גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"זו מהפכה של אהבה, אבל אם היא תיכשל, היא תהפוך בעוד 5 שנים למהפכה של קליעים"

אל שורות המהפכנים משדרות רוטשילד הצטרפו גם כמה עורכי דין. בראש החץ, עו"ד ברק כהן, שזנח את ענייני משרדו ("ב'צו 8 אזרחי'"), וכמעט לא זז מהמאהל. בראיון ל"גלובס", פורש סניגורם של עצורי ההפגנות משנה חברתית סדורה, קורא לנשיא אהרן ברק ולמשפטנים בכירים לצאת מהחדרים הממוזגים, ולהצטרף למהפכה, ומשגר מסר שצריך להדליק נורות אדומות אצל מי שבונים על התפוגגותה של המחאה, בלי שיימצאו פתרונות אמיתיים למצוקה המהדהדת

לפני כשבועיים, בבוקר יום ראשון, 17 ביולי, שלושה ימים אחרי שיוזמת מחאת האוהלים, דפני ליף, תקעה יתדות בשדרות רוטשילד בתל-אביב, קפץ עו"ד ברק כהן ממשרדו הפרטי שממוקם בדיזנגוף-סנטר למתחם האוהלים, כדי לראות על מה המהומה. מאותו בוקר, הוא לא זז מהמקום. "החלטתי לזנוח ב'צו 8 אזרחי' את המשרד, ולמעט מקרים שנקבעו מראש, אני מחויב רק למחאה וחובש פה שני כובעים: כובע של אזרח שתומך במחאה, וכובע של עורך-דין וסנגור, שתורם את יכולותיו המקצועיות למען המחאה", כך אומר כהן בראיון בלעדי ל"גלובס".

היום כבר אפשר לכנות את עו"ד כהן - שרתם את כל מרצו למחאת האוהלים - כ"אחד מעורכי הדין של המהפכה" (ראו מסגרת). בצוותא עם אחרים הוא מנסח מצע משפטי רעיוני למחאה, ומייצג את מי שנעצרו במהלך ההפגנות שנערכו כחלק ממנה.

עד כה הגיע כהן כבר 4 פעמים לבתי-המשפט כדי לייצג מפגינים שנעצרו. אתמול, למשל, נסע כהן לבית-שאן כדי לשחרר מפגין שהשתתף במחאה בצפון הארץ, ושלשום טען בלהט בפני שופט בית-משפט השלום בתל-אביב, שאול אבינור, כי שמונת המפגינים שעצרה המשטרה לאחר ההפגנה שנערכה במוצ"ש הם "מלח הארץ של החברה, ועל יסוד התנהגותם תהיה תקווה למדינה הזאת". השופט שחרר את המפגינים ממעצרם וסירב לבקשת המשטרה להרחיקם מהמאהל ברוטשילד.

למרות המעצרים הלא-מעטים שביצעה המשטרה במהלך ההפגנות עד עתה, לכהן אין מילים רעות לומר עליה. "המהלך החברתי הזה מראשיתו ביטא התנגדות לאלימות, זו מהפכה בדרך של אהבה, וכך ראוי שתהיה. בעצרות ההמוניות שהיו עד כה, על רקע מרמור קשה, היו כמה חסימות כבישים במוקדים בודדים וזו הייתה התנגדות עדינה בנסיבות העניין. המשטרה נקטה עד עכשיו מדיניות מרוסנת כלפי המפגינים, למעט מקרים בודדים שבהם ניתן היה לנקוט ריסון נוסף".

אמנם תרומתו המקצועית של עו"ד כהן למפגינים רבה, אבל הסיבה שבגינה החליט לעזוב את משרדו ולהצטרף למחאה היא הרבה יותר רחבה מהסיוע הספציפי כעורך-דין מקצועי. "מיד כשבאתי לפה, כשהמפגינים דיברו רק על נושא הדיור והשכירות בתל-אביב, היה ברור לי שהמהלך הזה הולך להיות הרבה יותר רחב, עמוק ויסודי לחברה הישראלית; שהאפקט שצריך להיות למחאה הזו חורג משאלת הדיור וממצוקת הדיור הארצית, וצריך לעסוק בסוגיית הרווחה בכללותה, ולכלול גם את סידור כלל זכויות היסוד, כמקובל בכל דמוקרטיה חוקתית בעולם.

המשטר כשל

"כל משטר המתיימר להיות דמוקרטי חייב לקבל על עצמו מספר עקרונות בסיסיים. הראשון, שהאדם הוא הריבון על השלטון, והשלטון מתכונן מכוח ריבונות העם. הביטוי המרכזי לריבונות האדם על השלטון הוא בהכרת ובכיבוד השלטון את מגוון זכויות היסוד של האדם בחברה, ובהן הזכות לחירות, לשוויון, זכות הקניין והזכות לרווחה, שהמהלך הזה הוציא את האנשים מהבית בעבורה.

"ב-1950 התחייבה הכנסת לכונן חוקה בישראל, ולגבש מנגנון שמכיר בעקרונות הבסיסיים של משטר דמוקרטי. אך ההתחייבות הזו הופרה במשך 65 שנה. ב-92' כוננו שני חוקי היסוד, שאמורים היו לבטא את הריבונות של האדם על השלטון, אלא שזכויות יסוד אלו, למרבה הצער, לא זכו למעמד המתאים כי כל מה שחוקק לפני נותר על כנו.

"במשך שנים הישראלים זעקו לזכות ברווחה ובסל טובין מינימלי, שיאפשר להם לחיות בכבוד, אך במוקדים ובצמתים שהמשטר היה צריך לעמוד במבחן, הוא כשל. חלק גדול מהישראלים לא מצליחים לזכות בקורת גג בסיסית, בחינוך ראוי, בבריאות הולמת, במזון. האמירה של המחאה כאן היא, שהמשטר הביא את רוב הציבור לקיום מונוטוני חסר תקווה".

מה יכולים להיות הפתרונות למצב המורכב?

"אני סבור, שהמסר המזוקק של המחאה פה, גם אם הוא לעתים נראה מבולבל, הוא של מלחמה כוללת על זכויות היסוד של האדם בישראל, והעלאתם לדרגה העליונה בראש הפירמידה. זה המסר של המחאה. זוהי מהפכה חוקתית אך לא באולמות בתי-המשפט, אלא של הציבור.

לא מהפכה של מפונקים

"אני מצפה שהמשטר בישראל, ואין לי מבוכה או בושה לדרוש זאת, יעמיד את זכויות היסוד בראש הפירמידה. הפתרון הוא בחקיקה של חוקה שתכלול בנפרד ובאופן עצמאי זכויות יסוד לרווחה, לחירות, לשוויון - ושכל חוק שיצא וכל החלטה יהיו כפופים לו באמת ולא כפי שהמצב היום. בניגוד לארה"ב, התרבות בישראל מכירה בזכות לרווחה, אך החוקה לא, ולכן הזכות תיושם כאן באופן יותר טוב.

"אני מצפה גם, שהשדרה האינטלקטואלית בישראל והמשפטנים הבכירים בפרט, יעזבו את המזגנים ויצאו מהאוניברסיטאות ומהמשרדים המפוארים ויצטרפו למחאה. אני קורא להם לעשות זאת. זו חובת המשפטנים לקחת חלק בתהליך, זהו תפקיד שהם אמורים לשמש בחברה, וזהו מחדל אזרחי שזה לא קורה עד עתה.

"פרופ' אהרן ברק, מורי ורבי, חייב לקחת חלק במהלך הזה, זו אינה מהפכה של היפים, זו מהפכה של החרדים לזכויות האדם במשטר דמוקרטי. מי שחרד לגורל המדינה חייב להיות פה. עורכי-הדין הבכירים והאקדמאים לא פה, מכיוון שהמהפכה נתפסת שלא בצדק כמהלך של מפונקים, היפים, שמאלנים, וזה לא כך".

כהן סבור, כי "הפתרון הוא בהגבלת כוחו של המחוקק ומתן כוח עדיף לזכויות היסוד. חובתו של בית-המשפט בכל משטר דמוקרטי ,וזו גם הפעילות המרכזית שלו, להגן על זכויות היסוד של האדם מול השלטון. בית-המשפט הוא הבורר במשטר דמוקרטי במתח בין זכויות האדם לשלטון. את הנוסחה הזו טבע פרופ' ברק בכתיבתו התיאורטית, אבל בית-המשפט העליון לא יכול היה ליישם זאת באופן ראוי עקב החסר שבמערכת הנורמטיבית בישראל. בית-המשפט העליון עשה ככל שיכול היה בכלים שצורת המשטר נתנה לו, אך הפך להיות גוף נכה שלא בטובתו. בתי-המשפט עשו את המקסימום במבנה הלקוי החסר שלנו, החסר חוקה אמיתית, ואת זאת צריך לשנות".

מסר לבעלי ההון

איך צריכים בעלי ההון לנהוג נוכח המחאה?

"בעלי ההון צריכים לקחת אחריות ולהשיל מכוחם החומרי לטובת חברה בריאה יותר ויציבה יותר, שנכון לה עתיד. גם מהם מצופה, וגם במחיר של התערטלות מקצת ההון שהם מחזיקים, שייקחו חלק בשינוי הרחב שישרת גם את הנכדים שלהם, אם יתרחש. אני לא נאיבי, ביום הראשון שהייתי פה היו פה רק 20 אוהלים, והיום יש מאות בכל הארץ. אני מאמין שהנסיבות שנוצרו יכולות לאפשר את זה".

בימים האחרונים נראה שחל פילוג בין מנהיגי המחאה ושהיא מתחילה להתמוסס.

"אני לא מסכים. כשהגעתי לפה עלתה בי השאלה אם המהלך הזה יהיה כ'מגדל בבל' או כ'יציאת מצרים' - האם בליל הדעות שהתייצבו באוהלים יצליח ליצר מכנה משותף רחב ואז השינוי יקרה ויהיה יסודי ויתגשם, או שבליל הדעות יביא לערבוביה ולאנדרלמוסיה, ואז המחאה תתפוגג. נכון להיום, ואני חרד בכל נשימה למה שקורה פה, הרוח שנושבת בתוך המאהלים היא רוח של חיבוק בין הדעות ונכונות לפשרה של המפגינים, ולכן אני אופטימי שהמהלך יצליח".

האם המחאה לא עדינה מדי לעתים?

"כשאני יוצא לחלקים בחברה שלא נוטלים חלק ישיר במאבק, אומרים לי שעד שלא נשרוף את המדינה לא יזוז פה כלום, אבל אני אומר שרוח האדם חזקה יותר מכל כוח או אלימות, ובמהפכה הזו היא איתנה במיוחד, והיא לבדה יכולה להגשים את כל המטרות.

"המהפכה שלנו לא שונה בשאיפות שלה, לשינוי עמוק ויסודי במשטר וביחס שבין האדם למשטר, מהמהפכות במזרח-התיכון, אבל היא מאוד שונה בדרך שלה. מה שקורה פה זה נס. אני לא מכנה את זה 'אוהל מחאה' אלא 'אוהל מועד'. הרוח ששורה בקרב יושבי האוהלים היא רוח נעלה. חסרים לי פה הערבים והחרדים וגם אנשים אחרים. לכן חשוב שהמסר יכיל את האינטרסים והצרכים של כלל הקבוצות בחברה. אם הם יבואו לפה, הם יתחילו להאמין שהשינוי אפשרי ואז המחאה תתרחב, האינטרסים הכוללים יוגשמו, והשינוי בוא יבוא".

תוכל לתמצת במשפט אחד מה המסר שהיית רוצה להעביר בדבריך?

"שהמהפכה הזאת היא 'מהפכה של אהבה', אבל אם היא תיכשל, אז בעוד 5 שנים היא תהפוך ל'מהפכה של קליעים'.

רואים במקצוע מנוף לתרומה חברתית

היעדרם של משפטנים בכלל ושל עורכי-דין בפרט מהנהגת מחאת האוהלים, בולט בשטח, עם זאת ישנם - מלבד עו"ד ברק כהן - משפטנים נוספים שרתמו עצמם למאבק והם חלק בלתי נפרד ממנו. הבולטת שבהם היא עו"ד אורלי וייסלברג, שנמנית עם הקבוצה המצומצמת שמנהיגה את המחאה. עו"ד וייסלברג עבדה בעבר במשרד פרטי העוסק במשפט מינהלי, אך כיום היא עובדת בחברת מיתוג (בתחום השיווק).

את מקצוע עריכת-הדין נטשה, לדבריה, עקב חוסר היצירתיות והאופק הניהולי שחסר בו. למחאת האוהלים הצטרפה וייסלברג מיומה הראשון. "לפני כחודש חיפשתי דירה בתל-אביב, ונתקלתי בפרסום של דפני ליף בפייסבוק, שאומר שהיא לוקחת אוהל ויורדת לרחוב רוטשילד. הייתי כבר 'חמה' בנושא הזה, ושלחתי לדפני הודעה שאני רוצה להצטרף ולתרום לרעיון, והשאר היסטוריה".

ההשכלה המשפטית מסייעת לך במחאה?

"החינוך המשפטי עוזר לי, כי אני בקיאה במצב החוקתי ומלכתחילה פניתי למקצוע מתוך תחושת חוש צדק מפותח. ההשכלה המשפטית נתנה לי גם פרספקטיבה רחבה על שיטות ממשל, וזה עוזר. תלמידי מתמטיקה, למשל, פחות בקיאים ממני בדברים הללו. הידע המשפטי מסייע לי גם לראות את העולם בצורה מורכבת ולא חד-ממדית. נוסף לזה, אחד הדברים החשובים בתהליכים חברתיים הוא הכוח של המילים, וזה התחום שלנו".

מדוע לדעתך אין הרבה משפטנים בהנהגת המאבק?

"עורכי-דין הם עדיין, בממוצע, במצב כלכלי טוב יותר, ולכן אין משפטנים רבים בהנהגת המחאה".

קבוצה נוספת של משפטנים, שיש לה תרומה נכבדה למחאת האוהלים באה מקרב האגודה לזכויות האזרח שאנשיה נותנים סיוע וייעוץ משפטי למפגינים, בנוגע לנושאי המחאה, כמו זכויות חברתיות, מצוקת הדיור, חופש ההפגנה וזכויות המפגינים. אחד מהם הוא עו"ד גיל גן-מור, שעוסק בזכות לדיור.

גן-מור: "ההפגנה תפסה אותי ברגע הנכון, והתרגשתי מאוד מהמחאה. ביום שבו המאהל התחיל, נכחתי בדיון מייאש בכנסת בנושא דיור. בהמשך, הבנתי כמה כוח יש לציבור שיוצא, מוחה ורוצה לשנות דברים, ומאז אני עובד מסביב לשעון בהסברה איך עושים מדיניות דיור נכונה וצודקת יותר, בהרצאות במאהל, ביחד עם החברים שלי מהקואליציה לדיור בר-השגה כבר העברנו סדנאות בכל המאהלים בארץ".

עו"ד נוסף שנוטל חלק פעיל ורציף במחאה הוא איציק פרץ, בן 28 מת"א. פרץ הוסמך לעריכת-דין במאי השנה, מחפש עבודה במקצוע, ולדבריו, הוא חש חובה אזרחית להשתתף במחאה. "הגעתי לתל-אביב מאשדוד, והבעיות שנגדן אנו נלחמים קיימות גם שם. אני יושב קבוע במאהל ברוטשילד, שומע הרצאות ונאומים, ומשתתף בכל ההפגנות.

"זו לא המחאה הראשונה שאני משתתף בה, נטלתי חלק גם במחאה על מצב המילואימניקים במלחמת לבנון השנייה, שבה השתתפתי כלוחם בצנחנים. גם אז זיהיתי קרע בין מקבלי ההחלטות לבין האזרח הפשוט. הלכתי ללמוד משפטים על מנת לעזור לעלובי החיים בחברה, ואני רואה במקצוע מנוף לתרומה חברתית".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

בלינקן מבהיר: "ארה"ב לא הייתה מעורבת בתקיפה באיראן"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל • עדכונים בולטים 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית