גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחאת הנדל"ן: לשכנים יימאס לפני שנתניהו יחשוב על ספין

מתישהו עיר האוהלים תפסיק להיות בומבמלה פינת שנטיפי, יש רק לוודא שזו תהיה תחילת המחאה ולא סופה ■ "מתישהו השכנים יתלוננו ותבוא ניידת - ועימה תבוא האלימות" ■ את הרגעים הגדולים רואים בטלוויזיה - את הקטנים רואים לבד ■ דרור פויר ומשק כנפי ההיסטוריה

אני עיתונאי חסר מזל. מיום חמישי שעבר עד יום שני הזה שהיתי לסירוגין בעיר האוהלים בשדרות רוטשילד בתל אביב והצלחתי להחמיץ את כל הרגעים הגדולים. את הביקור של חולדאי החמצתי כי קפצתי הביתה לאוכל-אמבטיה-סיפור עם הילדים; את הביקור של מירי רגב החמצתי כי הלכתי לרגע הצדה לעשות כמה טלפונים; בכל פעם שהייתי צריך לשירותים, החמצתי חבר כנסת; בכל פעם שעברתי את הפינה כדי לקנות משהו קר לשתות פספסתי עוד נאום חוצב להבות או עימות דרמטי. בכל פעם שהסבתי את מבטי קרה משהו, וכשהסתכלתי לא אירע דבר. נדמה שככל שהייתי שם יותר זמן כך נהיה לי פחות על מה לכתוב.

אבל זה בסדר מבחינתי. את הרגעים הגדולים אולי החמצתי, אבל האמינו לי שהייתי בהמון רגעים קטנים. אחרי הכול, את הרגעים הגדולים תמיד אפשר לראות בטלוויזיה. את הרגעים הקטנים אתה צריך לראות לבד, לתת להם להצטבר ולהתבשל עד לתסיסה בשעות החמות, הארוכות והלחות של יולי תל אביבי.

רגע אחד כזה: אישה מבוגרת בשם אירנה לוקחת את המגפון ביום שני בצהריים. העברית שלה שבורה כמו הגב שלה משנים של עבודות קבלן. את צרותיה היא מספרת בקול נרגש, וצרותיה צרות צרורות, האמינו לי. אני לא עומדת בשום קריטריון, היא אומרת. אין לי ילדים, אין לי כלום. בשבוע שעבר פיטרו אותי מהעבודה ובשבוע הבא זורקים אותי מהדירה. אומרים פריפריה. הייתי בפריפריה. דירת חדר בערד כמו בתל אביב, ואין עבודה. שלא יגידו לי פריפריה, אומרת אירנה, ללא ספק נערת הפוסטר של השמאל הקיצוני עם הרסטות. כזה היה גם הנרי אלקסלסי, פנתר שחור ותיק, שהפליג בזיכרונות על המחאה של אז והפציר במאזיניו הצעירים לצאת ולעשות, לא רק לדבר. כאלה היו גם כמה חברים מבני עקיבא וכמה חרדים שהגיעו בשישי בערב והתפללו ערבית ועשו קידוש, ואחר כך רקדו מין הורה, כמנהג השמאל הקיצוני עם הרסטות מימים ימימה.

אני לא אומר שאין שם שמאל קיצוני עם רסטות, אגב. הם בכל מקום, אלה. יש שלט של אנרכיסטים נגד הגדר ויש דוכן של מאבק סוציאליסטי ודברים כאלה. אבל בגדול זה מאבק חלבי מדי בשביל השמאל הקיצוני.

מחאה של התפשטות

מחאה מהסוג של עיר האוהלים היא מטבעה, ומטבע מייסדיה, מחאה של רגעים קטנים ושל שיאים נדירים. בינתיים זו לא מחאה של לעשות, זו מחאה של להיות. בינתיים זו לא מחאה של התמקדות, זו מחאה של התפשטות. מספר האוהלים חשוב מניסוח מדויק של מסרים. בינתיים זה מאבק שמתנהל ברוח טובה, תולדה של אופי מייסדיו. בתחילת המאבק הסתיים כמעט כל נאום ב"אני אוהב/ת אתכם. אתם אנשים יפים". ככה זה לא יכול להימשך לאורך זמן, זה ברור. ואכן, מתרבים הקולות הקוראים להסלמת המאבק.

לפעמים ההתפלגות הזו לתאים ולתתי-תאים שכל אחד מהם נושא את נס המאבק האמיתי מזכירה קצת את בריאן כוכב עליון של מונטי פייתון. אלה אומרים על ההוא שהוא טרמפיסט, ההוא אומר על ההם שהם מתכננים לחבור למפלגה זו אחרת, ההם רדיקליים מדי, אלה לא רדיקליים מספיק. קח מספיק אנשים ותקע אותם יחד, ובתוך יומיים יהיו לך שני דברים: סקס ותככים. בימים הראשונים עבדו המארגנים קשה כדי לשמור על כל העניין א-פוליטי, אבל אין לך דבר שהוא לא פוליטי, ומהר מאוד לא הייתה להם ברירה אלא להבין את זה. מי מחליט על דיור בר השגה - אגודת הציירים האימפרסיוניסטים? מי מפשיר קרקעות, המשוררים? מי יטיל פיקוח על שכר הדירה, חובבי הטיסנאות?

ביום הראשון ישבתי עם כמה מהם, ובסופה של הפגישה לא יכולתי שלא לשאול אותם מה הם חושבים שיקרה - שבעוד שבוע ייפתחו כל חוזי השכירות בארץ וכל אחד יקבל הנחה של 1,000 שקלים לחודש? לא ממש היה להם מושג. בימים הראשונים הם היו בקטע של "אנחנו זועקים שיש בעיה, עכשיו הכדור במגרש שלכם". הו, ילדים, אמרו להם כמה בוגרים של מאבקים חברתיים אחרים, כמו גם חברי כנסת שהיו במקום, אם תיתנו להם את הכדור הם בחיים לא ימסרו לכם אותו בחזרה. המהפכה עוברת בוד"לים (ועדות דיור לאומיות), בהצעות חוק כתובות ביובש, בבריתות לא קדושות. לאט-לאט זה מחלחל. ביום שני כבר היו צוותי תקשורת מסודרים וטנקי חשיבה. בהתחלה הם סירבו להקשיב, לקבל עצות. גם זה השתנה. בטח כשהם הבינו שהצד השני כבר מעסיק יחצנים ויועצי תקשורת. זה מה שמנע מהם ליפול לספין של נתניהו על הפשרת 7,000 יחידות דיור בשטחים.

חבר אתה חופר

הדיבורים. הו, הדיבורים. שמעתי מספיק נאומים ל-19 גלגולי חיים. לפעמים נראה היה שהמחאה נוסדה על מנת לפטפט את עצמה לדעת. בסלון של עיר האוהלים התנהל מין הייד פארק בלתי פוסק עם קודים כמו תנועות של הברגת נורה במקום מחיאות כפיים, תנועת שופט לצעדים בכדורסל במקום לקרוא 'אתה חופר', הצלבת ידיים באיקס במקום לצעוק 'שטויות!', ותנועת תיפוף עם האצבעות כדי לקבל את רשות הדיבור. הקודים האלה הם ממודל השיח הספרדי, הסבירו לי בחשיבות.

זה הלך יופי בהתחלה, כשהגרעין הקשה היה הרוב, אבל ככל שהגיעו למקום יותר ישראלים התאדה מודל השיח הספרדי לטובת מודל השיח הישראלי הישן והטוב. הניסיונות לכפות סובלנות ותרבות דיון היו הרבה פעמים מתישים הרבה יותר מהדיונים עצמם, שברוב המכריע של המקרים התנהלו לעניין ובנימוס. היו גם צעקות, אבל צעקות זה בסדר.

היה מרשים לראות את זה גדל ומשנה צורה. מכמה אוהלים על הפינה מול הבימה בחמישי בערב ועד לרכבת האוהלים שחצתה את החשמונאים בראשון והגיעה עד לבר-אילן בשני בלילה. כשנגיע להרצל, אמרו שם, תיפול הממשלה.

ביום שישי היו כמה גיטרות, בראשון כבר הייתה מערכת הגברה עם סאונדמן ובחורה שאחראית על הליין-אפ של הלהקות. ביום שישי עוד ביקשו המארגנים מהעיתונאים הספורים שהיו במקום שיכתבו, ביום ראשון כבר סגרו לעצמן רשתות הטלוויזיה מתחם בחלק הכי יוקרתי של העיר והעבירו משם מהדורות, והמקום המה עיתונאים, כולם רושמים את אותם הסיפורים מפי אותם האנשים. שמי כך וכך ואין לי כסף לשכר דירה, שמי זאת וזאת ואנחנו נישאר פה עד שיימצא פתרון.

אני העדפתי, כמו תמיד, לשבת בצד ולראות מה קורה. בכל מקרה, זו הייתה מסיבת עיתונאים של ממש. היו גם המון מפורסמים שבאו להביע הזדהות, לשיר, או סתם לראות מה קורה.

לא פחות מרשים היה לראות את כל העניין שומר על איפוק. ראו איזה פלא, מאות אנשים במהלך היום, עד לאלפים בלילה, דחוקים בשדרה צרה בלחות של 5,000 אחוזים בלי שירותים, מזיעים את עצמם לדעת, ישנים קצת, אוכלים רע, ועדיין - אין אלימות ואין עשיית צרכים בחצרות. בתי העסק באזור נתנו כתף, היו שכנים שתרמו את דירותיהם, ובחניון הבימה הקרוב יש יופי של שירותים.

תבוא ניידת, תבוא האלימות

מסכנים השכנים. ידידותית המחאה ככל שתהיה, הרי שהיא עושה רעש בלתי פוסק. המוזיקה נפסקת ב-11, אבל תמיד יש מישהו שמנגן, מישהו ששר, תאורה, גנרטור, אנשים עוברים במכוניות, צועקים וצופרים במהלך כל היממה, גם בשלוש ובארבע בבוקר. אני די בטוח שלשכנים לא משנה אם הנהגים צועקים "כל הכבוד" או "לכו לעבוד, פרזיטים!". בסופו של דבר, זה מה שיפרק את עיר האוהלים הזאת. השכנים יצאו מדעתם הרבה לפני שתיפתר בעיית הנדל"ן או שראש הממשלה יצליח לחשוב על ספין. מתישהו הם יתלוננו, ואז תבוא ניידת, ועם הניידת תבוא האלימות.

היעדרה של האלימות מרשים גם הוא. ראו איזה פלא - מאות אנשים, בלי מחסומים, בלי שערים, בלי אף שרשרת שוטרים שמקיפה את המתאספים, בלי אף מאבטח שבודק בבגדים ובכלים; ועדיין, הכול מתנהל בשלווה ובנחת. פה ושם צעקות, אי-אפשר לומר שלא, פה ושם מתלהטות רוחות לרגע, אבל שום דבר רציני. אין מי שיאכוף סדר ומשמעת, הם אוכפים את עצמם. אילו היה זה ניסוי שמטרתו להוכיח את ההשפעה המרגיעה ונוסכת הביטחון שיש לאנשי חוק על שומרי החוק, הרי שהניסוי הצליח.

היה מרשים לראות את כל הדבר הזה נאבק על דמותו. לראות את המייסדים מתמודדים עם גדילה מהירה, עם אג'נדות סותרות, מיני אנשים וארגונים שבאים לתפוס טרמפ עם ספינים, עם חיבוקי פוליטיקאים ויציאה משליטה, עם בקשות בלתי פוסקות לראיונות ולוגיסטיקה שלא נגמרת. הם הלב הפועם של כל הסיפור הזה. ראיתי אותם הולכים ומאבדים את הקול, נישאים בין תשישות לאופוריה, לא מצליחים לישון, מנסים להתרכז ומאבדים את זה, ובעיקר משתאים אל מול הדבר שיצרו. שתי בחורות, ארבעה בחורים, זה פחות או יותר. הרשימו אותי יגאל רמב"ם וסתיו שפיר.

הרשים אותי גם אלדד יניב מהשמאל הלאומי, שהוא ותנועתו הפגינו נוכחות בשדרה. זו הפעם הראשונה שלי בחברת יניב. חריף ובוטה הוא משרטט את קריסת השלטון המרכזי ודוחה תרחישים קיצוניים על מלחמה. אני בעד פוליטיקאים מסוגו, כמו שאני בעד שאר הפוליטיקאים שבאו שלא על מנת להצטלם: נינו אבסדזה שישנה על מזרן, יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ישבה כמה שעות, דב חנין היה לא מעט, כך גם ניצן הורביץ, שהקדיש הרבה מזמנו. הפער ביניהם לבין הפוליטיקאים שבאו להצטלם, כמו מירי רגב, בלט עד למאוד. על מי שנשאר לא התיזו מים ולא צעקו.

משהו אמיתי קורה בשדרה

האמת היא שבפעם הראשונה שהייתי שם הייתי בטוח שבתוך יום-יומיים זה נגמר. הייתי סקפטי. לא בנוגע לאותנטיות של המאבק, בנוגע לשרידותו. זה עבר לי ביום ראשון בערב כשמשהו נפרץ, רכבת האוהלים התחילה לגדול והפסיפס האנושי התחיל להשתנות: יותר מבוגרים, יותר אנשים מחוץ לתל אביב. אם בימים הראשונים דיברו אנשים שלא מצליחים לשכור חדר בדירת שותפים ב-3,000 שקלים, אחר כך כבר דיברו אנשים שמרוויחים 20 אלף בחודש, עובדים כמו חמורים, ומצליחים רק בקושי לגדל ילדים ולשמור על הראש מעל המים. אנשים כמוני.

מעמד הביניים הגיע גם הוא לזעוק. זה היה מרשים, מעורר תקווה. מצבנו, אמרו המבוגרים לצעירים, קשה משלכם. אתם, לפחות, צעירים. גם העדכונים שלא הפסיקו להגיע מערי-אוהלים אחיות ברחבי הארץ רוממו את הרוחות. משהו אמיתי קורה בשדרה, אין ספק. השאלה היא איך זה ייגמר ומתי. האם זה ייגמר בפשרה, בהבטחה להקמת ועדה כזו או אחרת, או בפיצוץ, באלימות משטרתית או בתלונות של שכנים. או שאולי זה יהפוך בכלל לפסטיבל שנתי ממותג נודד - ערי-אוהלים והופעות במרכזי ערים בכל הארץ. איזו חברת משקאות לא תמות על זה?

ואולי זה ייגמר עם ההתפכחות הסופית מרעיון ה"זה לא פוליטי". זעקה כללית נגד השיטה ונגד חוסר הצדק תמיד תקסום להרבה יותר אנשים מאשר הצטרפות לגוף מאורגן עם אג'נדה ברורה ועם היררכיה מסודרת. מתישהו עיר האוהלים תיאלץ להפסיק ולהיות בומבמלה פינת שנטיפי; צריך רק לוודא שזו תהיה תחילת דרכה של המחאה ולא סופה.

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

העובדים והיזמים ייהנו מ-100 מיליון דולר. מאחורי הקלעים של אקזיט הענק

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה