גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

על רקע עסקת מיקרוסופט-סקייפ: וול סטריט ננעלה בעליות

הנאסד"ק עלה בכ-1% ■ ההודעה של מיקרוסופט על רכישת סקייפ לא הטיבה עם מניית החברה אבל העלתה אופטימיות המשקיעים ■ בית זקוק של אלון USA בסכנת הצפה

הבורסות בוול סטריט ננעלו היום (ג') בעליות שערים, כאשר ההודעה של מיקרוסופט על רכישת סקייפ תמכה בטון החיובי בשוק. המסחר התנהל לאורך כל היום במגמה חיובית, לקראת הנעילה העליות התחזקו עד שבסיום היום הנאסד"ק עלה בכ-1%, S&P500 הוסיף 0.8% והדאו-ג'ונס עלה בכ-0.6%. למרות שההודעה על עסקת הענק דווקא לא הטיבה ספיציפית עם מניית מיקרוסופט שירדה בכ-0.5%, היא הצליחה לעורר את אופטימיות המשקיעים לגבי התעוררות שוק הרכישות והמיזוגים. עוד תרם לעליות בוול סטריט, הסנטימנט חיובי בשווקים הגלובליים על רקע הזינוק החד בעודף המסחרי של סין.

בבורסת הסחורות של ניו-יורק, מחיר הנפט ננעל בעלייה של 1.3% לרמה של 103.88 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה ב-0.9% לרמה של 1,516.9 דולר לאונקיה, כאשר מחיר הכסף עלה 3.7% והגיע ל-38.49 דולר לאונקיה.

נתון מאקרו חיובי מאוד מכיוון סין על זינוק בעודף הגירעון המסחרי ל 11.4 מיליארד דולר, עשוי לתת דחיפה גם בוול סטריט היום בשל התמיכה שהוא מספק לשוק הסחורות ולסקטור הכרייה. באירופה המשקיעים נותרים אופטימיים למרות שיוון עלולה להזדקק לחבילת חילוץ נוספת.

בתוך כך, יוון הכחישה את הדיווחים על כך שהמדינה צפויה לקבל חבילת חילוץ חדשה המוערכת בכ-60 מיליארד אירו בשל משבר החוב במדינה. "יוון אינה מנהלת דיון באשר לאפשרות של קבלת חבילת סיוע, הדיווחים שקריים", אמר היום גורם בכיר במשרד האוצר של יוון.

הדיון באשר למידת האפקטיביות של תוכנית ההקלה הכמותית (QE2) נמשכת והיום נשמעים קולות בשבחה של התוכנית המוניטארית של הפדרל ריזרב: מדד 500 החברות המובילות בוול סטריט הוסיף 13.5% מאז ההכרזה של הפדרל ריזרב על תוכנית רכישת האג"ח הגדולה - תוכנית ההקלה הכמותית, בנובמבר 2010. "אם מסתכלים על האינדיקטורים בשוק משתכנעים בהצלחתה של התוכנית", אמר ל "מרקטווץ'", ברדלי תנק, מנהל השקעות ראשי ב-Neuberger Berman Fixed Income LLC בשיקגו. עוד הוסיף כי כשמגיעים לשלב הקריטי של תוכניות ההקלה הכמותית של בנקים מרכזיים, השווקים נוטים לשקף את מצבה האמיתי של הכלכלה".

בזירת המאקרו בארה"ב, פורסמו היום נתוני המלאים הסיטונאיים לחודש מארס, אשר רשמו עלייה של 1.1% כמעט בהתאם לתחזיות לעלייה של 1%. מוקדם יותר פורסם כי מחירי הייבוא עלו בשיעור חד מהצפוי של 2.2% באפריל - לעומת צפי לעלייה של 1.8% בלבד.

מיקרוסופט בפוקוס אחרי דיווח על רכישת סקייפ

מיקרוסופט בלטה היום על רקע הדיווח היום כי החברה מנהלת מגעים לרכישת חברת סקייפ בהיקף של 8.5 מיליארד דולר. אם אכן תצא עסקה זו לפועל, תהיה זו עסקת רכישה הגדולה ביותר שביצעה החברה עד היום.

מניית אלון USA ר יכזה עניין על רקע הדיווח שבית זיקוק השייך לחברה נמצא בסכנת הצפה, במידה והצבא יחליט לנתב חלק ממי נהר מיסיסיפי לאזור שלו על מנת למנוע הצפות חמורות בעיר ניו אורלינס.

וורנר מיוזיק חברת המוסיקה שהייתה בבעלות אתגר ברונפמן הבן ונרכשה בשבוע שעבר למיליארדר רוסי, ריכזה עניין לאחר פרסום תוצאות כספיות. החברה מדווחת על הפסד של 25 סנט למניה לרבעון השני של השנה הפיסקלית לעומת הפסד של 17 סנט ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה הסתכמו ב-682 מיליון דולר לעומת 666 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

ענקית הגנריקה הישראלית טבע המשיכה לרכז עניין לקראת הדוחות שתפרסם מחר החברה. על פי קונצנזוס האנליסטים, החברה צפויה להציג רווח של 1.04 דולר למניה לעומת 91 סנט ברבעון המקביל אשתקד. כמו כן צפויה לרשום הכנסות של 4.25 מיליארד דולר.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]

עוד כתבות

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה