גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דנקנר: "'מעריב' יהיה ציוני ופטריוטי; לא ישרת מטרות עסקיות או פוליטיות"

(עדכון) - דסק"ש תשקיע 120 מיליון שקל ב"מעריב" ותהפוך לבעלת השליטה, ואילו הכשרת היישוב תשקיע 52 מיליון שקל ■ זקי רכיב יקבל 20 מיליון שקל ■ דנקנר: "הבראת העיתון היא משימה לא קלה, אבל אנחנו מאמינים ב'מעריב'" ■ "מעריב" לא ימכור את בית הדפוס שלו

נוחי דנקנר בדרך להפוך לבעל השליטה בחברת "מעריב". תם עידן זקי רכיב. על-פי ההסכם בין הצדדים, שנחתם היום (ה'), תשקיע ותזרים דיסקונט השקעות , מקבוצת אי.די.בי של דנקנר, סכום כולל של 120 מיליון שקל במניות "מעריב ", מתוכם 20 מיליון שקל כמימון ביניים, באופן מיידי, כדי לפתור את המצוקה התזרימית של העיתון.

הכשרת היישוב שבשליטת עופר נמרודי תשקיע במקביל 52 מיליון שקל בהון "מעריב", ומתוכם 12 מיליון שקל בהזרמת הון חדש והיתרה בהמרת הלוואות בעלים להון. אם העסקה תושלם, בתום הליך בדיקה של 4 חודשים והשלמת התנאים המתלים, תחזיק דסק"ש ב-59% ממניות "מעריב", הכשרת היישוב תחזיק ב-27%, ובין הצדדים ייחתם הסכם בעלי מניות.

דסק"ש תרכוש מזקי רכיב, המחזיק כיום 30% ממניות "מעריב" והינו בעל השליטה בפועל, מניות והלוואות בעלים שהעמיד תמורת 20 מיליון שקל. רכיב ידולל להחזקה של פחות מ-5%, לאחר שהשקיע כ-15 מיליון דולר ב"מעריב" בשנה האחרונה.

יו"ר קבוצת אי.די.בי, נוחי דנקנר, אמר היום עם אישור ההסכם על-ידי דירקטוריון דסק"ש כי "חברת השקעות דיסקונט, מקבוצת אי.די.בי, חתמה היום על הסכם לרכישת השליטה ב'מעריב', לאחר שהעיתון נקלע לקשיים כלכליים, ויש חשש להמשך קיומו".

לדברי דנקנר, "אף שטרם הושלמה העסקה, וביצועה עדיין כפוף ומותלה במספר תנאים הכרחיים, יועבר כבר מחר סכום כספי שיאפשר את המשך תפקודו וקיומו של העיתון למשך מספר שבועות.

"כדי למצב את החזקותיה של אי.די.בי בתחום התקשורת, חשבנו שנכון לרכוש לראשונה גם חברת תוכן ותיקה ואיכותית כ'מעריב'. רכישה זו תאפשר לקבוצה להתמודד בתנאים שווים מול קבוצות תקשורת אחרות שכבר היום עשירות בתוכן. אך עבורי זה אינו רק מהלך עסקי אלא גם מהלך חברתי-דמוקרטי אשר, כך אני מקווה, ירים תרומה חשובה לשיח הציבורי, לדמוקרטיה ולתרבות בישראל".

דנקנר התייחס בהרחבה לחזונו באשר לעיתון. לדבריו, "'מעריב' שאני רואה לנגד עיניי יהיה קודם כל עיתון ישראלי, ציוני ופטריוטי, עיתון שמחויב לשמירה על ערכי הדמוקרטיה, ובראשם שלטון החוק וחופש הביטוי; עיתון אשר ישים דגש מיוחד על רגישות חברתית, ועל יחס אנושי ושוויוני לכל אדם; עיתון שיהיה קשוב לרחשי לב הציבור ולקידום הגליל והנגב וכל יישובי הפריפריה.

"עיתון 'מעריב', שאני רואה לנגד עיניי, יהיה עיתון איכותי, מקצועי ונטול פניות; עיתון שישמור מכל משמר על עצמאותם המחשבתית של עובדיו ועל האינטגריטי וחופש הבעת הדעה של העורכים, העיתונאים והכותבים בו. אם אכן תושלם העסקה ונקבל על עצמנו את ניהול העיתון, נפעל ליישום ערכים אלה בהגינות ובשקיפות מלאה. אנו נקפיד שהעיתון לא ישרת מטרות פוליטיות, או כלכליות, או עסקיות של אף אחד".

רכיב ישיק את העיתון המחודש

בעל השליטה החדש גם פנה לעיתונאי "מעריב" בבקשה כי ימשיכו באיכות עבודתם. "אנא המשיכו לשמור על האינטגריטי, על המקצועיות ועל העצמאות וחופש הבעת הדעה - כולל סיקור ביקורתי על קבוצת אי.די.בי והחברות-הבנות שלה ועל מנהליה ובכיריה ואני בתוכם".

לדבריו, "הבראת העיתון הינה משימה לא קלה. האתגרים שבפנינו רבים וגדולים. אבל אנחנו מאמינים ב'מעריב'. אני משוכנע כי המהלכים שננקוט - וביניהם חיזוק המבנה הפיננסי של העיתון וניהול מקצועי ביחד עם האנשים המצוינים של 'מעריב' - יהפכו את 'מעריב' לקבוצת מדיה תחרותית ומובילה לטובת קוראיה, עובדיה והציבור הישראלי כולו".

זקי רכיב השקיע כאמור 15 מיליון דולר בחברת התקשורת המפסידה, וקיבל לידיו 30% ממניותיה ואת השליטה בפועל. רכיב גם קיבל אופציה לרכוש את חובות העיתון לבנק הפועלים, וניהל משא-ומתן להסדרת חוב זה. אך החלטתו שלא לכסות את החוב לבנק הפועלים, שעמד על 106 מיליון שקל, גרמה לתחילתו של כדור השלג שהוביל לרכישה הצפויה של דנקנר.

רכיב, שהחל מהלך פיטורים של מאות מעובדי העיתון, הבין כי המצוקה הכלכלית של "מעריב" כה גדולה, עד כי הוא עומד בפני סגירה. כדי שלא להגיע למהלך כה דרמטי, החל בחיפושים אינטנסיביים אחר משקיע שיחלץ את העיתון ממצוקתו - ובאותו זמן יחלץ גם אותו עצמו מההשקעה הבעייתית. דנקנר היה מהגורמים שאליהם נעשתה פנייה, וביממה האחרונה החל תהליך שיחות מואץ שהגיע היום למיצויו.

רכיב יישאר בעיתון בחודשים הקרובים ויעמוד מאחורי השקתו המחודשת בסוף החודש הנוכחי. במסגרת זו העיתון ילבש מבנה מחודש בימי השבוע, וחבילת סוף השבוע תשתנה גם היא.

העיתון ישולב בהחזקות אחרות

מי שניהל את המגעים היה עו"ד רם כספי, ובניסוח ההסכם לקחו חלק כ-20 משתתפים שייצגו את דסק"ש, רכיב והכשרת הישוב של נמרודי. את קבוצת אי.די.בי ייצגו חיים גבריאלי, מנכ"ל החברה, ועמי אראל, מנכ"ל דסק"ש. דנקנר עצמו לא לקח חלק פיזי בדיונים, אלא הצטרף אליהם רק הבוקר למעמד החתימה.

על-פי ההערכות בענף התקשורת, ימשיך דנקנר בחזונו של רכיב ויצעיד את העיתון אל אזורי הניו מדיה מתוך המציאות המודפסת בו הוא נתון היום. זאת כחלק מאסטרטגיית קבוצת אי.די.בי לחזק את זרוע התוכן שלה. עם זאת, עדיין לא ברורה מידת השפעתו המערכתית על העיתון ועל הקו שיוביל.

על-פי ההערכה, לדנקנר ישנה תפיסה ברורה ביותר באשר לאופן שבו אמור להיראות עיתון, ועל-פי התחזית העיתון ישולב סינרגטית בהחזקותיה האחרות של הקבוצה, כמו למשל סלקום.

לאור המציאות החדשה ב"מעריב", סביר להניח כי ייערכו גם שינויים בהנהלת העיתון - הן המסחרית והן התוכנית. עם זאת, ברור כבר כעת כי העיתון לא ימשיך בהליך מכירת בית הדפוס שלו.

מבנה אחזקות מעריב

מצבת חוב

עוד כתבות

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מדד הבנייה זינק במעל 3%, מניות התוכנה נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4% ● מדד הביטחוניות התאושש ומחק יותר ממחצית מהירידות שרשם מתחילת החודש ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● באופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הנשיאים

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"יש התקדמות עם איראן, בשבועיים הקרובים יחזרו עם הצעות"

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד), המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מסחר תנודתי בוול סטריט; ארבע הישראליות שמזנקות בחדות

צים מזנקת לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו מזנקת בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, במטרה לתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

עידן עופר יצא מהחזקותיו בצים בשנים קודמות: האם הוא פספס את עסקת חייו?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?