גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניר צוק רוצה להנפיק את פאלו אלטו ב-1-2 מיליארד דולר

משקיעי צ'ק פוינט לא יכלו להיות מרוצים יותר: מתחילת 2009 החברה הכפילה את שוויה ל-10.3 מיליארד ד' ■ צוק, שהיה אחד מעובדיה הראשונים, סבור שהיא נשארה מאחור ■ ראיון בלעדי

עשור האחרון, מאז עזב את חברת צ'ק פוינט שהיה אחד מראשוני עובדיה, שיחק ניר צוק על הכרטיס של הילד הרע. הנרטיב המרכזי שלו במשך השנים הללו היה "אנטי-צ'ק פוינט" - החל בלוחית הרישוי של רכבו בעמק הסיליקון שעליה נכתב CHKPKLR - כלומר, "צ'ק פוינט קילר" - וכלה בתחזיות שדאג לספק כל העת על דעיכתה של החברה, שהייתה המתחרה הראשית שלו בחברות שהיה חלק מהן.

כעת צוק מנסה לכוון את האנרגיות שלו למקום אחר בוול סטריט. לא צ'ק פוינט , החברה שבראשה עומד גיל שויד וששוויה הוא 10.3 מיליארד דולר, אלא החברה שייסד ב-2005, Palo Alto Networks, שמתכננת להגיש בסתיו הקרוב תשקיף לקראת הנפקתה הראשונית בוול סטריט.

החברה מספקת פתרון מסוג פיירוול, שמגן על גישה לאינטרנט מהרשת הארגונית, והפעם, כך טוען צוק, הוא מעוניין לעשות הכול אחרת. "פאלו-אלטו אינה למכירה", הוא אומר בראיון ל"גלובס", "הפעם אני רוצה להיות מייסד של חברה שהפכה לציבורית". החברה נמצאת בתהליך בחירת חתמים שיובילו את הפיכתה לציבורית. צוק הופיע בשבוע שעבר במסגרת כנס של חברת InnoCom המפיצה את מוצרי החברה בישראל.

לצוק יש מניות מייסדים בקווי ההגנה העיקריים על הרשתות בחלק ניכר מהארגונים בעולם, כמי שהיה אחד העובדים הראשונים של צ'ק פוינט. בין עזיבת צ'ק פוינט בשנת 1999, לבין פתיחת פאלו-אלטו נטוורקס, הספיק צוק להקים את חברת הסטארט-אפ OneSecure, למכור אותה ב-2002 ל-Netscreen תמורת 40 מיליון דולר - שנמכרה בעצמה ב-2004 לג'וניפר, שבה שימש סמנכ"ל טכנולוגיות אבטחת מידע. צוק טוען כי חלק גדול מהקוד שכתב בתחילת ואמצע שנות ה-90, עדיין רץ על מערכות האבטחה שמספקות החברות שהקים.

מערכת של 20 אלף דולר

הקישור לצ'ק פוינט, לא עוצר רק בהיסטוריה אלא גם בצוות שאיתו, שחלקו הגיע מחברת אבטחת המידע הישראלית. בראש הצוות שלמה קרמר, שמכהן כדירקטור בחברה, במקביל לחברת אימפרבה שאותה הקים ושאף היא צועדת בכיוון של וול סטריט (ראו מסגרת); וכן שני המייסדים הנוספים של החברה, שהיו איתו גם בנטסקרין - יומינג מאו ובאטרה רג'יב.

החברה גייסה עד היום 64 מיליון דולר מהקרנות גריילוק, סקויה, גלובספאן, Jafco, Northgate Capital ו-JAIC היפנית.

"את שנת הכספים 2010 סיימנו עם הכנסות של 100 מיליון דולר, והשנה אנחנו מקווים להכפיל את זה", אומר צוק. לפי מכפילי המכירות שמציגות מתחרות ציבוריות עם ביצועים דומים, שיש להן פתרון מבוסס חומרה בעיקר, הרי שהשווי שאליו תשאף החברה של צוק יהיה 1-2 מיליארד דולר אחרי הכסף.

מחירה של מערכת פיירוול מתוצרת פאלו-אלטו המיועדת לארגונים גדולים הוא כ-20 אלף דולר, הרבה מעבר למחיר מערכת דומה של המתחרות, מה שמאפשר לחברה להציג "רווחיות גולמית שאינה שונה משמעותית יחסית לציוד הפיירוול הארגוני", אומר צוק. כלומר, בשיעור של 60%-70% מהמכירות.

התמחור הגבוה מוסבר בכך שבתוך המערכת יש ארכיטקטורה עתירת משאבי חומרה שכוללת 36 מעבדים לטיפול בנתונים, 20 ג'יגה-בייט של זיכרון והרבה מאוד תוכנה. כל זה נדרש כדי לספק את מה שהחברה מגדירה כ"פיירוול של הדור הבא". כלומר, טיפול לא רק בהרשאת הגישה עבור חבילות המידע שמגיעות מהאינטרנט לתוך הרשת הארגונית, אלא גם דורשת בחינת עומק לאפליקציות מבוססות ווב, שהפכו לדבר המרכזי באינטרנט של היום.

העניין שמושך צוק משוק אבטחת המידע - ובקרוב, ייתכן שגם משוק ההון - מגיע על רקע התבגרות עולם הפיירוול. השוק כולו הוערך על-ידי פרוסט אנד סאליבן ב-3.1 מיליארד דולר ב-2010, לאחר צמיחה של 8% בשנה שעברה. רמת צמיחה חדשה עבור השוק, קובעים בחברת המחקר, "תגיע מהפיירוול של הדור הבא", ומכאן מובנת גם זירת ההתגוששות של ענקיות האבטחה סביב השאלה: מהו הפתרון המיועד לדור הבא.

לצוק - ארוגנטיות אף פעם לא חסרה לו - ברור בדיוק מי מספק את הפתרונות של הדור הבא ומי עתיד להישאר מאחור. "כאשר פיתחו את הפיירוול בתחילת שנות ה-90, לא היו פייסבוק או טוויטר. וירוסים עברו אז דרך דיסקטים. הפיירוול עדיין מספק הגנה על מייל וגישה לווב, ומה שמשתנה זה רק הממשק". צוק משווה את החברות שמובילות היום את השוק לנוקיה או לג'נרל מוטורס. "החברות הללו לא חידשו דבר, ותראה לאן הן הגיעו". גם אם הוא לא אומר שאת הקרב תפסיד לדעתו צ'ק פוינט, הרי שזה המסר העולה מבין השורות. בצ'ק פוינט סירבו להגיב.

צריך לקחת את הדברים של צוק בערבון מוגבל. לא רק בגלל התחרות בחברות שעליהן הוא מדבר, אלא גם בגלל שגם בעבר הוא הרשה לעצמו להתבטא די בחופשיות לגבי המתחרות ומעמדן, ובינתיים הן חוות תקופה מוצלחת למדי. נבואות הזעם שלו לא התגשמו.

בראיון ל"גלובס" ב-2004 טען צוק, אז סמנכ"ל בג'וניפר, כי מלבד ג'וניפר וסיסקו - שאר ספקיות הפיירוול יסתפקו בתוך כמה שנים בנתח שוק כולל של 10%. זה לא קרה, ומשקיעי צ'ק פוינט דווקא די מרוצים משום ששווי החברה הכפיל את עצמו מאז תחילת 2009. צוק לא נותן לעובדה זו לבלבל אותו: "גם בנוקיה המניה טיפסה בעבר", הוא אומר.

את האידיליה מפרה תקלה ארגונית קטנה, שעלולה להתפתח לבעיה גדולה בדרך לוול סטריט. לחברה אין מנכ"ל בארבעת החודשים האחרונים. המנכ"ל הקודם, ליין בס, "עזב על רקע חילוקי דעות", אומר צוק שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, "ואנחנו מחפשים מישהו חדש".

"אני לא מתכנן לקחת על עצמי את התפקיד", אומר צוק, "משום שאני לא מאמין שהמייסדים צריכים להישאר כמנכ"לים בחברות שהקימו. זו בעיה גדולה בהרבה חברות סטארט-אפ ישראליות", הוא טוען.

פילוח שוק הפיירוול

עוד כתבות

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

מתלבטים לאיזה ספק חשמל לעבור? הכלי החדש שיעזור לכם להחליט

המחשבון החדש, שזמין ללא תשלום ופותח על ידי אדם פרטי, יוכל מעתה לסייע לכל מי שמתלבט בין המסלולים השונים של ספקי החשמל הפרטיים וכך לחסוך בעלויות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס שכספם אבד

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

שווי המניות הביטחוניות השאיר אבק לחברות הנדל"ן במדד הדגל של ת"א

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

המשקיע שבטוח: זו החברה שתעקוף את אנבידיה בשווי שוק

היזם והסוחר המפורסם טום סוסנוף טוען כי "אנבידיה היא השקעה משעממת שתאבד את התואר הנכסף לגוגל" ● אבל הוא די לבד - למעט מייקל ברי, יש קונסנזוס בקרב אנליסטים מובילים בוול סטריט שמניית החברה תספק אפסייד משמעותי ב־2026 ואף תעבור שווי שוק של 6 טריליון דולר ● בבלומברג מציינים את הסיכונים והמהמורות שבדרך ● וגם: אנבידיה היא החברה הכי זולה בין "שבע המופלאות", בנק אוף אמריקה: "זו הזדמנות"

מערכת פטריוט / צילום: יח''צ

ישראל כבר לא משתמשת בנשק הזה אבל ארה"ב קונה 2,000 מיירטים

צבא הודו חתם על חוזה בסך 35 מיליון דולר לאספקת מערכות שיגור רקטות המבוססות על פיתוחים של אלביט ● בתאילנד מביכים את בייג'ינג ומותחים ביקורת קשה על טנק המערכה הסיני ● ארה"ב סוגרת עסקה במיליארדים עבור תחזוקת מסוקי אפאצ'י ● וענקית הנשק לוקהיד מרטין מגדילה את קצת ייצור מיירטי הפטריוט ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 6,630%: בעל השליטה בארית מוכר מניות בכ-400 מיליון שקל. מי הרוכשים?

צבי לוי מנצל את הזינוק העצום במניית החברה ומוכר 7% ממניות החברה • המכירה מתבצעת בהנחה של 8% על מחיר המניה ● לגלובס נודע כי הרוכשים הם משקיעים זרים גדולים, חברות הביטוח מנורה מבטחים והפניקס ובית ההשקעות מור

משרדי צ'ק פוינט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מפאלו אלטו ועד צ'ק פוינט: סין חוסמת חברות סייבר אמריקאיות וישראליות

בייג'ינג הורתה לחברות מקומיות להפסיק להשתמש במוצרי אבטחה של 12 חברות זרות ● המהלך נתפס, בין היתר, כתגמול על דוחות מודיעינים של החברות, שייחסו לסין ריגול סייבר ● הערכה: סין מאיצה את הניתוק מהמערב, החברות מישראל עלולות להיאלץ לבחור צד

חוק מס רכוש המחודש / צילום: Shutterstock

התיקון סותר את תכליתו המוצהרת: כשלים מהותיים בחוק מס רכוש המחודש

אף שהכוונה העומדת בבסיס החקיקה ראויה, ניתוח מעמיק של נוסח החוק המוצע חושף כשלים מהותיים העלולים לייצר עיוותים, ולהכביד שלא לצורך על ציבור רחב של בעלי קרקעות

קרן מור (''כוכבה שביט'') בקמפיין של קופ''ח לאומית / צילום: פיגמנט

כוכבה עוברת לסגול: קופ"ח לאומית משנה את המיתוג, וזו הסיבה

לאחר שנת שיא עם תוספת של יותר מ-10,000 לקוחות, ובהמשך למיקוד בבריאות האישה, קופת החולים לאומית מחליפה מיתוג ● המהלך כולל התאמה לחברה החרדית והערבית וילווה בקמפיין חדש

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

"השד יצא מהבקבוק": האזהרה החדשה של וורן באפט

באפט תמיד הזהיר שמתקפה גרעינית או ביולוגית היא הסיכון הגדול ביותר ● עתה הוא מוצא הקבלה בתחום ה-AI וטען בראיון ל-CNBC כי חוסר ההבנה של מובילי התחום בנוגע לכיוון אליו הטכנולוגיה מתקדמת הוא מסוכן ● להמחשה בחר את דבריו איינשטיין בנוגע לאטום: "זה משנה הכול בעולם, פרט לאופן שבו אנשים חושבים"

חן עמית, מנכ''ל טיפלתי / צילום: תמונה פרטית

טיפלתי תפטר עשרות עובדים בישראל ובחו"ל, חודשיים לאחר הסבב הקודם

חברת הפינטק החלה במהלך פיטורים נוסף, זאת חודשיים לאחר גל הקיצוצים הקודם במסגרתו כ־40 מעובדי החברה בישראל פוטרו

סניף של בנק איינדה בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

כך קריסת בנק החלה את תהליך ההתרסקות של המשטר באיראן

הלוואות מרובות למקורבי המשטר הפילו את בנק איינדה, והאיצו משבר פיננסי ארוך טווח ● הכישלון, מעריכים מומחים, הפך גם לסמל וגם לגורם שהאיץ את ההתפוררות הכלכלית של הרפובליקה האסלאמית - שבסופו של דבר הביאה למחאות ענק ברחבי איראן

אילוסטרציה: Shutterstock

המספרים הסופיים הגיעו: מה עשו החסכונות שלכם ב-2025?

כלל ומנורה מבטחים חולקות ביניהן את המקומות הראשון והשני במסלולים הכלליים והמנייתיים, עם תשואה שנתית של יותר מ-16% כל אחת בכללי וכמעט 28% במנייתי ● התשואה לחוסכים בשנת 2025 היא הטובה ביותר מאז שנת 2009 ● בתחתית נמצאים אלטשולר שחם וילין לפידות, כשבדצמבר אלטשולר שחם כמעט לא הניב תשואה לחוסכים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "נאמר לנו שההרג באיראן נעצר, אין יותר הוצאות להורג"

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקאית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהרן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● סטיב וויטקוף הודיע היום: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד הערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

  / אילוסטרציה: Shutterstock

ביטחון ובתי השקעות בראש: 1 מכל 12 חברות בת"א הכפילה את ערכה בשנה

לצד השיאים ההיסטוריים במדדי הבורסה בת"א, זינקו בשנה החולפת 45 מניות ביותר מ-100% ● שיאניות התשואה: חברות התעשייה הביטחונית והפיננסים ● חמש מניות זינקו ביותר מ-1,000% בשלוש שנים: ארית, נקסט ויז'ן, קווליטאו, מיטב ומנועי בית שמש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסת תל אביב; נובה מזנקת ב-7%, ארית תעשיות משילה 5%

הדוח הרבעוני של TSMC תומך במניות השבבים ● החשש מהסלמה מול איראן לא הפריע אתמול לבורסה לכבוש שיאים חדשים ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, הצפי - עלייה קלה ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים הבוקר

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

בשורה להורים ולדולות: משרד הבריאות מקפיא את הכוונה להוציא טיפולים מהשב"ן

לאחר הביקורת הציבורית, משרד הבריאות חתם על מסמך מעודכן לקופות החולים וחזר בו מההחלטה להוציא מביטוח השב"ן את האפשרות לקבל החזרים על טיפולים משלימים בתחומי התפתחות הילד, הריון ולידה ● במשרד יערכו בדיקה מקיפה ולאחריה יוחלט אם לגנוז את השינוי לחלוטין

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

תקיפה ירדה מהפרק? כל האפשרויות של טראמפ במזרח התיכון

הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● הבריטים עדכנו את אזהרת המסע לישראל ● דיווחים: הפנטגון הורה להעביר את נושאת המטוסים אברהם לינקולן מאזור ים סין הדרומי למזרח התיכון ● הרמטכ"ל הנחה על חיזוק המוכנות בהגנה ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

בהיקף כולל של כ-95 מיליון שקל: אבו פמילי מגורים השלימה שתי עסקאות

חברת ההשכרה לטווח ארוך הודיעה על השלמת שתי עסקאות ברחובות ובקריית אתא ●  תוכנית ההתחדשות העירונית בגבעתיים מגיעה לישורת מכרעת ● בחיפה ידונו בשבוע הבא בהתנגדויות הרבות להרחבת שכונת סביוני דניה ● וחברת כמאי הישראלית, שעוזרת לחברות בנייה באמצעות סוכן AI, גייסה מיליון דולר ● חדשות השבוע בנדל"ן