גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אזיקי הזהב: מתי מוצדק להתפטר ממשרה ניהולית בכירה?

אחד האתגרים המורכבים ביותר למנהלים הוא היכולת לזהות את הטריגר הנכון לעזוב את משרתם ולהמשיך למשרה הבאה ■ מתי נכון להתפטר ומתי לא?

"מנהל נבון", אמר לי פעם מנכ"ל של חברת סלולר, "יפרוש מתפקידו בשיא, כדי לשמור על המוניטין שלו ועל דלתות פתוחות בשוק". יחד עם זאת, קשה מאוד לזהות את אותה נקודת שיא, וקל מאוד להתפתות להישאר זמן ממושך יתר על המידה במשרה ניהולית מרפדת, גם כשאתה אומלל בארגון.

אתגר מורכב אף יותר הוא לזהות את הטריגרים המוצדקים לעזוב משרה ניהולית. בזירת כהונת בכירים אמנם רווחות כמה הנחות עבודה מקובלות לגבי האינדיקציות הנכונות "לעזוב מיד" פוזיציה גבוהה בארגון, אך הבעיה היא שלא כולן באמת נכונות. יתרה מכך, פרישת מנהל בכיר בנסיבות מסוימות עלולה דווקא לפגוע לו במוניטין ולחבל בפיתוח הקריירה העתידית שלו.

מהן הפרדיגמות המוצדקות והשגויות להשתחרר מאזיקי הזהב? חיים אמסל, פסיכולוג ארגוני ושותף ב-CEO אסטרטגיה; יעל דר פוגלמן, יועצת קריירה; ואורנה דרימן, מנכ"ל חברת פיקארו גיוס והשמת בכירים - מסבירים.

"אני עוזב כי איני מסכים עם ערכי הדירקטוריון"

אמסל: "מנכ"ל של חברת מזון, שבליבת הערכים שלו ישב ערך חזק של בריאות, דחף לפיתוח מזון בריאות ולהימנעות מייצור מזונות עם חומרים משמרים. הדירקטוריון, לעומתו, דחף לעגל פינות והשמיע מנגינות אחרות כמו 'העיקר להיכנס לשוק, אנחנו ביזנס שמחויב לשורה התחתונה'.

"על רקע התנגשות הערכים הזו, המנכ"ל נכנס עם מוצרי מזון חדשים לשוק בצורה מושכלת, איטית יותר, תוך בדיקות מרובות של סוגיית הבריאות, ובדירקטוריון הוא הצטייר כ'מתמהמה' וכלא-אפקטיבי. כל הצרימות והחריקות הללו בשיח סביבו הכניסו אותו לאי-נוחות בכל פעם שהוא נדרש להכין פגישה עם הבורד, וגרמו לו לתהות האם אני נמצא בכלל במקום הנכון. בסופו של יום הוא החליט להתפטר".

- למה זה מוצדק?

"כשמנהל בכיר מוותר על ערכים הוא מטיל ספק בערכו, במסוגלות שלו, בתפיסות עולמו, ועל כך משלמים מחיר פסיכולוגי כבד מאוד"

"מנכ"ל שמתנהל עם עצמו בצורה כנה ירגיש שהוא מוכר את נשמתו לשטן ומוותר על ערכיו, והמחיר של זה גבוה מאוד. כשאתה מוכר את עצמך בנזיד עדשים חל כרסום בדימוי ובביטחון העצמי שלך, במיוחד כשמדובר בבכירים.

"התפשרות על ערכים אפשרית אולי לשומר בשער, שמתייחס אל עבודתו כאל מקור פרנסה; אבל כשמנהל בכיר - שתלוי פחות במשכורת והרבה יותר נגיש למינויים חלופיים בארגונים שתואמים את ערכיו - מוותר על ערכים הוא מטיל ספק בערכו, במסוגלות שלו, בתפיסות עולמו, ועל כך משלמים מחיר פסיכולוגי כבד מאוד".

חיים אמסל / צילום: תמר מצפי
חיים אמסל, פסיכולוג ארגוני ושותף ב-CEO אסטרטגיה

"אני עוזב כי פגעו לי בשכר"

דרימן: "סמנכ"ל פיתוח מבריק כיהן שנתיים בחברת היי-טק מובילה ותרם לה רבות: הוא פיתח אלגוריתם שהפך את פיתוחי החברה לתחרותיים, הוא גייס 20 מתכנתים שהפכו לכוח העבודה העיקרי, והוא הטמיע מתודולוגיות עבודה משופרות. היה ברור לחלוטין שהחברה גזרה על כישוריו ויכולותיו קופון נאה.

"כשהדירקטוריון החליט לערוך קיצוץ רוחבי של 10% בשכר המנהלים הוא התרעם: 'נתתי לארגון הזה את הנשמה. המחלקה שלי מממנת את כולם. לא רק שאסור היה להם לגעת בשכרי, הם היו צריכים להכפיל אותו'. ההתנגדות שלו גובתה גם בטיעון רציונלי: 'אני רוצה למתג את עצמי כמנהל ששווה איקס, ולא כמנהל ששווה איקס מינוס 10%'. קרי, הוא דאג שהורדת השכר תשפיע גם על שכרו העתידי. לפיכך, הוא קם ופרש בטריקת דלת ואף התהדר בכך: 'לא הסכמתי להיות מנוצל. אני מנהל שווה. ברור לי שהשוק בחוץ יציע לי יותר'".

- למה זה לא מוצדק?

"כי מנהל כזה משדר למעסיק הבא שהוא רואה את התמונה דרך החור של הגרוש, דרך פריזמות של אגו וגישה כזו לא מעידה על מנהיגות"

"כיוון שמנהל כזה משדר למעסיק הבא שהוא רואה את התמונה דרך החור של הגרוש, דרך פריזמות של אגו וגישה כזו לא מעידה על מנהיגות. צריך להבין שכשאתה מנהל שמוביל מהלכים וכשהרעיונות שלך מקבלים במה בארגון, אתה צובר ניסיון שאין לו תחליף. זוהי יוקרה שאת פירותיה קוטפים בעתיד.

"כמנהל בכיר מצפים ממך לרוץ למרחקים ארוכים, לא לפרוש בשעת קושי, לנהל את האמוציות ולהסתכל לטווח רחוק. בפועל, מנהל שפורש על רקע סיבה כזו פוגע בקידום הקריירה שלו. מניסיוני אוכל להעיד, שמעסיקים לעתיד יפחדו לגייס אותו ויפקפקו לגבי מניעיו, לא משנה כמה הוא מוכשר מקצועית. חד-משמעית, שוק המעסיקים לא אוהב מנהלים שחושבים רק 'כסף'".

אורנה דרימן / צילום: איל יצהר
אורנה דרימן, מנכ"ל חברת פיקארו גיוס והשמת בכירים

"אני עוזב כי מצמצמים לי את טווח האחריות"

דר פוגלמן: "מנהל בארגון מזון מוביל כיהן כסמנכ"ל תפעול ושרשרת אספקה. יום אחד מנכ"ל החברה החליט לפצל את התפקיד שלו לשני חלקים: אותו מנהל נשאר עם רכיב התפעול, וכל רכיבי שרשרת האספקה הועברו למנהל אחר. כתוצאה מכך יכולת ההשפעה שלו, מידת מעורבותו ויכולתו לקבוע סדר יום הצטמצמו משמעותית.

"ממקום של טיפול ברכש, בלוגיסטיקה, בייצור, בהנדסה ובשילוח - הוא הפך להיות אחראי רק על ייצור והנדסה. בתפקידו המורחב בעבר - תפעול ושרשרת אספקה - הוא היה רגיל לנהל דברים מלמעלה, ברמת המאקרו. התפקיד המפוצל החליש אותו בהיבט הזה שהוא נאלץ לשוב לרמת המיקרו, לעבור לרזולוציות מקצועיות גבוהות יותר. לאחר חודשים ארוכים של התחבטות הוא החליט בסופו של דבר לעזוב מיוזמתו".

- למה זה מוצדק?

"כשהוא עוזב את המשרה בנקודת הזמן שבו צומצמו סמכויותיו ושועט החוצה להמשך פיתוח הקריירה, הוא נתפס כאדם שתופס אחריות לגורלו"

"למנהל ששם דגשים על פיתוח קריירה ניהולית, סיטואציה כזו של צמצום סמכויות תזיק לרקורד ולהמשך פיתוח הקריירה. אילו משאת נפשו הייתה עיסוק בענייני עבודה מקצועיים ניחא, אבל אם הוא שוקל התמודדות עתידית על תפקיד ניהולי - אוטומטית יעמדו כנגדו שאלות (בשעת ראיון עבודה לתפקיד מתקדם) כמו 'למה לא התמודדת אז עם הצרת הסמכויות? למה לא נלחמת? למה בכלל הם עשו לך את זה? אולי זה קרה כי אתה לא מספיק טוב?'.

"כשהוא עוזב את המשרה הניהולית המפנקת שלו באותה נקודת הזמן שבו צומצמו סמכויותיו ושועט החוצה להמשך פיתוח הקריירה שלו - הוא נתפס כמנהל פרואקטיבי, אדם שתופס אחריות לגורלו. אם הוא ממתין מספר שנים על כס משרת הניהול המצומצמת - הוא נתפס מאוחר יותר כמנהל פסיבי שמזמן עליו את ההחלטות לגורלו מבחוץ".

יעל דר פוגלמן / צילום: עינת לברון
יעל דר פוגלמן, יועצת קריירה

"אני עוזב כי החברה מתמזגת עם תאגיד ענק"

דר פוגלמן: "לחברת היי-טק הגיע יועץ חיצוני חדש שהחל להכשיר את הקרקע למיזוג עם חברה בינלאומית. סמנכ"ל הפיתוח של החברה הבין שיהיה למהלך הזה תהיה השלכה על מה שהוא עושה, ושהתמזגות תקבע לו סדר יום חדש. הוא אמר: 'אני רואה לאן זה הולך מכאן ומבחינתי הרוח נושבת לכיוונים לא טובים. אני קם והולך'.

"לדידו המציאות עמדה להשתנות: מפוזיציה שבה הוא קובע משימות ויעדים, לפוזיציה נחותה יותר שבמסגרתה גורם אחר קובע אותם עבורו. נכנסת כאן גם סוגיית הבחירה: כשמנהל הולך למקום עבודה חדש הוא זה שעושה את הבחירה.

"במיזוג, לעומת זאת, הוא כבר לא בעמדה של בוחר: התרבות הארגונית, האג'נדות והיעדים נכפים עליו מלמעלה, ולמשוואה הזו נכנס הרבה אגו. אותו סמנכ"ל פיתוח הבין שהמיתוג האישי שלו בתמהיל הכולל של העובדים עומד לרדת, ושמאפיינים שנחשבו אצלו לחזקות יאבדו מערכם עם המיזוג. מה הוא עשה? הקדים את ממוניו והודיע להם: 'אני מתפטר'".

- למה זה לא מוצדק?

"ברוב המקרים ההחלטה מבוססת על ספקולציות שליליות וממקום של אגו, כשבפועל ייתכן מאוד שמערך הכוחות החדש יפעל דווקא לטובתו"

"ברוב המקרים החלטת בכירים לפרוש בצל התמזגות מבוססת על ניחוש של תרחישים שליליים, על בסיס ספקולציות רגשיות, וממקום של אגו (בעיקר אצל מנהלים שבונים זהות עצמית סביב הזהות המקצועית שלהם). בפועל, ייתכן מאוד שמערך הכוחות החדש יפעל דווקא לטובתו המקצועית.

"אתה יכול להיות דג ענק באקווריום או דג קטן בבריכה. אמנם בבריכה תשחה ליד הרבה דגים קטנים אחרים, התחרות שלך תגבר, כללי השחייה יהפכו אחרים, אבל המרחב מקיר לקיר גדול יותר.

"אם אתה היום סמנכ"ל חברה ישראלית שעומדת להתמזג בתוך מיקרוסופט, ייתכן שדווקא השינוי הזה ירחיב את טווח הכישורים שלך ואת המיומנויות, מעבר למה שיכולת לטעום ב'אקווריום'. במילים אחרות, פרישת בכיר על רקע כוונות מיזוג עשויה להתגלות דווקא כקריירה מוחמצת בעתיד".

"אני עוזב כי איבדתי אמון במוצר החברה"

דרימן: "מנהל מכירות בכיר בחברת היי-טק שפיתחה מוצר תוכנה ללקוחות גלובליים, ידע בתוכו שהמוצר של החברה לא ממוקד לקוח, שהוא מיושן, שאין לו צורך שוק אמיתי בטווח ארוך, ושהמתחרה מחזיק במוצר בעל ערך מוסף גבוה יותר. למעשה, אותו מנהל ידע שהחברה שלו רק מגלגלת את הכסף של המשקיעים וממשיכה להזיז את הגלגלים עם המוצר הקיים.

"לנוכח ידיעה זו התעוררה בו דילמה: מצד אחד הוא השתכר היטב, הפוזיציה האישית שלו בארגון הייתה גבוהה והוא היה מוערך מאוד; מצד שני הוא הרגיש לא נוח בכל פעם שהוא נדרש לעשות פרזנטציות על המוצר (הוא אמר: 'כשלקוח חותם על עסקה אני יודע שהוא יתחרט עליה'). עוד דבר שהטריד אותו נגע ליציבות החברה בטווח הארוך. היה לו ברור שחברה עם מוצר נחות יחסית לשוק תתקשה לשמור על איתנותה".

- למה זה מוצדק?

"מעבר למחיר הרגשי שמשלמים על עבודה בלי תשוקה, הרי שברמת ניהול הקריירה הוא משדר למעסיקו הבא יושרה אישית, יוזמה ומנהיגות"

"מעבר למחיר הרגשי שמשלמים על עבודה בלי תשוקה, הרי שברמת ניהול הקריירה הנזק הוא לטווח הארוך. בשוק משוכלל, חברות עם מוצר שאינו ממוקד לקוח לא יכולות לשרוד לאורך זמן. אי-אפשר לעבוד על 'כל העם, כל הזמן', וסופה של חברה מסחרית כזו לקרטע ולאבד אחיזה בשוק.

"מנהל בכיר בתחומי השיווק והמכירות יתקשה להשיג משרת ניהול שווה בעתיד, כשהניסיון שלו מגיע מחברה שבסופו של יום נכשלה. בשעת גיוסו למשרות מתקדמות בעתיד יעמדו כנגדו שאלות כמו 'מדוע לא נלחמת? מדוע לא פעלת לשינוי כיוון המוצר? למה לא הצפת את הבעיה? למה פעלת מכוח האינרציה ולא שברת כיוון בצורה יזומה?'.

"לעומת זאת, אם הוא פורש מספיק מוקדם, על רקע חוסר אמון במוצר, הוא משדר למעסיקו הבא יושרה אישית, יוזמה ומנהיגות".

"אני עוזב כי קידמו אחר לתפקיד שהיה שלי"

אמסל: "מנהל סניף של בנק גדול כיהן בפועל גם כממלא מקום של מנהל האזור (המנהל אזורי נעדר לאורך זמן על רקע מחלה). במהלך עבודת מילוי המקום רמזו לו מלמעלה שהוא עושה עבודה טובה ושהאיוש הזמני של מנהל אזור יהפוך קבוע בבוא היום. לימים, כשמנהל האזור פרש בפועל, מינו לתפקיד מנהל אחר, מעולם תוכן שונה לחלוטין בבנק. אותו מנהל סניף נפגע מאוד, התאכזב והתלבט אם לעזוב את הארגון.

"במקרים כאלה אנשים לא מסתפקים בעובדות. הם לא אומרים: 'ירקו לי בפנים ונפגעתי'. זה הרי תמיד הופך לעלילה שלמה: 'הארגון לא אמין בי, הכול פה זה פוליטיקה, הם לא יודעים להעריך את כישורי'. בקיצור, הם מתחילים לבנות סרט גדוש אמוציות ורצים לחברים שיתמכו בהחלטה שלהם לעזוב: 'ירקו עליך, הם לא שווים אותך, אתה טוב מדי בשבילם - תעזוב'.

"הרבה פעמים העזיבה הדרמטית של אותם מנהלים פגועים מופנית כלפי פנים. יש לו דחף לשדר לממונים, לקולגות ולכפיפים שלו: 'אני עוזב, אני גבר, אני מאמין בעצמי', ממש כמו אלה שמתאבדים כדי להתנקם במי שנשאר".

- למה זה לא מוצדק?

"תפיסת עולם כזו מתאימה לפקיד זוטר. אם אתה לא מסוגל לספוג מכות, איך אתה בכלל מצפה שיקדמו אותך למשרה בכירה?"

"תפיסת עולם כזו מתאימה לפקיד זוטר, לא למישהו בעמדה בכירה שצריך להוכיח מנהיגות אישית. בארגון גדול, ככל שעולים בהיררכיה חשופים ליותר עלבונות. גם מנכ"לים וסמנכ"לים חוטפים עלבונות מלמעלה ומהצדדים, והיכולת להכיל אותם היא אינהרנטית לתפקיד ניהולי, כמו שאומר הפתגם העממי - אם אתה לא יכול לסבול את החום אל תתקרב למטבח.

"ככלל, עובד בכיר שפורש על רקע שלא מינו אותו לתפקיד מיוחל משקף חוסר רציונליות, מראה שהאגו חשוב לו יותר ושאין לו יכולת לספוג מכות, ואם זה המצב - איך אתה בכלל מצפה שיקדמו אותך למשרה בכירה? יתר על כן, עזיבה על רקע סיטואציה כזו תפגע בו גם ברמת קידום הקריירה. ציידי הראשים מסתכלים עליו פתאום 'הפוך'. הם רואים שעומד לפניהם מישהו שמונע מאגו ומאמוציות, והם יחשבו פעמיים אם לגייס אותו".

עוד כתבות

NIO EL7 / צילום: יח''צ

אם אתם מוכנים לשלם יותר מחצי מיליון שקל על חשמלית סינית, זו כנראה המכונית שאתם צריכים

ל-EL7 של NIO הסינית יש מחיר שאפתני, אבל היא מציעה ממדים מכובדים, תא מרווח, חבילת ביצועים, אבזור וטכנולוגיה - שעליה גובים המתחרים האירופים עשרות אחוזים יותר

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון, ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט–אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

מאפים בעגלת הקפה שושה / צילום: שרית עטר

בשר מיושן, מאפים מתפקעים וסדנת שוקולד ורוד: ביקור במושב בשרון שלא יפסיק להפתיע אתכם

עגלת קפה שמגישה בורקס פינוקים מתפקע, שוקולדים עם שילובים דמיוניים, סטודיו שתרצו לקנות בו הכול ומשק חקלאי עם זנים ומעדנים מיוחדים ● ביקור במושב צופית

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מהמוסד ועד ראשי ערים: במדינת ישראל כל אחד יכול לבקש לעצמו תחנת רכבת

בניגוד לדעת הדרג המקצועי והתוכניות המאושרות, וגם במחיר של פגיעה בשכונות מגורים והזזת קו מטרו: משרד התחבורה בראשות מירי רגב מקדם בימים אלו הקמת תחנות רכבת במוקדים שונים בארץ, שיפגעו בשירות התחבורה ● הסיבה, לפי גורמים: לחצים ושיקולים פוליטיים

מטולה / צילום: אלה לוי וינריב

שני טילי נ"ט פגעו בשני בתים במטולה, נזק רב במקום

צה"ל חיסל את סגן מפקד הביטחון הלאומי של חמאס בעזה ● דיווח: קצין סורי המקורב לחיזבאללה חוסל בפיצוץ מכונית בדמשק ● בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח • שני רימונים הושלכו לחצר שגרירות ישראל בבלגיה, אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

פרויקט הריסה ובנייה מחדש. אינטרס לאומי בקידום הפרויקטים / צילום: Shutterstock

זכות הסירוב של דייר סרבן - לא לעולמים

דייר בפרויקט תמ"א 38 בבת ים טען כי הוא זכאי להרחבה של לפחות 6 מ"ר נוספים ביחס לשכניו ● אלא שהוא נזכר לעשות זאת במסגרת תביעה לבית המשפט, אחרי שכבר ניתן נגדו פסק דין ע"י המפקח על הבתים המשותפים ● השופטת דחתה אותו על הסף: "היית צריך לטעון זאת בפני המפקח"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

כוחות אוגדה 98 פועלים במרחב ג'בליא / צילום: דובר צה''ל

בצה"ל מבהירים: אין אירוע חטיפת חייל

אלפים במחאות בת"א: פרשים, מכת"זיות ועימותים עם שוטרים ● ראש המוסד שב מהפסגה בפריז: הוחלט על התנעת מו"מ מחודש בימים הקרובים ● דובר צה"ל: לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון רצועת עזה ●  במספר מרחבים במקביל: צה"ל תקף מטרות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון  ● דובר צה"ל: לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון רצועת עזה ● עדכונים בולטים

שר הביטחון יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הערב / צילום: צילום מסך ממסיבת העיתונאים

מסר בן 110 מברלין: כך עושים כלכלת מלחמה

ב-1914 תעשיין יהודי מבריק העביר את כלכלת גרמניה אל מסלול של מלחמה ארוכה ● דמוקרטיות ודיקטטורות למדו את השיעור המדהים שהעניק ולטר רתנאו

אלברט איינשטיין / צילום: לע''מ

החוקר שמנסה לפרק את המיתוס של אלברט איינשטיין

נתחיל מהסוף: איינשטיין היה גאון. אבל האם הסיפור שהוא שינה לבדו את כל מה שאנחנו יודעים על העולם שבו אנחנו חיים נכון? ספר שיצא לאחרונה באוניברסיטת פרינסטון מציג מציאות מורכבת יותר ● פרופ' חנוך גוטפרוינד, המנהל המדעי של ארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית ומחבר משותף של הספר, מסביר מדוע איינשטיין לא פעל בחלל ריק

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

בצל המלחמה והאמברגו: החברה הטורקית שמוכרת אחזקות בישראל

חברת זורלו הטורקית מוכרת לאדלטק את מלוא אחזקותיה בתחנות הכוח אשדוד אנרגיה ורמת נגב אנרגיה ● ברקע בין היתר, הסנקציות שהטיל ארדואן על סחר עם ישראל

סשה טרופנוב, עובד אמזון. נחטף ב–7 באוקטובר / צילום: פרטי

עובדי אמזון: בחברה העולמית המליצו לנו לא להביע הזדהות עם העובד החטוף

מאז נחטף סשה טרופנוב, מהנדס חומרה באמזון, עובדי החברה בישראל ערכו שלל יוזמות הקוראות לשחרורו ● החברה העולמית, לעומת זאת, לא הביעה הזדהות רשמית כלל ● כעת מתברר כי מאחורי הנמכת הפרופיל הציבורי עומדת מדיניות, וכי אמזון אף הנחתה את העובדים שלא להביע תמיכה פומבית

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

בניסיון למלא את הקופה בעוד מאות מיליוני שקלים: באוצר בוחנים גזרה חדשה

משרד האוצר בוחן להעלות את המס על רכבי בנזין, על־ידי הקטנת ההטבה הכספית של "המס הירוק", שמוענקת לכל כלי הרכב המיובאים לארץ, בהתאם לרמת הזיהום שלהם ● וגם: שלושה דגמי פרימיום חדשים של ב.מ.וו, אאודי ו־JEEP הושקו בארץ ● השבוע בענף הרכב

משרדי משרד העבודה של מדינת ניו יורק. פחות משרות חדשות מהצפוי / צילום: Reuters, Anthony Behar

התופעה החריגה הזו התרחשה רק שש פעמים ב-50 השנים האחרונות. בכל פעם הגיע אחריה מיתון

התופעה החריגה שבה הריבית על אג"ח לטווח קצר גבוהה מהריבית על אג"ח ארוכות התרחשה שש פעמים בלבד ב–50 השנים האחרונות ● העננים מצטברים: הסבירות למיתון בשיא לפי הפד, נתוני התל"ג והתעסוקה מדשדשים ופשיטות הרגל בעלייה ● השינויים המהירים בריבית בעשור זה וההדפסה המסיבית של פרוץ הקורונה מגיעים בקרוב למאני טיים

מושב הבונים / צילום: שלומי יוסף

בכמה נמכרה קרקע של חצי דונם במושב היוקרתי מול הים?

מגרש של חצי דונם במושב הבונים נמכר ב־3.76 מיליון שקל, נמוך מההצעות במכרזים קודמים ● מדובר בקרקעות נדירות בחוף הכרמל, שמחלקן הגדול אף נשקף נוף לים, ולכן המכרז עורר רעש גדול

וול סטריט 40. בעיגול: דונלד טראמפ / צילומים: Shutterstock, AP

הצניחה בשוק המשרדים מגיעה למגדל של טראמפ בוול סטריט

מגדל המשרדים במנהטן איבד שוכרים ובשנה הבאה מחכה לו תשלום גדול למשכנתה - שצפויה לגדול בשל עליית הריבית ● טראמפ הכיר במצבו של שוק המשרדים בניו יורק כשכתב בתצהיר: "למרבה הצער הוא הלך לעזאזל"

מימין: סאטיה נאדלה, ביל גייטס, סם אלטמן, ברק אובמה והשחקנית מרגו רובי. המשתתפים נבחרים בפינצטה / צילום: Associated Press, Stephen Brashear, Jordan Strauss, Jacquelyn Martin, Brynn Anderson

המפגשים של עשירי העולם שהכול קורה בהם - אבל אף אחד לא יודע שהם קורים

הם מגיעים במטוסים פרטיים, יודעים שאף אחד לא יצטט או יצלם אותם וזוכים למינגלינג עם משקיעי ענק או לטיול פרטי עם אילון מאסק וג'ף בזוס ● ברוכים הבאים לכנסי האח"מים שבהם נסגרות העסקאות הגדולות בעולם, ורק מעטים מורשים להיכנס אליהם

חתולים בחצר / צילום: Shutterstock

חתולים לא באמת שונאים אותנו, הדרך לליבם היא פשוט ארוכה יותר

נהוג לראות בחתולים בעל חיים אגואיסטי ומנוכר, וגם מחקרים מצאו שהיחס של החתול לבעליו מושתת על אינטרסים ● אלא שיש לכך קשר הדוק ליחס המועט שהם התרגלו לקבל מאיתנו

אין עם מי לדבר בחברות התעופה / צילום: Shutterstock

המכה החדשה שמנחיתות עלינו חברות התעופה

המתנה של שעות על הקו, טיסות שמבוטלות ללא פתרון ופיצויים שמאחרים להגיע ● חברות התעופה הישראליות נשארו לבד במגרש, וללקוחות שצריכים אותן אין עם מי לדבר ● איזה מוקד החליף את הנציגים בבוטים ולמי אין בכלל שירות טלפוני? ● בדיקת גלובס

חצי שעה של השראה. על עובדים מופנמים / צילום: כריכת הספר, מנחם רייס

מקשיבים יותר ומשתפים רק מה שיש בו ערך: זה סוד הקסם של המנהלים המופנמים

בניגוד לדימוי המקובל, לא כל המנהלים הם מוחצנים בעלי כריזמה נוטפת ● מה האנשים השקטים מביאים לשולחן, למה הם בעצם מנהיגים מעולים ואיך ניתן לעזור להם לשגשג ● המלצת ספר