גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם המהפכה תיכשל היא תהפוך למהפכה של קליעים"

עו"ד ברק כהן זנח את ענייני משרדו וכמעט לא זז מהמאהל ■ בראיון ל"גלובס" פורש סנגורם של עצורי ההפגנות משנה חברתית סדורה - וקורא לאהרן ברק ולמשפטנים בכירים להצטרף למהפכה

לפני כשבועיים, בבוקר יום ראשון, 17 ביולי, 3 ימים אחרי שיוזמת מחאת האוהלים, דפני ליף, תקעה יתדות בשדרות רוטשילד בתל-אביב, קפץ עו"ד ברק כהן ממשרדו הפרטי שממוקם בדיזנגוף סנטר למתחם האוהלים, כדי לראות על מה המהומה. מאותו בוקר הוא לא זז מהמקום.

"החלטתי לזנוח ב'צו 8 אזרחי' את המשרד, ולמעט מקרים שנקבעו מראש, אני מחויב רק למחאה וחובש פה שני כובעים: כובע של אזרח שתומך במחאה, וכובע של עורך דין וסנגור, שתורם את יכולותיו המקצועיות למען המחאה", כך אומר כהן בראיון בלעדי ל"גלובס".

היום כבר אפשר לכנות את עו"ד כהן - שרתם את כל מרצו למחאת האוהלים - כ"אחד מעורכי הדין של המהפכה". ביחד עם אחרים הוא מנסח מצע משפטי רעיוני למחאה ומייצג את מי שנעצרו במהלך ההפגנות שנערכו כחלק ממנה.

עד כה הגיע כהן כבר 4 פעמים לבתי המשפט כדי לייצג מפגינים שנעצרו. שלשום (ב'), למשל, נסע כהן לבית-שאן כדי לשחרר מפגין שהשתתף במחאה בצפון הארץ, וביום א' טען בלהט בפני שופט בית משפט השלום בתל-אביב, שאול אבינור, כי 8 המפגינים שעצרה המשטרה לאחר ההפגנה שנערכה במוצ"ש הם "מלח הארץ של החברה, ועל יסוד התנהגותם תהיה תקווה למדינה הזאת". השופט שחרר את המפגינים ממעצרם וסירב לבקשת המשטרה להרחיקם מהמאהל ברוטשילד.

למרות המעצרים הלא מעטים שביצעה המשטרה במהלך ההפגנות עד עתה, לכהן אין מילים רעות לומר עליה. "המהלך החברתי הזה מראשיתו ביטא התנגדות לאלימות, זו מהפכה בדרך של אהבה, וכך ראוי שתהיה. בעצרות ההמוניות שהיו עד כה, על רקע מרמור קשה, היו כמה חסימות כבישים במוקדים בודדים, וזו הייתה התנגדות עדינה בנסיבות העניין. המשטרה נקטה עד עכשיו מדיניות מרוסנת כלפי המפגינים, למעט מקרים בודדים שבהם ניתן היה לנקוט ריסון נוסף".

אמנם תרומתו המקצועית של עו"ד כהן למפגינים רבה, אבל הסיבה שבגינה החליט לעזוב את משרדו ולהצטרף למחאה היא הרבה יותר רחבה מהסיוע הספציפי כעורך דין מקצועי.

"מיד כשבאתי לפה, כשהמפגינים דיברו רק על נושא הדיור והשכירות בתל-אביב, היה ברור לי שהמהלך הזה הולך להיות הרבה יותר רחב, עמוק ויסודי לחברה הישראלית; שהאפקט שצריך להיות למחאה הזו חורג משאלת הדיור וממצוקת הדיור הארצית, וצריך לעסוק בסוגיית הרווחה בכללותה, ולכלול גם את סידור כלל זכויות היסוד, כמקובל בכל דמוקרטיה חוקתית בעולם".

המשטר כשל

לדברי כהן, "כל משטר המתיימר להיות דמוקרטי חייב לקבל על עצמו מספר עקרונות בסיסיים. הראשון - שהאדם הוא הריבון על השלטון, והשלטון מתכונן מכוח ריבונות העם. הביטוי המרכזי לריבונות האדם על השלטון הוא בהכרת ובכיבוד השלטון את מגוון זכויות היסוד של האדם בחברה, ובהן הזכות לחירות, לשוויון, זכות הקניין והזכות לרווחה, שהמהלך הזה הוציא את האנשים מהבית בעבורה.

"ב-1950 התחייבה הכנסת לכונן חוקה בישראל ולגבש מנגנון שמכיר בעקרונות הבסיסיים של משטר דמוקרטי. אך ההתחייבות הזו הופרה במשך 65 שנה. ב-1992 כוננו שני חוקי היסוד שאמורים היו לבטא את הריבונות של האדם על השלטון, אלא שזכויות יסוד אלה, למרבה הצער, לא זכו למעמד המתאים, כי כל מה שחוקק לפני נותר על כנו.

"במשך שנים הישראלים זעקו לזכות ברווחה ובסל טובין מינימלי, שיאפשר להם לחיות בכבוד, אך במוקדים ובצמתים שהמשטר היה צריך לעמוד במבחן, הוא כשל. חלק גדול מהישראלים לא מצליחים לזכות בקורת-גג בסיסית, בחינוך ראוי, בבריאות הולמת, במזון. האמירה של המחאה כאן היא שהמשטר הביא את רוב הציבור לקיום מונוטוני חסר תקווה".

- מה יכולים להיות הפתרונות למצב המורכב?

"אני סבור כי המסר המזוקק של המחאה פה - גם אם הוא לעתים נראה מבולבל - הוא של מלחמה כוללת על זכויות היסוד של האדם בישראל, והעלאתם לדרגה העליונה בראש הפירמידה. זה המסר של המחאה. זוהי מהפכה חוקתית אך לא באולמות בתי המשפט, אלא של הציבור".

לא מהפכה של מפונקים

"אני מצפה שהמשטר בישראל - ואין לי מבוכה או בושה לדרוש זאת - יעמיד את זכויות היסוד בראש הפירמידה. הפתרון הוא בחקיקה של חוקה שתכלול בנפרד ובאופן עצמאי זכויות יסוד לרווחה, לחירות, לשוויון - ושכל חוק שייצא וכל החלטה יהיו כפופים לו באמת ולא כפי שהמצב היום. בניגוד לארה"ב, התרבות בישראל מכירה בזכות לרווחה - אך החוקה לא, ולכן הזכות תיושם כאן באופן יותר טוב.

"אני מצפה גם שהשדרה האינטלקטואלית בישראל, והמשפטנים הבכירים בפרט, יעזבו את המזגנים, ייצאו מהאוניברסיטאות ומהמשרדים המפוארים ויצטרפו למחאה. אני קורא להם לעשות זאת. זו חובת המשפטנים לקחת חלק בתהליך, זהו תפקיד שהם אמורים לשמש בחברה, וזהו מחדל אזרחי שזה לא קורה עד עתה.

"פרופ' אהרן ברק, מורי ורבי, חייב לקחת חלק במהלך הזה. זו אינה מהפכה של היפים, זו מהפכה של החרדים לזכויות האדם במשטר דמוקרטי. מי שחרד לגורל המדינה חייב להיות פה. עורכי הדין הבכירים והאקדמאים לא פה, מכיוון שהמהפכה נתפסת שלא בצדק כמהלך של מפונקים, היפים, שמאלנים, וזה לא כך".

כהן סבור כי "הפתרון הוא בהגבלת כוחו של המחוקק ומתן כוח עדיף לזכויות היסוד. חובתו של בית המשפט בכל משטר דמוקרטי - וזו גם הפעילות המרכזית שלו - להגן על זכויות היסוד של האדם מול השלטון.

"בית המשפט הוא הבורר במשטר דמוקרטי במתח בין זכויות האדם לשלטון. את הנוסחה הזו טבע פרופ' ברק בכתיבתו התיאורטית, אבל בית המשפט העליון לא יכול היה ליישם זאת באופן ראוי עקב החסר שבמערכת הנורמטיבית בישראל.

"בית המשפט העליון עשה ככל שיכול היה בכלים שצורת המשטר נתנה לו, אך הפך להיות גוף נכה שלא בטובתו. בתי המשפט עשו את המקסימום במבנה הלקוי החסר שלנו, החסר חוקה אמיתית - ואת זאת צריך לשנות".

מסר לבעלי ההון

- איך צריכים בעלי ההון לנהוג נוכח המחאה?

"בעלי ההון צריכים לקחת אחריות ולהשיל מכוחם החומרי לטובת חברה בריאה יותר ויציבה יותר, שנכון לה עתיד. גם מהם מצופה - וגם במחיר של התערטלות מקצת ההון שהם מחזיקים - שייקחו חלק בשינוי הרחב שישרת גם את הנכדים שלהם, אם יתרחש. אני לא נאיבי, ביום הראשון שהייתי פה היו פה רק 20 אוהלים - והיום יש מאות בכל הארץ. אני מאמין שהנסיבות שנוצרו יכולות לאפשר את זה".

- בימים האחרונים נראה שחל פילוג בין מנהיגי המחאה ושהיא מתחילה להתמוסס.

"אני לא מסכים. כשהגעתי לפה עלתה בי השאלה אם המהלך הזה יהיה כ'מגדל בבל' או כ'יציאת מצרים' - האם בליל הדעות שהתייצבו באוהלים יצליח ליצר מכנה משותף רחב, ואז השינוי יקרה ויהיה יסודי ויתגשם; או שבליל הדעות יביא לערבוביה ולאנדרלמוסיה, ואז המחאה תתפוגג. נכון להיום - ואני חרד בכל נשימה למה שקורה פה - הרוח שנושבת בתוך המאהלים היא רוח של חיבוק בין הדעות ונכונות לפשרה של המפגינים, ולכן אני אופטימי וחושב שהמהלך יצליח".

- האם המחאה לא עדינה מדי לעתים?

"כשאני יוצא לחלקים בחברה שלא נוטלים חלק ישיר במאבק, אומרים לי שעד שלא נשרוף את המדינה לא יזוז פה כלום, אבל אני אומר שרוח האדם חזקה יותר מכל כוח או אלימות, ובמהפכה הזו היא איתנה במיוחד, והיא לבדה יכולה להגשים את כל המטרות.

"המהפכה שלנו לא שונה בשאיפות שלה, לשינוי עמוק ויסודי במשטר וביחס שבין האדם למשטר, מהמהפכות במזרח-התיכון, אבל היא מאוד שונה בדרך שלה. מה שקורה פה זה נס. אני לא מכנה את זה 'אוהל מחאה' אלא 'אוהל מועד'.

"הרוח ששורה בקרב יושבי האוהלים היא רוח נעלה. חסרים לי פה הערבים והחרדים וגם אנשים אחרים. לכן חשוב שהמסר יכיל את האינטרסים והצרכים של כלל הקבוצות בחברה. אם הם יבואו לפה, הם יתחילו להאמין שהשינוי אפשרי, ואז המחאה תתרחב, האינטרסים הכוללים יוגשמו, והשינוי בוא יבוא".

- תוכל לתמצת במשפט אחד מה המסר שהיית רוצה להעביר בדבריך?

"שהמהפכה הזאת היא 'מהפכה של אהבה', אבל אם היא תיכשל - אז בעוד 5 שנים היא תהפוך ל'מהפכה של קליעים'".

רואים במקצוע מנוף לתרומה חברתית

היעדרם של משפטנים בכלל ושל עורכי דין בפרט מהנהגת מחאת האוהלים בולט בשטח. עם זאת ישנם - מלבד עו"ד ברק כהן - משפטנים נוספים שרתמו עצמם למאבק והם חלק בלתי נפרד ממנו.

הבולטת שבהם היא עו"ד אורלי וייסלברג, שנמנית עם הקבוצה המצומצמת שמנהיגה את המחאה. עו"ד וייסלברג עבדה בעבר במשרד פרטי העוסק במשפט מינהלי, אך כיום היא עובדת בחברת מיתוג (בתחום השיווק).

את מקצוע עריכת הדין נטשה, לדבריה, עקב חוסר היצירתיות והאופק הניהולי שחסר בו. למחאת האוהלים הצטרפה וייסלברג מיומה הראשון. "לפני כחודש חיפשתי דירה בתל-אביב, ונתקלתי בפרסום של דפני ליף בפייסבוק, שאומר שהיא לוקחת אוהל ויורדת לרחוב רוטשילד. הייתי כבר 'חמה' בנושא הזה, ושלחתי לדפני הודעה שאני רוצה להצטרף ולתרום לרעיון - והשאר היסטוריה".

- ההשכלה המשפטית מסייעת לך במחאה?

"החינוך המשפטי עוזר לי, כי אני בקיאה במצב החוקתי ומלכתחילה פניתי למקצוע מתוך תחושת חוש צדק מפותח. ההשכלה המשפטית נתנה לי גם פרספקטיבה רחבה על שיטות ממשל, וזה עוזר. תלמידי מתמטיקה, למשל, פחות בקיאים ממני בדברים הללו. הידע המשפטי מסייע לי גם לראות את העולם בצורה מורכבת ולא חד-ממדית. נוסף לזה, אחד הדברים החשובים בתהליכים חברתיים הוא הכוח של המילים, וזה התחום שלנו".

- מדוע לדעתך אין הרבה משפטנים בהנהגת המאבק?

"עורכי דין הם עדיין, בממוצע, במצב כלכלי טוב יותר, ולכן אין משפטנים רבים בהנהגת המחאה".

קבוצה נוספת של משפטנים שיש לה תרומה נכבדה למחאת האוהלים באה מקרב האגודה לזכויות האזרח, שאנשיה נותנים סיוע וייעוץ משפטי למפגינים בנוגע לנושאי המחאה, כמו זכויות חברתיות, מצוקת הדיור, חופש ההפגנה וזכויות המפגינים. אחד מהם הוא עו"ד גיל גן-מור, שעוסק בזכות לדיור.

גן-מור: "ההפגנה תפסה אותי ברגע הנכון, והתרגשתי מאוד מהמחאה. ביום שבו המאהל התחיל, נכחתי בדיון מייאש בכנסת בנושא דיור. בהמשך הבנתי כמה כוח יש לציבור שיוצא, מוחה ורוצה לשנות דברים, ומאז אני עובד מסביב לשעון בהסברה איך עושים מדיניות דיור נכונה וצודקת יותר, בהרצאות במאהל. ביחד עם החברים שלי מהקואליציה לדיור בר-השגה כבר העברנו סדנאות בכל המאהלים בארץ".

עורך דין נוסף שנוטל חלק פעיל ורציף במחאה הוא איציק פרץ, בן 28 מתל-אביב. פרץ הוסמך לעריכת דין במאי השנה, מחפש עבודה במקצוע, ולדבריו, הוא חש חובה אזרחית להשתתף במחאה. "הגעתי לתל-אביב מאשדוד, והבעיות שנגדן אנו נלחמים קיימות גם שם. אני יושב קבוע במאהל ברוטשילד, שומע הרצאות ונאומים, ומשתתף בכל ההפגנות.

"זו לא המחאה הראשונה שאני משתתף בה, נטלתי חלק גם במחאה על מצב המילואימניקים במלחמת לבנון השנייה, שבה השתתפתי כלוחם בצנחנים. גם אז זיהיתי קרע בין מקבלי ההחלטות לבין האזרח הפשוט. הלכתי ללמוד משפטים על מנת לעזור לעלובי החיים בחברה, ואני רואה במקצוע מנוף לתרומה חברתית".

עוד כתבות

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב