גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד פאנדטק: "זה לא אקזיט, אלא התחלה של חברת ענק"

ראובן בן מנחם על המיזוג עם S1: "הרגשנו שיהיה נכון לקחת את שתי החברות, ולבנות משהו יותר חזק. אני צופה רק גידול בעובדים, לא קיטון"

"חיפשנו שותפות אסטרטגית, ולא למכור את החברה. היו"ר אבי פישר ואני אוהבים את החברה, ורוצים לקדם אותה". כך אומר מייסד ומנכ"ל פאנדטק , ראובן בן-מנחם, בראיון בלעדי ל"גלובס" על עסקת המיזוג עם S1, שעליה דווח השבוע.

פאנדטק, שמספקת פתרונות סליקה ועיבוד תשלומים אוטומטיים לגופים פיננסיים, תתמזג עם החברה האמריקנית בעסקה שמשקפת לפאנדטק שווי של כ-310 מיליון דולר. זאת לא הייתה ההיכרות הראשונה בין החברות הפעילות בתחום דומה. ב-2003 היה ניסיון מצד S1 לרכוש את פאנדטק, וב-2006 הייתה זו פאנדטק שניסתה לרכוש את S1, אך בשני המקרים התוכניות לא התממשו. הפעם, לאחר חודש של מו"מ, נחתמה העסקה - שנחשפה לראשונה ב"גלובס".

"ההרגשה טובה מאוד", אומר בן-מנחם. "הפעם דברים הבשילו, והתאים לשתי החברות לבצע את המיזוג. הבנו שהיום יש צורך של הלקוח לעבוד עם ספקים גדולים בעלי מוצרים משלימים. הרגשנו שיהיה נכון לקחת את שתי החברות, ולבנות משהו יותר חזק עם קשת מוצרים שמכסה את כל תחום ה-Transaction Banking".

במהלך המו"מ היו עוד גופים שהתעניינו בפאנדטק, בהם, לפי הערכות, חברות גדולות כמו אורקל. "חיפשנו עסקה שתשאיר אותנו בעסקים. נכון שפנו אלינו גורמים אחרים, אבל זה לא היה הפוקוס שלנו. אנחנו לא רואים בזה אקזיט, אלא התחלה של בניית חברת ענק".

החברה הממוזגת, שתיקרא פאנדטק, צפויה להמשיך להתרחב. "אנחנו לא מתכוונים לשבת על הכיסא. נסתכל על רכישות נוספות וגם על ביצוע Buy Back (רכישה עצמית של מניות, ש' ח' ו'), כדי להביא ערך למשקיעים".

"לא מתכוון לפרוש"

כלל תעשיות (כת"ש) מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, היא בעלת השליטה בפאנדטק (58.6%), ותהיה בעלת המניות הגדולה בחברה הממוזגת. אבי פישר, יו"ר פאנדטק, מגיע מכת"ש. "כבר בתחילת השנה אבי ואני דיברנו על צורך בשינוי אסטרטגי, שיוביל לקפיצת מדרגה בגודל החברה. חיפשנו עסקאות יותר גדולות, ושנינו ידענו שזה מה שצריך לעשות", מספר בן-מנחם.

עם השלמת העסקה פישר יפנה את מקומו כיו"ר. בן-מנחם ימונה ליו"ר פעיל של החברה, ויוהאן דראייר, מנכ"ל S1, יהיה המנכ"ל של החברה הממוזגת.

- אחרי 18 שנה כמנכ"ל, לא יהיה לך מוזר לעזוב את התפקיד?

"אמשיך להתעסק בפעילות היומיומית, אז אני לא רואה הבדל גדול. שאלו אותי אם אני פורש. אני לא מתכוון לפרוש, אלא לבנות פה משהו גדול".

- איך תהיה חלוקת העבודה בינך ובין דראייר? אין חשש מחיכוכים ביניכם?

"אני אנהל את הפעילות הבינלאומית, למעט צפון ודרום אמריקה. דראייר הוא בחור שאני מכיר יותר מ-6 שנים. אני חושב שהוא מאוד ממוקד בעשייה ופחות בעצמו, וגם אני משתדל להיות כזה. לכן אני חושב שנעבוד מצוין ביחד. המנהלים בשתי החברות מכירים אחד את השני מהפעילות כחברות משלימות ומתחרות, ותמיד הייתה הערכה רבה של חברה אחת לשנייה".

למרות שהשווי של S1 גדול יותר, פאנדטק רווחית יותר, אך בן-מנחם לא מודאג מהצפוי. "הייתה ל-S1 ירידה ברווחיות בשנה שעברה, אבל ביחד נגיע לרמת רווחיות טובה, שנובעת מסינרגיה".

- סינרגיה שכוללת גם פיטורי עובדים?

"זה ממש לא הכיוון. יש שני סוגי סינרגיה בעסקה. במכירות נציע סל מוצרים משותף, ולכל חברה נפתחים שווקים חדשים. בהוצאות יש סינרגיה שנובעת מכך ששתי החברות הן ציבוריות. לא צריך שני דירקטוריונים, ונחסוך בעלויות של ביטוחים ושל Data Center. מבחינת עובדים אני צופה רק גידול, לא קיטון. יש פוטנציאל גדול לחברה המשותפת, ואני מעריך שהיא תגדל בקצב מהיר".

בן-מנחם כינס את עובדי החברה בישראל כדי לדבר איתם על המיזוג. "התגובות בסך-הכול חיוביות. החברה תגדל בישראל, כי תועבר לכאן יותר פעילות פיתוח", הוא אומר.

עוד כתבות

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

דוגמאות להונאות פיננסים ברשתות / צילום: צילומי מסך

ההונאות העדכניות ברשת: איך לא ליפול בפח

בחודשים האחרונים עולים בישראל יותר ויותר קמפיינים אגרסיביים עם המלצות על מניות, שנראים אמינים בין היתר הודות לשימוש בדמויות פיננסיות מוכרות ו–AI ● הכירו את הסכנות החדשות והמשוכללות, ואת הכלים להתגוננות

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם שרית זהבי / צילום: רמי זרנגר

החוקרת שסבורה: חיזבאללה מתכונן לסיבוב הבא, ואיראן שולטת בכל צעד

שיחה עם שרית זהבי, נשיאת מרכז עלמא להנגשת מידע על הזירה הצפונית ● על היכולות הצבאיות והכלכליות של חיזבאללה, השליטה והמעורבות של איראן והגישה של נשיא סוריה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה רביעית בסדרה

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האיש הראשון בעולם ששוויו חצה את רף ה-700 מיליארד דולר

ההון של מאסק קפץ לאחר שבימים האחרונים הפך בית המשפט העליון בדלאוור פסיקה קודמת והשיב לו חבילת תגמול הונית מבוססת אופציות בשווי כ־139 מיליארד דולר שאושרה ב2018 ● במקביל - רק השנה אושרה חבילת שכר נוספת שעשויה להגיע לטריליון דולר

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

שלט של חנות שקונה זהב וכסף בניו יורק / צילום: Reuters, Anthony Behar

איך להשקיע וממה להיזהר: הזהב והכסף הם המנצחים הגדולים של 2025

התשואה השנתית על הזהב ועל הכסף מותירה הרחק מאחור את נאסד"ק, S&P500, האג"ח הממשלתיות והביטקוין ● איך נראית ההשקעה בהם ומתי הם פגיעים? ● כתבה ראשונה בסדרה

האם המשבר בהייטק הסתיים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

דוח חדש חושף- סיכום השנה בהייטק: שיא בעסקאות לצד שפל במספר המועסקים

דוח חדש חושף כי בשנה החולפת נרשמה לראשונה ירידה שנתית במספר העובדים בענף ההייטק, ובמקביל הג׳וניורים מתקשים להיכנס לשוק למרות שנת שיא פיננסית

משקיע מודאג בבורסת ניו־יורק, האם הבועה בדרך? / צילום: Shutterstock

ההשוואות המטרידות בין טירוף הבינה המלאכותית לבין בועת הדוט־קום

אנליסטים שוריים מתכחשים לאפשרות שמתפתחת כיום בועת AI בדומה לבועת הדוט־קום בשנות ה־90 ● הדמיון אכן קיים, ובדיוק כמו אז - משקיעים מקווים כי הטכנולוגיה החדשה תספק צמיחה ורווחים גבוהים מהרגיל ● ובכל זאת, יש גם כמה הבדלים מהותיים

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים נוהרים לבורסה, ואלו המניות האהובות עליהם – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הביטקוין רחוק בעשרות אחוזים מהשיא, אך זה קרה כבר 7 פעמים בעשור האחרון ● גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א ● 2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח ● רוב מומחי ההשקעות בוול סטריט צופים ש-2026 תהיה חיובית ● וגם: מה יעשה בנק ישראל לאור התחזקות השקל?

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

משחק הכיסאות בשוק החשמל: דוראד חוזרת למרוץ ולוחצת את המתחרות לפינה

לאחר שנים של סכסוכים יצריים, משיכת התביעות של אדלטק סוללת את הדרך להקמת תחנת הכוח "דוראד 2" ● מול מגבלות הרגולציה ולוח הזמנים הצפוף של רשות החשמל, חזרת התחנה למגרש מגבירה את הלחץ על המתחרות — ועשויה להכריע מי מהן תישאר מחוץ לרשת

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

רה''מ בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Chip Somodevilla

דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן

ביוון דנים על שליחת כוחות הנדסיים לעזה וביצירת כוח צבאי משותף עם ישראל וקפריסין ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, ארצות הברית מקדמת יוזמה לשיקום רצועת עזה בהשקעה מוערכת של יותר מ-112 מיליארד דולר לאורך עשור ● צבא ארה"ב פתח בגל תקיפות נרחב הלילה נגד יעדי ארגון דאעש ברחבי סוריה ● ראש ממשלת לבנון אמר כי השלב הראשון לפירוז חיבאללה יסתיים בעוד ימים ספורים ● דיווח בארה"ב: נתניהו יציג לטראמפ אפשרויות לתקיפה נוספת באיראן ● עדכונים שוטפים 

גיא נתן / צילום: תומר שלום

הוא רק בן 27, אבל כבר גורו של מעל 100 אלף עוקבים: "אנשים רואים שכל ירידה נמשכת חודש וזו בעיה"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

"בשביל מה לקנות דירה ולקבל 2.5% אם אפשר לקבל 4% רק על דיבידנדים בבורסה?"

תשכחו מהמרוץ לדירה: בצל הצפי להמשך ירידת מחירים וריבית, משקיעים רבים נוטשים את שוק הנדל"ן ורבים מהם מצאו מפלט בשוק ההון, שהציג השנה תשואות חסרות תקדים ● בשוק מסבירים: "מי שהשקיע במניות עשה תשואה של עשרות אחוזים השנה, בזמן שמי שרכש דירה רואה כבר 8 חודשים ברצף ירידות מחירים"

שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני / צילום: Shutterstock

בין שלגייה לפנתר השחור: שלושה שיעורים שכל מנהל צריך ללמוד מההיסטוריה של דיסני

אומץ אינו רק תכונה אישית אלא תוצר של אקלים ארגוני, ואלה שמטפחים אותו קוטפים את הפירות ● דיסני מציעה שיעור מרתק לכל מנהיג במסעה ההיסטורי מתקופת התעוזה היצירתית של וולט דיסני, שלא קיבלה ביטוי בצד הערכי, ועד לחזון השיטתי של בוב אייגר

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

פנטהאוז בן 4 חדרים בחיפה / הדמיה: יח''צ

"עסקה חריגה במיקום יוצא דופן": בכמה נמכר פנטהאוז בחיפה?

הפנטהאוז, שנמצא במרחק אווירי של כ־40 מטר מהים, נמכר תמורת 6.2 מיליון שקל ● מסתבר שכשהים פתוח לפניך, וכשהמרחק אליו קצר במיוחד, ניתן להגיע למחירים "תל אביביים" גם בשוק החיפאי

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

רגע אחרי שהממשלה אישרה את עסקת הענק למצרים - ניו מד רוצה לתת למנכ"ל עוד 8 מיליון שקל

המחזיקה הגדולה במאגר לוויתן, ניו-מד אנרג'י של קבוצת דלק, רוצה להעניק למנכ"ל החברה יוסי אבו אופציות בהיקף של 8.1 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה היא כבר "בתוך הכסף" ● כזכור, ניו מד כבר ביצעה "אובר רולינג" פעמיים בשנים האחרונות כדי לאשר לאבו תגמול למרות התנגדות אסיפת בעלי המניות