גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעקבות הג'ינס המושלם

מה המידה שלך? סוף-סוף נמצאה שיטה שתשים קץ להבדלים בין המידות בחנויות

כמעט כל אישה שמבקשת לקנות זוג מכנסי ג'ינס, עוברת חוויה לא נעימה הכרוכה במצוקה ולחץ נפשי שנגרמים לה בשל החשש שהמידה שלה השתנתה, ושהיא עומדת בפני סוג של מסע כומתה הכרוך במדידת מספר רב של זוגות מכנסיים.

ואכן תחושות מוכרות אלה נתמכות על-ידי שורה של מחקרים שנערכו לאחרונה ואשר לפיהם אישה שמחפשת מכנסי ג'ינס, צריכה למדוד לפחות 9 מכנסיים כדי לקבל החלטת קנייה. אחת הסיבות לכך היא המידות הלא אחידות שרשת קמעונאית או יצרן זה או אחר החליטו מסיבותיהם להעניק לבגדי נשים. מזה שנים לקחו לעצמם יצרני בגדים וכן גם רשתות אופנה את החופש להחליט כי מידה 36 לדוגמה תהיה שווה למידה 42 של המתחרה. למה?

חלק מהציבור מאמין כי מאחורי חוסר האחידות המשווע במידות עומד קונספט שיווקי שמיועד להחמיא לאישה שתרוץ לאחר שהתברר לה שירדה בשני מספרים ותספר לחברותיה על הדיאטה המוצלחת. אך שבוע לאחר-מכן, תבוא אותה אישה למפגש השבועי כשפניה חפויות לאחר שביקרה בחנות אחרת וניסתה למדוד מכנסים במידה 36 ולא הצליחה להעלות אותן מעבר לקו הברכיים.

אבל מתברר כי קיימות מספר סיבות לכך, וכי הבעיה היא מורכבת למדי. ה"ניו-יורק טיימס" גורס כי אחת הסיבות שגרמו להיווצרותה של תופעה זו היא מגפת ההשמנה של האמריקנים, שמגיעה לעתים גם למימדים כמעט מפלצתיים. עקב כך היה צורך "לעדכן" את המידות, מאחר שהטווח שלהן בסנטימטרים הפך להיות ארוך מתמיד.

כתוצאה מכך נוצר סרגל חדש של מידות, שמבוסס על הרעיון להוריד את כל אחת מהמידות בדרגה אחת, שלפיה מידה 38 הפכה להיות מידה 36. אך כאשר נפרצה החומה הבצורה של המידות הקשיחות, ראו בכך יצרני אופנה ורשתות קמעונאיות הזדמנות לייצר רווח שיווקי, ולבדל את עצמן בכך שנשים המודדות בגדים בחנויותיהן, הביעו שביעות-רצון טובה יותר, בעיקר מהמחמאה העקיפה לגזרתן, המהווה חלק בלתי נפרד מהמידה החדשה.

ערימת בגדים בדרך לצינוק

מחקרים היסטוריים מראים עד כמה השתנה גוף האישה, שכן בשנת 1937 אישה עם היקף חזה של 32 אינץ' לבשה בגד במידה 14, בשנת 1967 הייתה המידה שלה 8, ואילו היום היא 0. ה"ניו-יורק טיימס" מציג כדוגמה אישה שהיקף מותניה הוא 27 אינץ' (69 סנטימטר). אם בחנות Marc Jacobs המידה שתתאים לה תהיה 8-10, הרי שבחנות צ'יקו המידה היא 3 אפסים, שאינה מתחשבת בהיקף הירכיים והחזה.

בקיצור - סיוט. מצבן של הנשים בתחום זה קשה יותר מזה של הגברים, אשר במידות שלהם יש תנודות, אך בשל מבנה גופם הפשוט יותר, המידות של בגדי הגברים מייצגות בארה"ב אינצ'ים, ובאירופה סנטימטרים.

הרשתות והבוטיקים מודעים היטב לבעיה זו והם מנסים להתמודד איתה בדרכים שונות ואף יצירתיות. אך כמו כל תופעה מטרידה, המהווה חולשה משמעותית של מותגי האופנה הקמעונאית, יש בצידה גם הזדמנות יזמית. כמו זו של חברת MyBestFit, שהציבה קיוסקים בקניונים ומציעה לנשים סריקת גוף הנמשכת 20 שניות.

ה"ניו-יורק טיימס" מציג את עדותה של סטודנטית בת 20 שסרקה את גופה באחד הקיוסקים וקיבלה פלט נייר שבו מפורטות מידות הבגדים המתאימות לה בכל אחת מחנויות האופנה הממוקמות בקניון. לפי הפלט התברר לסטודנטית כי ברשת American Eagle המידה שלה היא 4, ואכן כאשר מדדה שם מכנסי ג'ינס, היא הופתעה עד כמה התאימו המכנסיים למידות גופה.

הצרכנית נכנסת לקיוסק הסריקה לבושה כמובן, כאשר הסורק במתכונת של מוט ארוך אנכי מסתובב במשך 20 שניות סביב גופה של האישה, וקולט כ-200 אלף נקודות מדידה שונות, כולל את היקף הירכיים. המידות משודכות עם בסיס הנתונים המצוי בקיוסק, המכיל את רוב רובם של המידות המקובלות ברשתות אופנה וחנויות בגדים המצויות בקניונים.

בסיום התהליך הקצר יוצא פלט נייר, המאפשר לאישה שזה עתה נסרקה, לגשת בבטחה לכל אחת מחנויות האופנה ולבחור את המידה המתאימה למבנה גופה. כל אישה שסורקת את מידות גופה, מקבלת מספר זיהוי המועבר אל הרשתות לשם עדכון והתאמה. קונספט זה מייצג עבור נשים פתרון כמעט אולטימטיבי לבעיה, בכך שהן חוסכות לעצמן את מסלול הייסורים להתאמת הבגדים לגופן.

היתרון הנוסף הוא כי הסריקה היא ללא תשלום. חנויות האופנה מחוברות לבסיס הנתונים של הקיוסק המעביר להן בזמן אמת, ותמורת תשלום, מידע מפורט סטטיסטי על הרכב המידות של הנשים שעברו סריקה כזו. הנשים אינן מזוהות בשמן, אלא רק במספר הזיהוי שקיבלו לצורך הסריקה. כך יכולים מנהלי הרשתות והחנויות לעבד את המידע היקר מפז, כדי לעדכן את תמהיל הבגדים המוצעים בכל אחת מהחנויות, לפי היחס בין המידות המשתנות של נשים, בכל נקודת זמן שהיא.

במחשבה נוספת, אין ספק שהקיוסקים מספקים ערך מוסף משמעותי, הנתפס על-ידי הצרכניות כשיפור משמעותי בשירות הלקוחות. עדויות של מנהלי חנויות בקניונים אכן מציגות תמונה חדשה, של נשים המגיעות עם מידות מדויקות לחנות, בעוד שבעבר, לפי עדות של אחד מהם, כ-90% מהן בחרו במידות שאינן מתאימות לגופן. הגישה למידות בגדים של נשים הופכת להיות מתוחכמת ומדויקת יותר.

השיטה של ליווי'ס

חברת Levi's פיתחה פיתרון משלה, כשהיא מוסיפה סוג חדש של מידות ייעודיות לקימורים של הישבן. בשלב הראשון החברה הציגה 3 מידות - מקימור עדין ועד לקימור בולט, מה שהביא לפי העדויות של החברה למכירות של מיליון זוגות מכנסיים. עתה מתכננת החברה סדרה נוספת של מידות שיאפשרו לנשים להגיע להתאמה מושלמת של מכנסי הג'ינס.

בעקבות המאמר, שהתבסס על מחקר עיתונאי מקיף של ה"ניו-יורק טיימס", נוצרה תהודה ציבורית, שבאה לידי ביטוי בכתבות ותוכניות טלוויזיה, שיצרו חשיפה רחבה לבעיה וגם לפתרונות שלה. עיתון הבלוגים המפורסם הפינגטון פוסט ידע לספר בהקשר לזה כי בעוד שמידות בגדים של גברים נקבעו כבר במלחמת האזרחים ומאז לא השתנו, מידות של נשים משתנות כל הזמן.

עיתון הבלוגים הציג נתון לפיו בשנה שעברה הוחזרו לחנויות בגדי נשים שהמידות שלהן לא התאימו בהיקף של 194 מיליארד דולר. חלק מהחזרים אלה, הם מרכישות אונליין, אך חלק גדול ואולי עיקרי היה מרכישות שהתבצעו בחנויות הפיזיות. עוד דרך ארוכה מחכה לנשים והחנויות בדרך למציאת המידה המתאימה.

הכותב הוא יועץ לשיווק. www.trends-news.com

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דירוג האשראי של ישראל עומד שוב למבחן ובינתיים עלויות הגיוס מטפסות

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש מרץ, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: ארה"ב עצרה משלוח נשק לישראל - מחשש למבצע נרחב ברפיח

לאחר רצף אזעקות ביישובי הצפון: גל תקיפות של צה"ל בלבנון • מטרה אווירית חשודה יורטה סמוך לאילת • רה"מ נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גלנט: "הפעולה ברפיח לא תיעצר עד לחיסול חמאס במרחב או חזרת החטוף הראשון לישראל" • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • עדכונים שוטפים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק הדין של בית המשפט העליון שמצמצם את הגדרת הידועים בציבור

העליון דן בשאלה מתי זוג יחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא לא מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"