גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'מפיונס ליג? רק בגוש דן

מכבי חיפה שוב החליטה שאת קמפיין הצ'מפיונס ליג שלה היא תעשה בר"ג. האם ההכנסה הכספית שמבטיח האצטדיון הלאומי היא זו ששכנעה את ראשי האלופה לא להכשיר את קרית אליעזר?

פעמיים כבר הספיקה לבקר מכבי חיפה בליגת האלופות. ופעמיים המועדון הכי "מסודר" ו"אירופי" בישראל נאלץ לארח את משחקי הצ'מפיונס ליג מחוץ לבית שלו בקרית אליעזר: ב-2002/03 שלחה אופ"א את הירוקים לניקוסיה עקב בעיות ביטחוניות בארץ; ובעונת 2009/10 היה זה דווקא אצטדיון ר"ג שבו אירחה חיפה את מועדוני הפאר של היבשת.

כשחיפה תעלה ביום רביעי הבא למשחק הפלייאוף על העפלה לליגת האלופות מול גנק הבלגית, היא שוב תיאלץ לעשות את זה במכלאה הלאומית הסמוכה לקניון איילון ולמוסכי בני ברק - מה שאומר שאם חיפה תעפיל לאלופות, היא תמשיך לארח גם את שלב הבתים באצטדיון ר"ג, בעקבות דרישה של אופ"א לפיה המגרש שמארח את הפלייאוף יהיה גם זה שילווה את הנציגה לשלב הבתים.

על רקע העובדה שבעונה הקודמת הצליחה הפועל ת"א להכשיר את בלומפילד שלה לשלבי הפלייאוף והבתים, נשאלת השאלה: למה שחיפה לא תעשה את זה בחיפה?

"גם אם היינו משקיעים מיליונים לא היינו מצליחים להעמיד את קרית אליעזר לסטנדרטים המתאימים שאופ"א דורשת למשחקי אלופות", מסביר ל"גלובס" מנכ"ל מכבי חיפה, איתמר צ'יזיק. המחשבה הראשונית שקופצת לראש היא שחיפה אולי בוחרת לא להתאמץ מספיק להכשיר את קרית אליעזר הקטן (כ-14 אלף מקומות), אולי כי ברמת גן (כ-40 אלף) ניתן לייצר הכנסות גבוהות יותר ממכירות כרטיסים. צ'יזיק לא מסכים: "לא היה כאן שיקול כלכלי, אלא אילוץ. הלוואי שהיינו יכולים לשחק בקרית אליעזר מול הקהל שלנו. אם היה סיכוי קטן, שכרוך בהשקעה נורמלית, שהיה מאפשר לנו לארח בקרית אליעזר - היינו הולכים על זה. אבל גם השקעה של סכומי עתק בשדרוג המגרש לא בטוח תספיק במקרה של קרית אליעזר".

עד כמה נמצא האצטדיון בחיפה מאחור מבחינת התשתיות הנוכחיות שלנו? "כל יציע הכבוד שלנו זה 250 מקומות, ולמשחק צ'מפיונס ליג אתה צריך לתת רק לאופ"א מינימום של 100 הזמנות", אומר צ'יזיק. "צריך לארח 350 אנשים לארוחת ערב באוהל הסמוך ליציע הכבוד, אבל בקרית אליעזר אין אפילו מקום להקים אוהל כזה. אין בקרית אליעזר חדרי שופטים שעומדים בתקנים, אין לנו אפילו יציע עיתונות מסודר, בעוד אופ"א דורשת תאי עיתונות מורחבים. העניין הכי מסובך הוא התאורה, שגם היא לא עומדת בסטנדרטים שדורשת אופ"א במשחקי צ'מפיונס ליג".

ומה עם בלומפילד?

את החסרונות של אצטדיון ר"ג כולם כבר מכירים: היציעים המרוחקים מהדשא, האקוסטיקה הגרועה. אפילו נבחרת ישראל הגלתה את עצמה משם אחרי לחץ בלתי פוסק. בלומפילד, לעומת זאת, נחשב לאצטדיון מפנק בסטנדרטים ישראלים. ובנוסף, כפי שהוכיח המקרה של הפועל ת"א אשתקד - הוא גם יכול לארח משחקי ליגת אלופות. אז למה חיפה לא שקלה להעניק לאוהדים שלה חוויית צ'מפיונס משודרגת באצטדיון ביפו? "בבלומפילד צפויה להיווצר בעיית תאריכים ושעות, כיוון שהפועל ומכבי ת"א עשויות לשחק בליגה האירופית בימי חמישי", לדברי צ'יזיק. "הכשרת אצטדיון למשחק בליגת האלופות לוקחת יומיים שלמים, ובנוסף, לקבוצות האורחות בליגה האירופית ובליגת האלופות מגיע לקיים אימון במגרש ערב המשחק".

צ'יזיק, שכיהן בעבר כנציג מכבי חיפה ב-ECA, התאחדות המועדונים האירופיים, מוסיף כי "חוץ מעניין התאריכים, ממה ששמעתי מאנשים מאופ"א שדיברתי איתם, היו הרבה דברים שהם לא היו מרוצים מהם בבלומפילד בעונה הקודמת כשהפועל ת"א אירחה שם משחקי ליגת אלופות, כך שגם אם היינו מבקשים לארח בבלומפילד, לא בטוח שאופ"א היתה מאשרת לנו". ניר ענבר, מנכ"ל הפועל ת"א שבעונה הקודמת ניהל את פרויקט הכשרת בלומפילד למשחקי הצ'מפיונס, מגיב לדברים האחרונים: "בישיבת סיכום שערכנו עם אופ"א, הם אמרו לנו שהם נדהמו מרמת הארגון של בלומפילד, ושיש להם פחות הערות להעביר לנו מאשר היו להם למנצ'סטר יונייטד על אולד טראפורד. אין ספק שמבחינת התקנים, אופ"א עשתה פשרות כדי לאפשר לנו לארח בבלומפילד".

הישועה תגיע ב-2013

בכל אופן, הגלויות של חיפה בקפריסין ורמת גן יסתיימו באופן סופי החל מעונת 2013/14, אז אמור להיפתח האצטדיון החדש בחיפה ע"ש סמי עופר. "האצטדיון החדש יהיה בדרגת האיכות הגבוהה ביותר של אופ"א, ולא רק שהוא יוכל לארח משחקי ליגת אלופות, אלא גם הרבה מעבר לזה", אומר צ'יזיק. "תיאורטית, הוא יוכל לארח את גמר הליגה האירופית".

עוד כתבות

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

ארסוף. חסידות גור מחזיקה קרקעות באזורים אטרקטיביים במיוחד / צילום: איל יצהר

"אנא, תהיו כאיש אחד בלב אחד": כששר אוצר ניסה למנוע את ביטול מס רכוש

הניסיונות להחזיר לחיינו את מס רכוש על קרקעות פנויות, מזכירים את קריאתו של יעקב נאמן לתקן את העיוות ● אלא שבמקום מס שפוגע בקבוצות לחץ ברורות, בממשלה מעדיפים גזרות על כולם

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

אירופה במגמה חיובית; עליות קלות בחוזים העתידיים על וול סטריט

הפוטסי עולה ב-0.2%, ומדד הדאקס עולה ב-0.4% ● בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת: הקוספי בדרום קוריאה קפץ ב-1.8%, מדד הניקיי איבד מערכו כ-1% ● בהמשך היום יפורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE) ● וול סטריט ננעלה אמש במגמה מעורבת ● החוזים העתידיים על וול סטריט בעליות קלות

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

דונלד טראמפ וקווין האסט / צילום: Reuters, Brian Snyder

המרוץ הוכרע? טראמפ ביטל ראיונות עם המועמדים ליו"ר הפד ואותת מי היורש

הממשל האמריקאי היה צריך לקיים השבוע שורת שיחות עם המועמדים לתפקיד יו"ר הבנק המרכזי, אך ביטל אותן ברגע האחרון ● "בדקנו 10 שמות, אבל צמצמנו אותם לאחד", הצהיר השבוע טראמפ ● ההערכה: היועץ הכלכלי הוותיק של הנשיא, קווין האסט, צפוי להיבחר

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

הריסות בניינים בצפון רצועת עזה / צילום: ap, Leo Correa

החשש בחמאס מהצעד של ישראל - וההנחיה: "להתרחק מהמזגן"

למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים