גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מציג: המדריך השלם לרכישת טלוויזיה

פלזמה, LCD, LED, HD ותלת-ממד - עולם המושגים שנדרש הלקוח להבין כשהוא קונה טלוויזיה הולך ומסתבך ■ "גלובס" על 20 שאלות שיפשטו את התהליך עבור הלקוח המבולבל

רכישת מסך טלוויזיה הפכה למשימה מורכבת לפחות כמו רכישה של מחשב נייד עמוס ביכולות טכנולוגיות. לצד טכנולוגיות ה-LCD, הפלזמה וה-HD, בשנתיים האחרונות נוספה טכנולוגיית LED ולצידה גם פיצ'רים כמו חיבור אינטרנט אלחוטי ותלת-ממד. בקרוב יהפכו הטלוויזיות לחכמות יותר, כאשר מסכים בקטגוריית Smart TV ייכנסו לישראל.

במילים אחרות, החלטת הקנייה לא יכולה להתקבל רק על סמך השוואת מחירים פשוטה - אלא מצריכה השוואת יכולות ותכונות מתקדמות. מורה נבוכים.

1. החלטתם לקנות טלוויזיה. איך מתחילים?

ראשית, החליטו איזה גודל נחוץ לכם. נהוג לחשוב שכמה שיותר גדול יותר טוב, אבל גודל המסך משפיע על המחיר - ככל שהמסך יותר גדול, הוא גם יותר יקר. נכון שתמיד אפשר להתפשר על המותג ולהגדיל את גודל המסך, אבל זה דבר שלא באמת כדאי לעשות, כי ברוב המקרים איכות המוצר תרד.

2. איך מחליטים על הגודל הנכון?

בדקו מה מרחק הישיבה שלכם מהטלוויזיה. יש כל מיני חישובים סטטיסטיים למרחק הנכון, אבל בסופו של דבר גם ממרחק של 2.5 מטר אפשר לראות תמונה מצוינת ממסך בגודל 50 אינץ'. השאלה כמובן כמה איכותית התמונה ואם לא רואים פיקסלים. מובן שלא כדאי להגזים ולשים מסך 80 אינץ' במרחק צפייה כזה.

3. פלזמה, LCD או LED?

למסכי פלזמה יש מספר יתרונות: הם נחשבים עדיין לכאלה המגיעים עם גוון שחור עמוק וצבעים טבעיים, ומסוגלים להציג תמונה איכותית גם בגדלים עצומים - הרבה יותר מאלה שב-LCD. למשל, לפנסוניק יש פלזמה בגודל 150 אינץ'.

מצד שני, יש גם חסורונת: בדומה ל-LED, הפלזמה סובלת מחיסרון של השתקפויות של אור לעומת LCD. הן עלולות לסבול מצריבה של תמונה שצופים בה שעות ארוכות על גבי המסך, למשל הלוגו של ערוץ 2.

באשר ל-LCD, הרי שזו הטכנולוגיה הנפוצה ביותר היום במסכים בארץ, והיא מציעה איכות תמונה טובה מאוד. טכנולוגיית ה-LED המבוססת על ה-LCD נחשבת עדיין ליקרה, אבל המסכים בשיטה הזו דקים יותר, מציעים צבעים חדים ונחשבים לחסכוניים יותר בצריכת החשמל.

4. מה זה HD?

ראשי התיבות HD (High Definition) מייצגים רזולוציית צפייה גבוהה בהרבה מזו של שידור רגיל. מדובר ברזולוציה הכפולה או מרובעת מזו של שידור רגיל, והיא פועלת על טלוויזיות המציעות תמיכה בה עם חיבור למקור המשדר HD, כמו הממירים של הוט או yes. היום HD נחשב לסטנדרט במסכים ואסור לוותר עליו.

5. למה אני צריך תלת-ממד?

טכנולוגיית התלת-ממד עדיין נמצאת בחיתוליה ונחשבת כיום כבונוס לצופים שרוצים ליהנות ממגוון יחסית מצומצם של תכנים עם ממד נוסף. אף אחד כנראה לא חייב תלת-ממד, אבל הטכנולוגיה הזו מתחילה להיכנס ליותר ויותר דגמים, וכנראה שבהמשך לא נוכל לברוח ממנה, כמו שהיום קשה למצוא מסך שהוא לא HD.

6. יש מה לראות בתלת-ממד?

היום מבחר התכנים בתלת-ממד יחסית קטן, אבל המצב הזה ישתנה עם הזמן. ערוץ ספורט 5 כבר משדר בתלת-ממד, וחברת yes העלתה מספר תכנים לערוצי ה-VOD שלה בשיטה הזו. חוץ מזה, ניתן גם לרכוש סרטי בלו-ריי בתלת-ממד, ומי שאוהב לשחק בפלייסטיישן 3 של סוני יכול למצוא גם משחקים בשיטה הזו.

7. למה צריך סרטים בתלת-ממד אם הטלוויזיה יודעת להמיר מדו-ממד לתלת-ממד?

מספר יצרניות טלוויזיה מציעות יכולת המרה של תכנים המשודרים בטלוויזיה בזמן אמת מדו-ממד לתלת-ממד. מדובר בדרך-כלל בהמרה שנותנת איכות תלת-ממד מאוד רכה, שמטרתה לספק לצופה מבחר גדול יותר של תכנים לטלוויזיה שלו. בפועל התלת-ממד לא תמיד מספק בצורה הזו, והטרחה שבהרכבת משקפיים ייעודים הופכת את הצפייה לתענוג מאוד מפוקפק.

8. מה זה תלת-ממד פסיבי?

משקפי התלת-ממד מגיעים היום בשתי שיטות: אקטיבי ופסיבי. השיטה האקטיבית היא הפופולרית ומציעה רזולוציה כפולה בכל משקף, בניגוד לשיטה הפסיבית. מצד שני, יש לה הרבה חסרונות. המשקפיים עולים כ-400 שקל ופועלים על סוללות. בשיטה הפסיבית המשקפיים עובדים ללא סוללות, והמחיר עומד על כמה עשרות שקלים בודדים. איכות התמונה שהיא דומה.

9. אם משקפי תלת-ממד אקטיביים כל-כך יקרים, אני לא יכול להגיד לחברים שלי שיבואו איתם אליי הביתה?

יצרניות הטלוויזיה "דאגו" שלא תהיה אחידות בשיטות שבהן פועלים המשקפיים, כך שאם יש לכם מסך של פנסוניק, לא תוכלו לצפות עם המשקפיים התואמים שלו במסך של סמסונג.

10. קניתי את המסך, כדאי להשקיע בכבלים?

הרבה צרכנים נוהגים לזלזל בנושא הכבלים שמחברים את הטלוויזיה לממיר, לנגן הבלו-ריי או לקונסולת משחקים. במקרה הזה לא כדאי לחסוך יותר מדי, ועדיף להשאיר סכום פנוי ממחיר המסך לצורך הרכישה הזו. רכישה של כבל טוב משפרת מאוד את התמונה, ולכן לא כדאי להסתפק בכבלים שמספקים חברות הכבלים והלוויין עם הממירים שלהם.

11. אילו חיבורים כדאי שיהיו בטלוויזיה?

חיבור ה-HDMI הוא הנפוץ היום, וממירי ה-HD של חברות הכבלים והלוויין וגם כונני בלו-ריי, סטרימרים וקונסולות משחקים משתמשים בו. כדאי שהטלוויזיה תגיע עם כמה שיותר חיבורים כאלה. אם רוב המוצרים שלכם פועלים עם החיבור הזה, כנראה תזדקקו ל-3 או 4 כניסות HDMI. חיבור חשוב אחר הוא סקארט לבעלי ממירים המגיעים בשיטה הזו.

12. התרגלנו כבר למושג סמארטפון. מה זה סמארט טי.וי?

המונח סמארט טי.וי (Smart TV) מיוחס למסכים החדשים שיושקו בארץ בתקופה הקרובה על-ידי שתי יצרניות, סמסונג ו-LG, ויהיו "חכמים" יותר בשל היכולת להתקין עליהם אפליקציות ישירות מחנות ייעודית לכך המופיעה על גבי המסך, בדומה לצורת ההתקנה של אפליקציה על-גבי טלפון סלולרי.

בדומה לשוק הסמארטפונים, גם כאן מפתחים צריכים להתחיל לבנות אפליקציות ייעודיות למסכים. המבחר עדיין לא גדול, כאשר אפליקציות כמו יו-טיוב, מזג-אוויר, פיקסה או רשתות חברתיות הן השולטות, אבל המגמה תשתנה בעתיד הלא רחוק.

13. אם יש אפליקציות, יש גם אינטרנט?

מסכי סמארט טי.וי מאפשרים גלישה באינטרנט עם דפדפן ייעודי למסך, כולל תמיכה בעברית ותצוגה של פלאש. את השליטה במסך ואת ההקלדה ניתן לבצע באמצעות אפליקציה ייעודית לסמארטפונים. LG מציעה אפליקציה כזו דרך מכשירי אנדרואיד, וסמסונג מציעה גם היא אפליקציה במכשירים של אפל.

14. איך אני מחבר את המסך לאינטרנט?

מסכים הכוללים חיבור לאינטרנט גם כוללים בתוכם חיבור קווי או אלחוטי. לצורך כך צריך נקודת חיבור לאינטרנט ליד המסך. אם אין לכם חיבור כזה ליד המסך, כדאי לחפש מסך עם חיבור אינטרנט אלחוטי פנימי או מסך שאפשר לקנות לו מתאם כזה.

15. שמעתי שהמסך יודע להציג גם תמונות ולנגן קבצי מוזיקה. זה נכון?

חלק גדול מהמסכים שיוצאים לחנויות כוללים כבר יכולת של סטרימר. למסכים האלה יש כניסת USB שמאפשרת לחבר אליה דיסק און קיי לצורך ניגון קבצי מוזיקה, קבצי וידיאו וגם הצגה של תמונות לחברים. אם האופציה הזו חשובה, כדאי לחפש מסך כזה ולוותר על רכישת סטרימר ייעודי.

16. יש כל-כך הרבה יישומים בטלוויזיה, מה עם הממשק?

בניגוד למגמה שמתרחשת בעולם הסלולר, שבו למרות שהטלפונים הופכים לחכמים יותר הממשקים הפכו לפשוטים להבנה, המצב בענף הטלוויזיות שונה, וקשה להגיד שהמשתמש הפשוט מצליח להגדיר את יכולות המסך ללא עזרה. רוב היצרניות לא משקיעות בגיור של הממשקים במסכים שלהם בעברית, כאשר בין החברות הבודדות שעושות את זה נמצאות סמסונג ו-LG.

17. איך אדע להגדיר את המסך לשביעות-רצוני?

לא כדאי לוותר על הובלה וגם על התקנה של המסך על-ידי טכנאי, שיודע להתאים את ההגדרות של התמונה והסאונד של המסך לטעם של הצופים בבית.

18. מה יותר טוב - לתלות את המסך על הקיר או להניח אותו על המזנון?

אין לכך חשיבות. רוב הישראלים אוהבים לתלות את המסך על הקיר, הן כדי לחסוך במקום והן מסיבה עיצובית. מי שלא רוצה לתלות על הקיר יכול להיות מרוצה מכך שהיצרניות משקיעות הרבה במעמד של המסך, והוא נחשב לפריט עיצובי.

19. פערי המחירים של מסכים של יצרניות שונות בגודל זהה יכולים להגיע לאלפי שקלים. האם יש סיבה לקנות מותג יקר?

פערי המחירים בין היצרניות השונות נובעים בחלק גדול מהמקרים מאיכות המוצר, אבל לא מדובר בחוק שאפשר להכליל אותו על כל המסכים. מה שכן, אפשר להגיד שמסכי פיליפס נמכרים בדרך-כלל במחיר גבוה יותר ומציעים גם איכות גבוהה, ובניגוד לזה, שארפ מציעה לפעמים מחירים נמוכים, אולם המוצרים שלה באיכות גבוהה. חשוב להבין באיזו טכנולוגיה פועל המסך ומה הפיצ'רים הכלולים בו, כדי לדעת על מה משלמים יותר.

20. אפשר היום לקנות טלוויזיות אפילו בסופרמרקט. זה כדאי?

ברוב המקרים מסכים הנמכרים בסופרמרקט הם של מותגי מדבקה או מסכים באיכות מאוד נמוכה. גם כאן אין כלל אצבע, כדאי לבדוק אם מדובר ביצרנית אמיתית ומה הביקורת על המסך באינטרנט, כדי להבין אם אכן יש כאן דיל שלא כדאי לפספס.

עוד כתבות

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים