גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי הוא ריצ'רד מרין ומדוע יצא למלחמה מול אפריקה ישראל?

מרין תובע את אפריקה בטענה כי פוטר לאחר שחשף אי-סדרים ■ מקורבי אפריקה: הוא פוטר בגלל הלוואה שסירב להחזיר ■ בית המשפט יכריע בעניין, אבל גם מהגירסאות השונות אפשר ללמוד משהו על מרקם היחסים העדין שבין העסקים הפרטיים של לב לבייב לאלה הציבוריים

ריצ'רד מרין כועס. רק לפני שנה הוא היה אחד המנהלים המוערכים בקבוצת אפריקה ישראל, הכוכב מוול סטריט שהגיע כדי להוציא את החברה-הבת אפי-USA מהבוץ, ומי שמקורבי החברה מודים אפילו היום שהוא "עשה די נסים ונפלאות". בסוף אותה שנה הוא כבר פוטר, ועוד באמצעות מכתב שמסר לו עורך דין; את הבונוס שלטענתו הובטח לו בעקבות ביצועיו, אפריקה מסרבת להעניק לו; וסיבת הפיטורים, לפחות לדעתו, נובעת מהעובדה שחשף התנהלות פגומה של החברה, ניגודי עניינים ומעשים שלכאורה אינם ראויים לחברה ציבורית. עכשיו הוא גם הולך עם הטענות האלה לבית המשפט.

ריצ`רד מרין / צלם: רוני שיצר

אפריקה מצדה טוענת כי למעשה מרין הוא זה שבכלל חייב לה כסף - חצי מיליון דולרים שלווה מהחברה -וכי זו גם הסיבה לפיטוריו. התנהלותו סביב ההלוואה הזו, אומרים שם, בעייתית לכאורה, וכל טענותיו נועדו לשם התחמקות מההחזר.

מרין אינו דון קישוט וודאי לא רובין הוד. הוא בנקאי מוול סטריט ולא מתנדב בתנועה לאיכות השלטון התאגידי. לולא האמין כי קופח כספית, לא היה תובע וגם לא היה מאשים את החברה באי-סדרים. ועדיין הסיפור שבין השורות בפרשה הזאת מאפשר הצצה לדרך ניהול העסקים בקבוצת אפריקה ישראל, לשיקולים העסקיים, ליחסי הבכירים וגם למרקם העדין שבין עסקיו וקשריו הפרטיים של לבייב לבין אלה הציבוריים. מעניין לציין שעל העובדות שמתאר מרין ומכתיר במילים "מעשים לא ראויים", אין כמעט מחלוקת בין הצדדים. המחלוקת נסבה סביב הפרשנות.

"תמחק את זה, עזוב את זה"

הטענות של מרין לאי-סדרים נוגעות לעסקים עם חברת צ'יינה סוננגול, שרכשה מאפי-USA בניין בוול סטריט 23, ממש מול הבורסה. אפי-USA גם ניהלה עבור החברה הסינית את הנכס. צ'יינה סוננגול היא גם שותפה של לב לבייב בעסקיו הפרטיים באנגולה, וכן שותפה של אפי פיתוח מבית אפריקה ישראל ברוסיה. מרין טוען שבאמצע 2010 גילה כי צ'יינה סוננגול חייבת לאפי-USA כ-700 אלף דולר - 500 אלף דולר שעדיין לא שילמה מעסקת הרכישה, ועוד תשלום לשנתיים של דמי ניהול. לדבריו, כשהעלה את הדברים בפני מנכ"ל אפריקה איזי כהן, אמר לו האחרון, "תמחק את זה".

בסתיו 2010, כך נטען, הגיע סגן יו"ר אפריקה ישראל, נדב גרינשפון, לארצות-הברית, והעביר את ניהול הנכס בוול סטריט 23 מידי אפי-USA לחברה אחרת, JSR קפיטל, שנוהלה בידי עובד לשעבר של אפריקה, יונה רכניץ. על-פי כתב התביעה, חלק מניהול הנכס הועבר גם ל-LLGC, קבוצת החברות הפרטית של לבייב. מרין התרעם בפני כהן על פעולתו של גרינשפון, וטען כי לא ייתכן שסגן יו"ר החברה האם יבוא ויפגע בפעילות החברה הבת (דמי הניהול השנתיים ששילמה צ'יינה סוננגול לאפי-USA עמדו על 100 אלף דולר). לדברי מרין, ענה לו כהן, "עזוב את זה".

בסביבתה של אפריקה לא מכחישים אף אחת מהעובדות, אבל אומרים כי התיאור של מה שקרה בוול סטריט 23 חוטא למציאות. הנה גרסתם: ב-2008 צ'יינה סוננגול גילו עניין בנכסים מניבים בניו-יורק. קבוצת לבייב ציינה בפניהם כי אפי-USA מחזיקה כמה נכסים, ובמהלך השנה התחיל משא ומתן על 3 בניינים - שותפות בבניין הטיימס ובמגדל השעון ורכישה מלאה של וולסטריט 23. אפריקה הוציאה לבורסה דיווח מיידי על המשא-ומתן.

בסופו של דבר הבשילה רק עסקה אחת: מכירה מלאה של וול סטריט 23 תמורת 150 מיליון דולר. לדברי מקורבי אפריקה, מדובר במחיר מצוין ובאחת העסקות הבודדות שנעשו באותה תקופה בניו-יורק, בוודאי בהיקף כספי כזה. במקביל לעסקת הרכישה נחתם חוזה שבמסגרתו הוסכם כי אפריקה תנהל עבור הקונה את הנכס, שעמד ריק בשל היעדר ביקוש באותה תקופה.

מקורבי אפריקה מספרים כי כשמרין התריע בפני איזי כהן על חוב בסך 700 אלף דולר, ציין בפניו האחרון כי גם כך יצאה סוננגול מופסדת מהעסקה, וכי היא השלימה את הרכישה למרות חוסר הוודאות הרב ששרר באותה תקופה בארצות-הברית בעיקר הודות ליחסים הטובים שלהם עם קבוצת לבייב. חבל, אמר כהן למרין, לריב איתם על סכום כזה, במיוחד לאור ההשקעה הגדולה שעשו בארצות-הברית וברוסיה ולאור חוסר ההצלחה בהשכרת הנכס בשנתיים שחלפו ממועד הרכישה.

לטענת מרין, התשובה הייתה רחוקה מלספק אותו. בכתב התביעה ציין כי אחת הבעיות שמצא באפריקה היא היעדר מוחלט של הפרדה תאגידית. חברות-הבת, טען, הן "קליפה ריקה" שנועדה להסתיר את השליטה של לבייב בעסקים כולם. מקורבי אפריקה טוענים כי מרין דווקא כן הסתפק בתשובה הזו בזמנו, וכי הוא נזכר בפרשה רק לאחר שהתעוררה המחלוקת הכספית בינו לבין החברה. ובכלל, אומרים המקורבים, מדובר בעסק מאוד קטן, שהיה שולי בעסקי אפי-USA.

ביחס להעברת הניהול מאפי-USA ל-JSR מסבירים בסביבת אפריקה שנציגי צ'יינה סנונגול הם שביקשו מגורם בקבוצת לבייב למצוא עבורם גוף אחר שיטפל בנכס. לפי התביעה של מרין, אותו גורם היה נדב גרינשפון, ככל הנראה בכובעו כמנכ"ל החברה הפרטית של לבייב. המקורבים מודים שמרין כעס, ופנה לכהן לשאול למה פגעו בהכנסות דמי הניהול של החברה. כהן, הם מאשרים, אכן ענה לו "עזוב את זה", אבל גם הסביר למרין שהנכס הזה "ממילא נמצא אצלך בסוף סדר העדיפויות" וכי "זה דבר שולי כשיש לנו בסטוק מאות דירות למכור".

אולי עסק שולי, אולם מן הסתם עדיף היה שלא דווקא סגן היו"ר של אפריקה ישראל יהיה זה שמפנה עסקים מהחברה לגוף אחר, גם אם באותו יום חבש כובע שונה. מכל מקום, גם רכניץ טרם מצא שוכר עבור הנכס.

והנה עוד קצת שמן למדורת הכעס של מרין: אותו רכניץ היה בעבר איש המכירות של אפי-USA. מרין טוען כי רכניץ פוטר בהוראת כהן. מקורבי אפריקה טוענים כי הפרידה התרחשה גם כי רכניץ רצה לפנות לכיוון עצמאי. מכל מקום, ברור כי הקשרים בין רכניץ לבין גרינשפון ולבייב טובים לאין ערוך מאלה שהיו למרין איתם. הדבר הזה אף מקבל ביטוי בכתב התביעה של מרין, שבו הוא מגולל את עלבונו נוכח העובדה שכאשר לבייב וגרינשפון ביקרו בניו-יורק לצורך אירוע של לבייב לגיוס תרומות - רכניץ הוזמן, בעוד מרין עצמו נשאר בחוץ. רכניץ, צריך לומר, הוא גם מי שיזכה בדמי התיווך על בניין השעון, אם אכן יימכר לקבוצה שהמשקיע העיקרי בה הוא טומי הילפיגר, כפי שדווח לאחרונה.

העלבון של מרין לא נשאר רק בגבולות מנהטן. בכתב התביעה הוא גם מתאר ביקור בתל אביב, שבו נסעו כולם למשרדיו של לבייב בבורסת היהלומים ואיש לא התעניין במצגת שהביא. כולם דיברו רוב הזמן עברית, הוא מציין, ועד שלבייב סוף-סוף עבר לאנגלית, זה היה כדי לנזוף בו. אנשים שנכחו בפגישה טוענים כי הנושא שנדון בפגישה הצריך רמת שליטה גבוהה באנגלית וכי לבייב לא ממש נזף במרין אלא הסתייג בתוקף מהרעיון העסקי שהעלה - להפנות את אפי-USA לכיוון ניהול נכסים ולהפוך את העובדים, ומרין ביניהם, לשותפים ברווחי המיזם הזה. מכל מקום, כשהסתיימה הפגישה אמר מרין לכהן שנעלב, כנראה עד כדי כך שכלל את העלבון בכתב התביעה.

לבייב, מצדו, מפנה בימים אלה את כעסו אל כהן, שהביא את מרין לחברה, דאג לו להלוואה, ואחר-כך הביא לאישור הבונוס שלו בדירקטוריון, ועכשיו ניצבת החברה מול אי-הנעימות המשפטית שמרין גורם.

לב לבייב איזי כהן נדב גרינשפון / צלם: תמר מצפי

מי תקע למי סכין בגב?

ההיכרות בין מרין לאיזי כהן ארוכת שנים, ועד לאחרונה השניים אף היו ידידים קרובים. היום מקורביו של מרין אומרים שהוא "מאוד התאכזב מאיזי", ואילו כהן הביע את אכזבתו במילים דרמטיות הרבה יותר, כשאמר למישהו שמרין "תקע לו סכין בגב".

ההיכרות החלה לפני כ-8 שנים, כשכהן עוד ניהל את חברת הביטוח מגדל וחיפש שותף למגדל שוקי הון בין בתי ההשקעות האמריקאיים. כך הכיר את מרין, אז עובד של בנק ההשקעות בר סטרנס (שקרס מאוחר יותר ונמכר לג'י.פי. מורגן). מרין, אז מנהל מחלקת ניהול תיקים ואחראי על כל קרנות הגידור בחברה, שכנע את הנהלת בר סטרנס שמגדל שוקי הון זה עסק טוב, ובנק ההשקעות נכנס כשותף ב-50%.

בסוף 2008, כשמרין כבר עזב את בר סטרנס ואיזי כהן כבר כיהן כמנכ"ל אפריקה ישראל, חיפש האחרון מישהו שיוכל להוציא מהבוץ את עסקי אפי-USA. המנכ"ל דאז, רותם רוזן, היה חתום על מה שהתברר כרכישת נכסים במחירים מאוד גבוהים, תוך לקיחת הלוואות בתנאים קשים. כהן הרים טלפון לידידו מרין וביקש ממנו למצוא מישהו שמבין גם פיננסים ובנקאות. אחרי כמה ימים מרין התקשר ואמר, מה דעתך עליי? מקורבים לאפריקה אומרים כי כהן הופתע מההצעה, שכן התפקיד נראה "קטן" על מרין, אולם לאחר שהבין שמרין מאוד מעוניין בתפקיד לאור קריסת החטיבה שניהל בבר סטרנס, הוא שמח לגייס כוח כזה. מרין פגש את לבייב וסיכם עמו על תנאי העסקה: 250 אלף דולר בשכר ובונוס של בין מיליון למיליון וחצי דולר, בכפוף לאישור הדירקטוריון.

המשימה הראשונה של מרין הייתה להציל את עסקת הטיימס סקוור. על הבניין רבצה הלוואה של 700 מיליון דולר, וערכו ירד ל-200 מיליון. מרין עמד במשימה, הוריד את החוב לשליש (בין השאר דרך ויתור על 50% מהנכס לטובת קרן פייב מייל), וכך עשה לגבי נכסים בעייתיים אחרים בניו-יורק ובמיאמי. כהן היה מרוצה, שכן אחרי 4 חודשים הוא העניק למרין העלאה בשכר, ל-400 אלף דולר.

22

אבל אז הגיעה המחלוקת הראשונה בין איש הפיננסים מוול סטריט לבין החברה האם, שעדיין התמודדה על ארגון הסדר החוב בישראל. מרין ביקש את הבונוס שהובטח לו; אפריקה לא הייתה מסוגלת - לא כספית ולא ציבורית - להעניק אותו. תראה, אמר לו כהן, יש לנו פה בעיות והסדר חוב. מרין לא השתכנע: מה זה קשור אליי, השיב, הבטיחו לי ומגיע לי. הדבר חרה למרין עוד יותר מאחר שלטענתו נזקק לכסף. לבסוף מצא כהן פתרון: הלוואה של חצי מיליון דולר שתפתור למרין את הבעיה הכספית עד שאפשר יהיה לשלם את הבונוס.

מרין קיבל את ההלוואה ב-1 ביוני 2010. בסביבות יולי, אחרי שהסדר החוב נגמר, העניקה אפריקה ישראל בונוסים לשני מנהלים בכירים: לרון פיינרו, סמנכ"ל הכספים של אפריקה ישראל (שגם הוא כבר לא נמצא בחברה היום) - ולמרין. הוא קיבל את הבונוס, בסכום של 1.25 מיליון דולר, אבל את ההלוואה עדיין לא השיב, אף על-פי שהסכם ההלוואה דיבר על פרק זמן של שנה, שמסתיים בעוד כשבועיים, ב-1 ביוני 2011.

עד כאן העובדות. מכאן חלוקים הסיפורים: מרין טוען כי ההלוואה לשנה אושרה בכל מוסדות החברה ודווחה כראוי. בסביבת אפריקה טוענים שמרין ידע שההלוואה היא רק עד הבונוס, ושהוא ניצל את מעמדו לכאורה כדי להסתיר את הסכם ההלוואה, כך שרק היועצת המשפטית של אפי-USA חתומה עליו. לדברי המקורבים, כהן הופתע לחלוטין לגלות, חודשים אחדים לאחר מכן, שסכום ההלוואה לא קוזז מהבונוס. את ההכרעה בנושא זה יקבל בית המשפט, אבל אם צודקים מקורבי אפריקה ישראל בתיאורם - והלוואה של חצי מיליון דולר פשוט "הסתתרה" כשורה בדוחות הכספיים ובלי שמישהו יבקש העתק של החוזה - מדובר בהתנהלות רשלנית ביותר.

מכל מקום, כשאפריקה דרשה ממרין שיחזיר את ההלוואה, הוא השיב כי איננו מחזיר אותה כיוון שהיא כבר תקוזז מהבונוס שמגיע לו לדבריו ב-2010. מקורבים לחברה מספרים כי מרין אמר שכיוון שהיה עליו "לרדוף" חודשים אחרי הבונוס הקודם, הרי שהגיוני שיחזיק את ההלוואה עד הבונוס הבא. מקורבים למרין משיבים לטענה זו כי מועד הפירעון טרם הגיע, ועל כן זכותו לא להשיב את ההלוואה לפני ה-1 ביוני השנה. הצדדים גם חלוקים ביניהם בשאלות אם ואיזה בונוס הובטח למרין ל-2010. כל צד טוען כי הוא מגובה בתכתובות אי-מייל ובמסמכים אחרים, וכי בית המשפט יצטרך להתייגע ולעלעל בכולם.

מרין, בכל אופן, כבר אינו עובד של אפריקה ישראל. בתחילת דצמבר הוזמן למה שהוגדר, לטענתו, כ"שיחה ידידותית" על "כמה חילוקי דעות" אצל עורך הדין דיוויד שארף, שמייצג את אפריקה בארצות-הברית. מרין טוען כי חשד שמדובר ב"טריק" והביא עורך דין משלו. החשדות שלו התגשמו כששארף הציג בפניו מכתב פיטורין. מקורבי אפריקה מספקים זווית אחרת. לדבריהם, עורך הדין הונחה לבקש ממרין להחזיר את ההלוואה, ורק אם יסרב - לתת לו את המכתב.

כך או כך, בראיון לגלובס זמן מה לאחר מכן, כשנשאל כהן איך התנהלה הפרידה ממרין, תיאר כי הוא עצמו נפגש עמו, ובהחלטה משותפת דיברו בנעימים על כך שמרין הוא יותר איש פיננסים ושהגיע הזמן למצוא לה מנהיג מתחום הנדל"ן. לא משנה לאיזו גרסה מאמינים - מונחים כמו "ידידותי" ו"בנעימים" כנראה לא עלו בפגישה הזו.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שלפיהם ייקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח מצרי: זו ההצעה האמריקנית לעסקת החטופים החדשה

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023