גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יוניון מדיה קיצצה את היקף הפרסום של לקוחותיה בערוץ 10

יוניון: "הערוץ הפך לסמן הימני בהובלת הקו המיליטנטי מול הלקוחות בייקור עלות המדיה במנותק מהתוצאות; ניתן למצוא חלופות מצוינות בערוץ 2" ■ ערוץ 10: "הנתונים שגויים ומגמתיים"

סכסוך מסחרי שפרץ בין חברת המדיה יוניון לערוץ 10 גורם לכך שבימים האחרונים קיצצה יוניון באופן דרמטי את השר (החלק היחסי) שהיא מקצה לערוץ, והוא עומד כעת על אחוזים בודדים - כך נודע ל"גלובס".

כך למשל, בחודש מארס עמד הנתח שהקצתה יוניון לפרסום בערוץ 10 על כ-8% בלבד - לעומת כ-30% בחודשים שלפני המשבר. על-פי הערכות, מדובר באובדן של כ-6-8 מיליון שקל בחודש.

יוניון היא חברת המדיה השנייה בגודלה בישראל, ועם לקוחותיה נמנים חלק מהמפרסמים הגדולים במשק ,כמו למשל שטראוס, עלית ופרטנר. על-פי ההערכות, היקף הפרסום שלה בערוץ 10 השנה צפוי היה לעמוד על כ-80 מיליון שקל. ב-2010 נאמד היקף הפרסום שלה בערוץ על כ-75 מיליון שקל.

נראה כי ביוניון נערכים מזה מספר חודשים למאבק מול הערוץ. ל"גלובס" נודע כי באחרונה סגרה החברה הסכמים דו-שנתיים עם זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת, מה שאמור לאפשר ליוניון לתת פתרון לכל הפרסום המבוקש של לקוחותיה.

כזכור, יוניון (תחת הבעלות הקודמת של יונייטד) כבר יצאה בעבר לקרב מול ערוץ 10, שלא מיהר אז להתכופף, ולכן המלחמה המסחרית ארכה מספר חודשים בהם נמנעה החברה מפרסום בערוץ כמעט לגמרי.

נראה כי יוניון עושה מאמצים גם כדי להכין את לקוחותיה למלחמה ארוכה, שכן ל"גלובס" הגיע היום (א') מכתב אותו הפנתה החברה לכל לקוחותיה, וממנו ניתן ללמוד משהו גם על מגמות התמחור של הערוץ בלבד - כמו למשל ייקור מיקומים מועדפים.

"ערוץ 10 הפך לסמן הימני בטלוויזיה בכל הקשור בהובלת הקו המיליטנטי מול הלקוחות בייקור עלות המדיה במנותק מתוצאות", נכתב במכתב, שממשיך ומפרט: "אנו סבורים כי הערוץ היה צריך להתאים את רמת המחירים שלו לנחיתות שלו מול ערוץ 2. בין היתר: הנחיתות ברייטינג וירידה של 17% ברייטינג רצועת הפריים; הנחיתות בקהלי מטרה עיקריים; נחיתות בכמות עיניים צופות - כל נקודת רייטינג בערוץ 10 בפריים-טיים מביאה 9% פחות עיניים צופות, כך שמבחינה כספית ההשקעה בערוץ 2 אפקטיבית הרבה יותר. כמובן שלא נוכל להסכים להתייקרות שכזו לביצועים כה צנועים".

עוד נכתב כי "בערוץ 10 יש גם התייקרות קיצונית של המיקומים - ראשון, שני, שלישי ואחרון בברייק. אנו סבורים כי אין לייקר כלל את מחירי המיקומים בערוץ 10, קל וחומר בעידן הצפייה הנדחית שמפחיתה בלאו הכי מערכם.

"לעומת זאת, הערוץ דורש התייקרות קיצונית של המיקומים בעשרות אחוזים. גם פה מדובר בגזירה חד-צדדית. מעבר לעובדה שערוץ 10 הוא ממובילי המאבק לחייב עבור צפייה נדחית, הרי שהתשלום היחסי עבור הצפייה הנדחית בערוץ היא הגבוהה ביותר מכל הערוצים".

עוד נכתב כי "אחרי חודשים של שיחות וניסיונות רבים מול ערוץ 10 להסביר בדרכי נועם שלא נוכל להסכים לתנאים מסחריים שכאלו לנתונים כה צנועים של רייטינג, כיסויים וקהלים, הודיע לנו הערוץ , חד-צדדית, כי אם לא נאשר את דרישותיו לאלתר - הוא ייקר לנו את המחירים למחירי מחירון.

"אי לכך ועד לחזרת הערוץ לקרקע המציאות, אנו ממליצים שלא להקצות נתחים לערוץ. הואיל וערוץ 10 הוא הערוץ עם הרייטינג הנמוך ביותר מבין הזכיינים ועם יחסי ההמרה הנמוכים ביותר לקהלים החשובים שלנו, לא תהיה לנו שום בעיה להציע חלופות מצוינות בערוץ 2 או בכל מדיה אחרת שתמצאו לנכון".

מערוץ 10 נמסר: "הנתונים שיוניון בוחר להציג במכתב לתקשורת הינם שגויים ומגמתיים, וכל המפרסמים, משרדי הפרסום וחברות המדיה מפרסמים בערוץ 10 באופן שוטף ועל-פי נתח הצפייה של הערוץ.

"מהכתבה שפרסם לא מכבר מגזין 'פירמה' ניתן לקבל תמונה מציאותית למדי באשר להתחזקות של ערוץ 10. את המשא-ומתן המסחריים אנו מנהלים מול המפרסמים ולא מעל דפי העיתון, ונדע להמשיך לעבוד מול המפרסמים ולא דרך מתווכים".

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות