גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבקר על רשות השידור: מינויים פוליטיים ומינהל לא תקין

דוח מבקר המדינה מצביע על ליקויים רבים ברשות השידור ומדגיש כי עליה לנקות את עצמה מזיקה פוליטית ■ הדוח על הרשות השנייה כולל תהיות לגבי ההתעקשות על הצלת ערוץ 10

"ראוי שרשות השידור תפעל לפי חוק עדכני המותאם לסביבת התקשורת של המאה ה-21. כן ראוי שהחוק החדש יבטיח את עצמאותה של הרשות תוך מזעור זיקה פוטנציאלית של הרשות למערכת הפוליטית, כדי להבטיח את מעמדה העצמאי של הרשות כגוף שידור ציבורי" - כך קובע מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, באחד הדוחות החמורים שידעה רשות השידור.

בבדיקתו מצא המבקר השפעות ומינויים פוליטיים במליאת רשות השידור, מינהל לא תקין של המנכ"ל והיעדר מתמשך של חברים במוסדות הרשות.

"הליכי המינוי ברשות השידור מעלים חשש כי השיקולים שלהם לא היו נקיים מהשפעות פוליטיות", כותב המבקר בדוח, שחלק ניכר ממנו מבוסס על חשיפות של "גלובס" בעבר.

הביקורת בדוח מבקר המדינה מתחילה כבר מהשרים הממונים. כך, בין היתר, מתאר לינדנשטראוס כיצד בנובמבר 2009, השר הממונה על רשות השידור, יולי אדלשטיין, העביר רשימה של 23 מועמדים למליאה, אשר הוגדרה כ"צובעת את המליאה בגוון פוליטי". המבקר מצא 5 מקרים שבהם פנו שרים ממונים על רשות השידור לבדיקה נוספת של מועמדים מסוימים, ככל הנראה אנשי שלומם הפוליטיים.

הדוח מעלה את פרשת ההתפטרות של יו"ר הרשות הקודם, משה גביש, ומעלה כי גם ראש הממשלה בנימין נתניהו השפיע בהתנהלותו על הליכי המינוי ברשות. המבקר מזכיר כי חילוקי דעות בין נתניהו לשר אדלשטיין, שביקש למנות את אמנון דיק, הביאו לכך שבמשך תקופה ארוכה לא מונה יו"ר לאחר התפטרות גביש.

כמו כן, כפי שפורסם ב"גלובס", על-פי גירסת גביש הוא החליט להתפטר לאחר שהשר אדלשטיין אמר לו מפורשות: "אנחנו מחפשים מישהו משלנו". השר הכחיש זאת וטען כי גביש ביקש הבטחה לקדנציה נוספת.

"חומרת הליקויים נובעת בין היתר מהעובדה כי למנכ"ל הרשות חלק מרכזי בהם", קובע המבקר באשר למנכ"ל הרשות מוטי שקלאר, אשר אמור לסיים בתוך חודש וחצי את כהונתו.

המבקר קובע כי בהנהגת שקלאר נעשו בשנים האחרונות "פעולות רבות תוך התעלמות מהוראות הדין והנוהל. בהתנהלות זו היה כדי להטמיע ברשות תרבות ניהולית קלוקלת. אין להשלים עם ליקויים אלה, המצביעים על כשל ארגוני וניהולי".

על-פי המבקר, "הנהלת הרשות פעלה ללא תכנון ועסקה ב'כיבוי שרפות' שהבעירה בעצמה: המנכ"ל פעל בניגוד לחוות הדעת שנתנו לו שומרי הסף ברשות - הסמנכ"לים לכספים ולמשאבי אנוש, מנהל כוח-אדם וכן סגן הממונה על השכר. על מוסדות הרשות לפעול שמקרים אלה לא יישנו".

למשל, מבקר המדינה מצא ליקויים באופן התנהלות שקלאר בכל הקשור להתקשרויותיו עם טאלנטים. להגנתו אמר שקלאר לא אחת כי הביורוקרטיה המסואבת של רשות השידור הקשתה עליו לקבל החלטות מהירות ויעילות בלי לעכבן בהליך האישורים הנדרש, וטען כי לא ניתן לשכור טאלנטים בדרך של מכרז, כפי שדורש הנוהל, שכן קשה לכמת את תרומתם.

לפי הדוח, הרשות התקשרה עם אנשי תקשורת בצורה שלא תאמה את תקופת העסקתם ומהות עבודתם, וחתמה עמם על חוזים בניגוד להנחיות הלשכה המשפטית שלה ובניגוד לדעת הממונה על השכר. במקרים מסוימים הועסקו אנשי תקשורת בכירים בלי חוזים בתוקף.

בין היתר עולה מהדוח העסקה שלא על-פי הנהלים של בכירים כמו גאולה אבן וינון מגל. אבן, למשל, עבדה עד 2008 ללא חוזה ונחשבה גם עובדת קבלן וגם נהנתה מכל התנאים הניתנים לעובד רשות. אז נחתם עמה חוזה לשנה. במאי 2009 דרש סגן הממונה על השכר כי "הרשות תפסיק את ההתקשרות הקבלנית עמה". למרות זאת הוארך החוזה הקבלני שלה עד סוף מאי 2010. רק לאחר סיום הביקורת באוקטובר 2010, נחתם עמה חוזה אישי כעובדת מן המניין.

עם מגל הוחלט לחתום בינואר 2008 חוזה למשך שנה וחצי, ולמרות זאת הוא החל בעבודתו ללא חתימה על חוזה. בסוף אוקטובר 2008 נחתם עמו חוזה קבלני, למפרע, עד לסוף 2009. לאחר הארכות פרטניות והמשך עבודתו כקבלן, בניגוד למינהל תקין, רק בספטמבר 2010 נחתם עמו חוזה העסקה אישי.

עוד עלה נושא העסקתם של מנשה רז, שלמרות שפרש מהרשות לגמלאות וקיבל את מלוא התנאים, הועסק שוב ללא מכרז במשך שנים. עם העיתונאי אבי רצון חתם שקלאר על הסכם בניגוד לנהלים "בתקיעת כף", והעיתונאים שרון וכסלר, קרן נויבך ויואב לימור קיבלו אישור משקלאר לעבוד בעבודות נוספות - בניגוד להמלצות הלשכה המשפטית - בעל-פה.

המבקר התעכב גם על מקרה יהורם גאון, שנחשף ב"גלובס", אשר נחתם עמו חוזה שבעה חודשים לאחר תחילת עבודתו המחודשת.

המבקר מייחד בדוח חלק נרחב לתקציב הרשות. דוח המבקר מעלה, כי בין השנים 2004-2010 התנהלה רשות השידור ללא תקציב המאושר כחוק על-ידי הממשלה. המבקר מדגיש כי חברי ההנהלה צפו מראש כי "אם לא תמומש הרפורמה, יהיה לה גירעון תקציבי כבד. היא לא עשתה דבר כדי להקטין את ההוצאות - אף שהממונה על התקציבים במשרד האוצר ומוסדות הרשות דרשו ממנה להכין תקציב מאוזן".

באשר לקידום היצירה הישראלית, מצא המבקר טעם לפגם. החוק קובע כי על הרשות להוציא בשנה לפחות מ-36% מהכנסותיה על הפקות מקור, וכי 10% יוקצו לתוכניות סוגה עילית. למרות זאת, הדוח מראה כי ב-2007, 2009 ו-2010 הוציאה הרשות פחות מ-3%.

במקרה זה המבקר מטיל את האחריות גם על השרים הממונים שבעשותם כך "הפחיתו כמעט לחלוטין את שידור הפקות מקור מקומיות והפקות סוגה עילית, ובכך ביטלו את אחד מתפקידיה העיקריים של הרשות".

לא בכדי הודיע באחרונה יו"ר הרשות אמיר גילת על יציאה לשורה ארוכה של מכרזים. לפי הדוח, כפי שנחשף ב"גלובס", באוגוסט 2010 כיהנו כ-50 עובדים במינוי בפועל ובהם מנהלי הטלוויזיה בעברית ובערבית, מנהלי הרדיו בעברית וערבית, מנהלי מחלקות וכן מנהלי חטיבות.

מנהל ערוץ 1, מושון מצליח, משמש בפועל בתפקידו, ללא מכרז, במשך כ-3 שנים. בטלוויזיה בערבית, שקלאר עצמו הוא המנהל בפועל. בשל כישלון של מכרז הרדיו, משמש אריה שקד כמנהל קול ישראל מאז 2008, ללא מכרז. אדמונד סחייק משמש כבר 28 שנים כמנהל הרדיו בערבית, מאז 2004, ללא מכרז.

מקרה חמור במיוחד התגלה בהליך מינוי עובדי המטה של הרשות. "באחד המקרים", נכתב בדו"ח, "בחרה הרשות שלא לפרסם מכרז היות שהעובדת שההנהלה רצתה למנות לא עמדה בתנאי הסף. לפיכך מונתה העובדת לתפקידה במינוי בפועל, והרשות לא פרסמה מכרז 11 שנים".

את הסיבה לאי-קיום המכרזים אפשר לתלות בעובדה, כי חלק ניכר מהזמן לרשות השידור לא הייתה מליאה, ועד מנהל או יו"ר. לאורך העשור האחרון זמן הכהונה הממוצע של יו"ר הרשות עמד על כשנתיים בממוצע, ובמשך כ-3 שנים התפקיד כלל לא אויש.

לדברי המבקר, "השינויים בהרכב הקואליציוני של הממשלה וחילופי השרים, השפיעו באופן מהותי על אי-השלמת הליך מינוי המליאות כל 3 שנים". כתוצאה מכך, נכתב בדוח, הרשות, שהייתה שרויה במשבר תפקודי חריף, תפקדה במשך תקופות ארוכות עם "מליאת מעבר".

הדוח על הרשות השנייה: התנהלות כספית לא תקינה ותהיות לגבי ההתעקשות על הצלת ערוץ 10

מועצת הרשות השנייה והרשות עצמה יוצאות בזול מדוח המבקר ביחס לרשות השידור, ועדיין, נדמה כי המבקר אינו שבע-רצון מכמה נקודות בהתנהלותה, ובכלל זה הליך המינויים בה, אופן ההתנהלות הכספית סביב התמלוגים.

לינדנשטראוס אף מבקר את הצלת ערוץ 10 מסגירה וטוען כי היה ראוי על-פי דין לצאת למכרז. באשר לאי-עמידת הזכיינים במחויבויותיהן במהלך השנים, המבקר קובע כי "השירות שקיבל הציבור בתחום זה נפגע באורח משמעותי".

המבקר מקדיש חלק ניכר מהדוח להליך המינויים במועצה המכהנת ולפרשת אמנון נדב. הוא תמה על כך שאיש לא הבחין בעובדה כי היו"ר, שפרש 3 חודשים לאחר מינויו, עבד בניגוד עניינים.

"רק במאי 2010, כחודשיים לאחר מינויו, במסגרת סיור בו השתתפו חברי המועצה, התברר כי בתו של היו"ר עדיין מועסקת אצל בעל הזיכיון, אף שהוא התחייב שהיא תתפטר מתפקידה. עוד התברר בסיור כי גם חתנו מועסק אצל אותו בעל זיכיון, עובדה שכלל לא הובאה לידיעת ועדת המינויים", כותב לינדנשטראוס, וקובע כי ראוי שיקבע מפורשות מי הגורם האחראי לאכיפת נושא ניגוד העניינים.

בדוח יש גם עיסוק רב ביו"ר ועדת הטלוויזיה, יעקב שחם. לפי הדוח, שחם לא דיווח לוועדת המינויים על העובדה שהוא ושר התקשורת משה כחלון רשומים יחד כדירקטורים בחברה שהיתה בתהליכי רישום אך לא פעילה משנת 2000. על כך אמרו במשרד התקשורת כי "למעלה מעשור לפני כן הועלתה האפשרות לפעילות עסקית משותפת ביניהם, אולם זו לא התממשה, ולכן לא ראו מקום לדווח על כך".

לינדנשטראוס שואל גם כיצד יתכן שכבר בישיבה הראשונה של מועצת הרשות, שחם מונה להיות יו"ר ועדת הטלוויזיה. "חברי המועצה נדרשו להצביע על מינויו של יו"ר הוועדה לפני שזו גיבשה את הנושאים העקרוניים ובלא שחבריה הספיקו להכיר זה את זה. בנסיבות אלה עלול להתעורר חשש בדבר המניעים להקדמת מינויו של יו"ר הוועדה", כתב.

ביקורת רבה הופנתה גם לנושא ניהול כספי התמלוגים על-ידי הרשות. "הרשות לא ייחדה חשבון בנק ייעודי לניהול כספי התמלוגים וניהלה את כל פעולותיה השוטפות בחשבון כללי של בנק", נכתב, "כך קשה לבצע מעקב ובקרה לגבי כספי התמלוגים באופן שיבטיח שהשימוש בהם נעשה בהתאם לייעודם". מנכ"ל הרשות, מנשה סמירה, ציין בתשובתו כי מאז פתחה הרשות חשבון בנק נפרד.

כמו כן, "הרשות לא העבירה במועד לחשב משרד התקשורת את הנתונים הנדרשים על-פי החוק, ולכן חשב משרד התקשורת לא חישב את סכומי התמלוגים שהמדינה זכאית לקבל".

ערב הגעת זכייניות 2 לתחנת בדיקת 5 השנים, מאמין המבקר כי הרשות השנייה הלכה לקראתן באופן מפליג. "לנוכח התמונה הכוללת בנוגע לרמת הפיקוח והאכיפה שקיימה הרשות מתעורר ספק אם במשך השנים פעלה הרשות באופן המיטבי כדי להבטיח את השמירה על האינטרס הציבורי", נכתב.

על-פי הדוח, נוצרו לזכייניות 2 התחייבויות שמקורן בעלות של 3.5 מיליון שקל בשנת 2006, ב-2007 - 23.9 מיליון שקל, ב-2008 - 24 מיליון שקל. "גם אם בעל הזיכיון ישלים את התחייבויותיו בעתיד וישודרו יותר תוכניות איכות, עדיין לא יהיה בכך כדי לפצות את הציבור על חוסר מהעבר", נכתב.

לינדנשטראוס מבקר את העובדה שהרשות מחלה לזכייניות על השלמות במאות אלפי שקלים, בניגוד להחלטות המועצה עצמה. "הרשות התקשתה לאכוף על בעלי הזיכיון את החובה למלא את התחייבויותיהם, ובפועל מילוין נדחה והיקפן הלך וגדל", כתב.

המבקר אינו רואה עין בעין עם מועצת הרשות השנייה הקודמת, באשר לנטייתה המתמשכת להציל את ערוץ 10 מסגירה במהלך שנת 2008-2009, תחילה בעבודת ועדת תורג'מן ואחר-כך בהחלטה מנוגדת לדרג המקצועי להמליץ לשר התקשורת להאריך את זיכיון הערוץ.

המועצה, בראשות נורית דאבוש, חרף המלצות היועץ המשפטי של הרשות לצאת למכרז, "המשיכה בניסיונות להגיע להסדר". לדברי המבקר, "היה מקום לשקול שיקולים של טובת הציבור, אך ככל שחלף הזמן ולא הושג הסדר להארכת הזיכיון, היה על המועצה לפעול בראש ובראשונה לפי הוראות הדין ולפרסם את המכרז".

תגובות

* הוועד המנהל של רשות השידור:

"הוועד המנהל של רשות השידור קיבל את המלצת ועדת הביקורת לאמץ באופן מלא את הדוח ולפעול לתיקון כל הליקויים. הוועד המנהל בישיבתו הראשונה החל בתהליך ביטול כל המינויים בפועל והחל בישום מלא של המסקנות. הוועד המנהל רואה בחומרה יתרה את מסקנות המבקר המצביעות על כשלים ניהוליים בכל הדרגים לרבות בדרג המנכ"ל".

* מנכ"ל הרשות, מוטי שקלאר:

"למדתי את טיוטת הדוח, ואני מכבד את מוסד מבקר המדינה ומודה לו על ההערות. הדוח אכן משקף ליקויים רבים הקיימים ברשות השידור מזה שנים. מירב הליקויים שנמצאו כבר תוקנו. כל הקורא את הדוח רואה כי כל הליקויים שעלו בביקורת נעשו במטרה אחת בלבד: לקדם את הפקת השידורים ואת השידור הציבורי. בשום מקרה אין המבקר מצביע על ליקויים הקשורים לאינטרסים אישיים או פעולות של מנהלים שאינן לצורך קידום השידורים.

"הביקורת עוסקת בתקופה קשה מאד לרשות השידור, תקופה בה לא כיהן ועד מנהל, תקופה בה תקציב הרשות קוצץ בלמעלה מ-40% ובראש יחידות הרשות כיהנו מנהלים זמניים ולא קבועים. בתקופה כזו הייתי חייב לקבל עליי האחריות לקבלת החלטות ולאשר את ההתקשרויות עם מגישים ועיתונאים, התקשרויות שהיו חיוניות להמשך השידורים. לא יהיה מיותר להזכיר כי כל הליקויים שעליהם מצביע המבקר, אין בהם משום הטלת דופי וניקיון כפיים.

"המבקר מצביע על שורת ליקויים שרובם נובע מ'מחלות' יסוד קבועות ומתמשכות, המקשות על כל מנכ"ל שפעל בעבר ברשות השידור לפעול בהצלחה. הערות המבקר חוזרות על נושאים שעליהם התלוננתי בעבר, וברור שעד שלא יתחולל שינוי יסודי בכללי ההתנהלות ברשות - כולל רפורמה שלהגשמתה עמלתי ב-3 השנים האחרונות - לא יוכל שום מנכ"ל לתפקד בהצלחה ולשמור על השידור הציבורי ללא פגיעה בנהלים".

* מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה:

"ממצאי הביקורת ביחס לשנים עברו מוכרים לרשות, וננקטו פעולות בשנים האחרונות המובילות לסגירת הפערים ולעמידה במחויבויות. לעניין הפערים במחויבויות התוכן - הבדיקה התייחסה ל-3 השנים הראשונות של תקופת הזיכיון. כעת, בתום 5 שנים לזיכיון, הפעילות שננקטה על-ידי הרשות הובילה לעמידה במכסות ואף השלמת חלק מהפערים של שנים עברו.

"לעניין התמלוגים - כל תשלומי התמלוגים הועברו לאוצר המדינה כנדרש. בחלק מהמקרים העברת התשלום נדחתה בתיאום ובהסכמת משרד האוצר. לצערנו, התקנות שהינן באחריות משרדי הממשלה לא נחתמו במועדים שנקבעו מראש, ולכן נוצר פער טכני.

"לעניין ערוץ 10 - העמדה המקצועית של הרשות השנייה ואופן השלמת הפערים גובתה בתהליך חקיקה. בהתאם לכך הזכיין עומד בתכנית ומבצע את הנדרש, כך שהציבור זוכה לקבל את המכסה בה חויבה ישראל 10".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים