גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זהירות: פעילות "חינם" לילדים בקניון תעלה לכם ביוקר

סקר "פאנלס" מגלה כי 90% מההורים שלוקחים את ילדיהם לפעילות חינם בקניון מוציאים שם מאות שקלים בלתי מתוכננים ■ הגל העיקרי של הבילויים המשפחתיים האלה מתרחש באוגוסט

חודשיים ימים הם לא מעט זמן לצלוח עם ילדים בחופשה. בתרגום לכסף - זה עוד הרבה יותר, מה שהופך כל פעילות חינם לילדים לאטרקציה גדולה לא פחות להורים, על אחת כמה וכמה כזו המוצעת בסביבה סגורה וממוזגת. הקניונים ומרכזי הקניות קלטו מזמן את הפוטנציאל - ומדי קיץ הם נעמדים על רגליהם האחוריות בניסיון למשוך את קהל ההורים.

אולם כאן בדיוק, בניסיון לחסוך, ממתינה המלכודת האמיתית: 98% מן ההורים הפוקדים את מופעי החינם מדווחים כי הם נוהגים לנצל את הביקור בקניון לטובת קניות, בתדירות כזו או אחרת - כך עולה מסקר שערך מכון המחקר פאנלס עבור "גלובס", באמצעות פאנל המשיבים האינטרנטי Panel4all.

בסקר, שנערך בקרב 500 הורים לילדים בגילאי 3-17, נשאלו ההורים לא רק על תדירות הגעתם לפעילויות במרכזי קניות, אלא גם על התדירות וההיקף בהם הם מבזבזים את כספם בביקורים כאלה, בסביבת חנויות.

הממצאים ממחישים את היקף התופעה: קרוב לשליש מההורים (32%) המבקרים בפעילויות חינם בקניון מדווחים כי הם מנצלים את הביקור לטובת קניות, באופן קבוע או לעתים קרובות למדי. זאת מתוך כמות גדולה במיוחד של הורים: 88% מהנשאלים לוקחים את ילדיהם, בתדירות כלשהי, לפעילויות חינמיות בקניונים. 11% עושים זאת לעתים קרובות, 42% מדי פעם, וכ-35% נוהגים לעשות זאת רק לעתים רחוקות.

הבילוי עם ילדים בפעילויות חינמית בקניונים בולט משמעותית, באופן צפוי, בקרב הורים לילדים בני 3-11 שנים, בהשוואה לילדים גדולים יותר.

וכמה זה עולה להם? 37% מוציאים להערכתם עד 100 שקל בכל ביקור מזדמן, 44% מוציאים 100-250 שקל בכל ביקור, ואילו כ-19% מוציאים מעל 250 שקל בכל ביקור.

בקרב מי שמנצלים בתדירות גבוהה יחסית את הביקור בקניון לטובת קניות נרשמת גם הוצאה מוערכת גבוהה יותר בכל מקרה.

עם הגיל גדלות גם הדרישות: הסקר מגלה עוד כי הורים לילדים בני 12-17 מדווחים על הוצאה ממוצעת גבוהה יותר פר ביקור בקניון, בהשוואה להורים לילדים בגילאים צעירים יותר.

הפדיון עולה ב-30%-50%

"חופשת הקיץ מאפשרת למשוך לקניונים לשעות רבות קהל נחשק במיוחד המהווה כוח קנייה גדול ומחוזר בקרב משווקים רבים - הילדים שלנו", אומר זיו פופולבסקי, מנכ"ל משותף של משרד הפרסום "לעומק התודעה". "ההחלטה המוצדקת להשקיע במגוון פעילויות חינמיות לילדים מוכיחה את עצמה ומגדילה את הפדיון החודשי, כפי שניתן לראות מנתוני הסקר".

בקניונים, כאמור, משקיעים לא מעט בפעילות אטרקטיבית. לדברי אילנית גריוביץ-ברגר, סמנכ"ל השיווק של רשת קניוני ישראל, "הפדיונות בימי החופש הגדול עולים ב-30%-50% בממוצע".

מנתוני רשת קניוני ישראל עולה כי בעוד ילדים בני 2 עד 12 מגיעים בהמוניהם עם תום תקופת הקייטנות כשהם מלווים בהוריהם, מגיל 12 ומעלה הילדים נשלחים בגפם - או ליתר דיוק, בחבורות בני גילם - ולא בליווי מבוגר. ההיצע הגדול של סיילים ושעות הפעילות הממושכות מגדילים כמובן את סל הקניות הכולל.

"בחופש יש עלייה של 25% בכמות המבקרים", אומרת אביטל רפאלי, סמנכ"ל השיווק של מליסרון - קניוני עופר. "בחלק מהקניונים, ובעיקר בקריון וברננים, אנחנו מרכזים את עיקר הפעילות לילדים ליומיים בשבוע אחר הצהריים, עם הופעות של כוכבי הילדים המובילים. ביומיים אלה העלייה במבקרים מורגשת במיוחד, וגם הפדיונות של עסקי המזון וחנויות הצעצועים והממתקים בעלייה משמעותית. במהלך אוגוסט, אחרי סיום הקייטנות, אנחנו מציעים פעילות בוקר במהלך כל השבוע, ואז נרשמת עלייה נוספת בהשוואה ליולי".

תיאום ציפיות עם הילדים

איך מצליחים לנצל בצורה מיטבית את הפעילות החינמית ונמנעים מן הנזק הכלכלי הנלווה?

בארגון "פעמונים", המסייע למשקי-בית להגיע לאיזון כלכלי, מדגישים כי יש להדגיש לילדים לשם מה הולכים לקניון, ולא להישבר ברגע שמתחילים הלחצים של "אמא תקני לי".

את הילד, מזכירים בארגון, לא מעניין כשהולכים להצגה אם היא חינם או לא - העיקר שתהיה מהנה.

יש לתאם עם הילדים מראש, כמובן בבית, מהו התקציב שאותו מוציאים בקניון; תכנון נכון ומראש עשוי להפוך הוצאה בזבזנית ולא מתוכננת להוצאה מחושבת ויעילה.

"לקחתי את הילדים לסרט אבל ידעתי מראש מה הם הפיתויים שאפגוש בדרך", מספר אב המלווה על-ידי הארגון: "בראש ובראשונה תכננתי עם הילדים לאן הולכים ומה עושים, וכך תיאמנו ציפיות. הלכתי לקניון ללא עלות חניה, קניתי כרטיסי מוזלים דרך אתר 'בהצדעה', והבאתי מהבית סנדוויצ'ים שווים ומושקעים עם פופקורן ושתייה. הבילוי היה משתלם, וגם הילדים הגדירו אותו כהצלחה מסחררת".

5 דרכים להימנע מהוצאות מיותרות בבילוי בקניון

1. זמן מוגבל: בילוי בקניון לא חייב להיות יום שלם. הוא בפירוש יכול להיות להיערך כשעתיים-שלוש: כשיוצאים למשל להופעה חינמית, לפניה או אחריה אוכלים בבית.

2. סרט בלי אוכל: יציאה לסרט בקניון לא חייבת להיות מלווה בארוחת צהריים, פופקורן ושתייה. רצוי וכדאי לא ללכת בשעות הארוחות הקבועות, שאז הרעב מציק. זכרו: הילדים באו לסרט. נשנוש ושתייה הם מוצר נלווה, ולעתים אפשר להביא אותם מהבית.

3. כרטיס קולנוע בהנחה: כיום יש הרבה מאוד הטבות לכרטיסי 1+1 בבתי-הקולנוע השונים. בררו זאת היטב לפני היציאה. לעתים עדיף ללכת לבית-קולנוע קצת יותר רחוק שהכרטיסים בו יותר זולים.

4. להימנע מגירויים בתוך הקניון: זכרו כי קניון נועד להיות חנות קניות גדולה ולא מקום בילוי, לכן הפיתויים בו גדולים ולפעמים מוסווים. השתדלו להימנע מלהגיע לסביבה מרובת גירויים מסוג זה.

5. מזגן יש לא רק בקניון: רובנו בוחרים ללכת דווקא לקניון ולא למקום מסחר ובילוי אחרים כדי להצטנן וליהנות מקרירות המזגן. את זה כדאי למצוא במקומות פחות יקרים - כגון מתנ"סים, מרכזי תרבות מקומיים ואפילו ספריות, המציעים אף הם פעילויות רבות בקיץ.

קיץ בקניונים

מה מציעים הקניונים

הטיפים באדיבות ארגון פעמונים

עוד כתבות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב