גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיוס אוגוסט: משרדי עורכי הדין ממשיכים להתרחב גם בפגרה

"קדחת ההתרחבות" של משרדי עוה"ד ממשיכה גם בזמן פגרת בתי המשפט: יש מי שממשיכים לגייס שכירים, יש מי שממזג לשורותיו משרד נוסף, ויש גם מי שפורשת לטובת משרד משלה

דואגים לסביבה

משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי וגרינברג מצרף 16 עורכי-דין ומקים מחלקה למשפט סביבתי

משרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי וגרינברג צירף לשורותיו 16 עורכי דין. למחלקת הליטיגציה הצטרפו עו"ד מיכאל (מיקי) גרינפלד, שהתמחה במחלקה המשפטית של חברת קרדן ישראל, ועורכי הדין נעמה הוד ואמיר אבני, שהתמחו במשרד גרוס. למחלקת הבנקאות הצטרפו עו"ד לוני בכר, שב-4 השנים האחרונות גר ועבד בניו-יורק במשרד עורכי הדין Sullivan & Cromwell LLP; וכן עורכי הדין יעל דוד ויעקב סטיר, שהתמחו במשרד.

למחלקת המימון הצטרפו עו"ד ליאור שלזינגר, שהגיע לגרוס לאחר התמחות במשרד עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן; ועו"ד שי צביה, לאחר התמחות במשרד שמעונוב, רוזנבוך. למחלקת הקניין הרוחני הצטרפה עו"ד מי-טל שריג-פונדויאנו, שקודם לכן עבדה כ-4 שנים במשרד עורכי הדין פרל, כהן, צדק, לצר. למחלקת ניירות ערך גויס עו"ד אלעד פלפל, לאחר התמחות במשרד יגאל ארנון.

למחלקה הבינלאומית הצטרפו שתי עורכות דין: אנה מיכאלובה, שב-3 השנים האחרונות עבדה בניו-יורק במשרד Skadden, Arps, Slate, Meagher and Flom; וכן ניצן טוביה שהתמחתה במשרד.

למחלקת מיזוגים ורכישות הצטרף עו"ד עופר זהבי, שהתמחה במשרד; ולמחלקת המסים הצטרף עו"ד יניב ארליך, שהגיע ממשרד רואי החשבון קוסט, פורר, גבאי את קסירר (ארנסט & יאנג ישראל).

בחודש שעבר הצטרפה למשרד גרוס גם עו"ד שרון מדל-ארצי כדי להקים את "המחלקה למשפט סביבתי". עו"ד ארצי ניהלה עד לאחרונה את המחלקה למשפט סביבתי במשרד עורכי הדין שביט בר-און. בשנים 2004-2006 שימשה כעורכת דין בעמותת "אדם טבע ודין - אגודה ישראלית להגנת הסביבה". בתחילת דרכה בתחום הגנת הסביבה עבדה כאחראית אכיפה במשרד להגנת הסביבה (מחוז דרום).

בשנה האחרונה עסק משרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי וגרינברג בחלק מהעסקאות הבולטות במשק, בהן ייצוג קרן יורק במכירת האחזקות בפסגות, ייצוג AOL ברכישת 5MIN, ייצוג קרן הון סיכון האמריקנית Bessemer, ועד העסקה המדוברת: ייצוג כמצ'יינה ברכישת האחזקות של מכתשים-אגן-כימיקלים.

לדברי עו"ד איה יופה, שותפה-מנהלת וראש תחום ניירות ערך ושוק ההון, "הצמיחה וההתרחבות המקצועית של הפירמה, הן חלק מתכנון ארוך-טווח ומתהליך של פיתוח עסקי שבו עוסקת הפירמה תקופה ארוכה. המטרה העומדת לנגד עינינו היא להמשיך ולהוביל את הפירמה לסטנדרטים בינלאומיים הן בהיבט הניהולי-ארגוני והן בהיבט המקצועי".

לדברי עו"ד ריק מן, שותף-מנהל ומומחה למיזוגים ולרכישות, "בין הדברים המרכזיים שקרו בשנה האחרונה היו תיקוני חקיקה רבים, כמו תיקון 16 וחוק האכיפה המינהלית. הרגולציה הגוברת של רשות ניירות ערך מחייבת את החברות להתאים את עצמן ולעמוד בעומס הדיווחים והדרישות. זה דרש גם מאתנו להרחיב את מחלקות הבנקאות והפיננסים במשרד, ולגייס עורכי דין נוספים המביאים איתם ידע ומומחיות בתחומים אלה".

לדברי עו"ד יופה, הקמת מחלקת איכות סביבה במשרד הייתה "החלטה אסטרטגית". "ההחלטה נבעה ממודעות הולכת וגוברת להשלכות של שמירה על איכות הסביבה, הן של הציבור והן של הרגולטורים. מודעות זו מובילה לכך שקיימת יותר עבודה משפטית עם התמחות בתחום זה, ומצאנו צורך להרחיב את סל השירותים ללקוחות, עם התמחות מקצועית בנושא".

לדברי יופה, הגברת הרגולציה בתחום זה מגיעה אף ממקומות לא צפויים, כמו לדוגמה תיקונים לחקיקת ניירות ערך, הכוללים הרחבה מהותית של דרישות הגילוי החלות על חברה ציבורית ביחס להשלכות השונות של משפט סביבתי החלות עליה.

עו"ד שרון מדל-ארצי, ראש המחלקה החדשה, אומרת כי בשל היות תחום איכות הסביבה דינמי ומתפתח בקצב מהיר, לא ניתן לראותו רק דרך הפריזמה של הרגולציה הקיימת. "מן ההכרח הוא להיות ערים למגמות ההתפתחות בתחום זה, שכן עוד צפויות לחול בו תמורות משמעותיות בשנים הקרובות. כבר היום ניתן לראות מעבר ממדיניות משפטית-סביבתית וותיקה - המתבססת על שימוש בשלל כלי ציווי ובקרה - למדיניות בעלת אופי כלכלי, המאופיינת בשימוש בתמריצים, ופיתוח מנגנונים כלכליים סביבתיים, כגון: מסחר בהיתרים, מיסוי על פליטות לסביבה ותמריצי מס".

מדל-ארצי מציינת כי בצד האתגרים שאיתם מתמודד המגזר העסקי בתחום איכות הסביבה, עומדים אתגרים משמעותיים לא פחות לפתחו של המשרד להגנת הסביבה, ובהם: הגברת הוודאות לגבי שינויים צפויים ברגולציה הסביבתית, ואימוץ מושכל של רגולציה זרה בשים לב לתנאיה הייחודיים של מדינת ישראל.

עורכי הדין במשרד גרוס קלינהנדלר חודק / צלם: איל יצהר

והיעד הבא: תחום שוק ההון

משרד ליפא מאיר מרחיב את תחומי ההתמחות: ממזג לשורותיו את משרד יולוס-אלישע המתמחה במיסוי

משרד עורכי הדין ליפא מאיר ממזג לשורותיו את משרד יולוס-אלישע המתמחה במיסוי. יולוס דורג על-ידי חברת דן אנד ברדסטריט כאחד ממשרדי המיסוי המובילים בישראל. ועם לקוחותיו נמנים גופים וחברות מובילות כמו גזית גלוב, אלקטרה נדל"ן, קבוצת פפושדו ועוד.

במסגרת המיזוג מצטרפים לליפא מאיר כשותפים עו"ד רמי יולוס, רו"ח יוסי אלישע ועו"ד רחלי גזית, שיעמדו בראש מחלקת המיסוי החדשה שתוקם בליפא. כן יצטרפו למשרד המורחב 6 עורכי הדין השכירים של יולוס-אלישע - יעקב יולוס, יריב מילט, עירית קסלמן-מילט, ליטל תדהר ואיל וינוקור.

שותף נוסף שיצטרף למשרד ליפא מאיר הוא עו"ד אורי אביגד, ששימש במשך תקופה ארוכה כיועץ המשפטי וכמנהל המחלקה המשפטית של תחום הנדל"ן וליווי פרויקטים בבנק הפועלים. עו"ד אביגד מתמחה בליווי עסקאות מימון שונות ומורכבות, בעיקר מול המערכת הבנקאית.

בליפא מאיר הוחלט על המיזוג עם משרד יולוס-אלישע כחלק ממהלך כולל שנועד להרחיב את תחומי התמחותו של המשרד. בעקבות המיזוג יעלה מספר עורכי הדין במשרד ליפא מאיר ל-63 עורכי דין.

לדברי מנהלי הפירמה, מחלקת המיסוי החדשה היא תוספת חשובה למשרד ליפא מאיר, שלו מחלקות שונות במגוון תחומים, בהם נדל"ן, ליטיגציה, תאגידים, מיזוגים ורכישות, דיני עבודה, איכות סביבה, היי-טק וטכנולוגיה, שוקי ההון, ממשל תאגידי, ביטוח, אגודות שיתופיות, הבראת חברות וחדלות פירעון.

לדברי עו"ד-ד"ר ליפא מאיר, שותף בכיר ומייסד הפירמה, בשנים האחרונות הרחיב המשרד את פעילותו לתחומים רבים נוספים, ובין השאר פתח מחלקות בתחומי איכות סביבה, היי-טק וטכנולוגיה, דיני עבודה ועוד. "צירוף משרד יולוס-אלישע, הוא צעד נוסף המאפשר ללקוחותינו לקבל חבילה כוללת של כל השירותים המשפטיים הנדרשים.

"הגישה שלנו היא שנתרחב בצורה מודולרית על-ידי הוספת מגוון של תחומים. מאז ומתמיד חשבנו שתחום המיסוי אינטגרלי לפעולות עסקיות ולעסקים. אין לנו מטרה להגיע לגודל מסוים. המספר הוא לא המטרה שלנו, אלא להיות מסוגלים לספק את השירותים ללקוחות. הצעד הבא שאנחנו שוקלים כיעד לגידול הוא תחום שוק ההון".

הוגה מהלך המיזוג והארכיטקט שלו הוא עו"ד אלון פומרנץ, שותף בכיר במשרד ליפא מאיר, וראש מחלקת ליטיגציה. לדבריו, ליפא מאיר ידוע כמשרד שלאורך השנים עסק בתיקים מורכבים ביותר אשר דרשו פתרונות יצירתיים (בהם מניות הקואופ, תנובה, ייצוג המוסדיים מול אפריקה-ישראל ועוד).

"עיסוק בתיקים מורכבים כל-כך מחייב אותנו להעמיד לרשות לקוחותינו נבחרת הכוללת מגוון של מומחיות ודיסציפלינות. שיתוף-הפעולה בין המשרדים החל לפני המיזוג, כאשר נעזרנו במשרד יולוס-אלישע בענייני מיסוי, והם נעזרו בשירותינו הרחבים ללקוחותיהם. לשני המשרדים יש לקוחות משותפים רבים, כמו גופים במערכת הבנקאית, העסקית ועוד".

לדברי פומרנץ, הפעילות ושיתופי-הפעולה עם משרד יולוס-אלישע, הובילו להכרה בהתאמת משרד יולוס להצטרפותו כמחלקת מיסוי לליפא מאיר. "במהלך העבודה המשותפת נוצרה כימיה אישית והערכה מקצועית, שמהן הבשילה ההכרה וההחלטה להתאחד. מדובר בתוספת כוח משמעותית בנושאי מס, כך שלקוחותינו ייהנו משירות נוסף במשרד".

עורכי הדין במשרד ליפא מאיר / צלם: עינת לברון

פורשת כנפיים

עו"ד ליליאן שפרן-שקד נפרדת ממשרד גרוס ומקימה משרד עצמאי

עו"ד ליליאן שפרן-שקד, עד לאחרונה שותפה במשרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, גרינברג, וראש דסק סין בפירמה, נפרדת מגרוס לאחר כ-4 שנות עבודה משותפת.

שקד מקימה משרד בוטיק עצמאי - ששמו שקד ושות' - שיתמחה בחברות ובמיזמים העוסקים בתחומי טכנולוגיה, מידע וקניין רוחני.

לדברי שפרן-שקד, המשרד החדש יתמחה בטיפול ממוקד בחברות ובמיזמים בכל שלבי פעילותם, וכן יעסוק בייצוג קרנות הון סיכון ומשקיעים אחרים בהשקעותיהם בתחומי היי-טק, ביו-טק ופארמה.

שפרן-שקד היא ילידת אוטווה, קנדה, שם למדה לתואר ראשון בכלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטת ווסטרן אונטריו. לאחר עלייתה ארצה, בשנת 1991 סיימה לימודי משפטים באוניברסיטת תל-אביב. עם הסמכתה לעורכת דין עבדה במשרד עורכי הדין שיבולת, ישראלי, רוברטס; ולאחר מכן עברה למשרד עורכי הדין דנציגר-קלגסבלד, שבו הייתה גם שותפה, והמשיכה להתמחות בתחומי היי-טק. לאחר פיצול המשרד, עברה שקד למשרד עורכי הדין גרוס, שם שימשה כשותפה, וטיפלה בייצוג ובליווי חברות טכנולוגיות.

המשרד החדש, ישכון בבניין אלקטרה החדש ברחוב יגאל אלון בתל-אביב. עו"ד שפרן-שקד תהיה בשלב זה השותפה היחידה במשרד, ובימים אלה היא מגבשת את צוות המשרד, שימנה 3 עורכי דין נוספים.

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים