גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטכנולוגיות מישראל משתלטות על תעשיית האלקטרוניקה

פריים סנס עומדת מאחורי ההצלחה של הקינקט של מיקרוסופט ■ בטאבלט של HTC ישולב עט המגע של אנ-טריג, והשבבים האלחוטיים של אמימון ישולבו בטלוויזיות של סוני

מתנתקים מהכבלים

התפתחות האינטרנט הביאה את יצרניות הטלוויזיה בשנה האחרונה לשלב את הרשת גם במסכים. חלק מהיצרניות כבר משלבות התקני אינטרנט אלחוטי (WiFi) בטלוויזיות, כשהדורות הבאים יאפשרו להתנתק גם משאר הכבלים ולחבר באופן אלחוטי את הממיר של הכבלים או נגן הבלו-ריי לטלוויזיה בתקן HD. המוצר של אמימון הישראלית, שזכתה בתואר "הסטארט-אפ המבטיח" של "גלובס" לשנת 2009, משתלב בנקודה זו ומאפשר לאנשים לתלות את הטלוויזיה על הקיר בסלון, מבלי שירוצו ממנה כבלים של שללה מכשירים המחוברים אליה. המשדר האלחוטי מאפשר להעביר בתוך הבית וגם דרך קירות את תשדורת הווידיאו בצורה אלחוטית. יצרניות כמו LG, סוני ושארפ משלבות את השבבים של אמימון במוצריהן, כשעל הכוונת גם סמסונג, טושיבה והיטאצ'י.

סלולרי בתנועה

XTR פיתחה טכנולוגיה שמיועדת למכשירים שאליהם לא ניתן להכניס מצלמה גדולה, כמו טלפונים סלולריים, טאבלטים ומחשבים ניידים. XTR משתפת פעולה עם טקסס אינסטרומנטס (TI) ומשלבת את הטכנולוגיה שלה במעבד האפליקציות של החברה. טלפונים כאלה יכללו את התוכנה של XTR שתאפשר למשתמשים לשלוט בפונקציות מסוימות בטלפונים בצורה דומה לזו שבקינקט, ללא צורך ברכישת מוצר נוסף.

XTR מאפשרת להשתמש במצלמה הקדמית של הטלפון, המיועדת במקור לשיחות וידיאו, כדי לניווט בין התפריטים, לשלוט בעוצמת הקול או לענות ולנתק שיחה - הכול באמצעות תנועות ידיים. XTR מתכוונת בהמשך גם לשלב את הטכנולוגיה במחשבים ואף בטלוויזיות, מה שיאפשר להפסיק לנסות ולאתר את שלט הטלוויזיה שהולך לאיבוד כל פעם מחדש.

"אנחנו רוצים לשים את התוכנה שלנו על כל מכשיר של משתמש קצה", אומר המנכ"ל ואחד המייסדים של XTR, דור גבעון. "רוב הפעולות שאנשים עושים בטלוויזיה הן פשוטות, לכן הטכנולוגיה שלנו יכולה להחליף את השלט בביצוע שלהן". גבעון מסביר כי XTR שמה דגש על פשטות ההפעלה: "המשתמש צריך להבין איך להפעיל את המוצר בתוך 10-15 שניות, אחרת זה יכול להביך אותו".

קאמבק לעט המגע

לפני האייפון של אפל, מסכי המגע בטלפונים הסלולריים פעלו בעזרת עט מגע, שאפשר למשתמשים לתפעל אותם. הטכנולוגיה הזו לא הייתה ידידותית במיוחד ולפחות עד עכשיו, היא הידרדרה לשוליים לטובת המגע הישיר של אצבעות המשתמש. חברת Epos רוצה לעשות קאמבק לעטי המגע, אולם עם שינוי משמעותי: במקום שהעט יעבוד רק על הגודל המוגבל יחסית של מסכי הטלפון, החברה תאפשר לכתוב עם העט על נייר רגיל, כשהעט משדר בעזרת תדר סאונד מיוחד את פעולות הכתיבה של המשתמש למיקרופונים של הטלפון או הטאבלט ומעתיק את הטקסט הכתוב לשם. מה שמאפשר כתיבה הרבה יותר נוחה מאשר כתיבה על מסך בגודל 3.5 אינץ' של טלפון חכם ממוצע.

הטכנולוגיה של Epos עדיין לא קיימת במוצרים שנמכרים לצרכנים, אולם שתי יצרניות גדולות - קוואלקום וטקסס אינסטרומנטס - כבר הטמיעו את היכולת של החברה הישראלית במוצרים שלהן. "אנחנו מאפשרים לכתוב על המסך עם העט שלנו ולחסוך בעלויות נוספות ליצרן", אומר מנכ"ל החברה, עודד טורבאן. כך, היצרן לא צריך להשקיע בחומרה נוספת משום שהטכנולוגיה של אפוס פועלת באמצעות התקנת תוכנה ובמיקרופונים הקיימים.

שוברים שיאי גינס

פריים סנס היא אחת מהחברות מאחורי הגאדג'ט הנמכר ביותר בעולם על-פי שיאי גינס - הקינקט. מיקרוסופט השיקה בסוף 2010 אשתקד את הקינקט - מצלמה המשמשת להפעלת משחקים בקונסולת האקס בוקס 360 שלה באמצעות פעולות תנועה של המשתמש. "מיקרוסופט לקחה הימור עם המוצר הזה, בדיוק כמו שאנחנו לקחנו הימור בהקמת החברה", אומר ל"גלובס" ינון ברכה, מנכ"ל פריים סנס, שהייתה ב-2010 במקום השני ברשימת החברות המבטיחות של "גלובס". "אם נמכרו 8 מיליון יחידות מהקינקט בתוך 60 יום, מישהו היה צריך לייצר אותן עוד קודם. במיקרוסופט החליטו לייצר מראש את מיליוני היחידות עוד לפני שהמוצר הפך להצלחה. זה הימור של 1.2 מיליארד דולר, אם לוקחים בחשבון שכל יחידה עולה 150 דולר".

פריים סנס מתכוונת להמשיך בתנועה גם אל יצרניות אלקטרוניקה אחרות. אחת ההכרזות האחרונות היו עם אסוס, המפתחת מחשבים ניידים ונייחים. אסוס תשיק את ה-Xtion PRO - אביזר מצלמה שיאפשר שליטה בממשק המדיה של מחשבים על-ידי תנועות ידיים. לפריים סנס יש שת"פ עם יצרניות הטלוויזיה Haier והייסנס והיא רוצה להיכנס לעולם הסלולרי.

לשרבט על הטאבלט

קטגוריית הטאבלטים הפכה לאחת החמות בשנה האחרונה, כשהיום היא נמצאת כמה רגעים לפני הצפת השוק בעשרות יצרניות. חברת אנ-טריג פיתחה טכנולוגיות של DuoSense ומולטי טאץ', כשעל בסיסן היא הוציאה מוצר המשלב שימוש במסך מגע ובעט תואם. הטכנולוגיה שולבה בטאבלט העתידי של HTC, Flyer.

בזכות הטכנולוגיה של אנ-טריג, המשתמשים בטאבלט יוכלו לכתוב עם עט מיוחדת על המסך, להדגיש דברים חשובים בעת קריאת ספר אלקטרוני וגם לבצע רישומים בזמן סיכום של הרצאה, כשהאודיו של האדם המדבר יהיה מסונכרן לטקסט שנכתב עם העט. על-פי הערכות, כמיליון טאבלטים כבר הוזמנו במכירה מוקדמת מ-HTC לקראת השקת ה-Flyer בחודשים הקרובים. מלבד שיתוף הפעולה עם HTC, אנ-טריג מפתחת ומשלבת את הטכנולוגיה שלה עם מספר יצרניות מחשבים, בהן לנובו ודל. כמו כן, החברה הייתה שותפה בטאבלט הראשון של HP, Slate. בניגוד ל-Flyer, ה-Slate הוא טאבלט עסקי, המבוסס על מערכת ההפעלה חלונות 7 של מיקרוסופט.

עוד כתבות

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת

ההתחייבות שהנשיא טראמפ צפוי להגיד בקולו, וההערכה: תשובת חמאס - ביממה הקרובה ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ●  הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

משרד עורכי הדין שישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד