבר בפרופורציות, וחברה עם חוב אפסי לא תפשוט רגל בגלל טעות שכזו.

אם מתייחסים למכפיל הנוכחי, אך האמיתי של החברה לפי ההכנסות השמרניות שלי, אז היא נסחרת סביב מכפיל רווח 15 - עדיין נמוך לענף, אך לא נותן מספיק שולי ביטחון. מכאן יוצא שבמחיר הזה, נקודת ההתחלה לא הכי נוחה. מי שמחפש השקעה לטווח ארוך מאוד, ופחות מתמקד בתנודות הטווח הקצר - יכול למצוא עניין בחברה גם במחיר הנוכחי, ולמצע בהתאם לדיווחים הפיננסיים של החברה.

* הכותב הוא יועץ חיצוני לקרן הנאמנות אלומות ספרינט מניות ערך חו"ל

mati@valueoak.com

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות, בנימוק כי הבורר סבור כי הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה