גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניר צוק רוצה להנפיק את פאלו אלטו ב-1-2 מיליארד דולר

משקיעי צ'ק פוינט לא יכלו להיות מרוצים יותר: מתחילת 2009 החברה הכפילה את שוויה ל-10.3 מיליארד ד' ■ צוק, שהיה אחד מעובדיה הראשונים, סבור שהיא נשארה מאחור ■ ראיון בלעדי

עשור האחרון, מאז עזב את חברת צ'ק פוינט שהיה אחד מראשוני עובדיה, שיחק ניר צוק על הכרטיס של הילד הרע. הנרטיב המרכזי שלו במשך השנים הללו היה "אנטי-צ'ק פוינט" - החל בלוחית הרישוי של רכבו בעמק הסיליקון שעליה נכתב CHKPKLR - כלומר, "צ'ק פוינט קילר" - וכלה בתחזיות שדאג לספק כל העת על דעיכתה של החברה, שהייתה המתחרה הראשית שלו בחברות שהיה חלק מהן.

כעת צוק מנסה לכוון את האנרגיות שלו למקום אחר בוול סטריט. לא צ'ק פוינט , החברה שבראשה עומד גיל שויד וששוויה הוא 10.3 מיליארד דולר, אלא החברה שייסד ב-2005, Palo Alto Networks, שמתכננת להגיש בסתיו הקרוב תשקיף לקראת הנפקתה הראשונית בוול סטריט.

החברה מספקת פתרון מסוג פיירוול, שמגן על גישה לאינטרנט מהרשת הארגונית, והפעם, כך טוען צוק, הוא מעוניין לעשות הכול אחרת. "פאלו-אלטו אינה למכירה", הוא אומר בראיון ל"גלובס", "הפעם אני רוצה להיות מייסד של חברה שהפכה לציבורית". החברה נמצאת בתהליך בחירת חתמים שיובילו את הפיכתה לציבורית. צוק הופיע בשבוע שעבר במסגרת כנס של חברת InnoCom המפיצה את מוצרי החברה בישראל.

לצוק יש מניות מייסדים בקווי ההגנה העיקריים על הרשתות בחלק ניכר מהארגונים בעולם, כמי שהיה אחד העובדים הראשונים של צ'ק פוינט. בין עזיבת צ'ק פוינט בשנת 1999, לבין פתיחת פאלו-אלטו נטוורקס, הספיק צוק להקים את חברת הסטארט-אפ OneSecure, למכור אותה ב-2002 ל-Netscreen תמורת 40 מיליון דולר - שנמכרה בעצמה ב-2004 לג'וניפר, שבה שימש סמנכ"ל טכנולוגיות אבטחת מידע. צוק טוען כי חלק גדול מהקוד שכתב בתחילת ואמצע שנות ה-90, עדיין רץ על מערכות האבטחה שמספקות החברות שהקים.

מערכת של 20 אלף דולר

הקישור לצ'ק פוינט, לא עוצר רק בהיסטוריה אלא גם בצוות שאיתו, שחלקו הגיע מחברת אבטחת המידע הישראלית. בראש הצוות שלמה קרמר, שמכהן כדירקטור בחברה, במקביל לחברת אימפרבה שאותה הקים ושאף היא צועדת בכיוון של וול סטריט (ראו מסגרת); וכן שני המייסדים הנוספים של החברה, שהיו איתו גם בנטסקרין - יומינג מאו ובאטרה רג'יב.

החברה גייסה עד היום 64 מיליון דולר מהקרנות גריילוק, סקויה, גלובספאן, Jafco, Northgate Capital ו-JAIC היפנית.

"את שנת הכספים 2010 סיימנו עם הכנסות של 100 מיליון דולר, והשנה אנחנו מקווים להכפיל את זה", אומר צוק. לפי מכפילי המכירות שמציגות מתחרות ציבוריות עם ביצועים דומים, שיש להן פתרון מבוסס חומרה בעיקר, הרי שהשווי שאליו תשאף החברה של צוק יהיה 1-2 מיליארד דולר אחרי הכסף.

מחירה של מערכת פיירוול מתוצרת פאלו-אלטו המיועדת לארגונים גדולים הוא כ-20 אלף דולר, הרבה מעבר למחיר מערכת דומה של המתחרות, מה שמאפשר לחברה להציג "רווחיות גולמית שאינה שונה משמעותית יחסית לציוד הפיירוול הארגוני", אומר צוק. כלומר, בשיעור של 60%-70% מהמכירות.

התמחור הגבוה מוסבר בכך שבתוך המערכת יש ארכיטקטורה עתירת משאבי חומרה שכוללת 36 מעבדים לטיפול בנתונים, 20 ג'יגה-בייט של זיכרון והרבה מאוד תוכנה. כל זה נדרש כדי לספק את מה שהחברה מגדירה כ"פיירוול של הדור הבא". כלומר, טיפול לא רק בהרשאת הגישה עבור חבילות המידע שמגיעות מהאינטרנט לתוך הרשת הארגונית, אלא גם דורשת בחינת עומק לאפליקציות מבוססות ווב, שהפכו לדבר המרכזי באינטרנט של היום.

העניין שמושך צוק משוק אבטחת המידע - ובקרוב, ייתכן שגם משוק ההון - מגיע על רקע התבגרות עולם הפיירוול. השוק כולו הוערך על-ידי פרוסט אנד סאליבן ב-3.1 מיליארד דולר ב-2010, לאחר צמיחה של 8% בשנה שעברה. רמת צמיחה חדשה עבור השוק, קובעים בחברת המחקר, "תגיע מהפיירוול של הדור הבא", ומכאן מובנת גם זירת ההתגוששות של ענקיות האבטחה סביב השאלה: מהו הפתרון המיועד לדור הבא.

לצוק - ארוגנטיות אף פעם לא חסרה לו - ברור בדיוק מי מספק את הפתרונות של הדור הבא ומי עתיד להישאר מאחור. "כאשר פיתחו את הפיירוול בתחילת שנות ה-90, לא היו פייסבוק או טוויטר. וירוסים עברו אז דרך דיסקטים. הפיירוול עדיין מספק הגנה על מייל וגישה לווב, ומה שמשתנה זה רק הממשק". צוק משווה את החברות שמובילות היום את השוק לנוקיה או לג'נרל מוטורס. "החברות הללו לא חידשו דבר, ותראה לאן הן הגיעו". גם אם הוא לא אומר שאת הקרב תפסיד לדעתו צ'ק פוינט, הרי שזה המסר העולה מבין השורות. בצ'ק פוינט סירבו להגיב.

צריך לקחת את הדברים של צוק בערבון מוגבל. לא רק בגלל התחרות בחברות שעליהן הוא מדבר, אלא גם בגלל שגם בעבר הוא הרשה לעצמו להתבטא די בחופשיות לגבי המתחרות ומעמדן, ובינתיים הן חוות תקופה מוצלחת למדי. נבואות הזעם שלו לא התגשמו.

בראיון ל"גלובס" ב-2004 טען צוק, אז סמנכ"ל בג'וניפר, כי מלבד ג'וניפר וסיסקו - שאר ספקיות הפיירוול יסתפקו בתוך כמה שנים בנתח שוק כולל של 10%. זה לא קרה, ומשקיעי צ'ק פוינט דווקא די מרוצים משום ששווי החברה הכפיל את עצמו מאז תחילת 2009. צוק לא נותן לעובדה זו לבלבל אותו: "גם בנוקיה המניה טיפסה בעבר", הוא אומר.

את האידיליה מפרה תקלה ארגונית קטנה, שעלולה להתפתח לבעיה גדולה בדרך לוול סטריט. לחברה אין מנכ"ל בארבעת החודשים האחרונים. המנכ"ל הקודם, ליין בס, "עזב על רקע חילוקי דעות", אומר צוק שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, "ואנחנו מחפשים מישהו חדש".

"אני לא מתכנן לקחת על עצמי את התפקיד", אומר צוק, "משום שאני לא מאמין שהמייסדים צריכים להישאר כמנכ"לים בחברות שהקימו. זו בעיה גדולה בהרבה חברות סטארט-אפ ישראליות", הוא טוען.

פילוח שוק הפיירוול

עוד כתבות

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"