גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניתוח "גלובס": 4 האקזיטים הישראליים של 2011

4 חברות ישראליות עומדות להימכר/נמכרות תמורת סכום כולל של 5.6 מיליארד שקל ■ לשתיים מהן אין ממש ברירה, אחת הייתה יכולה להמשיך לבד, והאחרונה נמכרת מוקדם מדי

אנחנו יודעים. בשבוע שעבר, להבדיל משבועות אחרים, לא עמדתם בקצב האקזיטים של החברות הישראליות שנסחרות בשוק ההון האמריקני.

נס טכנולוגיות פתחה את השבוע בהודעתה על מכירתה לקרן ההון סיכון של סיטי תמורת 307 מיליון דולר במזומן. פאנדטק הונחה - מיוזמתה או שלא - על המדף, ועלולה לעבור למתחרה תמורת סכום דומה. צורן ומנייתה החבוטה התפשרה על פחות, ותעשה את דרכה לזרועות CSR האנגלית תמורת 484 מיליון דולר, ואילו MediaMind הפתיעה את רובנו כשהודיעה אור ליום חמישי כי תימכר לחברה אמריקנית יחסית אלמונית תמורת 517 מיליון דולר. בכך הפכה האחרונה לאקזיט של השנה הנוכחית (אם נתעלם ממכירת נטפים, שלא הייתה ציבורית), ונכון לרגע זה כמובן - כי לפי קצב האקזיטים הנוכחי, אי אפשר לדעת מה יביא עימו המחר.

מצבים כאלו תמיד דוחפים אותנו לחפש איזשהו מכנה משותף - לאתר היגיון בכך שבתוך משהו כמו שבוע 3 חברות ישראליות ציבוריות שהונפקו בארה"ב, נמכרות תמורת 1.3 מיליארד דולר או 4.3 מיליארד שקל (לא כולל מכירת Answers.com תמורת 127 מיליון דולר בתחילת השנה), וזאת בזמן ששוקי ההון רועדים, ומשבר החוב של יוון מאיים כמעט על כל דבר שזז.

אז לא משנה כמה נחפור ונחפש, אין ממש מכנה משותף כזה. כל חברה נמכרת משיקוליה שלה, ועובדת האקזיטים הרצופים היא כנראה מקרית בלבד. ובכל זאת, יש קו דק נסתר, שמחבר בין כל האקזיטים של השנה הנוכחית (שעדיין לא אמרה את מילתה האחרונה, כמובן) - ערימות המזומנים הגבוהות שיש לחברות הרוכשות, ואמונתן כי המשבר הכלכלי שהיה לא יחזור על עצמו, לפחות לא באותה עוצמה.

מבדיקת "גלובס" עולה כי השנה נמכרות יותר חברות ישראליות ציבוריות מאשר ב-3 השנים הקודמות - השנים שאחרי משבר האשראי. בניתוח שלנו התעלמנו ממכירת סטארט אפים, משום שיש הבדלים גדולים למדי בין סטארט אפ שלא הונפק וחי כחברה ציבורית, לבין חברה שכבר עברה מספר שלבים כציבורית.

מתחילת השנה נמכרו 4 חברות ישראליות ציבוריות תמורת 1.4 מיליארד דולר - פי שלושה עד 4 מכמות האקזיטים של 2008 עד 2010. ב-3 השנים שקדמו למשבר - 2005 עד 2007 - מספר החברות שנמכרו היה דומה לזה של השנה הנוכחית, אך השווי הכולל של המכירות היה גבוה בהרבה.

2007 הייתה השנה שבה נמכרה אי.סי.איי תמורת 1.2 מיליארד דולר; תרו נמכרה לסאן ההודית תמורת כחצי מיליארד דולר (למרות שהמכירה בפועל התעכבה מספר שנים); סייפן נמכרה לספנשן תמורת 368 מיליון דולר, ונור מקרופרינטרס נמכרה לענק האמריקני HP תמורת 118 מיליון דולר.

2006 הייתה השנה שבה HP רכשה את מרקורי תמורת 4.5 מיליארד דולר; Msystems נמכרה לסנדיסק תמורת 1.6 מיליארד דולר; וריפון שילמה 793 מיליון דולר עבור ליפמן, ופאואר דיזיין עברה לידי מיקרוסמי תמורת 245 מיליון דולר.

אקזיטים כאלו, בשווי של מיליארדי דולרים, הם זן נכחד בגזרה הישראלית בוול סטריט. אין עוד הרבה חברות ישראליות ציבוריות ששוות מיליארדי דולרים, ועל אחת כמה וכמה - חברות שמגיעות לשווי כזה ומוכנות לוותר על עצמאותן במקום לבלוע אחרות ולהפוך ל"טבע" של תחומן.

כך, 2011 הופכת לסוג של שנת שיא במכירת חברות ישראליות ציבוריות, וזאת כשלפנינו שישה ירחים עד שתגיע לסופה.

CSR האנגלית רוכשת את צורן

484 מיליון דולר במזומן ובמניות, (במקום 679 מיליון ד' רק במניות)

שיעור הפרמיה ותגובת שוק ההון:

לפני 4 חודשים, כשצורן, המפתחת שבבים עבור מכשירי אלקטרוניקה צרכנית והדמיה דיגיטלית, הודיעה על רכישתה בידי CSR, הפרמיה שננקבה בעסקת הרכישה הייתה 40%. בעלי המניות של CSR הביעו מיד את חוסר שביעות-רצונם מהמיזוג עם החברה הישראלית, ושוק ההון אמר את דברו. שתי המניות, שגורלן נקשר האחת בשנייה מרגע ההודעה, החלו להידרדר, עד שהדיסקאונט המקסימלי על מחיר העסקה עמד על 29%. CSR לא נותרה אדישה לתגובת שוק ההון, ובסוף השבוע האחרון התאימה את מחיר העסקה למחיר בשוק ההון, 9.19 דולר - מעט נמוך מהמחיר של מניית צורן בשוק לפני 4 חודשים. במילים אחרות, בלי פרמיה, ובמילים קצת פחות עדינות - צורן לא שווה יותר ממה שהשוק חושב שהיא שווה.

הסיבה למכירה:

CSR וצורן הן שתי חברות שאיבדו את דרכן, וכשלו בהליכה עצמאית. מתוך חשש - מוצדק כנראה - כי יחדלו להתקיים, הן נתלות האחת בצוואר השנייה, כאילו המיזוג ביניהן הוא הסיכוי האחרון שלהן. זו הסיבה שבגינה מתעקשת CSR לרכוש חברה שלא השכילה להרוויח אפילו דולר אחד במהלך העשור האחרון, וזו גם הסיבה העיקרית לכך שצורן הסכימה לקיצוץ במחיר העסקה. בהסכמה של צורן היא למעשה מודה, ששוק ההון תמחר אותה נכון לפני 4 חודשים.

ועוד משהו:

CSR שינתה את תנאי העסקה, ועכשיו כל בעל מניות בצורן יקבל 6.26 דולר במזומן ועוד 0.589 מניית CSR, במקום 1.85 מניית CSR. אין ספק שהגידול במרכיב המזומן בעסקה (במקור מרכיב המזומן היה בצורת Buy Back והיווה 35% מסך העסקה, ואילו כעת הוא 68%) דחף את צורן לזרועות CSR, אך תנאים אלו לא משנים את העובדה כי צורן נמכרת ללא פרמיה.

קרן ההון סיכון של סיטי רוכשת את נס טכנולוגיות

307 מיליון דולר במזומן

שיעור הפרמיה ותגובת שוק ההון:

נס טכנולוגיות, המעניקה שירותי IT, נמכרת לקרן ההון של סיטי לפי פרמיה צנועה ביותר של 17% - שרק ממחישה את הפוטנציאל הנמוך (לפחות כרגע) שטמון בעתיד החברה. שוק ההון עדיין לא ממהר לשקף את מחיר העסקה במחיר המניה (7.75 דולר לעומת 7.6 דולר בשוק), וייתכן שלתביעות הייצוגיות הרבות שהוגשו נגד דירקטוריון נס אחרי הודעת הרכישה, יש השפעה על כך.

הסיבה למכירה:

נס הונחה על המדף לפני זמן רב, וקרן ההון סיכון של סיטי (שנמנתה כבר לפני הרכישה על בעלי המניות בחברה) לא הייתה היחידה שהביעה בה עניין.

הסיפור של נס טכנולוגיות הוא סיפורה של חברה שרצתה להיות גדולה כמעט בכל מחיר, אך לבסוף נאלצה לשלם מחיר כבד על התרחבותה הבלתי פוסקת, בין היתר, דרך מדיניות רכישות אגרסיבית. יותר מזה. העובדה שהרוכשת הסופית והרוכשות הפוטנציאליות האחרות שהביעו עניין בחברה (קרן הפרייבט אקוויטי וקטור כדוגמה - זו שרכשה את אלדין), הן גופים פיננסיים שכל מטרתם היא השאת התשואה לבעלי מניותיהם, מלמדת כי נס זקוקה לתהליך התייעלות אגרסיבי לפני שתתחיל להציף ערך למי שרכש אותה.

ועוד משהו:

תנאי רכישת נס טכנולוגיות, כך מתברר, לא מוצאים חן בעיני חלק ניכר מציבור משקיעיה.

נכון לרגע זה הוגשו נגד דירקטוריון החברה למעלה מעשר תביעות ייצוגיות, וטענתן היא אחת: נס שווה יותר ממה שקרן ההון סיכון של סיטי חושבת. כמעט מדי יום מתווספת לרשימה תביעה ייצוגית נוספת, ולא מעט עו"ד בארה"ב עסוקים מבוקר ועד ערב בניסיון לשנות את תנאי העסקה. עדיין מוקדם לשפוט כיצד ישפיעו תביעות אלו על תהליך המכירה, אם בכלל, אך ספק רב אם הן יבטלו אותה.

אי.די.בי מנהלת מו"מ למכירת החזקותיה בפאנדטק

310 מיליון דולר (שווי שוק נוכחי)

שיעור הפרמיה ותגובת שוק ההון:

לפי הערכות שפורסמו בראשונה ב"גלובס", אי.די.בי שוקלת למכור את החזקותיה בפאנדטק (59%) לפי פרמיה של עד 18%. זו פרמיה צנועה יחסית, אך מניית פאנדטק עלתה במהלך השנה האחרונה בשיעור של 44% (בניכוי העלייה שאחרי ההערכות בדבר המו"מ). החברה נסחרת כרגע לפי מכפיל רווח חזוי של 19 - מכובד עבור חברה דוגמתה.

הסיבה למכירה:

נכון לרגע זה לא ממש ברור מי יזם את מכירת גרעין השליטה בחברה - קבוצת אי.די.בי עצמה או רוכש פוטנציאלי. נדירים המקרים שבהם נמכר רק גרעין שליטה בחברה הנסחרת בארה"ב, ולא כל החברה, ולכן נראה כי אי.די.בי היא זו שמיקמה את החזקתה על המדף, ולא פסלה על הסף את האפשרות למכור את החברה כולה. פאנדטק, המספקת פתרונות סליקה ועיבוד תשלומים אוטומטיים מאובטחים ובזמן אמת, עובדת יפה, ויכולה להמשיך לצעוד לבד מספר שנים נוספות. נוכחות של בעל מניות אסטרטגי (להבדיל מפיננסי דוגמת אי.די.בי) לא תזיק, אך חסרונו לא ימוטט את החברה כמו במקרה של צורן או נס.

ועוד משהו (1):

ההיסטוריה לימדה אותנו שכשנודע על מו"מ למכירת חברה, כבר בשלב שהמגעים הם מאוד התחלתיים, בדרך כלל בסופו של דבר אין עסקה ולא חצי עסקה. אין זו הפעם הראשונה שבה צצות הערכות כי פאנדטק עומדת למכירה, וייתכן שזו לא הפעם האחרונה.

ועוד משהו (2):

מכירת החזקותיה בפאנדטק תמשיך להקטין את החשיפה של קבוצת אי.די.בי לחברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בארה"ב.

באחרונה מימשה הקבוצה חלק ניכר ממניותיה בנובה, ומלבד שתיים אלו יש לקבוצה החזקה בגיוון אימג'ינג.

DG האמריקנית רוכשת את MediaMind

517 מיליון דולר במזומן

שיעור הפרמיה ותגובת שוק ההון:

MediaMind נמכרת לחברת DG לפי מחיר של 22 דולר למניה - פרמיה של 38%, אך פרמיה של 26% על מחיר השיא שאליו נסקה המניה לפני הודעת הרכישה (17.48 דולר רק לפני 3 שבועות). שוק ההון כבר דחף את המניה למחיר העסקה, וזה אומר שהוא מאמין שהעסקה תצא לפועל, ושהחברה אולי שווה יותר מתג המחיר שמצמידה לה DG.

הסיבה למכירה:

MediaMind, המפתחת פתרונות תוכנה לניהול קמפיינים פרסומיים דיגיטליים, הרגה שתי ציפורים במכה. לא זאת בלבד שהונפקה בנאסד"ק, עשרה חודשים לאחר מכן - היא נמכרת. בזמן שחברות אחרות מתלבטות בין שתי האפשרויות, ולעיתים לא מצליחות להפוך אף אחת מהן למציאות, MediaMind סימנה "וי" על שתיהן. זו גם כנראה הסיבה שבגינה החברה נמכרת מוקדם מדי. MediaMind פועלת בתחום שצומח בלי הפסקה (פרסום באינטרנט), ויש לה הפוטנציאל להפוך לגדולה יותר, אך נראה שלבעלי מניותיה אין ממש סבלנות לחכות שזה יקרה, והם מעדיפים מזומן בחשבון העו"ש על פני חלומות ברי השגה.

ועוד משהו (1):

כמו בנס, יש משקיעים בחברה שחושבים שהיא שווה יותר. עד כה הוגשו נגד דירקטוריון MediaMind למעלה מחמש תביעות ייצוגיות, בטענה כי זה מיהר למכרה ל-DG לפני שבדק אופציות אחרות. בניגוד למקרה של נס, לטענותיהם של התובעים כאן יש בסיס איתן בהרבה, ויהיה מעניין לראות האם האסיפה הכללית של MediaMind, שתתכנס לאשר את המכירה, תיקח אותן בחשבון.

ועוד משהו (2):

שווי הרכישה עומד על 517 מיליון דולר, וזה כולל את האופציות של עובדי החברה שנמצאות עמוק "בתוך הכסף"- מצב די חריג. לפי בדיקת "גלובס", כל האופציות של עובדי MediaMind מצויות "בתוך הכסף" ומגלמות הטבה - לפי העסקה- של 94 מיליון דולר.

עוד כתבות

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

חוות השרתים סארברפארם במושב בני ציון / צילום: ט. ג. הפקות

מהגדולות בישראל: חוות השרתים שתוקם באשדוד בהשקעה של 1.5 מיליארד דולר

יחד עם קרן תשתיות ישראל, סרברפארם תיבנה חוות שרתים באשדוד בהיקף של 130 מגה-וואט ● בשלב הראשון יושקעו כ-1.5 מיליארד דולר לבנייה, ובהמשך עוד כ-4.5 מיליארד דולר יושקעו להצטיידות החווה ● מדובר באחת מחוות השרתים הגדולות ביותר בישראל המתוכננות בימים אלה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

הממונה על התחרות הודיעה לאל על כי תטיל עליה עיצום בסך כ-110 מיליון שקל, בכפוף לשימוע, בנוסף לעיצומים אישיים במאות אלפי שקלים על שני נושאי משרה ● הסיבה: סירוב אל על לאפשר לארקיע גישה להאנגרים עבור תחזוקת מטוסים בתקופת המלחמה ● מדובר בקנס שני לאל על בתקופה קצרה: הקנס הקודם על "מחירים מופרזים" במלחמה עומד על 121 מיליון שקל, בכפוף לשימוע ● אל על: לא נפל כל דופי במעשי החברה

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל הודיע על החלטתו להשאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי בהחלטת הבנק המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאופוליטית ● שר האוצר: "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת שבוע שעבר, גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתה, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

מחיר היעד ירד ב-70%: בית ההשקעות שפסימי כלפי המניה הישראלית

בנק ההשקעות ג'פריס הוריד את ההמלצה על מאנדיי וביצע חיתוך חד של מחיר היעד של החברה ● "במאנדיי יש תחזית מעורפלת הן בסגמנט החברות הקטנות והבינוניות והן בארגוני", אמר אחד האנליסטים מג'פריס ● גם חברות תוכנה נוספות סופגות שינוי גישה מצד בנק ההשקעות

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לאחר החלטת הריבית: מדד הבנקים קופץ, מניות הנדל"ן יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, אך ת"א 90 יורד ביותר מ-1% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן