גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קמפיינים בסלולר: הצלחה מוזיקלית - וכישלון של ארוחה

גלעד בכר, מנהל ב-OnTheMob, במדור חודשי המסקר את שוק הפרסום בסלולר בארץ ובעולם ■ והפעם: חוויית הגלישה בסמארטפונים, פסטיבל מוזיקה של סלקום והארוחה האבודה מבורגוס

גלישה באינטרנט בכל סוג של פלטפורמה היא חוויה שונה. כאשר אנחנו גולשים מהמחשב הבייתי, זה לא מרגיש אותו הדבר כמו שנגלוש בלפטופ, פלייסטיישן, אייפד או ב-Galaxy S. בכל מכשיר ובכל פלטפורמה, זה אמנם אותו אינטרנט, אבל חווית הגלישה שונה לחלוטין, ולכן מאפייני הגלישה והפעילויות שמתבצעות דרך המכשיר שונות באופן מהותי.

לדוגמא, גולשי האייפון מתאפיינים בגלישה אפליקטיבית. גלישה כזו מתאפיינת בשימוש מועט בדפדפן - ושימוש עצום במידע מתוך אפליקציות. רוב גולשי "גלובס" שמעוניינים להתעדכן בתכנים מהאייפון, לא ייכנסו לגלובס דרך הדפדפן שקיים במכשיר ויזינו את כתובת האתר, בדומה למחשב הביתי.

הגולשים יחפשו את האפליקציה של גלובס באפ-סטור - ויורידו אותה לשולחן העבודה שלהם במכשיר. מעתה, בכל פעם שיכנסו לתוך האפליקציה, היא תתחבר מאחורי הקלעים לשרת של "גלובס" על מנת למשוך את התכנים מאתר האינטרנט ותעביר אותם לממשק נוח יותר ואינטואטיבי יותר לגולש במסך המגע.

היות שהגלישה באייפון ובאנדרואיד היא אפליקטיבית, וישנם כבר כ-900,000 מכשירי אייפון ואנדרואיד בישראל, צריך להבין שהדרך לפנות לקהל הזה היא שונה במהותה מהאינטרנט.

כאשר עולים בקמפיין פרסומי באינטרנט, לרוב קונים פרסום בכמה מהאתרים המובילים בארץ ובכך מגיעים לרוב הגולשים בישראל. בעולם הסלולר, המצב שונה לחלוטין. כדי להגיע לרוב הגולשים, צריך לייצר פריסת מדיה חכמה ומפולחת במיוחד.

אני מכיר בכירים ומנהלים של חברות מאוד גדולות ומכובדות, שאת רוב זמנם בסמארטפון הם מעבירים במשחקים כגון Angry Birds, פוקר ובאבלס, ולווא דווקא נכנסים לאפליקציות של הפורטלים המרכזיים בישראל. המשמעות היא שבמידה ויתפרסמו קמפיינים רק באפליקציות כמו וואלה, ynet, גלובס ומאקו, הם לא יצליחו לייצר חשיפה מירבית לקהל היעד.

הפיתרון הקיים למצב זה הוא לעלות לאוויר ב-Networks. ה-Networks הן רשתות פרסום עצמאיות שאוספות אליהן מאות אלפי אפליקציות בארץ ובעולם. הנטוורק הנפוצה ביותר היא Admob, שנרכשה על-ידי גוגל.

היתרון ברשתות, מלבד המחיר האטרקטיבי, הוא האופציה לפילוח משתמשים.
לצורך העניין, אם רוצים לפרסם לקהל הלקוחות של חברת אורנג' בלבד, הנכנסים לאפליקציות של תיירות, אפשרי לפלח רק אליהם את המודעות ובכך להגיע ליחסי המרה אפקטיביים ביותר.

שורה תחתונה: אם רוצים לייצר חשיפה מירבית במדיה הסלולרית ולהגיע למרבית מקהל היעד, יש לייצר תמהיל המשלב את הפורטלים הגדולים יחד עם ה-Networks. רק על-ידי תמהיל נכון, יהיה ניתן להגיע לכל קהל היעד שכרגע משחק, קורא בלוג, מצלם ומצ'וטט עם חבריו.

ומכאן, לסקירה החודשית של הפרסום בסמארטפונים בחודש החולף. החודש היה רק קמפיין אחד שלקח את המדיה הסלולרית לשלב הבא. כל שאר הקמפיינים היו עמודים פשוטים של תמונה וטופס להשארת פרטים. אי לכך, הסקירה תהיה קצרה יותר הפעם.
משרדי הפרסום - לטיפולכם.

הצלחה מוזיקלית

סלקום יצאה במהלך של פסטיבל המוזיקה האינטרנטי הראשון בעולם, כדי לחבר את ערכי המוזיקה למותג ולעודד הרשמה למוצר המוזיקה החדש שהם השיקו. למנהלי השיווק של סלקום היה ברור שלא ניתן לעשות מהלך אינטרנטי משמעותי בלי לשלב באופן מהותי את המדיה הסלולרית.

כחלק מהפסטיבל, מופיעים שורה של האמנים המובילים בישראל ישירות מול הגולשים. ההבדל הוא שאין מולם קהל חי, אלא קיר שלם של מצלמות האינטרנט של הגולשים שרואים את המופע. מלבד המהלך הנועז, שצריך לצפות בו ולו רק כדי להבין איך האמנים מגיבים לסיטואציה, סלקום יצרה עמוד בנראות מאוד מרשימה בסלולר.

העמוד בסלולר, נבנה בטכנולוגית HTML-5 אשר כולל בתוכו גלגלת של כל האמנים שמופיעים בפסטיבל. כמובן שבכל מגע, ניתן להזיז את הגלגלת קדימה ואחורה על מנת לראות אילו אמנים מופיעים ובאיזה שעות ותאריכים. גלגלת שכזו מאוד נפוצה באפליקציות באייפון, אך כמעט ולא רואים אותן בעמודי נחיתה בכלל ובדפדפן הסלולרי בפרט.

ברגע שאמן סיים את הופעתו, הגלגלת מתעדכנת והתמונה של האמן שסיים להופיע, מופיעה בצבע אפור. אמנם, לא היה ניתן להירשם דרך העמוד הסלולרי לפסטיבל אבל לקוחות סלקום יכלו להנות מצפייה ישירה בשידור לייב.

כישלון של ארוחה

הקמפיין השני שארחיב עליו הוא הקמפיין של BBB - בורגוס בורגר בר. הרשת החליטה להקים סניף חדש ברמת-החי"ל בתל-אביב, ועד לפתיחתה הציגה בחלון הראווה שלה את שלט שתמונתו נלקחה מכאן. אם כבר הדלקתם את אפליקציית ה-QR וסרקתם את הקוד, (QR Code), הדפדפן שלכם נפתח במסך של החיבור לפייסבוק.

לאחר שהזנתם את הפרטים ואישרתם את האפליקציה, נרשם על הקיר שלכם באופן אוטומטי שקיבלתם ארוחה חינם בבורגוס. אני באופן אישי, לא סובל שאפליקציות מלכלכות לי את הקיר, אבל עד כאן הכול עדיין נשמע לי טוב. אני מאוד אוהב את החיבור בין העולם האמיתי לווירטואלי ולכן בשלב הזה, עדיין הייתי מבסוט מהקמפיין.

מכאן ואילך, פשוט נשארתי בפייסבוק במכשיר הסלולרי. איך מקבלים את הארוחה? איפה אני זכאי לה? האם זו ארוחה זוגית או יחידה? אין לדעת... בורגוס פספסו ובענק, מאחר שלא הסבירו איך אמורים לקבל את הארוחה החינמית הזאת למי שהגיע מסריקת הקוד בסלולר.

מאחר שהם כבר לכלכו לי את הקיר, נכנסתי לעמוד של החברה בפייסבוק באמצעות המחשב הנייד וחיפשתי רמזים לארוחה האבודה שהובטחה לי בפומבי. לאחר חיפוש קצר, נוכחתי לראות שלאחד הטאבים שלהם הם קראו BBB QR. בטאב זה, יש מקום למלא פרטים בערך כמו של משכנתא: שם, כתובת, טלפון, דוא"ל ומקום עבודה.

לאחר שמילאתי את הפרטים המעיקים ולחצתי על כפתור "שלח", עולה מסך חצוף נוסף שבו נדרשתי גם להעלות את התמונה שלי לקיר העמוד של החברה על מנת לקבל את הארוחה.
בשלב זה עשיתי Unlike לעמוד... כמי שמכיר את תנאי השימוש בפייסבוק, אני יכול לומר שהפעילות אף עוברת על חוקי הפלטפורמה וכדאי שבורגוס ישנו אותה לפני שהנציגים מפייסבוק יראו את זה.

שורה תחתונה: הרעיון של בורגוס היה מקסים, הביצוע בסלולר היה גרוע היות שהחיבור בין הסלולר לפייסבוק לא היה תפור עד הסוף. אני מאוד מקווה שבפעילות הסלולרית הבאה הם יצליחו יותר.

ראיתם קמפיין סלולרי מוצלח?
רוצים לשמוע עוד על נושא מסויים?
אשמח לקבל תגובות לתיבת האימייל.
Gilad@OnTheMob.com

OnTheMob היא חברת שיווק במדיה הסלולרית המספקת שירותי פיתוח אפליקציות, רכש מדיה, בנייה, ליווי ויישום של אסטרטגיית סלולר.

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע עתק לישראל. מה תכלול החבילה?

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע בסך כולל של 95 מיליארד דולר לשורה של מדינות ובהן ישראל ● חבילת הסיוע כוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל, כולל 4 מיליארד דולר למילוי מלאי טילי טמי"ר של כיפת ברזל; 60.8 מיליארד דולר סיוע לאוקראינה, בדגש על השלמת אמל"ח; וכן, 8.1 מיליארד דולר עבור טייוואן