גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

XTR הישראלית יוצאת לגייס 10-5 מיליון דולר

החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לשלוט על טלוויזיות, טלפונים ומחשבים ניידים באמצעות תנועה וללא שלט ■ בימים אלה היא יוצאת לסבב הגיוס השלישי

טלוויזיה, הטלפון הסלולרי והמחשב נמצאים רגעים ספורים לפני מהפך. הכוונה אינה לטכנולוגיית התלת-ממד, אלא לטכנולוגיית תנועה, שעושה את צעדיה הראשונים בשוק.

חלוצת המהפך היא פריים סנס הישראלית, שפיתחה את הטכנולוגיה שמשולבת בתוסף התנועה קינקט, ושמאפשרת משחק בקנוסולת האקס בוקס 360 של מיקרוסופט באמצעות מחוות תנועה וללא שימוש בשלט.

שחקנית ישראלית נוספת רוצה להיות שותפה פעילה בתהליך הזה - חברת Extreme Reality - XTR, שפיתחה טכנולוגיה המתבססת גם היא על מחוות תנועה, אך מכוונת בעיקר לסלולר, למחשב הנייד, ולשאר שימושים יותר יומיומיים.

"אנחנו רוצים לשים את התוכנה שלנו על כל מכשיר של משתמש קצה", אומר דור גבעון, המנכ"ל ואחד המייסדים של XTR בראיון ל"גלובס". "רוב הפעולות שאנשים עושים בטלוויזיה הן פשוטות, ולכן הטכנולוגיה שלנו יכולה להחליף את השלט בביצוע שלהן", הוא מוסיף.

החברה מעסיקה 30 עובדים, היא ממוקמת בהרצליה פיתוח, ובימים אלה היא עסוקה בניסיון לגייס 5-10 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי, מקרנות הון סיכון וממשקיעים אסטרטגיים.

XTR גייסה כבר 7 מיליון דולר בשני סבבים, ועל המשקיעים שלה נמנים טקסס אינסטרומנטס (TI), האנג'ל לארי ג'ואפי, המדען הראשי ומשקיעים פרטיים.

לשיתוף הפעולה עם TI, המפתחת מעבד אפליקציות לטלפונים סלולריים, יש פוטנציאל גדול להיות מקפצה לקדמת הבמה בעולם הסלולר, שכן היא החליטה לשלב את הטכנולוגיה של XTR במעבד האפליקציות שלה - OMAP.

כך, טלפונים סלולריים שיגיעו עם OMAP ויכללו את התוכנה של XTR יציעו למשתמשים לשלוט בפונקציות מסוימות באמצעות מחוות תנועה, באופן דומה לדרך השליטה בקינקט.

ההבדל הוא שהמשתמש לא יצטרך לקנות מצלמה נוספת שתופסת הרבה מקום, זאת, כיוון שהטכנולוגיה של XTR מאפשרת להשתמש במצלמה הקדמית של הטלפון - המיועדת במקור לשיחות וידיאו - לשליטה על ניווט בתפריטים, על ווליום ועל ניתוק ומענה לשיחה בעזרת תנועה קצרה באוויר, ובלי הצורך להסתכל היכן בדיוק נמצא הכפתור שעל-גבי הטלפון.

לקרוא בטאבלט עם ידיים מלוכלכות

לאלה המשחקים בקינקט היכולת הזו כבר לא נשמעת דמיונית. אולם בניגוד לאקס בוקס, שבו הטכנולוגיה מיועדת בעיקר לצורכי בידור, הטמעת הטכנולוגיה בטלפונים תשמש לשליטה קלה יותר בהם, ולמינימום הפרעה בריכוז בנהיגה.

בנוסף, הטכנולוגיה תוטמע בטאבלטים (מחשבי לוח), כך שמשתמשים יוכלו להפעיל אותם גם כאשר הידיים שלהם מלוכלכות. למשל, בזמן שהם אוכלים ארוחת בוקר והם רוצים לקרוא עיתון בטאבלט.

לא חסרים שימושים נוספים שיכולים להפוך את החיים של המשתמשים באמצעות תנועה לקלים יותר. XTR מתכננת להכניס עד סוף השנה את הטכנולוגיה שלה למחשבים ולטלוויזיות של יצרניות מוכרות. דבר זה יאפשר לזנוח את השלט הרחוק בסלון ולהתחיל לשלוט בטלוויזיה עם הידיים בלבד.

כך שהמשתמש למעשה הופך לשלט אנושי. התוכנה של XTR תזהה את האדם שישמש כשלט לאותו הרגע, כלומר זה שהרים את ידו, ותאפשר לו לשלוט בסאונד או במעבר התפריטים.

עוד הבדל הוא שבניגוד לקינקט, המערכת לא מתבלבלת בין המשתמשים במקרה שכמה אנשים יושבים מול המצלמה. כמו כן, הטכנולוגיה מאפשרת לעבוד גם כשהמשתמש נמצא קרוב למסך, מה שמתאים בעיקר לטאבלטים, סלולריים ומחשבים ניידים.

עם זאת, על-מנת שהשוק יקבל את הטכנולוגיה, הוא צריך לעבור חינוך: התנועות חייבות להיות טבעיות, מבלי שהאדם הרוצה לבצע אותם יצטרך להתאמץ. "ברמת המשתמש אנחנו צריכים להיות פשוטים. אדם צריך להבין איך עושים את זה ב-10-15 שניות, אחרת זה יכול להביך אותו. כמו-כן, זה צריך לתת חוויה טובה יותר, בשביל שהוא ירצה להשתמש בזה", אומר גבעון.

תוכנה המתבססת על חומרה קיימת

אסטרטגיית המכירה של גבעון מבוססת על כך שהיצרן לא צריך לשלם הרבה בשביל להטמיע את הטכנולוגיה החדשה במוצרים שלו, כיוון שהיא כוללת רק תוכנה ומתבססת על חומרה קיימת.

"התוכנה שלנו צורכת מעט חשמל ומעט זיכרון מהמכשיר שבו היא משתמשת. היצרן צריך להוסיף תוכנה בלבד למוצר שלו, כאשר העלות בשבילו היא נמוכה", אומר גבעון.

בנוסף, XTR פיתחה תוכנה בשם izi, המאפשרת לכל משתמש להגדיר מחווה מסוימת לפעולה. למשל, סיבוב האגרוף להגברת והנמכת הווליום.

"המשתמש יהיה מסוגל לבצע את תהליך הלימוד של כל פעולה ב-10 שניות", הוא טוען. הטכנולוגיה של החברה מותאמת גם לעולם המשחקים, כאשר בדומה לקינקט השוק הזה לומד עכשיו להעביר את התוכן שלו להפעלה באמצעות תנועה. באמצעות הטכנולוגיה שלנו אפשר להעיף את הציפורים של Angry Birds עם האצבעות באוויר", אומר גבעון.

XTR הוקמה ב-2005. לדברי סמנכ"ל הכספים שלה, אדוארדו פרינטק, היא מתכננת להפסיד עד שנת 2013, שרק אז תעבור לרווח.

כמו-כן, החברה לא פוסלת אקזיט עתידי. "ל-XTR יש יכולות אדירות, אנחנו עובדים על החדרת המוצרים שלנו לשוק ואם יהיה גוף שיוכל לממש את הטכנולוגיות האלו, אנחנו נשמח לבדוק שיתוף פעולה איתו", אומר גבעון.

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת ב-24.5% במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר