גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אני משתדל להיות במשבצת של 'להבטיח פחות ולהשיג יותר'"

חברת המנועים הסלולריים טליט רשמה בשנה שעברה רווח ראשון אחרי חמש שנות הפסדים ■ עוזי כץ, המייסד והמנכ"ל, נשמע כאילו היא לא מתכוונת לעצור שם

ניסיון תמים להבין באיזו שנה יצאה טליט לדרך והיכן - עלול לבלבל. באתר החברה מצוין כי זו נולדה במהלך 1986, אך הכוונה היא לחברה האיטלקית שנרכשה על ידה לפני 9 שנים. בשנת 1997 החלה טליט לשווק ולהפיץ מכשירי סלולר, ואילו לפני 11 שנים הקים עוזי כץ, מנכ"ל החברה ומבעלי המניות הגדולים בה, את דאי טלקום - מחברות הבת של טליט.

כץ, הרוח החיה מאחורי החברה, החל את דרכו בענף הקמעונות. עד שנת 1999 שימש כיזם וכמנכ"ל אוטו דיפו, רשת אביזרי וחלקי חילוף לרכב. זו נקלעה לקשיי נזילות ונמכרה לאייס קנה ובנה, שהייתה אז בבעלות גד זאבי, וכיום היא בשליטת גאון אחזקות ושלמה זבידה. כץ ניסה את מזלו בעולם המסחר המקוון, אך די מהר התייאש ממנו, ובתחילת המילניום הקים את דאי, שמטרתה הייתה לשווק ולהפיץ מכשירי סלולר בארץ. כץ חבר ליצרנית השבבים הקוריאנית Hyundai (Hynix Electronics לשעבר), שניהלה פעילות מצומצמת של ייצור מכשירי סלולר, והשתיים יצאו לדרך.

זמן קצר לאחר מכן חבר כץ לפולאר השקעות, חברת ההשקעות של הטריו איציק שרם, יאיר פודים ואביגדור קלנר, וקיבל ממנה הלוואה של 300 אלף דולר תמורת רוב הון המניות של טליט. כוכבה של החברה דרך במהירות, והיא פרעה את חובה כלפי פולאר. האחרונה נותרה עם מניות טליט, שנמכרו במהלך השנים האחרונות ברווח של עשרות מיליוני דולרים.

מוצלחת ככל שהייתה, פעילות השיווק וההפצה של טליט לא סיפקה את כץ. "הבנתי שאין לה הרבה עתיד והתחלתי לפזול לתחום של M2M (ראו מסגרת, ט' צ'), וכך הקמתי פעילות שמטרתה הייתה לשתף פעולה עם חברות שמייצרות מנועים סלולריים. היה ברור לי שהתחום של M2M יעבוד בעיקר על תקשורת סלולרית".

תוך כדי הקמת הפעילות זיהה כץ חברה קטנה באיטליה - טליט שמה - שמקור כוחה היה במו"פ סלולרי. טליט האיטלקית הייתה אז חברה כושלת על סף פשיטת רגל, וכץ רכש אותה תמורת אירו בודד. פעילות ייצור הטלפונים הסלולריים של טליט המקורית צומצמה למינימום האפשרי, 240 מעובדיה (כשני שלישים מהסך) פוטרו, וכץ מינף את יכולתה בייצור מנועים סלולריים.

השנים עברו, כץ עבר לא מעט מכשולים בדרך להגשמת חזונו (וכחלק ממנה רכש את מניות השליטה בטליט דרך MBO - Management Buy Out), ובימים אלו הוא כבר יכול להתחיל לחייך.

טליט תקשורת (Telit Communication), שנסחרת בשוק ההון הבריטי לפי שווי של 149 מיליון דולר ונחשבת לאחת החברות הישראליות הטובות שנותרו בו, הפכה לשחקן השלישי בגודלו בעולם בתחום של M2M, ועדיין לא אמרה את מילתה האחרונה. דרך אגב, פעילות השיווק וההפצה של מכשירים סלולריים של החברה כמעט שנכחדה. "הבנתי די מהר שמהפעילות הזו אני לא אגיע רחוק", אומר כץ.

המהפך שעברה טליט, שקיבל ביטוי בתוצאותיה הכספיות, כלל רכישת מתחרות וחברות שמשיקות לפעילותה. מתחילת השנה ביצעה החברה שתי רכישות, והשלימה גיוס הון מוצלח בשוק ההון שיתמוך במימונן.

תהליך מכירה ארוך

טליט, בדומה ללא מעט חברות שעובדות מול חברות תשתית, דוגמת חברות חשמל וגז, נאלצת להתמודד עם תהליכי מכירה ממושכים שאורכים בממוצע 3 שנים - מהרגע שבו המנוע הסלולרי מעוצב לפי צורכי הלקוח, דרך תהליך אישור מעמיק שהוא עובר, וכלה בהתאמות אחרונות והתחלה של ייצור המוני במזרח הרחוק. ההכנסות של טליט מתקבלות רק כשהחברה מוכרת את יחידות המנוע סלולרי, לפי ההיקף הנדרש מהלקוח, תמורת 20 דולר בממוצע ליחידה.

אך אליה וקוץ בה. ראשית, בשלב הסיזיפי של העבודה מול הלקוח, לטליט אין הכנסות. לא פעם בעבר קרה שהלקוח נסוג מכוונת הרכישה, והעבודה של טליט, שעלותה יכולה לנוע סביב מאות אלפי דולרים, נזרקה לפח. "זה קרה לנו לא מעט, אך מאז שגדלנו זה קורה הרבה פחות, וגם אם זה קורה - יש לנו כבר מסה קריטית של לקוחות ש'מבטחת' אותנו ממקרים כאלו", מבהיר כץ.

שנית, טליט אינה יכולה לדעת מראש מהי כמות היחידות שיזמין הלקוח. "לכל לקוח יש תחזית, אך צריך לקחת אותה בעירבון מוגבל. כשמדובר בלקוח קיים קל לנו יותר מאשר מול לקוח חדש. בכל אופן, אין כרגע מצב שבשנה הזו או בשנה הבאה יהיה איזשהו לקוח שיזמין ממני יחידות, ואני לא מכיר אותו", אומר כץ. "שיעור הפרויקטים שנכשלים עדיין נמוך משיעור הפרויקטים שמצליחים מעבר לתחזיות".

כדי להמחיש נתון זה מציין כץ כי אשתקד התחזית הראשונית של החברה הייתה שהכנסותיה יעמדו על 92 מיליון דולר, ולבסוף הן עמדו על 132 מיליון דולר - צמיחה שנתית של 48%. השיפור בשורה העליונה חלחל לשורה התחתונה, ונרשם בה רווח ראשון לאחר 5 שנות הפסד מעיקות (החברה הונפקה רק לפני שש שנים) - רווח נקי של 8.4 מיליון דולר, ורווח EBITDA (לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) של 12.4 מיליון דולר.

"אני משתדל להיות במשבצת של 'להבטיח פחות ולהשיג יותר'", אומר כץ.

"מגה-שחקן בעיני המפעילות"

נתוני המחצית הראשונה של השנה תומכים בהצהרה של כץ. טליט צפויה לסיים את המחצית עם הכנסות של 81 מיליון דולר - גידול שנתי של 36% לעומת המחצית המקבילה אשתקד.

כץ מעדיף להמחיש את ההצלחה של טליט לאו דווקא דרך נתוני ההכנסות. "השנה נמכור לפחות 9 מיליון יחידות, וזה אומר שמעל 9 מיליון כרטיסי Sim, כרטיס הזיהוי של המנוי הסלולרי, יוטמעו בתוך המנוע שלנו.

"זה אומר שהפכנו למגה שחקן בעיני המפעילות הסלולריות (MNO - Mobile Network Operator, ט' צ'), כי אין עוד הרבה חברות שמשווקת עבורן מספר כל כך גדול של כרטיסי Sim. זה מספר שגדל בקצב אדיר, והוא יאפשר לי בעתיד למכור ללקוח שלי מנוע סלולרי שיוצר עבורו קישור מול חברת הסלולר (Connectivity, ט' צ'), במקום שהוא יעבוד מולי ומול המפעיל הסלולרי בנפרד", מסביר כץ. "זה כמו להיות מפעיל סלולרי וירטואלי, אך רק עבור M2M".

לטליט יש כבר שיתופי פעולה עם מפעילות סלולריות דוגמת וודאפון ודויטשה טלקום, שיתמכו בחזון זה. ברגע ששיתופי פעולה אלו יקבלו ביטוי בשטח, מודל ההכנסות של החברה במהלך 2012 ישתנה. "מדובר יהיה על מודל של Recruit Revenues, שלפיו הלקוח משלם לי באופן חד פעמי 20 דולר תמורת היחידה, ועוד, נניח, 4 דולר לחודש תמורת הקישור שהכרטיס מספק לו. מודל כזה יפתור ללקוחות שלי הרבה בעיות לוגיסטיות, כי אני אספק להם Sim גנרי".

כץ טוען כי המעבר למודל האמור הוא כמעט בלתי נמנע ("איפה המפעילות הסלולריות ימצאו כל כך הרבה לקוחות"), ולכן גם מתחרותיו יעברו אליו. "כולן תתיישרנה לפיו, ואני מאמין שזה מודל שימצא חן בעיני ציבור המשקיעים".

ונראה שמנכ"ל טליט יודע על מה הוא מדבר. לפי תחזית של חברת המחקר Beecham Research, אשתקד נמכרו 29.2 מיליון יחידות M2M, השנה יעמוד מספרן על 35.6 מיליון, ואילו בשנת 2014 מדובר יהיה על 75.1 מיליון (גידול שנתי ממוצע של 29.2% בשנים 2009 עד 2014 - ראו גרף). נתון זה מוריד את המחיר הממוצע של יחידת M2M, שעמד אשתקד על 28.84 דולר, למחיר של 20.21 דולר עד שנת 2014. עם שחיקת מחיר צפויה שכזו, ניתן להבין מה דוחף את כץ לבצע שינוי במודל העסקי של טליט.

"שילמתי על החטיבה של מוטורולה הרבה פחות מלפני 4 שנים"

לאחר שהצמיחה האורגנית הפכה לעניין שבשגרה עבור טליט, התפנתה החברה לאתר חברות שיתמכו בשיעורי צמיחתה בעתיד הרחוק יותר. במארס השלימה טליט את רכישת חטיבת M2M של מוטורולה תמורת 26 מיליון דולר במזומן, ואילו לפני מספר ימים השלימה את רכישת GlobalConect הישראלית, שמספקת שירותי קישוריות ללקוחות M2M, תמורת 2.9 מיליון דולר במזומן ובמניות.

קופת טליט לא הייתה ממש מרופדת לפני שתי הרכישות הללו, וזו גם הסיבה שבגינה השלימה החברה באחרונה גיוס הון (במסגרת הנפקה משנית לציבור) של 30 מיליון דולר בקירוב. כרגע יש בקופתה 2.4 מיליון דולר בלבד. "ניסינו לרכוש את החטיבה של מוטורולה כבר לפני 4 שנים, כששתי החברות היו פחות או יותר באותו הגודל. הניסיון לא צלח, ובדיעבד הרווחנו מזה. המחיר ששילמתי עכשיו נמוך בהרבה ממה שהייתי משלם לפני 4 שנים. למעשה, שילמתי רק 9.6 מיליון דולר, כי שאר התמורה הייתה עבור מלאי".

חטיבת M2M של מוטורולה, שהוקמה לפני 11 שנה, מתאימה לטליט כמו כפפה ליד. החטיבה מתמחה בפיתוח מודולי M2M עבור טכנולוגיות של תקשורת ניידת דוגמת GSM (תקן לתקשורת סלולרית דיגיטלית), GPRS (טכנולוגיה להעברת נתונים ברשתות טלפוניה סלולרית מסוג CDMA), וכן WCDMA (גרסת Wideband של CDMA). כץ מתכנן - ואף ביצע צעדים ראשונים לצורך כך - להגדיל את מרכז הפיתוח של טליט בארץ דרך החטיבה הנרכשת. ואם ברכישות עסקינן, טליט היא למעשה חלק מטריאופול, שמחזיק 71.5% מהשוק. טליט ומוטורולה חולשות יחד על נתח של 17.2%, ושתי החברות האחרות הן Cinterion הגרמנית (בעלת נתח של 28%), ו-Wavecom (חלק מהתאגיד Sierra Wireles - 26.3%).

כץ לא פוסל על הסף רכישת שחקנים קטנים יותר, כמו Sagem הצרפתית (בעלת נתח של 2.9%), אך לא ממהר לצאת שוב למסע קניות למרות מגמת הקונסולידציה בענף. Wavecom נרכשה על ידי Sierra, Cinterion נרכשה על ידי Gemalto, ואילו Enfora (בעלת נתח של 5%) נרכשה על ידי Novatel Wireless לפני 8 חודשים. "אין מקום לשחקנים קטנים, ואין סיכוי ששחקן חדש ייכנס, כי חסמי הכניסה מאוד גבוהים. לכן, אני פחות עסוק בלחפש לקוחות חדשים. הם מחפשים אותי", מסכם כץ באופטימיות.

M2M: שוק שצומח בקצב שנתי של 17%

M2M (Machine to Machine) היא טכנולוגיה המאפשרת העברת מידע בין שתי מערכות ממוחשבות מרחוק, דרך תקשורת נייחת או ניידת וללא התערבות אדם. לדוגמה, חיבור בין מכשיר כספומט לשרת המרכזי של הבנק שבו מתנהל חשבון העו"ש נעשה דרך טכנולוגיית M2M, וכך גם המסרונים שאנו שולחים האחד לשני.

לטליט יש למעלה מאלף וחמש מאות לקוחות ממגוון רחב של סקטורים, והחברה נוהגת להציג אותם ואת סיפוריהם במגזין חודשי שיוצא מטעמה. Kamstrup הדנית, למשל, היא חברת קלינטק המתמחה בייצור של מוני חשמל דיגיטליים. בתוך המונה הדיגיטלי יושב מנוע של טליט, והוא זה שמאפשר לחברת החשמל הדנית לקרוא את נתוני המונה ולהפיק חשבון עבור הצרכן הסופי.

"כבר עכשיו באנגליה יש Prepaid Meters - זה הדור הבא של המונים", אומר כץ. "חברת החשמל מתקשרת עם הצרכן הסופי רק דרך המונה, ודרכו היא יכולה לנתק ולחבר מחדש את החשמל בבית שלו. במקרה של Prepaid Meters, הצרכן מקבל הנחה מסוימת על חשבון החשמל, בתנאי שהוא מתחייב לאפשר לחברה לנתק אותו מהחשמל למשך מספר שעות קבוע בשנה. כך אותה חברה, ובעקיפין המדינה, יוצרת חיסכון ענק בבניית תחנות כוח נוספות, שכל מטרתן היא לספק תמיכה בתקופות שבהן תצרוכת החשמל היא גבוהה יותר".

דוגמה נוספת ללקוח של טליט היא Manas הטורקית, שמתמחה בייצור מוני קריאה עבור חברות גז ומים. "מנוע של טליט שמותקן בתוך מונה של Manas, מייעל את ההשקיה תוך יצירת חיסכון כספי. כדוגמה, המנוע מפעיל את הממטרה לפי מידת הלחות של הקרקע", מספר כץ.

M2M מיועדת, כאמור, גם עבור תקשורת נייחת, אך בטליט בחרו להתמקד במתן פתרון M2M לתקשורת ניידת (אלחוטית). לדברי כץ, "באופן כללי, בטווח הארוך התקשורת הניידת תופסת את מקומה של הנייחת, והדבר נכון גם כשמדובר ב-M2M".

גיוסי ההון של טליט

תחזית מכירות יחידות מודולי M2M בעולם
המספרים של טליט תקשורת

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה