גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": איך ייראו שירותי הטלוויזיה בישראל בעתיד?

חברות הכבלים והלוויין חייבות להציע יותר שירותים טכנולוגיים מתקדמים כדי לא לאבד לקוחות לטובת הורדת תכנים וצפייה בסטרימינג ■ בעוד שהוט ו-yes מציעות היום רק שירותי VOD וממירים מקליטים, מעבר לים חברות הכבלים והלוויין מאפשרות צפייה בתוכן מוקלט מכל מקום

צופי הטלוויזיה היום דורשים הרבה יותר מחברות הכבלים והלוויין שלהם. בעולם שבו האינטרנט זמין בכל מקום, שהטאבלטים הופכים לפופולריים ושהורדת התכנים מהרשת הפכה לדבר שבשגרה אצל לא מעט אנשים - ספקיות התוכן הטלוויזיוני צריכות להיות עם האצבע על דופק החדשנות ולהציע שירותים מתקדמים. אחרת, הן הופכות ללא רלבנטיות לצרכנים הטכנולוגיים יותר.

לקוחות הוט חווים על בשרם כבר תקופה מה קורה כשחברה מפסיקה לחדש וכמעט ואינה מייצרת שירותים חדשניים, כאלה המספקים ערך מוסף כלשהו ללקוח. הוט מתגאה כבר שש שנים בשירות ה-VOD שלה (וידיאו לפי דרישה), שכולל היצע תוכן מרשים, אבל לצד זה שירותים אחרים שלה עובדים בצורה פחות טובה.

כך, למשל, הממיר המקליט של הוט לא כולל שירות HD, ולקוחות שרוצים לצפות בשידורים באיכות גבוהה צריכים להחזיק ממיר נוסף לצידו. מי שכבר צופה בתוכן באיכות HD על ממיר ללא מקליט, נאלץ לוותר על שירות אחר - Over Start , המאפשר לעצור את השידור או לחזור אחורה לתחילתו.

לעומת הוט, חברת yes מציעה ממיר משולב, הכולל גם יכולות הקלטה עם כונן בנפח של חצי טרה-בייט, VOD וגם תמיכה ב-HD. yes הייתה אחת החברות הראשונות בעולם שהציעו ממיר משולב ללקוחותיה והחוויה שהיא מספקת ללקוחות בווידיאו לפי דרישה טובה בהרבה מזו של הוט (ה-VOD של yes עובד בצורה טובה במהירות גלישה של 5 מגה). הסיבה לכך טמונה בעובדה שה-VOD של yes לא עובד כאפליקציה שדורשת טעינה, אלא מאפשר גישה חלקה לשירות, כאילו מדובר בעוד ערוץ.

בעוד כארבעה חודשים yes מתכננת גם להוסיף אופציה של סטרימר (מזרים מדיה) לתוך הממיר שלה באמצעות אפליקציה ייעודית ותוכנה נוספת שתשב במחשב ותאפשר הזרמה של תמונות, וידיאו ומוזיקה לצפייה על מסך הטלוויזיה בכל מקום בבית.

היכולות הטכנולוגיות של הוט ו-yes אמנם נחשבות למתקדמות יחסית, אבל שתי החברות צריכות להתאמץ יותר בשביל להצדיק את סכומי הכסף שהן גובות מהמשתמשים. אם מסתכלים מעבר לים, על החידושים והשירותים שמעניקות המקבילות האמריקניות, התמונה שונה לגמרי. "גלובס" בדק איך עשויים שירותי הטלוויזיה בישראל להיראות בעתיד הקרוב.

תוכן בכל חדר

הבעיה הגדולה בשיטת הצפייה בהוט וב-yes היא שהתוכן המוקלט של הלקוחות יושב במקום אחד בבית, בדרך-כלל בסלון, מה שלא מאפשר לצפות בו, למשל, בחדר השינה או בחדר הילדים. הפתרון הקיים היום בעייתי: החזקה של ממיר מקליט בכל חדר, מה שמצריך תשלום נוסף על כל ממיר - וזה עוד לפני שדיברנו על כך שצריך לזכור להקליט ולמחוק את אותה תוכנית בכל הממירים שבהם רוצים לצפות.

חברת הלוויין האמריקנית Direct TV מציעה ללקוחות פתרון טוב בהרבה - Whole Home DVR. השירות כולל ממיר מקליט בטכנולוגיית HD, שמאפשר להתחיל לראות תוכנית מוקלטת בסלון ולהמשיך לצפות בה מאותה נקודה בחדר אחר.

הלקוח מקבל שליטה על ביצוע הקלטה או מחיקה מכל טלוויזיה בבית, והוא יכול לראות שתי תוכניות במקביל בשתי טלוויזיות שונות בזמן שהוא מקליט עוד שתי תוכניות אחרות.

השירות כולל ממיר מקליט אחד וממירים נוספים ללא יכולת הקלטה לעד שלושה חדרים נוספים. מעבר לזה, ניתן להוסיף ממיר מקליט נוסף בחדר אחר, למקרה שנפח האחסון בממיר הראשי לא מספיק. בנוסף לשירות זה, מציעה Direct TV כבר היום את שירות הסטרימר ש-yes מתכננת להשיק רק בחודש אוקטובר הקרוב.

משדרים מהשטח

מה קורה כשרוצים לגשת לתוכן המוקלט מחוץ לבית? בישראל אין פתרון לכך, אבל בארה"ב חברת הלוויין DISH מציעה שירות מרחוק לתוכן שנמצא בממיר המקליט וכך, למשל, ניתן לגשת לתוכניות המוקלטות כשמחכים בתור לרופא ורוצה להעביר את הזמן בצפייה על גבי הסמארטפון.

ב-DISH מציעים ללקוחות שלהם ממיר מקליט בשם ViP 922 SlingLoaded, שמאפשר לצפות בתוכן שהוקלט על גבי הכונן הקשיח שלו באמצעות אפליקציה לסמארטפונים דוגמת אייפון, אנדרואיד ובלקברי לצד טאבלטים שונים.

לקוחות שמחזיקים את הממיר הפועל באמצעות הטכנולוגיה של חברת Sling Media, שאותה DISH רכשה, יכולים לגשת לתוכן המוקלט שלהם מכל מקום ולנהל את ההקלטות שלהם מרחוק, כולל ביצוע הקלטה ומחיקה של תוכניות וכן אפשרות לצפות בערוצים שקיימים בממיר במקום אחר בזמן אמת.

תעדוף אוטומטי

אחת הבעיות של צרכני טלוויזיה כבדים היא שהם מנסים להקליט יותר מדי תוכניות המשודרות באותו זמן במקביל, מבלי לשים לב לכך. גם לכך מצאו פתרון גופי הטלוויזיה מעבר לים. בחברת הכבלים האמריקנית Comcast יודעים ליצור עדיפות לתוכניות מסוימות, כך שהתוכנית החשובה ביותר תוקלט ולא כזו שפחות חשובה.

בדומה ל-yes בישראל, קומקאסט מציעה אפליקציית סמארטפונים וטאבלטים לצפייה בתוכן VOD, אבל היא גם כוללת יכולת שליחת פקודות הקלטה לממיר מרחוק. בנוסף ובשונה מ-yes, ניתן להשתמש באפליקציה ביחד עם אייפון, אייפד או מכשיר אנדרואיד בתור שלט רחוק.

ומה העתיד צופן?

כבר מספר שנים שהמושג Catch Up TV מוזכר בתעשיית הטלוויזיה. זהו שדרוג לשירות ה-Start Over שאותו מציעה הוט, עם הבדל אחד גדול: במקום לחזור אחורה לתחילת התוכנית המשודרת באותו רגע, הצופה יכול לחזור מספר שעות אחורה בלוח השידורים ולצפות בתוכניות שפספס.

שיטת הצפייה הזו יכולה לשנות עוד יותר את הרגלי הזפזופ של הצופים, שהתרגלו לעבור בין ערוצים לינאריים או לגשת להקלטות בממיר הפרטי שלהם או ב-VOD.

במקרה הזה, הצופים חוזרים אחורה בזמן. מה שמונע מהשירות הזה להיכנס לשוק הוא לאו דווקא הטכנולוגיה שכבר זמינה, אלא הסכמי התכנים, שהם אחד החסמים הקשים בתעשיית הטלוויזיה.

שירות נוסף שאמור להגיע בהמשך הוא שילוב של טכנולוגיות מחשוב ענן ואפשרות לצפייה מרחוק בתכנים מוקלטים. השירות אמנם מזכיר את זה שמציעה כבר היום חברת DISH, אך ללא המגבלות הקיימות. השירות של DISH, שמאפשר צפייה של תכנים מרחוק על גבי סמארטפונים וטאבלטים, מצריך קצב העלאת נתונים גבוה ברשת האינטרנט הביתית כדי להזרים את התכנים למכשיר הנייד.

אלא שיש בו בעיה: הצופה משתלט על שידור הטלוויזיה בבית, ומחייב את כל שאר האנשים בבית לצפות באותו התוכן בדיוק. שירות צפייה מבוסס ענן אמור לפתור את הבעיות הללו.

מהוט נמסר בתגובה: "בימים אלה יש מספר מוצרים בפיתוח. בבוא העת נשמח לעדכן".

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון