גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההאטה בארה"ב הזניקה מחדש את מרכזי האאוטלט

מרכזי הקניות בפרברים בארה"ב, שהציעו בעבר רק עודפים, נמצאים כעת בגל של פריחה: היזמים בונים מרכזים חדשים, שטחי המסחר גדלים, הסחורה משתפרת, ויש אפילו אאוטלט אונליין

השינויים בהתנהגות הצרכנית בציבור האמריקני, המתמצים בהעדפת רשתות קמעונאיות בקטגוריה של דיסקאונט, החלו לפגוע בקניונים המסורתיים והביאו לפריחה מואצת של חנויות האאוטלט - נקודות המכירה של מותגים מובילים, רשתות קמעונאיות ויצרנים, המוכרים ישירות, ובמחירים זולים לצרכנים.

קונספט קניון האאוטלט אינו חדש, הוא קיים בארה"ב זה כמה עשרות שנים, ועד לאחרונה היה מבוסס על מכירת עודפים שהעיקו על המלאי. כל מי שגר בצפון מזרח ארה"ב מכיר את מרכז האאוטלט בסיקוקוס שבניו-ג'רזי, הנמצא ממש מעבר לנהר ההדסון מול מנהטן. מרכז זה מהווה כיום יעד שופינג לתושבי ניו-יורק, כמו גם לתיירים המציפים את העיר, ומחפשים מציאות. גם רשתות אופנה הצטרפו למגמה ומחפשות מיקומים מתאימים במרכזי אאוטלט כדי לפתוח בהם חנויות דיסקאונט שישמשו ברירת מחדל לאותם צרכנים שאינם מוכנים יותר לשלם מחירי מחירון.

מחקר שנערך על-ידי קבוצת NPD, מראה כי ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש מאי האחרון עלו מכירות אופנה במרכזי אאוטלט ב-17.8% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, זאת כאשר כלל מכירות הבגדים עלו בתקופה זו ב-1.4% בלבד. מרשל כהן, אנליסט ראשי בקבוצת המחקר NPD, אמר בראיון ל"לוס אנג'לס טיימס", כי קונספט האאוטלט הצליח לגעת בנקודות הרגישות ביותר של הצרכן האמריקני, היודע כי יחד עם כל העם האמריקני הוא נתון עתה במיתון עמוק.

גם העשירון העליון מגיע

אך תהיה זו טעות לחשוב כי המחירים באאוטלט הם הזולים ביותר. המחירים אמנם נמוכים, אך אין הם הנמוכים ביותר בשוק, שכן קיימות נקודות מכירה קמעונאיות המתחרות היטב במחירים. אך אף לא אחת מחנויות הדיסקאונט המובהקות יכולה להתחרות בקונספט המנצח של האאוטלט. שכן, היתרון היחסי הבולט הוא שילוב מנצח של מותגים מובילים הנתפסים על-ידי המשתמש הסופי כמייצגים רמות איכות ועיצוב גבוהות יחד עם מחירים זולים משמעותית מאשר בקניונים המסורתיים ובחנויות המותג במרכזים עירוניים.

חנויות אאוטלט מציעות את מוצריהן בהנחות הנעות בין 30% ל-70%, כאשר המותגים המובילים מוצעים בהנחות של עד 50%, ואילו אלה הפחות מוכרים בהנחות של עד 70%. ההנחות המשמעותיות על מותגי אופנה יוצרות כוח משיכה שהצרכן האמריקני מתקשה לעמוד בפניו. כך לדוגמה, ז'קט מכותנה של המותג J.Crew מוצע למכירה ב-20 דולר.

מרכז האאוטלט Citadel הממוקם בלוס אנג'לס הוא אחד הגדולים בקטגוריה זו, ובעלי החנויות בו זוכרים כי עד לפני מספר שנים צרכנים המשתייכים לעשירונים העליונים הדירו את רגליהם ממנו, פן תיפגע התדמית האליטיסטית שלהן כמי שהן אורחות רצויות ברשתות יוקרתיות כמו נימן מרקוס ואחרות. אך עתה, כאשר לאיש אין ספק כי המיתון לא רק שלא הסתיים אלא שהוא ממשיך עד להודעה חדשה, הוסרו כל החסמים והכול מבינים שלרכוש מותג יוקרתי בהנחה משמעותית הוא סוג של הישג אישי.

בימים אלה מתבצעת הרחבה משמעותית של מרכז Citadel הבאה לידי ביטוי בתוספת של עשרות חנויות מותגים המתדפקים על שערי המרכז המציע לשוכנים בו החזר השקעה נאה בתמורה לשכר הדירה, הוצאות האחזקה, וניהול החנות. כפי שמתברר, ב-12 החודשים שהסתיימו בחודש מאי האחרון הגיע היקף המכירות הממוצע של חנות מותגים במרכז זה ל-5,350 דולר למ"ר, שייצג עלייה של 12.5% לעומת התקופה המקבילה הקודמת.

זו גם הסיבה שקבוצת Craig Realty, הבעלים של מרכז Citadel, בונה עתה מרכז אאוטלטים חדש בקליפורניה, בשם Plaza San Clemente בשטח של 65 אלף מ"ר שיכלול בנוסף לחנויות המותגים גם מסעדות ומלון בוטיק הנשקף אל האוקיינוס השקט.

מוצרים ייעודיים לאאוטלט

המגמה המסתמנת היא של תנופה גדולה בהקמה של מרכזי אאוטלט חדשים ובהרחבה של הקיימים, מה שמייצג כמובן תחרות מאיימת על הקניונים המסורתיים וחנויות המותגים במרכזי הערים. מגמה זו, אשר נראה כי היא הופכת לטרנד, תיצור שינוי מהותי בתחום הקמעונאות הפיסית בצפון אמריקה, וסביר להניח כי תגיע גם לאירופה ולאזורים גיאוגרפיים נוספים.

ניתן לומר כי רוב רובן של רשתות האופנה והמותגים המובילים בצפון אמריקה מצאו כבר את דרכם למרכז האאוטלט. רשתות כמו בלומינגדיילס, נורדסטרום, גאפ, בננה רפובליק, רשתות למותגי צריכה כמו Le Creusetהמתמחה במוצרים ממותגים למטבח, הקימו חנויות אאוטלט.

על עוצמת הטרנד ניתן ללמוד גם מחדירה ראשונית שלו לקמעונאות המקוונת. אתר EBay הודיע כי יש בכוונתו להשיק את EBay Fashion Outlet שהוא קניון אאוטלטים וירטואלי שבו יהיו חנויות כמו של רשת נימן מרקוס, האחים ברוקס וכן גם וויליאם ראסט. כניסתה של נימן מרקוס, שמחיריה נמצאים ברמה הגבוהה ביותר של הרשתות הקמעונאיות, ואשר עד כה נזהרה שלא לקשור את שמה בכל צורה שהיא למונח דיסקאונט, מסמלת יותר מכל את המהפך הצרכני בצפון אמריקה, שמחלחל עתה למקומות אחרים בעולם.

אחד מסימניו הבולטים של טרנד האאוטלטים הוא כי גדל משמעותית מספר המוצרים המיוצרים מראש עבור חנויות אאוטלט. אנליסטים מעריכים כי 85% מהמוצרים הנמכרים בחנויות אאוטלט, מיוצרים מראש עבורם, ואינם מגיעים לחנויות המסורתיות של המותגים.

במקביל משתפר גם שירות הלקוחות של מרכזי האאוטלט. כל מי שמתגורר בניו-ג'רזי מכיר את לוח הזמנים של ה-SHUTTLE למרכז בסיקוקוס המסיע את הקונות המושבעות לשיטוטי שופינג. שיפור נוסף בשירות הלקוחות המאפיין את הטרנד החדש הוא כי מדיניות החזרת המוצרים שניקנו, זהה לזו שבמרכזי הקניות המסורתיים.

המספרים של האאוטלטים

* מכירות האופנה במרכזי אאוטלט עלו ב-17.8% בשנה האחרונה.

* 85% מהמוצרים הנמכרים בחנויות אאוטלט, מיוצרים מראש עבורן.

ובישראל? הקניונים עדיין שולטים

בישראל של היום נוצרו לכאורה כל התנאים לחדירתה של מגמה זו - מרד הקוטג' ותופעת האוהלים המייצגים את מצוקותיו הכלכליות של המעמד הבינוני, שהוא קהל היעד העיקרי המבקר בקניונים, מייצגים ביקושים סמויים עזים למותגי אופנה איכותיים וזולים. בישראל פועלות כיום כ-250 חנויות עודפים הממוקמות במקומות שונים בארץ כאשר מותגים רבים מציעים את המוצרים שלהם בהנחות שונות במסגרת חנויות העודפים. אך פרט למרכז בהרצליה, עדיין לא חדר קונספט מרכז אאוטלטים לארץ, וציבור הצרכנים מוצא את דרכו בעיקר לקניונים המסורתיים, שבהם מוצעים המותגים במחירים מלאים, פרט למבצעי סוף עונה.

הכותב הוא יועץ לשיווק. www.trends-news.com

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע שבפסיקה נקבע כי 95% מהתביעה של האחים נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● סביבת גרטלר: "הוא נוקה מכל ההאשמות המופרכות על תשלום שוחד"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם