גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כריסטיאן דיור הוביל להלכה חדשה בבית המשפט העליון

בית המשפט העליון קובע כי הערבות הבנקאית שעל הבעלים של זכות קניין רוחני להפקיד, כתנאי לעיכובם במכס של טובין מפרים, נועדה להגן גם על רשות המכס

תופעת זיופי המותגים, בישראל ואולי בעיקר בשטחי הרשות הפלסטינית, נפוצה ומוכרת. פרטי לבוש, בשמים, מכשירי כתיבה ושאר פריטים "יוקרתיים" מיובאים לישראל ונמכרים בה ובשטחי הרשות, כששמותיהם של מותגים מוכרים וסמליהם מופיעים עליהם. רק המחיר הנמוך ואיכותם הירודה של המוצרים מעידים על כך שאין מדובר במקור.

בהשראתו של הסכם בינלאומי, משנת 1994, המכונה "הסכם הטריפס" - שמטרתו העיקרית לקדם הרמוניזציה, בדיני הקניין הרוחני, במדינות החברות בארגון הסחר הבינלאומי, לצורך הסרת הקשיים העשויים להתעורר במסחר הבינלאומי בעניין זכויות בקניין רוחני - מסמיך הדין הישראלי את רשויות המכס לעכב טובין, המיובאים לישראל ואשר קיים חשש, שהם מפרים זכות יוצרים או זכות בסימן מסחר. היוזמה לעיכוב הטובין יכולה לבוא מן היצרן הנפגע או מרשויות המכס עצמן.

הדין קובע את התנאים, אשר רק בהתמלאם יעוכבו הטובין המפרים-לכאורה. ככל שהעיכוב מתבקש על-ידי בעל הזכות, עליו להפקיד בידי הרשות ערבות עצמית, להבטחת הפיצוי על כל נזק, שייגרם על-ידי העיכוב, ככל שיתברר שהעיכוב לא היה מוצדק. תחילה, יעוכבו הטובין למשך 3 ימים בלבד. הארכת העיכוב מותנית בכך, שבעל הזכות יפקיד, בידי רשות המכס, ערבות בנקאית, שסכומה נקבע על-ידי הרשות, ובכך שהוא יגיש תובענה אזרחית נגד היבואן המפר.

מחלוקת בין דיור למכס

לאחרונה נדרש בית המשפט העליון לקבוע את מהותה של הערבות הבנקאית, שעל בעל הזכות להפקיד כתנאי לעיכוב הטובין. האם זו נועדה להבטיח את פיצויו של היבואן, במקרה שיתברר כי לא הייתה הצדקה לעיכוב, שמא היא נועדה להבטיח גם את כיסוי הוצאות האחסון וההשמדה של הטובין, במקרה שהיבואן לא ימלא אחר הוראה שיפוטית, שתחייבו להשמידם ולשאת בהוצאות אחסונם?

היה זה במסגרת מחלוקת, שנתגלעה בין החברה הצרפתית הידועה, העוסקת בתחום האופנה והטיפוח, "CHRISTIAN DIOR COUTURE" (כריסטיאן דיור) לבין אגף המכס והמע"מ. בתחילת 2010 עיכב המכס, ביוזמתו, טובין שיובאו לישראל, על-ידי תושב הרשות הפלסטינית, איאד חבש שמו. היו אלה נעליים מזויפות, שנשאו סימני מסחר רשומים של כריסטיאן דיור. החברה הצרפתית אכן הפקידה ערבות בנקאית, בשיעור 5,000 שקל, והגישה תביעה נגד היבואן חבש. בינתיים נשארו הטובין במחסני המכס.

משהיבואן חבש לא גילה עניין בהליך המשפטי, ולא התגונן בפניו, ניתן נגדו פסק דין, שבו הוא חויב, בין היתר, להשמיד את הטובין ולשאת בעלויות האחסנה וההשמדה שלהם.

באותה העת היה ברור, שהיבואן חבש לא יפעל בהתאם לפסק הדין. היה ברור שכתוצאה מכך, ייאלצו רשות המכס או כריסטיאן דיור לשאת בעלויות. לפיכך, היה על שופט בית המשפט המחוזי במרכז, אברהם יעקב, לקבוע האם רשות המכס רשאית לחלט את הערבות הבנקאית, שהופקדה על-ידי כריסטיאן דיור, לצורך כיסוי עלויות האחסנה וההשמדה של הטובין.

הוא קבע, כי מטרת הערבות הבנקאית אינה להבטיח את כיסוי ההוצאות, הנובעות מעיכוב הטובין, אלא רק את הנזקים, שנגרמו ליבואן, כפועל יוצא מן העיכוב ומהגשת התובענה נגדו. לפיכך, הוא הורה לרשות המכס להשיב את הערבות לידי כריסטיאן דיור.

רשות המכס ערערה על קביעתו זו. פרקליטה, עו"ד יהודה ליבליין, טען בפני בית המשפט העליון, כי הרשות רשאית לחלט את הערבות הבנקאית, ולכסות באמצעות כך את הוצאות האחסון וההשמדה של הטובין.

מטרתה של הערבות

כבר בעת הדיון בפניהם, הביעו שופטי העליון, אשר גרוניס, עדנה ארבל ואליקים רובינשטיין, בפני בעלי הדין, את דעתם, שלפיה דין הערעור להתקבל. הגיעו הדברים לידי כך, שפרקליטיה של כריסטיאן דיור, עו"ד נחמן כהן-צדק, יוסי מרקוביץ ונתנאל אגו, הודיעו על הסכמתה של מרשתם לכך, שהערעור יתקבל ולכך שפסק דינו של השופט יעקב יבוטל, ככל שהוא נוגע למחלוקת בעניין גורלה של הערבות הבנקאית.

הסכמה שכזו מייתרת, בדרך כלל, את הצורך בהנמקת פסק הדין. שופטי העליון חרגו מכך במקרה זה. הם ראו לנמק את עמדתם, לאור זאת ש"קיימים מקרים לא מעטים בהם נוטש יבואן זר סחורה מפרה שייבא לישראל ולא נושא בעלויות האחסון וההשמדה שלהם... השאלה בדבר מטרת הערבות ואפשרות מימושה חוזרת ועולה בבתי המשפט". הם ראו לייסד הלכה.

לאחר שסקר הוראות דין שונות, הרלבנטיות לעניין, ולאחר שהציג את הסדר עיכוב הטובין המפרים-לכאורה ואת התנאים לו, בחן השופט אשר גרוניס את מטרתה של הערבות הבנקאית בהקשר זה. הוא הסב את תשומת-הלב לכך, שבעוד שהדין קובע, במפורש, שהערבות העצמית נועדה להבטיח את נזקיו של היבואן, במקרה שמתברר שהעיכוב היה חסר הצדקה, לא כך נקבע בנוגע לערבות הבנקאית. אדרבא, בהוראה המתנה את העיכוב בהפקדת ערבות בנקאית נקבע, במפורש, כי אחת ממטרותיה היא "לכסות כל הוצאה הקשורה לעיכוב או כדי לפצות על כך נזק שייגרם על-ידי העיכוב". "מטרת הערבות נוסחה באופן כוללני ורחב", קבע גרוניס, והיא אינה מוגבלת לכיסוי נזקי היבואן בלבד.

הוא הזכיר גם את זאת, שהמחוקק קבע שורה של נסיבות, בהן נדרש מנהל המכס להחזיר לבעל הזכות את הערבויות שהפקיד. מצב שבו היבואן נמנע מלקיים הוראה לשאת בעלויות האחסון וההשמדה אינו אחת מהן.

על-פי גרוניס, פרשנות שכזו עולה בקנה אחד עם רוחו של הסכם הטריפס, אשר הוראות רלבנטיות מתוכו אומצו, כמעט במלואן, על-ידי המחוקק הישראלי. הסכם זה קובע, כי הערובה מיועדת להגן הן על היבואן והן על הרשות השלטונית, הפועלת לעיכוב הטובין.

רשות המסים רשאית להשתמש בערבות

גרוניס התייחס גם לכך, שתוצאת הקביעה, שלפיה על הרשות לשאת בעלויות האחסנה וההשמדה של הטובין, היא כי הציבור יישא בהן. "לא קיימת הצדקה לכך שכלל הציבור הוא שיישא בעלות ההגנה על קניינו הפרטי של בעל הזכות", כך הוא. הוא לא התעלם מכך ש"למדינה אינטרס מובהק להגן על זכויות בקניין רוחני". הוא לא התעלם גם מכך, "שהמדינה פועלת במישורים שונים לקידום ההגנה על הקניין הרוחני". עם זאת, לדידו, "מכאן אין ללמוד כי על המדינה לשאת בעלויות ההגנה על זכויות בקניין רוחני בכל מקרה בו קיים חשש להפרה של זכויות כאמור".

"ככל שלא קיים אינטרס ציבורי מיוחד המצדיק את המשך עיכוב הטובין, כגון חשד לביצוע עבירה פלילית או ניסיון לייבא לישראל טובין האסורים ליבוא, הרי הסכסוך שנתגלע בין היבואן לבין בעל הזכות הוא אזרחי במהותו", סיכם גרוניס סוגיה זו. "נוכח טיבו של הסכסוך, ובהיעדר אינטרס ציבורי מיוחד המצדיק מסקנה אחרת, אין צידוק כי הקופה הציבורית היא שתישא בעלויות הכרוכות בהגנה על קניינו הפרטי של בעל הזכות", הוסיף.

"בנסיבות בהן מעכבת רשות המסים טובין שיובאו לישראל מחשש להפרת זכויות קניין רוחני, והיבואן זונח את הטובין ואינו נושא בעלויות האחסון וההשמדה שהוטלו עליו (אם הוטלו), רשאית רשות המסים להשתמש בערבות הבנקאית שהפקיד בעל הזכות לצורך כיסוי אותן הוצאות", חרץ גרוניס וייסד הלכה.

אף שהשופטים ארבל ורובינשטיין הסכימו עמו, ראה רובינשטיין להביע חוסר נחת מן ההסדר החוקי הקיים. (ע"א 3960/10).

"בעל זכויות הקניין הרוחני נגרר להוצאות כספיות ללא עוול בכפו"

השופט אליקים רובינשטיין לא הסתיר, בפסק הדין, את מורת-רוחו מכך, שהעדר הסדר חוקי ראוי הוא שהוביל לתוצאה, שיש בה משום עוול לבעל הזכות (במקרה זה, כריסטיאן דיור). "מוטרד אני מכך שאין לפי שעה הסדר הוגן ויעיל ככל הניתן כדי להבטיח את האינטרסים של בעל זכויות הקניין הרוחני, אשר ללא עוול בכפו נגרר להוצאות כספיות, אם בערבות, אם בהוצאות משפטיות ואם במשאבי זמן ועוגמת-נפש, ויש בפניו משוכה גבוהה ביותר להיפרע עליהן".

הוא נסמך על החובה היתרה, המוטלת על רשות המכס, לנהוג בהגינות ובתום-לב, בקובעו כי אל לה לנוח על זרי הדפנה של ההלכה החדשה, אלא עליה "לחקור ולדרוש כיצד להקל בנסיבות שבשליטתה על צד תם-לב - כמו בעלי הזכות במקרה של הפרה - אל מול הבאים לחמוס את זכויותיהם ויגיעם, כמו בנידון דידן יבואנים מפרים". "הקריאה צריך שתבוא מבית משפט זה לרשות המכס לשקוד על פתרונות, כולל בנושא מסי היבוא כאמור, דבר המתבקש, כדי שלא ייהנה היבואן המפר ממצב של 'ההפרת וגם קיבלת החזר מסי יבוא', עניין שאין חולק כי יש בו עוול מוסרי. גם אם הדבר טעון חקיקה, זו אינה צריכה להיות מסובכת מדי".

רובינשטיין קבע, כי אף אם המדובר "באלף מתוך מיליון רשמונים ויותר", יש להקים צוות לבחינת פתרונות אפשריים ולהטמעתם, "ויישמעו בפניו נציגי המערערים ושכמותם".

המחוזי כבר מיישם את ההלכה

לא חלפו אלא שבועיים מייסודה של ההלכה, וכבר היא יושמה על-ידי השופט המחוזי, יצחק ענבר. היה זה במסגרת תובענה, שהגישו החברה "אליהו צבאן בע"מ" ודן מזרחי (באמצעות עו"ד סורוקר, לב צ'אושו) נגד החברה "שאריכת אל אסלי אלתג'רייה". האחרונה ייבאה לישראל משלוח ענק של סוללות, תוך הפרה של סימן המסחר SAMCO"", השייך לתובעים. אלה הגישו את התביעה והפקידו את הערבות הבנקאית, על מנת שהסוללות יעוכבו על-ידי המכס.

טענתה של היבואנית הנתבעת, שלפיה לא עלה בידי התובעים להוכיח, כי הסוללות שבמשלוח מפרות את סימני המסחר שלה, נדחתה על-ידי ענבר. הוא קיבל את התביעה, והוציא תחת ידיו צו מניעה וצו להשמדת הסוללות המפרות, וחייב את הנתבעת בעלויות האחסנה וההשמדה שלהן. בנוסף, חייב ענבר את היבואן בהוצאות המשפט ובשכר טרחת-עורך דין בשיעור 100 אלף שקל. "ואולם אין באמור כדי לגרוע מזכותו של המכס להשתמש בערבות הבנקאית שהפקידו התובעים לצורך כיסוי אותן הוצאות", הוסיף, בצפותו מצב, שבו הנתבעת לא תמלא אחר חיובה, תוך שהוא מאזכר את פסק הדין בעניין כריסטיאן דיור. (ת"א 20673-09-10).

עוד כתבות

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

זה לא מחיר חריג, אבל ב-200 אלף שקל, יש לרכב הזה תחרות לא קלה

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"