גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוס לסקר: "בלי הוועד הייתי עושה מחברת החשמל בונבוניירה"

לסקר: "זה התפקיד הכי מעניין ומאתגר - והכי מסובך לביצוע" ■ וגם: כמה לדעתו צריך להרוויח מנכ"ל חברת החשמל?

דמיינו שיום אחד תקבלו הצעה לנהל חברה בעלת מחזור של 20 מיליארד שקל ו-13 אלף עובדים. "טבע? בזק? בנק הפועלים?", אתם שואלים. "לא בדיוק", ישיבו לכם, "מדובר אמנם באחת משלוש החברות הגדולות במשק, אבל יש לה כמה בעיות".

מה למשל? היא כורעת תחת נטל החובות ואגרות החוב שלה הורדו לאחרונה לדירוג זבל, אבל בעלי המניות אינם מוכנים להזרים לה הון עצמי. אתם אמורים לחלץ את החברה מהבוץ, אבל אסור לכם להעלות את מחיר המוצר היחיד שהחברה מוכרת. תוכלו להציע כניסה לתחומי פעילות עסקית חדשים, אבל ההחלטה על כך אינה בסמכותכם. חוץ מזה, יש לחברה בעיית תדמית קשה. הציבור שונא אותה בגלל ההטבות ותנאי השכר החריגים של העובדים, אבל אין שום-דבר שתוכלו לעשות בעניין. הבוס האמיתי של העובדים, ובעצם של החברה כולה, הוא יו"ר הוועד. ללא הסכמתו לא תוכלו לגעת באף עובד, ואפילו לא תוכלו להטיל על העובדים משימות שהם אינם מעוניינים לבצע.

אז איפה כאן הקץ'?, אתם שואלים, אולי בשכר הגבוה? אז זהו, שגם המשכורת לא משהו, לפחות לא במונחים של חברות בסדר הגודל הזה - בסביבות ה-45 אלף שקלברוטו בחודש. מנכ"ל חברה קטנה יותר, שופרסל, נניח, מביא הביתה כל חודש כמעט פי 20 (כולל הטבות שכר ואופציות). מה לגבי אופציות? מצנח זהב? נסיעות מפנקות לחו"ל? תשכחו מזה. זאת עבודה של 24/7 וכל הטבה קטנה שתנסו חלילה לסדר לעצמכם, תדלוף מיד לתקשורת.

הג'וב המתואר, אם לא ניחשתם עדיין, הוא מנכ"ל חברת החשמל, החברה הממשלתית הגדולה במשק. אחרי ששמעתם את פרטי ההצעה, אנחנו נוטים להניח שתשיבו לה בשלילה. אם כך, תתפלאו בוודאי לשמוע שעמוס לסקר, האיש שמילא אותו בשלוש וחצי השנים האחרונות, אינו מצטער לרגע על הבחירה שעשה.

"זה התפקיד הכי מעניין, הכי מאתגר, הכי מסובך והכי בלתי אפשרי לביצוע", הוא אומר בראיון פרישה ל-G. "זה נכון שהוא עלול לתסכל כל בן-אדם, אבל המגוון של הפעילויות שאתה מתעסק איתן ומידת העניין מפצים על-כך".

עמוס לסקר / צלם חגי אהרון

- בוא נדבר על המשכורת שלך, כמה-כמה?

"אני לא יודע בדיוק. אני לא מסתכל על התלוש... (בחיוך) מרוב בושה".

- כמה לדעתך צריך מנכ"ל חברת החשמל לקבל כדי שהוא לא יתבייש להסתכל על התלוש?

"אם אנחנו משקללים את האחריות מצד אחד ואת הנראות מצד שני, אנחנו מדברים על 120 אלף שקל בחודש משכורת בסיס, ושישה חודשי בונוס על בסיס עמידה ביעדים כמותיים".

נחוצים סוסים צעירים

בסוף החודש יעזוב לסקר את לשכת המנכ"ל בבית מגוריו ההיסטורי של פנחס רוטנברג ברחוב החשמל בתל אביב. את מקומו יתפוס אלי גליקמן, לשעבר מפקד שייטת 13 (הקומנדו הימי) והמשנה למנכ"ל פרטנר. לסקר טוען כי הגיע למיצוי התפקיד, אך אינו מתאמץ להכחיש שההחלטה על פרישתו קשורה לכניסתו של האלוף במיל' יפתח רון טל לתפקיד היו"ר של החברה. רון טל מסתמן כבר היום כאחד היו"רים הדומיננטיים בתולדות החברה בת ה-87, ולסקר שנהנה מכמעט שנה שלמה ללא יו"ר, נחשב למנכ"ל עצמאי, אחד שקודם פועל ואחר-כך שואל את הדירקטוריון.

- ועדיין, אמרת לא מזמן שמרחב הפעולה שלך היה בערך כמו של מנהל סניף בנק ברמת גן.

"אני עדיין חושב כך. אתה כבול בהסכמים קיבוציים שמתאימים לתקופה של לפני כמה עשורים ומעקרים את יכולת ההנהלה לנהל. הם נותנים לוועד הרבה סמכויות, אבל בלי אחריות. מצד בעלי המניות אתה מוגבל בצעדים שאתה רוצה לעשות בחברה. אם זה שכר - הממונה על השכר, אם זה פיתוח עסקי - רשות החברות או אגף תקציבים. חלק גדול מזמני הקדשתי להגדלת חלק המגרש שלי ובגלל זה נכנסתי להרבה עימותים. אם היו נותנים לי 18 חודשים לנהל את החברה בלי הוועד והממשלה, הייתי עושה מהחברה בונבוניירה".

- אתה יכול לפרט?

"קודם הייתי משנה את מבנה השכר הבלתי הגיוני של החברה, שמבוסס על ותק ומקשה מאוד על גיוס עובדים חדשים. אחר-כך הייתי מרענן את כל שרשרת הניהול, משתי סיבות: הראשונה היא שעל-פי התפיסה בחברה, המנהלים צומחים רק מתוך החברה. בחברת החשמל אין מצב כמו בכל חברה אחרת, שאתה יכול להכניס מנהלים מהחוץ. כל מאות המנהלים בחברה חושבים אותו דבר ועובדים בצורה דומה ואין מי שיפרה אותם. הם חיים בבועה שמזינה את עצמה.

"הסיבה השנייה היא שהגיל הממוצע בחברה מתקרב לחמישים, וברמות הניהוליות הבכירות זה אפילו יותר. לדעתי בהנהלה צריך 60%-70% 'סוסים צעירים' של מנהלים בגיל 40 עד 50 ו-30% של 'זקני השבט' שמשחקים את המבוגר האחראי.

"והדבר המרכזי, הייתי מסיים את השינוי המבני והארגוני בחברה ומוריד את כל רמת אי-הוודאות לגבי אופן התפתחות החברה והסטטוס של העובדים. חתמנו על הנייר של השינוי המבני באוגוסט 2010 - ומאז המשא ומתן לא נוהל. לפי דעתי כל השחקנים מעוניינים להתקדם, ולהערכתי אם תהיה תאוצה אחרי פסח, אפשר יהיה להגיע להסדר תוך שלושה חודשים".

- אבל בשורה התחתונה מי שהולך להיות מנכ"ל חברת החשמל צריך להיות קצת לא שפוי. לא כך?

"ממש לא נכון. זו משרה שיכולה להתאים למישהו שצמח בחברה או לאנשים שאין להם אלטרנטיבות קורצות במקום אחר, או למישהו שהחליט לקחת את זה כמו שירות מילואים, ואז מטבע הדברים תנאי שכר הם שיקול משני".

לסקר עצמו, למרבה האירוניה, אינו עונה על המאפיינים שבהם הוא נוקב. הוא לא צמח בחברה ולא בא לעשות בה שירות מילואים. ב-25 השנים האחרונות היה יזם בתחום התקשורת וניהל חברות בתחום תשתיות התקשורת והכבלים כמו קבוצת תשתי*ת התקשורת מד, גלובסקום וחברת הכבלים גוונים.* ב-2007 הוא עסק בהשקעות פרטיות בתחום התקשורת עם שותף (הממונה על התקציבים לשעבר רמי בלניקוב, ע' ב') ולא חלם על חשמל או על תחנות כוח.

"בסוף-שבוע אחד באוגוסט ישבתי עם זוג חברים בלובי של מלון בבודפשט ופתאום צלצל הסלולרי ואמרו שהשר רוצה להיפגש איתי", הוא משחזר את הפנייה אליו. "אני זוכר ששאלתי איזה שר ומהצד השני הייתה שתיקה של תדהמה, המזכירה לא האמינה שאני לא יודע ש'השר' זה פואד (בנימין בן אליעזר, שר התשתיות דאז, ע' ב'). פגשתי אותו רק פעם אחת קודם לכן. פואד הציע לי להתמודד על התפקיד".

- איך התקבלת בחברה?

"מנכ"ל שמגיע מבחוץ, מעולם התקשורת התחרותי נטול הוועדים, הוא בדיוק ההופכי של הדנ"א של החברה. אבל זה החלק היפה של החברה כי מנכ"ל כזה מביא את תפיסת העולם שלו ורעיונות מבחוץ ולומד להבין את הממסד של החברה".

- בקיצור, היית אאוטסיידר גמור.

"כל מי שבא מבחוץ, עד שהוא מגיע לחברה, לא מבין לאן הוא נכנס. בתור אאוטסיידר יש לך שתי אפשרויות: אחת זה להתיישר לפי הדנ"א, והשנייה היא ללכת בדרך שלך. הבחירה אינה קלה ובחרתי בדרך השנייה".

ללא גיבוי ממשלתי

כשלסקר מדבר על הדרך השנייה הוא מתכוון בעיקר לתוכנית ההתייעלות "מצפן" שיזם ושכישלונה הפך כמעט לטראומתי מבחינתו. לסקר ויו"ר הדירקטוריון מוטי פרידמן יזמו את התוכנית במאי 2008, חצי שנה בלבד לאחר כניסתו של לסקר לתפקיד. "הפצצה" העיקרית בתוכנית, פיטורי 2,500 עובדים, נחשפה יום לפני ההצגה המתוכננת שלה על-ידי כתב "גלובס" ליאור ברון. לסקר מצא את עצמו לבד, ללא גיבוי ממשלתי, מתמודד עם ועד עובדים זועם ומופתע שהכריז מיד על סכסוך עבודה אלים. מצפן הוקפאה בהוראת בית הדין לעבודה ולא קמה לתחייה עד היום, אם כי בהנהלת החברה טוענים שרוחה מרחפת מעל ההסדרים המוצעים במסגרת השינוי המבני.

"המהלך הכי קשה היה כשהשקתי את תוכנית מצפן", אומר לסקר. "הייתה תקופה די ארוכה של עימותים שהיו בחלקם לא נעימים. למעשה הייתה לי קרוב לשנה קשה מאוד שנבעה מהסתירה הפנימית של מי שבא לחברה מעולם תחרותי. אני חושב שאחרי כשנה חלק גדול מהמנהלים והעובדים הבין שבסיכומו של דבר אני פועל על-פי דרכי לטובת החברה".

אם יש לקח שלסקר הפיק מכישלונה של מצפן הוא ששיתוף פעולה עם ועד העובדים והעומד בראשו הוא תנאי הכרחי לצליחת הקדנציה בשלום. היו"ר דוד (מיקו) צרפתי קוצר את מירב המחמאות. "מי שעומד בראש הוועד מפגין מנהיגות ראויה", אומר עליו לסקר. "בניגוד לתדמית של ועד חברת החשמל, המנהיגות של הוועד יודעת עד איפה אפשר למתוח את החבל ומבינה את מגבלות הכוח. למדתי להכיר חלק גדול מחברי ועד העובדים ומרביתם אנשים רציניים ואחראיים שמבינים את משק החשמל. אבל ברמה העקרונית, ככל שאנשי הוועד יהיו טובים, לא ייתכן שהם יתערבו בניהול השוטף של החברה".

- למה, למשל, אתה מתכוון?

"בשנים האחרונות ביצענו הסבה של תחנות הכוח מסולר ומזוט לגז טבעי. הסבה כזו מחייבת התאמות בכוח האדם המקצועי. בחברה פרטית ההנהלה מכתיבה את הדרישות המקצועיות, אבל בחברת החשמל זה נושא למשא ומתן שיכול לקחת שנה כשהתוצאות הן לא בהכרח מיטביות מבחינת הניהול".

- אם כבר הזכרת את הוועד, אתה מבין למה הציבור כל-כך שונא את חברת החשמל?

"אוהבים לשנוא את חברת החשמל קודם כל כי היא מונופול. זה כמו ששנאו את בזק. החברה נתפסת כמאוד כוחנית ויחסי העבודה נתפסים כמעורערים. חוץ מזה, הציבור לא אוהב את נושא החשמל חינם, שזה, אגב, משהו שאפשר לפתור ב-24 שעות".

- אמרת חשמל חינם, אמרת בעצם הכול, לא?

"זה ממש ביסוד התפיסה המוטעית לגבי חברת החשמל. הגעתי למסקנה שיהיה קשה מאוד לשנות את מבנה החברה עד שלא ייגמר נושא החשמל חינם ואז החברה תוכל לשנות את תדמיתה בציבור".

- הוועד מדבר על-כך שבמסגרת השינוי המבני, העובדים יקבלו מניות בתחנות כוח. זה נשמע לך סביר שהעובדים יצטרכו להחליט האם, למשל, לפטר עובדים?

"ברמה העקרונית ככל שהעובדים יותר מעורבים מבחינת מניות ואופציות, זה לטובת העניין. זה אפשרי בהנחה שאחרי הרפורמה תפקיד הוועד יוגבל לדאוג לתנאי ההעסקה של העובדים והפנסיה. מה שחשוב הוא שלוועד לא יהיה say בתחום הפיטורים".

- מה לדעתך יזכרו מהקדנציה שלך כמנכ"ל?

"3 דברים. אחד, צורת החשיבה של עובדי חברת החשמל השתנתה. יש הבנה לדרך התנהלות לא מונופוליסטית, לצורך בשינוי ולהכנת החברה לתחרות. שניים, ביצענו בצורה מושלמת את שלב א' של תוכנית החירום ובכמעט מיליארד שקל פחות מהאומדן התקציבי. הדבר השלישי הוא הכניסה וההעמקה של נושא הייזום העסקי, ובעיקר הכנסת החברה לתחום התקשורת וכניסת החברה למיזמים בחו"ל כקבלן הקמה של תחנות כוח (EPC)".

- איך תיראה חברת החשמל אחרי השינוי המבני?

"חברת החשמל תמשיך להיות מונופול בתחום ההולכה והחלוקה. בתחום הייצור היא תאבד 20% ויותר, אבל תישאר דומיננטית כך שאני לא רואה שבמשק האנרגיה תהיה תחרות שאני לא יודע עד כמה היא רצינית. אגב, תחרות במשק האנרגיה תביא לעליית מחירים, ואת זה יודעים כולם".

- אם לא בחשמל, מאיפה החברה יכולה לייצר ערך?

"בעיניי תחום התקשורת הוא עוגן מרכזי. מעבר לכך, אפשר ללכת לכיוון של התפלה כי הידע בנושא כבר קיים בגלל הצורך שלנו במי-ים לקירור תחנות הכוח הפחמיות. אחרי זה ישנם פרויקטים כמו חשמול הרכבת שיכולים להיות מקור גדול להכנסות. וישנם כמובן האקזיטים מהחממות הטכנולוגיות שהקמנו".

עוד כתבות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית