גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניר צוק רוצה להנפיק את פאלו אלטו ב-1-2 מיליארד דולר

משקיעי צ'ק פוינט לא יכלו להיות מרוצים יותר: מתחילת 2009 החברה הכפילה את שוויה ל-10.3 מיליארד ד' ■ צוק, שהיה אחד מעובדיה הראשונים, סבור שהיא נשארה מאחור ■ ראיון בלעדי

עשור האחרון, מאז עזב את חברת צ'ק פוינט שהיה אחד מראשוני עובדיה, שיחק ניר צוק על הכרטיס של הילד הרע. הנרטיב המרכזי שלו במשך השנים הללו היה "אנטי-צ'ק פוינט" - החל בלוחית הרישוי של רכבו בעמק הסיליקון שעליה נכתב CHKPKLR - כלומר, "צ'ק פוינט קילר" - וכלה בתחזיות שדאג לספק כל העת על דעיכתה של החברה, שהייתה המתחרה הראשית שלו בחברות שהיה חלק מהן.

כעת צוק מנסה לכוון את האנרגיות שלו למקום אחר בוול סטריט. לא צ'ק פוינט , החברה שבראשה עומד גיל שויד וששוויה הוא 10.3 מיליארד דולר, אלא החברה שייסד ב-2005, Palo Alto Networks, שמתכננת להגיש בסתיו הקרוב תשקיף לקראת הנפקתה הראשונית בוול סטריט.

החברה מספקת פתרון מסוג פיירוול, שמגן על גישה לאינטרנט מהרשת הארגונית, והפעם, כך טוען צוק, הוא מעוניין לעשות הכול אחרת. "פאלו-אלטו אינה למכירה", הוא אומר בראיון ל"גלובס", "הפעם אני רוצה להיות מייסד של חברה שהפכה לציבורית". החברה נמצאת בתהליך בחירת חתמים שיובילו את הפיכתה לציבורית. צוק הופיע בשבוע שעבר במסגרת כנס של חברת InnoCom המפיצה את מוצרי החברה בישראל.

לצוק יש מניות מייסדים בקווי ההגנה העיקריים על הרשתות בחלק ניכר מהארגונים בעולם, כמי שהיה אחד העובדים הראשונים של צ'ק פוינט. בין עזיבת צ'ק פוינט בשנת 1999, לבין פתיחת פאלו-אלטו נטוורקס, הספיק צוק להקים את חברת הסטארט-אפ OneSecure, למכור אותה ב-2002 ל-Netscreen תמורת 40 מיליון דולר - שנמכרה בעצמה ב-2004 לג'וניפר, שבה שימש סמנכ"ל טכנולוגיות אבטחת מידע. צוק טוען כי חלק גדול מהקוד שכתב בתחילת ואמצע שנות ה-90, עדיין רץ על מערכות האבטחה שמספקות החברות שהקים.

מערכת של 20 אלף דולר

הקישור לצ'ק פוינט, לא עוצר רק בהיסטוריה אלא גם בצוות שאיתו, שחלקו הגיע מחברת אבטחת המידע הישראלית. בראש הצוות שלמה קרמר, שמכהן כדירקטור בחברה, במקביל לחברת אימפרבה שאותה הקים ושאף היא צועדת בכיוון של וול סטריט (ראו מסגרת); וכן שני המייסדים הנוספים של החברה, שהיו איתו גם בנטסקרין - יומינג מאו ובאטרה רג'יב.

החברה גייסה עד היום 64 מיליון דולר מהקרנות גריילוק, סקויה, גלובספאן, Jafco, Northgate Capital ו-JAIC היפנית.

"את שנת הכספים 2010 סיימנו עם הכנסות של 100 מיליון דולר, והשנה אנחנו מקווים להכפיל את זה", אומר צוק. לפי מכפילי המכירות שמציגות מתחרות ציבוריות עם ביצועים דומים, שיש להן פתרון מבוסס חומרה בעיקר, הרי שהשווי שאליו תשאף החברה של צוק יהיה 1-2 מיליארד דולר אחרי הכסף.

מחירה של מערכת פיירוול מתוצרת פאלו-אלטו המיועדת לארגונים גדולים הוא כ-20 אלף דולר, הרבה מעבר למחיר מערכת דומה של המתחרות, מה שמאפשר לחברה להציג "רווחיות גולמית שאינה שונה משמעותית יחסית לציוד הפיירוול הארגוני", אומר צוק. כלומר, בשיעור של 60%-70% מהמכירות.

התמחור הגבוה מוסבר בכך שבתוך המערכת יש ארכיטקטורה עתירת משאבי חומרה שכוללת 36 מעבדים לטיפול בנתונים, 20 ג'יגה-בייט של זיכרון והרבה מאוד תוכנה. כל זה נדרש כדי לספק את מה שהחברה מגדירה כ"פיירוול של הדור הבא". כלומר, טיפול לא רק בהרשאת הגישה עבור חבילות המידע שמגיעות מהאינטרנט לתוך הרשת הארגונית, אלא גם דורשת בחינת עומק לאפליקציות מבוססות ווב, שהפכו לדבר המרכזי באינטרנט של היום.

העניין שמושך צוק משוק אבטחת המידע - ובקרוב, ייתכן שגם משוק ההון - מגיע על רקע התבגרות עולם הפיירוול. השוק כולו הוערך על-ידי פרוסט אנד סאליבן ב-3.1 מיליארד דולר ב-2010, לאחר צמיחה של 8% בשנה שעברה. רמת צמיחה חדשה עבור השוק, קובעים בחברת המחקר, "תגיע מהפיירוול של הדור הבא", ומכאן מובנת גם זירת ההתגוששות של ענקיות האבטחה סביב השאלה: מהו הפתרון המיועד לדור הבא.

לצוק - ארוגנטיות אף פעם לא חסרה לו - ברור בדיוק מי מספק את הפתרונות של הדור הבא ומי עתיד להישאר מאחור. "כאשר פיתחו את הפיירוול בתחילת שנות ה-90, לא היו פייסבוק או טוויטר. וירוסים עברו אז דרך דיסקטים. הפיירוול עדיין מספק הגנה על מייל וגישה לווב, ומה שמשתנה זה רק הממשק". צוק משווה את החברות שמובילות היום את השוק לנוקיה או לג'נרל מוטורס. "החברות הללו לא חידשו דבר, ותראה לאן הן הגיעו". גם אם הוא לא אומר שאת הקרב תפסיד לדעתו צ'ק פוינט, הרי שזה המסר העולה מבין השורות. בצ'ק פוינט סירבו להגיב.

צריך לקחת את הדברים של צוק בערבון מוגבל. לא רק בגלל התחרות בחברות שעליהן הוא מדבר, אלא גם בגלל שגם בעבר הוא הרשה לעצמו להתבטא די בחופשיות לגבי המתחרות ומעמדן, ובינתיים הן חוות תקופה מוצלחת למדי. נבואות הזעם שלו לא התגשמו.

בראיון ל"גלובס" ב-2004 טען צוק, אז סמנכ"ל בג'וניפר, כי מלבד ג'וניפר וסיסקו - שאר ספקיות הפיירוול יסתפקו בתוך כמה שנים בנתח שוק כולל של 10%. זה לא קרה, ומשקיעי צ'ק פוינט דווקא די מרוצים משום ששווי החברה הכפיל את עצמו מאז תחילת 2009. צוק לא נותן לעובדה זו לבלבל אותו: "גם בנוקיה המניה טיפסה בעבר", הוא אומר.

את האידיליה מפרה תקלה ארגונית קטנה, שעלולה להתפתח לבעיה גדולה בדרך לוול סטריט. לחברה אין מנכ"ל בארבעת החודשים האחרונים. המנכ"ל הקודם, ליין בס, "עזב על רקע חילוקי דעות", אומר צוק שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, "ואנחנו מחפשים מישהו חדש".

"אני לא מתכנן לקחת על עצמי את התפקיד", אומר צוק, "משום שאני לא מאמין שהמייסדים צריכים להישאר כמנכ"לים בחברות שהקימו. זו בעיה גדולה בהרבה חברות סטארט-אפ ישראליות", הוא טוען.

פילוח שוק הפיירוול

עוד כתבות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר שירה עפרון / צילום: דיאן בולדווין - ראנד

זה האיש הכי חשוב בעזה שאתם לא מכירים

שיחה עם ד"ר שירה עפרון, ראש קתדרת ישראל והמזרח התיכון במכון ראנד ● על הניסיון הבינלאומי לייצב את עזה, המכשולים והסכנות שבדרך

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

קטאר נוקמת באיראן, כך זה נראה

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

נכס יוקרתי בסביון / צילום: מרים חג'ג'

"תמחור שמרני": 17.5 מיליון שקל עבור נכס יוקרתי בסביון

הנכס כולל שני מבנים עם רמת גימור גבוהה הכוללת חיפוי של אבן ירושלמית ייחודית ● "הרוכשים הם תושבי חוץ - מה שמדגיש את המשך העניין הבינלאומי בנכסי פרימיום בישראל, גם בתקופה שבה הפעילות בשוק מצומצמת", אמר המתווך ● וכמה זה יקר ביחס להרצליה פיתוח?

קווין וורש, מינויו של טראמפ ליו''ר הפד / צילום: Reuters, Ann Saphir

המשימות של האיש שיחליף את פאוול: לרסן את האינפלציה ולהתמודד עם טראמפ

הנשיא טראמפ הכריז בשישי האחרון על מינוי קווין וורש ליו"ר הפד, בכפוף לאישור הסנאט ● וורש, אחד מנגידי הבנק המרכזי בעבר, סבור כי יש צורך ב"שינוי משטר בפד" וב"נקיטת צעדים נוקשים" ● לצד תומכיו הרבים בוול סטריט, יש החוששים שגישתו תביא לטלטלה

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

לירון אייזנמן (סיליקום), יהוא עופר (אודיסייט) / צילום: ברצי גולדבלט, שלומי יוסף

הישראלית שקפצה במעל 30% בשבוע, וזו שירדה לשפל של שנתיים וחצי

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● סיליקום קפצה במעל 20% בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות ותחזית חיובית לרבעון הראשון של 2026 ● אודיסייט טיפסה במעל 30% בשבוע, לאחר שדיווחה על שתי הזמנות פיילוט חדשות מלקוח ביטחוני גדול ● ורוניס ירדה לשפל של שנתיים וחצי, לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את המלצתם למניה

25 מניות אירופיות שעשויות לנצוץ השנה / צילום: Shutterstock

תשכחו מוול סטריט: 25 מניות אירופיות לשים אליהן לב

בזמן שהשוק האמריקאי מתייקר, בבנק אוף אמריקה מסמנים את היבשת הישנה כיעד חלופי מרכזי ● בניגוד לריכוזיות במדדים בארה"ב, אירופה מציעה שוק מגוון ובריא יותר ● איפה מחכות הזדמנויות צמיחה וחדשנות במגזרים מסורתיים שעוברים טרנספורמציה טכנולוגית

רחוב רבי עקיבא בבני ברק / צילום: Shutterstock

גן ילדים בבני ברק שביהמ"ש הורה לפנותו ממשיך לפעול ונאבק נגד תשלום שכירות

כמה שופטים קבעו בשורה של החלטות כי על הגן שהוקם על חלק מגג שבבעלות פרטית להתפנות, ובינתיים לשלם דמי שכירות - אך החברות המפעילות את הגן סירבו להתפנות ● מפעילי הגן: "מדובר בהחלטות טכניות, אנחנו פועלים בהתאם לפסקי הדין"

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

הזיגזג ההולנדי: חברת התעופה שהודיעה על חידוש הטיסות לישראל

שינוי מגמה? חברת התעופה ההולנדית KLM מודיעה על חידוש הטיסות לישראל, זאת לאחר היסוס שנרשם בשבועות האחרונים

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

התקנת פאנלים סולאריים בבית מגורים / צילום: Shutterstock

בדרך ל-2040: כך ייראה פיילוט הקולטים הסולאריים בבאר שבע

המטרה של פרויקט "שכונת אנרגיה חכמה" הוא לדמות את מדינת ישראל בשנת 2040, כשחלק ניכר מייצור החשמל יגיע מגגות סולאריים ● לשם כך, התושבים מקבלים הנחה, הדרכה וגם סיוע במימון

ארקפה / צילום: עינת לברון

קפה יקר: אחרי ארומה - גם רשת ארקפה מעלה מחירים

עפ"י ארקפה, עליית המחירים המשוקללת בכלל המוצרים תעמוד על 3%, וזאת לאחר שנה שבה הרשת נמנעה מלעדכן את המחירים ● בנוסף מציינים ברשת כי מחירי משקאות הקפה העיקריים לא השתנו

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים

זכרון יעקב / צילום: איל יצהר

חברות תובעות 343 מיליון שקל מרמ"י: שיווקה קרקעות שאי אפשר לפתח

שלוש חברות שזכו במכרזי קרקעות בזכרון יעקב תובעות מרמ"י לבטל את העסקאות ולשלם להן 343 מיליון שקל, שכוללים את התשלומים ששילמו ופיצויים ● לטענתן, המדינה שיווקה את הקרקעות ביודעה שאין כל היתכנות לפיתוחן, גבתה מאות מיליוני שקלים מהיזמיות, ולאחר הזכייה הותירה אותן להתמודד לבדן עם סכסוך בין הרשויות