גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא אוהב - לא עושה

אני כאן כי זה מה שאני אוהב לעשות, ואני לא אוהב להיות אובייקטיבי - אני אוהב להתחבר למה שאני עושה, אחרת אין טעם

בגיל 27 ירדתי סופית מהבמה ופירקתי את הלהקה. והכול בגלל רני. רני ניגן אתי פעם, ואני הזמנתי אותו לאחת ההופעות. בסוף הערב הוא אמר: "תשמע, אתם מנגנים אחלה, השירים אחלה, הכול טוב, אבל יש משהו שמטריד אותי". "מה?" שאלתי אותו, "אתה", הוא ענה. "זה נראה כאילו אתה לא נהנה על הבמה, כאילו מישהו מכריח אותך לנגן, ורואים את זה". הבן זונה היה ישיר ובוטה, אבל בשורה התחתונה הוא צדק. וזה הרס אותי.

אפילו לא התווכחתי איתו, הוא אמר במשפט אחד את מה שלא העזתי להודות בפני עצמי. זה היה כל-כך נכון - כבר לא נהניתי להופיע, לעשות חזרות, לכתוב או להקליט. הבנתי שאין לי ברירה, אלא להגיד יפה שלום, לתלות את הגיטרה ולפרק את הלהקה.

כי זה העניין העצוב עם רוקנרול. כל אחד יכול לקחת גיטרה, ללמוד 3 אקורדים ולעלות על במה, אפילו לא צריך לדעת לנגן אותם טוב. יש להקות ששינו את פני המוזיקה בלי לדעת לנגן בכלל. התנאי היחידי, אבל הבלתי מתפשר, ברוקנרול, הוא שאתה חייב להביא את הנשמה שלך פנימה, זיוף של רבע אחוז בנשמה שלך - והכול צף ויוצא החוצה. הכלל הזה הוא אכזרי וקר, ואי-אפשר להימלט ממנו. רוקנרול זה עניין של תשוקה ואהבה. לא אוהב? רד מהבמה - או שתקבל עגבניות.

אבל כמו בכל דבר בחיים, כשמוותרים על דבר אחד, מרוויחים דבר אחר. ואני הרווחתי כלל חשוב: אם אני לא אוהב את זה - אני לא עושה את זה. אני לא מגדיר את עצמי כבחור עם הרבה כללים בחיים. בדרך-כלל אני משתדל לשמור על גמישות וראש פתוח, אבל הכלל הזה הפך להיות חוק ברזל. בכל פעם שאני פועל לפיו אני מצליח מקצועית וכלכלית, ובכל פעם כשאני מפר אותו אני נענש ומפסיד בכל תחום אפשרי.

הכלל הזה גרם לי לקחת החלטות קשות ביותר בחיי, אבל תמיד ההימור על האהבה השתלם. אחרי כמעט 10 שנים שבהן אהבתי מאוד להיות איש קריאייטיב, הבנתי שהרומן נגמר. אני פשוט לא אוהב את זה יותר.

קריאייטיב זה כמו רוקנרול, ברגע שנעלמת התשוקה - זה הזמן לתלות את הנעליים. אין דבר פתטי יותר מאיש קריאייטיב עייף שנוסע על אדי הבנזין של ההיסטוריה של עצמו. וגם כאן, לקחתי הימור על קריירה חדשה, זה הכריח אותי להמציא עבורי משהו חדש שיעשה לי טוב ומעניין. זה היה צעד מפחיד, אבל זה הציל את חיי.

נאיבי? להיפך. נאיבי לחשוב שניתן לנהל קריירה מחייבת ולוחצת במשהו שאתה לא אוהב בכל מאת האחוזים. לחיות חיים של רוקנרול זה להבין שכשאתה מוכן לעשות רק את מה שאתה אוהב, אתה חייב לשלם מחיר. היום, כיועץ, אני חייב לאהוב את לקוחותיי, אני מקריב אובייקטיביות, אני מזדהה יותר מדי, אבל אני פשוט לא יכול אחרת - וגם לא רוצה.

לפני כמה חודשים אחד מלקוחותיי האהובים אמר לי: "אתה יועץ, אתה לא אמור לקחת את זה ללב". "אולי אני לא אמור", עניתי לו, "אבל אני פשוט לא יכול - ואם אתה מחפש את היועץ המנותק רגשית והאובייקטיבי לחלוטין, כנראה שזה לא אני". אני אוהב להתחבר למה שאני עושה - אחרת אין טעם מבחינתי.

וזה לא אומר שלא צריך לבלוע צפרדעים ולעשות לפעמים דברים שלא אוהבים. ברור שצריך. גם כשאתה מאוד אוהב מישהי יש רגעים קשים מנשוא, גם כשאתה הורה, הילדים שלך מעמידים בפניך הרבה רגעים שבהם בא לך למות, וגם כשאתה בעבודה שאתה ממש אוהב יש רגעים שבא לך לזרוק מישהו מהחלון. אבל זה לא העניין, כי רק כשאתה באמת אוהב משהו או מישהו אתה יכול למצוא את הכוחות.

להקות רוקנרול אמיתיות, כמו סטרט-אפים רציניים, מוכנות לחיות בוואנים, להתקלח בשירותי שדה, לחיות על פיצות קרות, הכול בגלל שהתשוקה והאהבה נמצאות שם, וזה שווה הכול.

אז הנה, עברו כמעט 20 שנה מהיום שבו תליתי את הגיטרה. לפני כמה חודשים קניתי לי מחשב חדש שהייתה עליו במקרה תוכנת מוזיקה, ופתאום התחלתי לשחק עם התוכנה, ובמקרה יצאו לי כמה קטעים, ואז, ככה סתם, שלחתי אותם באינטרנט לחברים שלי מהלהקה של פעם, שכל אחד מהם נמצא בחור אחר בארה"ב.

פתאום הם הוסיפו את ההקלטות שלהם, ופתאום זה נהיה שירים, ופתאום גיליתי שאני שוב אוהב לנגן, ופתאום הבנתי שאני שוב אוהב רוקנרול. חזרתי.

עוד כתבות

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"