גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרדי גולדפרב וזליגמן מתמזגים למשרד הגדול בישראל

המיזוג בין מקום 2 למקום 13 בדירוג המשרדים ייצור פירמה עם כ-200 עורכי דין - וידיח את הרצוג-פוקס-נאמן ממעמדו כמשרד הגדול בארץ ■ עו"ד אלי זהר יכהן כיו"ר הפירמה הממוזגת

מיזוג דרמטי בצמרת משרדי עורכי הדין: שניים ממשרדי עורכי הדין המובילים והגדולים בישראל, גולדפרב-לוי-ערן-מאירי-צפריר ושות' (מקום 2 בדירוג B&D) ו-מ. זליגמן ושות' (מקום 13 בדירוג B&D) מתמזגים - כך נודע ל"גלובס".

המיזוג, שייכנס לתוקף ב-1 ביולי 2011, ישנה את תמונת המצב הקיימת בשוק עריכת הדין וייצור את משרד עורכי הדין הגדול בישראל: הפירמה הממוזגת, שתיקרא גולדפרב-זליגמן ושות', תמנה כ-200 עורכי דין, מתוכם כ-60 שותפים, ובכך תדיח את משרד הרצוג-פוקס-נאמן מראש טבלת דירוג גודל משרדי עורכי הדין.

משרד הרצוג-פוקס נאמן, שאחד ממייסדיו הוא שר המשפטים המכהן פרופ' יעקב נאמן, ששמר על מיקומו המוביל בדירוג בשנים האחרונות בהפרש ניכר מאחרים עם למעלה מ-180 עורכי דין, יהפוך למשרד השני בגודלו בארץ.

עו"ד אלי זהר, ראש משרד זליגמן, יכהן בתפקיד יו"ר הפירמה הממוזגת; ועו"ד יודי לוי, השותף המנהל של משרד גולדפרב, יכהן בתפקיד השותף המנהל ויו"ר הועדה האקזקוטיבית של הפירמה הממוזגת.

עו"ד עודד ערן, מראשי פירמת גולדפרב, צפוי לכהן בתפקיד בכיר בפירמה הממוזגת. ערן מצוי כעת בעיצומה של תקופת שבתון ממושכת, אליה יצא בקיץ 2010, והוא משמש כיועץ מיוחד למשרד גולדפרב בזמן השבתון.

הובלה בליטיגציה

לדברי גורמים בכירים במשרד הממוזג, "גודל לא היה מטרה. הגודל בסופו של דבר מעיד על הצלחה, הוא לא מהווה יעד להצלחה". המטרה העיקרית של המיזוג היא "חיזוק הרגליים העיקריות" של המשרדים.

גורמים המכירים את פרטי המיזוג מסבירים כי הבחירה של משרד גולדפרב במשרד זליגמן נבעה בעיקר מההובלה המשמעותית של משרד זליגמן בתחום הליטיגציה.

שותפי שני המשרדים המתמזגים אישרו את המיזוג והסבירו כי מדובר בצעד אסטרטגי המהווה הזדמנות לפיתוח ולהפריה הדדית, שיביא להגברת האפשרויות לקידום מקצועי ואישי של עובדי המשרד הממוזג.

הפירמה תציע ללקוחותיה שירותים ב-3 תחומי ליבה: חברות ושוקי הון בארץ ובעולם, ליטיגציה לסוגיה ונדל"ן וכן שירותים בתחומי מסים, אנרגיה, תכנון ובנייה, ביטוח, מימון, תקשורת, רגולציה, דיני עבודה ועוד.

המשא-ומתן בין ראשי המשרדים היה מהיר, ומשלא עלו במהלכו מוקשים שיכלו לסכל את המיזוג, הוא אושר בשבוע שעבר באקזקוטיבה של משרד גולדפרב.

החתימה הסופית על הסכם המיזוג ואישורו במליאת השותפים בגולדפרב נקבעו להיום (ב') בבוקר, במטרה לפרסם את דבר המיזוג מחר (ג'). הבוקר, לאחר הפרסום ב"גלובס", ערכו שני המשרדים הרמת כוסית, במסגרתה הודיעו רשמית על המיזוג החגיגי.

הפתעה במשרדים

גורמים שונים במשרדים הממוזגים הגיבו היום בהפתעה לפרסום על המיזוג. המגעים לקראתו והמשא-ומתן שהתנהל בחודשיים האחרונים נשמרו בסודיות מוחלטת גם משותפים בולטים בפירמות - ובוודאי מעורכי הדין, שקיבלו את ההודעה על כך רק הבוקר.

"עבור אנשים מסוימים זה ממש שומט את הקרקע תחת הרגליים. יש במשרד זליגמן שותפים שעזבו את משרד גולדפרב, כי האמינו שהדרך לשותפות במשרד בינוני תהיה מהירה יותר מאשר במשרד ענק, אך כעת הם שוב חוזרים לפירמה עצומה, שהתור לשותפות בה מאוד ארוך", אומר עורך דין מאחת הפירמות המתמזגות.

"צעד אסטרטגי"

עו"ד אלי זהר מסר היום כי "משרד גולדפרב הוא מהגדולים ומהמובילים בישראל. חיבורנו למשרד אחד הוא צירוף משמעותי של מסורת, סגנון ויכולות, שיביא לשילוב מקצועי רב משמעות ומרובה ציפיות".

עו"ד יודי לוי מסר: "משרד זליגמן הוא מהמשרדים החשובים והמקצועיים בישראל, ואנו שמחים על ההזדמנות לאחד כוחות עם אנשיו המצוינים. המיזוג הוא צעד אסטרטגי מרחיק לכת לעתידו של המשרד הממוזג, והינו בעל פוטנציאל מקצועי ועסקי רב".

לקוח "הדגל": ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט

משרד גולדפרב, שנוסד ב-1972, מדורג כיום במקום השני בגודלו בארץ (בדירוג D&B) ומעסיק למעלה כ-140 עורכי דין, מהם 41 שותפים. המשרד נולד בעקבות מספר מיזוגים, שהאחרון והמשמעותי בהם הינו המיזוג שנערך בינואר 2006 בין שני משרדים ותיקים ומובילים בתחומם - גולדפרב, לוי, ערן הוותיק, שהתמחה בעיקר בשוק ההון; ומשרד דנקנר-לוסקי, שנוסד ב-1984 והתמחה בנדל"ן ובמשפט מסחרי.

ראשי משרד גולדפרב, עורכי הדין יודי לוי ועודד ערן, הם מעורכי הדין הבולטים בתחום המשפט המסחרי ושוק ההון. המשרד עוסק בכל היבטי המשפט התאגידי והמסחרי - שוקי הון בישראל ובחו"ל, עסקאות בינלאומיות, ניירות ערך, מיזוג ורכישת חברות, נדל"ן, מיסוי, ליטיגציה, תכנון ובנייה, מימון, ביטוח, תקשורת, רגולציה, דיני עבודה ועוד. בין לקוחותיו הבולטים: אי די בי, קבוצת אריסון, סלקום, אלביט ושופרסל.

משרד זליגמן ושות', המדורג במקום ה-13 בדירוג גודל המשרדים, נוסד ב-1930 ועוסק בליטיגציה לסוגיה ובמשפט תאגידי ומסחרי, לרבות תחומי שוק ההון והאנרגיה. מהמשרד יצאו שניים מהבולטים בשופטי בית המשפט העליון - יואל זוסמן ואלפרד ויתקון. המשרד הוא מהמובילים בישראל בליטיגציה עסקית ומסחרית, אזרחית ופלילית, לרבות צווארון לבן, לשון הרע, הפרת זכויות קניין רוחני, רשלנות רפואית, נפגעי גוף, תאונות טיס, דיני צבא וביטחון, דיני עבודה, הגבלים עסקיים בהליכים אזרחיים ופליליים, בוררויות בינלאומיות ועוד.

עו"ד אלי זהר, העומד בראש משרד זליגמן, הוא מעורכי הדין הבכירים בישראל. לקוח "הדגל" של זהר הוא ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, במשפטו בבית המשפט המחוזי בירושלים, בפרשת טלנסקי ומרכז ההשקעות וכן בפרשיות נוספות; כמו כן משמש זהר כיועץ משפטי חיצוני לשירות הביטחון הכללי ומייעץ לגופים ממלכתיים בעניינים הנוגעים לביטחון לאומי.

האופציות של הרצוג-פוקס-נאמן: מיזוג או גיוס עורכי דין

"אין ספק שאנחנו המותג הישראלי מספר 1 בעריכת דין בעולם". את האמירה הנחרצת הזו אמר ל"גלובס" לפני כשנה וחצי עו"ד מאיר ליזנן, השותף המנהל בפירמת הרצוג-פוקס-נאמן, ששמרה על הבכורה - הובלתה בדירוגי הגודל של פירמות עריכת הדין - במשך למעלה מחצי עשור.

המשרד, המעסיק למעלה מ-300 עובדים, בהם 61 שותפים ו-184 עורכי דין, צמח לממדי ענק בשנים האחרונות, ואף אחד כבר לא הופתע מכך ששנה אחר שנה הוא התמקם בקלילות בראש טבלת הדירוגים.

אלא שמסתבר שלא לעולם חוסן. בשנה הבאה, כך נראה, יתפוס את מקומו בראש דירוגי הגודל משרד חדש - גולדפרב-זליגמן, שפתח פער של כ-20 עורכי דין מהמשרד המוביל לשעבר.

כשביקשנו את תגובת משרד הרצוג-פוקס-נאמן למיזוג ולעובדה שהוא הודח מראש הדירוג, התשובה הייתה "אין תגובה".

בהרצוג-פוקס-נאמן כנראה לא רוצים עדיין לשאול את השאלה המתבקשת (והמוכרת לנו מהפרסומות) "מי מספר 1?". מבחינתם, הם עדיין מובילים. באיכות. בשירות. אבל מה עם הכמות? האם הם יוכלו לצמצם את הפער ולהשיב לעצמם את מקומם האהוב בפסגה?

בפני הנהלת המשרד עומדות שתי אפשרויות שבאמצעותן ניתן יהיה לחזור לנשום אוויר פסגות: הראשונה - באמצעות מיזוג. אפילו עם משרד קטן יחסית. 25-30 עורכי דין יספיקו להם כדי לכבוש את מקומם. כך הרי גולדפרב הצליחו לעקוף אותם בסיבוב.

המשרד הממוזג, גולדפרב-זליגמן, מורכב אמנם מגרעין חזק של שני משרדים וותיקים, יותר ופחות, אך את צמיחתו המטאורית עד הגעתו לפסגה ניתן לייחס בעיקר למיזוגים שנעשו בשני המשרדים בעבר.

הבעיה היא שבהרצוג-פוקס-נאמן לא אוהבים מיזוגים. למעשה, מעולם לא היה מיזוג במשרד הזה. את צמיחתו של המשרד ניתן לייחס לגידול אורגני, מבפנים, ולא למיזוגים. נכון, היו שם צירופים של עורכי דין בכירים ממשרדים אחרים, שהביאו עימם 2-3 עורכי דין שכירים, אבל לא היו מיזוגים. על כך התעקשו ומתעקשים בהרצוג.

ולכן, הדרך השנייה של משרד הרצוג לחזור למעמדו המוביל היא כנראה הסבירה יותר מבחינתו - באמצעות גיוס מאסיבי של עורכי דין לשורותיהם. אלא שצמיחה וגיוס כאלה בוודאי לא קורים בין-לילה או אפילו בין-שנה. באף דירוג שנתי לא נרשם גיוס אינטנסיבי כזה של עשרות עורכי דין בשנה. גיוס מסיבי של עורכי דין נעשה בדרך-כלל על רקע צורך אמיתי, על רקע גידול משמעותי בעבודה ולא לשם התחרות בלבד.

הגודל כן קובע / פרשנות

נפתח בנתונים "היסטוריים": ב-1999, כשחברת דן אנד ברדסטריט פירסמה את דירוג משרדי עורכי דין הראשון שלה, במשרד המוביל בארץ עבדו 77 עובדים. לא 77 עורכי דין. עובדים.

בראש הטבלה ניצב אז משרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני, עם 77 עובדים. משרד הרצוג-פוקס-נאמן דורג אז במקום החמישי; משרד גולדפרב-לוי-ערן דורג איפשהו לקראת סוף החמישייה השנייה, ומי בכלל שמע אז על משרד מיתר-ליקוורניק או פישר-בכר-חן, שמדורגים כיום בחמישייה הפותחת של המשרדים, עם למעלה מ-100 עורכי דין.

מאז השתנה פה הרבה. בלטר-גוט-אלוני, המשרד הגדול של העשור הקודם, מדורג היום במקום ה-12; ומשרד הרצוג-פוקס-נאמן, שכבש את המקום הראשון ב-2002 ושמר עליו בקנאות מאז ועד היום, יפנה את מקומו בדירוג הבא, כך נראה, לטובת משרד גולדפרב-זליגמן הישן-חדש.

העשור האחרון התאפיין בצמיחה מטאורית של משרדי עורכי דין הגדולים וזינוק של מאות אחוזים במספר המועסקים בהם. מספר המועסקים הכללי ב-20 המשרדים הגדולים זינק בעשור האחרון ב-111%; מספר עורכי הדין המועסקים בהם גדל ב-172%.

ומה כל זה אומר לנו בעצם? ש"הגלגל מסתובב" וכל הקלישאות הללו. למרות היציבות וחוסר התנודתיות היחסית של המשרדים הגדולים בדירוג בשנים האחרונות, היה ברור תמיד שהכול יכול להשתנות, שהכתר לא מובטח לאף משרד, ושהאמירה "זה הקטן גדול יהיה" רלבנטית תמיד. בזירת עורכי הדין אף משרד לא יכול להרשות לעצמו לנוח על זרי הדפנה. התחרות בשוק הזה עזה וחזקה תמיד ומתמיד.

אבל מה בעצם המשמעות של הגודל? רבים מעורכי דין שנמצאים בצמרת מתקשים להודות בחשיבותו. כששואלים חלק מהמובילים על כך, הם מכריזים כי "הגודל לא קובע" או מבהירים כי מעולם לא שמו לעצמם מטרה לגדול אלא "זה פשוט קרה". במקרה, בטעות, הם גייסו 100 עורכי דין.

במקרה הטוב ניתן להוציא מהם אמירה, לפיה הגודל הוא ביטוי נוסף להצלחה שלהם. הם גייסו עורכי דין כשהעבודה גברה, כשיותר לקוחות נזקקו לשירותיהם - מה שאומר למעשה שהם הצליחו.

בפועל, ואיך שלא נהפוך את זה, אי-אפשר להתכחש לכך שהגודל כן קובע. בחדרי-חדרים, כשהם שומטים את גלימת הצניעות המזויפת, גם עורכי הדין הענווים ביותר מודים שהם אוהבים לראות את שמם מתנוסס לצד נתונים מספריים גבוהים.

מעבר לזה, כשהם ממש כנים, הם מוכנים לגלות שמתקיימת ביניהם תחרות לגבי "למי יש יותר גדול" - ובצדק. הצלחתם. אתם גדולים. מגיעים לכם כל הקומפלימנטים - אז מתי תפסיקו כבר עם ההתחסדות המזויפת הזאת?

15 הגדולים דירוג DB פברואר

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה