גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההאטה בארה"ב הזניקה מחדש את מרכזי האאוטלט

מרכזי הקניות בפרברים בארה"ב, שהציעו בעבר רק עודפים, נמצאים כעת בגל של פריחה: היזמים בונים מרכזים חדשים, שטחי המסחר גדלים, הסחורה משתפרת, ויש אפילו אאוטלט אונליין

השינויים בהתנהגות הצרכנית בציבור האמריקני, המתמצים בהעדפת רשתות קמעונאיות בקטגוריה של דיסקאונט, החלו לפגוע בקניונים המסורתיים והביאו לפריחה מואצת של חנויות האאוטלט - נקודות המכירה של מותגים מובילים, רשתות קמעונאיות ויצרנים, המוכרים ישירות, ובמחירים זולים לצרכנים.

קונספט קניון האאוטלט אינו חדש, הוא קיים בארה"ב זה כמה עשרות שנים, ועד לאחרונה היה מבוסס על מכירת עודפים שהעיקו על המלאי. כל מי שגר בצפון מזרח ארה"ב מכיר את מרכז האאוטלט בסיקוקוס שבניו-ג'רזי, הנמצא ממש מעבר לנהר ההדסון מול מנהטן. מרכז זה מהווה כיום יעד שופינג לתושבי ניו-יורק, כמו גם לתיירים המציפים את העיר, ומחפשים מציאות. גם רשתות אופנה הצטרפו למגמה ומחפשות מיקומים מתאימים במרכזי אאוטלט כדי לפתוח בהם חנויות דיסקאונט שישמשו ברירת מחדל לאותם צרכנים שאינם מוכנים יותר לשלם מחירי מחירון.

מחקר שנערך על-ידי קבוצת NPD, מראה כי ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש מאי האחרון עלו מכירות אופנה במרכזי אאוטלט ב-17.8% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, זאת כאשר כלל מכירות הבגדים עלו בתקופה זו ב-1.4% בלבד. מרשל כהן, אנליסט ראשי בקבוצת המחקר NPD, אמר בראיון ל"לוס אנג'לס טיימס", כי קונספט האאוטלט הצליח לגעת בנקודות הרגישות ביותר של הצרכן האמריקני, היודע כי יחד עם כל העם האמריקני הוא נתון עתה במיתון עמוק.

גם העשירון העליון מגיע

אך תהיה זו טעות לחשוב כי המחירים באאוטלט הם הזולים ביותר. המחירים אמנם נמוכים, אך אין הם הנמוכים ביותר בשוק, שכן קיימות נקודות מכירה קמעונאיות המתחרות היטב במחירים. אך אף לא אחת מחנויות הדיסקאונט המובהקות יכולה להתחרות בקונספט המנצח של האאוטלט. שכן, היתרון היחסי הבולט הוא שילוב מנצח של מותגים מובילים הנתפסים על-ידי המשתמש הסופי כמייצגים רמות איכות ועיצוב גבוהות יחד עם מחירים זולים משמעותית מאשר בקניונים המסורתיים ובחנויות המותג במרכזים עירוניים.

חנויות אאוטלט מציעות את מוצריהן בהנחות הנעות בין 30% ל-70%, כאשר המותגים המובילים מוצעים בהנחות של עד 50%, ואילו אלה הפחות מוכרים בהנחות של עד 70%. ההנחות המשמעותיות על מותגי אופנה יוצרות כוח משיכה שהצרכן האמריקני מתקשה לעמוד בפניו. כך לדוגמה, ז'קט מכותנה של המותג J.Crew מוצע למכירה ב-20 דולר.

מרכז האאוטלט Citadel הממוקם בלוס אנג'לס הוא אחד הגדולים בקטגוריה זו, ובעלי החנויות בו זוכרים כי עד לפני מספר שנים צרכנים המשתייכים לעשירונים העליונים הדירו את רגליהם ממנו, פן תיפגע התדמית האליטיסטית שלהן כמי שהן אורחות רצויות ברשתות יוקרתיות כמו נימן מרקוס ואחרות. אך עתה, כאשר לאיש אין ספק כי המיתון לא רק שלא הסתיים אלא שהוא ממשיך עד להודעה חדשה, הוסרו כל החסמים והכול מבינים שלרכוש מותג יוקרתי בהנחה משמעותית הוא סוג של הישג אישי.

בימים אלה מתבצעת הרחבה משמעותית של מרכז Citadel הבאה לידי ביטוי בתוספת של עשרות חנויות מותגים המתדפקים על שערי המרכז המציע לשוכנים בו החזר השקעה נאה בתמורה לשכר הדירה, הוצאות האחזקה, וניהול החנות. כפי שמתברר, ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש מאי האחרון הגיע היקף המכירות הממוצע של חנות מותגים במרכז זה ל-5,350 דולר למ"ר, שייצג עלייה של 12.5% לעומת התקופה המקבילה הקודמת.

זו גם הסיבה שקבוצת Craig Realty, הבעלים של מרכז Citadel, בונה עתה מרכז אאוטלטים חדש בקליפורניה, בשם Plaza San Clemente בשטח של 65 אלף מ"ר שיכלול בנוסף לחנויות המותגים גם מסעדות ומלון בוטיק הנשקף אל האוקיינוס השקט.

מוצרים ייעודיים לאאוטלט

המגמה המסתמנת היא של תנופה גדולה בהקמה של מרכזי אאוטלט חדשים ובהרחבה של הקיימים, מה שמייצג כמובן תחרות מאיימת על הקניונים המסורתיים וחנויות המותגים במרכזי הערים. מגמה זו, אשר נראה כי היא הופכת לטרנד, תיצור שינוי מהותי בתחום הקמעונאות הפיסית בצפון אמריקה, וסביר להניח כי תגיע גם לאירופה ולאזורים גיאוגרפיים נוספים.

ניתן לומר כי רוב רובן של רשתות האופנה והמותגים המובילים בצפון אמריקה מצאו כבר את דרכם למרכז האאוטלט. רשתות כמו בלומינגדיילס, נורדסטרום, גאפ, בננה רפובליק, רשתות למותגי צריכה כמו Le Creusetהמתמחה במוצרים ממותגים למטבח, הקימו חנויות אאוטלט.

על עוצמת הטרנד ניתן ללמוד גם מחדירה ראשונית שלו לקמעונאות המקוונת. אתר EBay הודיע כי יש בכוונתו להשיק את EBay Fashion Outlet שהוא קניון אאוטלטים וירטואלי שבו יהיו חנויות כמו של רשת נימן מרקוס, האחים ברוקס וכן גם וויליאם ראסט. כניסתה של נימן מרקוס, שמחיריה נמצאים ברמה הגבוהה ביותר של הרשתות הקמעונאיות, ואשר עד כה נזהרה שלא לקשור את שמה בכל צורה שהיא למונח דיסקאונט, מסמלת יותר מכל את המהפך הצרכני בצפון אמריקה, שמחלחל עתה למקומות אחרים בעולם.

אחד מסימניו הבולטים של טרנד האאוטלטים הוא כי גדל משמעותית מספר המוצרים המיוצרים מראש עבור חנויות אאוטלט. אנליסטים מעריכים כי 85% מהמוצרים הנמכרים בחנויות אאוטלט, מיוצרים מראש עבורם, ואינם מגיעים לחנויות המסורתיות של המותגים.

במקביל משתפר גם שירות הלקוחות של מרכזי האאוטלט. כל מי שמתגורר בניו-ג'רזי מכיר את לוח הזמנים של ה-SHUTTLE למרכז בסיקוקוס המסיע את הקונות המושבעות לשיטוטי שופינג. שיפור נוסף בשירות הלקוחות המאפיין את הטרנד החדש הוא כי מדיניות החזרת המוצרים שניקנו, זהה לזו שבמרכזי הקניות המסורתיים.

המספרים של האאוטלטים

* מכירות האופנה במרכזי אאוטלט עלו ב-17.8% בשנה האחרונה.

* 85% מהמוצרים הנמכרים בחנויות אאוטלט, מיוצרים מראש עבורן.

ובישראל? הקניונים עדיין שולטים

בישראל של היום נוצרו לכאורה כל התנאים לחדירתה של מגמה זו - מרד הקוטג' ותופעת האוהלים המייצגים את מצוקותיו הכלכליות של המעמד הבינוני, שהוא קהל היעד העיקרי המבקר בקניונים, מייצגים ביקושים סמויים עזים למותגי אופנה איכותיים וזולים. בישראל פועלות כיום כ-250 חנויות עודפים הממוקמות במקומות שונים בארץ כאשר מותגים רבים מציעים את המוצרים שלהם בהנחות שונות במסגרת חנויות העודפים. אך פרט למרכז בהרצליה, עדיין לא חדר קונספט מרכז אאוטלטים לארץ, וציבור הצרכנים מוצא את דרכו בעיקר לקניונים המסורתיים, שבהם מוצעים המותגים במחירים מלאים, פרט למבצעי סוף עונה.

הכותב הוא יועץ לשיווק. www.trends-news.com

עוד כתבות

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים