גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אל תברחו - השוק יטוס: 11 סיבות טובות להשקיע במניות

גל העליות הבא בשוק המניות יכול להיות גדול עוד יותר מזה שנרשם בשנתיים האחרונות ■ הסיבה הראשונה: החברות מוצפות במזומנים כפי שלא היו מעולם

המצב בוול סטריט היה עגום לאחרונה ורבים מהמשקיעים תוהים אם הם צריכים לצאת מהשוק. אחרי הכל, הראלי בוול סטריט היה מרשים ב-18-24 החודשים שחלפו. על השאלה אם לצאת מהשוק או לא, עונה ג'ף ריבס בבלוג שפורסם באתר מרקטווץ' ואומר - "אל תברחו - גל העליות הבא בשוק המניות יכול להיות גדול עוד יותר מזה שנרשם בשנתיים האחרונות" ומונה 11 סיבות לכך.

1. החברות מוצפות במזומנים כפי שלא היו מעולם. נכון לרבעון הראשון חברות אמריקניות שאינן מתחום הפיננסים החזיקו בידיהם 1.84 טריליון דולר במזומן, 27% יותר ממה שהחזיקו בתחילת שנת 2007, לפני שהחל המיתון. נכון שטוב להחזיק כסף בכיס ליום גשום אך בסופו של דבר החברות יצטרכו לתת לכסף לעבוד בשבילן אם בדרך של הגדלת מספר המועסקים, רכישת ציוד או הרחבה של פעילותן.

2. אגרות החוב הקונצרניות מייצרות כסף זול לחברות. כאשר רמת הריבית כה נמוכה, תהיה זו טפשות מצדה של חברה יציבה שלא ללוות כסף. כדוגמא מציין ריבס את גוגל שהנפיקה לאחרונה חוב, לראשונה בתולדותיה, בהיקף של 3 מיליארד דולר, למרות שבקופתה יש כמות ניכרת של מזומנים. הסיבה לגיוס ההון בשוק היא רמת הריבית הנמוכה שעלייה התחייבה החברה, 1.25% לא צמוד על אג"ח לשלוש שנים. אם האינפלציה תעלה החברה עוד עשויה להרוויח על הכסף שלוותה מבחינה ריאלית. זה בעצם כסף בחינם שצפוי לעזור לחברת הענק להמשיך ולצמוח.

3. ואפרופו רמת הריבית הנמוכה, הרי שחשבונות החיסכון שהיו נחשבים לנושאי תשואה גבוהה נותנים כיום ריבית שנתית של 1.2% בלבד - לא בדיוק תשואה גבוהה. שוק המניות מהווה כיום אלטרנטיבה מצויינת לאפיק השקעה זה למי שרוצה להגדיל את תשואתו.

4. גם התשואות באג"ח הממשלתיות לא מריחות טוב מספיק, כאשר התשואה על האג"ח ל-10 שנים נפלה מתחת ל-3% השבוע לעומת רמה של 3.7% בפברואר. אם אתם לא מעוניינים לקשור את כספיכם למשך זמן כה ארוך, תצטרכו להסתפק בתשואה של 0.45% בלבד באג"ח לשנתיים, אומר ריבס ומזכיר את ביל גרוס שהפסיק להשקיע באג"ח הממשלתיות והמליץ גם למשקיעים אחרים לעשות כמוהו ולנטוש את האפיק הלא רווחי הזה.

5. סיבה טובה נוספת היא הדיבידנדים הגדולים שמחלקות החברות למחזיקי המניות, אשר מהווים אלטרנטיבה אטרקטיבית לקופון שמשלמות אגרות החוב הממשלתיות. לדוגמא, תשואת הדיבידנד של פייזר עומדת על כ-3.9% - גם לאחר שהמניה זינקה בכ-18% מתחילת 2011, וכמוה יש עוד חברות רבות שמשלמות דיבידנדים בעין יפה וממשיכות לצמוח.

6. מחירי המציאה בהן נסחרות רבות מהמניות של החברות הגדולות בשוק מהווה סיבה טובה נוספת. למרות שמכפיל הרווח לא צריך להיות הסיבה היחידה להחלטת ההשקעה ע"י המשקיעים, הוא בהחלט חלק מהשיקולים שיש להתייחס אליהם. לדוגמא, המחיר בו נסחרת מניית מיקרוסופט משקף לה מכפיל רווח עתידי של 8.8, קטרפילר עם 10.8 ופייזר עם 9 וסקטור הבנקאות כולו הנסחר במכפיל עתידי חזוי של 9. מבחינה היסטורית מדובר ברמת מכפילי רווח נמוכה במיוחד.

7. גל ההנפקות המוצלח של חברות כמו לינקדאין ו-Renren מרמז גם הוא על האטרקטיביות של שוק המניות. ברבעון השני גויסו בוול סטריט כ-12.4 מיליארד דולר, זינוק של כ-200% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. פרט לרבעון הראשון של שנת 2008 בו הונפקה ויזה, היה זה רבעון הגיוסים החזק ביותר בעשור האחרון. עוצמת השוק הראשוני מצביעה על עוצמת השוק המשני ועל רמת האטרקטיביות הגבוהה שלו.

8. הירידות החדות שכבר נרשמו בשוק מאותתות על הזדמנות קניה. רצף של 6 שבועות שליליים לא היה בוול סטריט מאז ספטמבר 2002, התקופה בה הסתיים השוק הדובי שנמשך 30 חודשים (לאחר פיצוץ בועת ההיי-טק, י.ג.), בשנה שהחלה באוקטובר 2002 רשם מדד הדאו ג'ונס עלייה של 20% ותוך שנתיים מאותו המועד עלה המדד בכ-30%.

9. זיכרו - אסונות טבע כגון הצפות, טורנדו רעידות אדמה או צונאמי אמנם פוגעים במשקים, ולאחרונה היה מקבץ קשה במיוחד - אך הם אינם בעלי השפעה פרמננטית על האטת הכלכלה - לרוב דווקא יש לארועים אלו נטייה לעודד את הפעילות הכלכלית בשל הצורך בהשקעה בשיקום הנזקים.

10. ארצות הברית עדיין צומחת, והצפי שניתן לאחרונה על ידי נשיא הפד' של שיקגו היה לצמיחה של 3%-3.25% בשנת 2011 וצמיחה של 3.5%-3.75% ב-2012.

11 הסיבה האחרונה לכדאיות ההשקעה בשוק המניות לדעת ריבס היא שגם העולם ממשיך לצמוח. גם אם אתם חושבים שהמצב בשוק המניות בארה"ב בעייתי, ריבס מציין את תחזית הצמיחה של הבנק העולמי לשנת 2011 שצופה צמיחה עולמית של 3.2%. למי שרוצה להתמקד בהשקעות במדינות המתפתחות הוא מציין את רוסיה שצפויה לצמוח 4.2% ב-2001, צ'ילה שהתמ"ג שלה צפוי לצמוח השנה ב-6.5%, הודו עם 8% וסין עם 9.2%. אפילו אירופה החבוטה צפויה לסיים את השנה הנוכחית עם צמיחה של 1.5%-2.3% על פי הערכות הבנק המרכזי של אירופה.

עוד כתבות

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה באוסטרליה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד באוסטרליה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

מטולה / צילום: איל יצהר

שיקום הערים שנפגעו במלחמה: מה קרה למטולה, והזינוק של שדרות

מנתוני הלמ"ס עולה כי במטולה יש 70% פחות פעילות כלכלית מאשר ערב המלחמה, לעומת זאת קריית שמונה ושלומי חזרו לפעילות כלכלית מלאה ● הזינוק הדרמטי ביותר בפעילות הכלכלית הוא זה של שדרות, כך שנראה ששיקום הדרום מתקדם בקצב מהיר בהרבה מאשר שיקום הצפון

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בנובמבר - 2.4%; מחירי הדירות ירדו חודש שמיני ברצף

האינפלציה ירדה בחודש נובמבר ב-0.5%, בהתאם לצפי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: סעיף הטיסות, סעיף ירקות ופירות טריים וסעיף תרבות ובידור ● מנגד, סעיף המזון רשם עלייה של 0.4% ● יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר של הבורסה לני"ע: "סביבה נוחה לבנק המרכזי להפחית את הריבית במשק כבר ב-5 בינואר"

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, כי המטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב־30%, או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך; סיגל יעקבי, שופטת בית המשפט הכלכלי; ויעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בסאני / צילום: שלומי יוסף, ניב קנטור, סיון פרג'

רשות ני"ע נגד ביהמ"ש הכלכלי: המחלוקת לגבי מניות של קרובי משפחה מגיעה לעליון

האם מניות שנרכשו ע"י קרובי משפחה של בעל שליטה נחשבות לחלק מ"החזקות הציבור", או שהן נספרות כחלק מהחזקות בעל השליטה? ● שאלה משפטית זו עומדת בלב מחלוקת בין ביהמ"ש הכלכלי לרשות ני"ע ● במרכז ההליך: איש העסקים יעקב לוקסנבורג

יהודה מורגנשטרן / צילום: כדיה לוי

התנועה לאיכות השלטון נגד מינוי מורגנשטרן לממלא מקום מנהל רמ”י

התנועה לאיכות השלטון מבקשת לבלום את כוונת שר הבינוי והשיכון למנות את מנכ"ל משרדו, יהודה מורגנשטרן, למ"מ מנהל רמ"י ● בתנועה טוענים כי המינוי, הנעשה בשעה שוועדת האיתור למנהל קבוע רק החלה את עבודתה, עלול להקנות למורגנשטרן יתרון בלתי הוגן על פני מועמדים אחרים, לפגוע בעצמאות ועדת האיתור ובשוויון ההזדמנויות ואף לעורר חשש לניגוד עניינים ולמינוי פוליטי

חורף ביטקוין? / אילוסטרציה: Shutterstock

חורף ביטקוין? ההיסטוריה מלמדת מה קורה אחרי שהמטבע צולל ב־30%

המטבע המבוזר רחוק בעשרות אחוזים מהשיא האחרון, אבל האם יש סיבה לדאגה? הביטקוין ראה צניחות כאלו 7 פעמים בעשור האחרון, וכמעט אחרי כולן הוא הצליח להתאושש ● זה לא בהכרח אומר שגם הפעם הזינוק קרב, אבל החזאים כרגיל משתדלים להיות אופטימיים

ביג פאשן בת ים / צילום: ענת גרוס

תודה למטרו: BIG בת ים יקבל תוספת שטח בשווי של כ-25.5 מיליון שקל

תמ"א 70 שנכנסה לתוקף מאפשרת הגדלת זכויות בנייה סמוך לתחנות המטרו ● בהתאם לכך, ועדת המשנה המחוזית אישרה תוספת של כ־10,200 מ"ר תעסוקה במתחם BIG בת ים שבבעלות ביג ואשטרום ● התוספת תאפשר הקמת מגדל משרדים בן 20 קומות סמוך לתחנת המטרו המתוכננת ● שווי הזכויות שאושרו מוערך בכ־25.5 מיליון שקל

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי" וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית דורג שני ברשימה היוקרתית של "פורבס" ● נשיא המדינה הרצוג השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט ובקפיטוליס ● אירועים ומינויים

המשקיעים הזרים הכפילו את החשיפה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בבורסה לא ראו מעולם נהירה כזו של משקיעים זרים. האם זו רק ההתחלה?

גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א, והחזקותיהם בו נמצאות בשיא ● רוב ההחזקות - במניות בנקים, ביטוח ונדל"ן - באמצעות מדדים ● בבורסה מעריכים כי המעבר למסחר בימי שישי יתמוך בהמשך המגמה ● וגם: אילו גופים בולטים מחו"ל משקיעים בת"א?

מחירי הדיור / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לא רק המחירים שירדו: המכה שספגו רוכשי הדירות החדשות

מחירי הדירות ממשיכים לרדת שמונה חודשים ברציפות, אך עליית תשומות הבנייה מייקרת את הדירות החדשות ומכבידה על הרוכשים והיזמים ● הירידות ניכרות בעיקר בדרום ובתל אביב, בעוד בירושלים נרשמות עליות, ובשוק השכירות נרשמות יציבות עם עליות מתונות לדיירים חדשים ולמחדשים

האם "התסריט הגרוע ביותר" עבור ישראל בעזה בדרך להתממש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: היום שאחרי הפיגוע הקטלני באוסטרליה, 25 מדינות צפויות לדון מחר בשליחת כוחות בינלאומיים לעזה, ואנטישמיות בחגיגות החנוכה באמסטרדם ● כותרות העיתונים בעולם

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים, ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

ראש ממשלת צרפת סבסטיאן לקורנו / צילום: ap, Thomas Samson, Pool

באיחוד כבר חגגו הסכם סחר עם אמריקה הלטינית, ואז צרפת נזכרה בחקלאים שלה

הסכם סחר חופשי רחב־היקף עם מדינות מרקוסור היה אמור להיחתם בימים הקרובים, עם הבטחות להגדיל את היצוא האירופי בעשרות אחוזים ● אלא שהתנגדות צרפתית ברגע האחרון, בטענה לפגיעה בחקלאות, מעכבת את המהלך ומציפה מתחים פנימיים באיחוד האירופי

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החשמל מתייקר, אבל יש פתרונות: כך תחסכו עד 20% דרך הספקיות הפרטיות

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

משגרים ללא רקטות אמריקאיות: הצעד של ממשל טראמפ נגד אלביט

עפ"י דיווח של אתר דיפנס אקספרס, ארה"ב לא מאשרת למדינות אירופה להשתמש ברקטות וטילים אמריקאים במשגרים של אלביט ● הסיבה לצעד החריג היא חשש ל"דליפות טכנולוגיות", אך במשרד ההגנה הגרמני מציינים כי ניתן לטפל בחשש הזה בעזרת עדכוני תוכנה