גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אגודת העיתונאים: לנמק את פיטורי שקד ומצליח תוך יומיים

האגודה דורשת מיו"ר רשות השידור להעביר לידיה תוך יומיים את הסיבות להחלטה להפסיק את מינויים של מנהל קול ישראל ומנהל הטלוויזיה, ולא - תנקוט באמצעים משפטיים וארגוניים

אגודת העיתונאים בירושלים שלחה הבוקר (א') מכתב ליו"ר רשות השידור, אמיר גילת, ובו היא דורשת כי יעביר לידיה בתוך יומיים את הסיבות להחלטה להפסיק את מינויים של מנהל קול ישראל, אריה שקד, ומנהל הטלוויזיה, מושון מצליח.

בנוסף, האגודה דורשת כי ההחלטה תבוטל באופן מיידי וכי הרשות תיכנס להליך של הידברות עמה שתאפשר את קידום המכרזים ברשות השידור.

באם הדבר לא ייעשה עד ל-14.6, מודיעה האגודה, היא תנקוט באמצעים משפטיים וכן תממש בצעדים ארגוניים.

סאגת הפיטורים של מנהלי הטלוויזיה הרדיו ברשות השידור מסרבת לשכוך. אגודת העיתונאים בירושלים, המייצגת את השניים, ממשיכה לדרוש את ביטול החלטת הוועד המנהל מלפני כשבוע. במכתבה היום ליו"ר הרשות גילת, כותבת האגודה כי ההחלטה על סיום תפקידם של מצליח ושקד מעלה חשש כבד לכך ששיקולים זרים היו מעורבים בהחלטה.
"החלטה מעין זאת עלולה לסכל את הסכם הרפורמה ותהיה נגועה בחוסר תום-לב", טוענת האגודה. עקב דברים אלה דורשת האגודה את הפסקתם לאלתר של "הליכי המכרז החד-צדדיים לתפקידים ניהוליים ברשות".

"מעבר לכל הבעיות המשפטיות, הניהוליות והאתיות האחרות שמעוררת החלטה זאת", כותבת האגודה, "הרי שהדרך הכוחנית והחד-צדדית בה היא התקבלה, תוך התעלמות מוחלטת מעמדת מרשתנו, פוסלת אותה, לכשעצמה, מכל וכל".

האגודה מזהירה את הרשות כי ללא שיתוף-פעולה ביניהן "לא תהיה רפורמה", וכי "אם סבורה רשות השידור כי ניתן יהיה לקדם את הרפורמה ברשות בדרך זאת - הרי שטעות קשה בידה, שכן רק שיתוף-פעולה של הרשות עם עובדיה יוכל להעלות את רשות השידור על דרך המלך".

אופן קבלת ההחלטה על סיום המינויים בפועל של שקד ומצליח נעשתה, כך טוענת האגודה, ב"חוסר תום-לב קיצוני" ומסכלת באופן ברור את אחד מסעיפיו של הסכם הרפורמה המוצע ברשות הנוגע לדרגות של המנהלים בפועל. בהסכם נקבע כי מנהלים שיבקשו לפרוש ישמרו על הדרגה בה הם שוהים בתפקידם. לטענת האגודה, "העברת מנהל בפועל מתפקידו, בטרם נכנסה הרפורמה לתוקף, יביא לסיכול הוראה זאת".

האגודה גם קובלת נגד הטיעונים של רשות השידור, לפיהם ההחלטה על סיום המינויים בפועל והוצאת 57 מכרזים לתפקידים הניהול הבכירים ברשות השידור התקבלה בעקבות דוח מבקר המדינה, שמתח ביקורת על המינויים בפועל ברשות.

"התירוץ ששימש לקבלת ההחלטה היה דוח מבקר המדינה, שביקר את המינויים בפועל ברשות. אין חולק כי מדובר ברעה חולה, ששורשיה נעוצים בין היתר בהיעדר גופים מוסמכים ברשות השידור. אלא שדוח מבקר המדינה לא ביקש לתקן עוול בעוול, והחלפת מינוי זמני אחד במינוי זמני אחר, כפי שמבקשת רשות השידור לעשות, הוא שעומד בסתירה לדוח המבקר".

לבסוף, אגודת העיתונאים טוענת כי הימים האחרונים ואופן קבלת ההחלטות ברשות מעלה חשש כבד כי "אין מנוס מהמסקנה כי מניעים זרים עומדים מאחורי ההחלטה", וכי אם יידרשו הליכים משפטיים כדי למנוע את מהלך הפיטורים - "לא יהיה מנוס מעיסוק נרחב בסוגיית השיקולים הזרים העומדים בבסיס ההחלטה".

מרשות השידור נמסר בתגובה כי "עד לרגע זה יו"ר הרשות לא קיבל מכתב שכזה, ומכל מקום אין בכוונתנו להגיב לדברים באמצעות התקשורת".

התנועה לאיכות השלטון: נמקו את הפיטורים

גם התנועה לאיכות השלטון פנתה הבוקר ליו"ר רשות השידור,אמיר גילת,בבקשה לבירור נסיבות הפסקת כהונת מנהלי המדיה ברשות השידור ופרסום מכרזים למנהלים הקבועים.

במכתבה מבקשת התנועה הבהרות לגבי המידע שפורסם בשבועיים האחרונים, ממנו עולה כי "הוועד המנהל החדש של רשות השידור החליט להפסיק לאלתר את כהונתם של מנהלים בפועל, טרם מינוי מנהלים כדין בהליך מכרז".

התנועה מבקשת מגילת כי יבהיר אילו מינויים בפועל הופסקו ואילו לא, "ומה הנימוקים להבחנה ביניהם". בנוסף מבקשת התנועה כי הוועד המנהל יבהיר "מהם השינויים המתוכננים והבוקשים ומה הסיבה לשינויים אלה. כן מבקשת התנועה את תנאי הסף לתפקידי מנהלי המדיה כפי שהוגדרו ופורסמו בשנת 2008 וכן תנאי הסף למנהלי המדיה, ככל שכבר גובשו או פורסמו".

מרשות השידור נמסר לגבי מכתבה של התנועה לאיכות השלטון: "תגובתנו תימסר לפונה ולא בתקשורת".

עוד כתבות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"