גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

גלן בק יישא נאום "פרו ישראלי" בי-ם; "הכישרון שלו מסוכן"

השדרן הפרובוקטיבי גלן בק, שלא מפסיק להרגיז הגיע לירושלים לעצרת "השבת האומץ" ■ האם אנשי הארגון האמריקני השמאלני "מדיה מטרס פור אמריקה" יסגרו לו את המיקרופון?

כששדרן הרדיו פופולרי גלן בק יעלה ביום רביעי הקרוב על במה בגן הארכאולוגי במרגלות הדרומיים של חומת ירושלים, וינסה לשכנע את הקהל במקום ואת ציבור מאזיניו בארה"ב שהם עומדים להקשיב ולחזות בהתגלות אלוהית, יהיה מי שישב בוושינגטון מול מסכי מחשב, יצפה בכל מחווה של האיש הכריזמטי הזה, ירשום כל מעשה חריג שלו ויצטט את אמירותיו המוזרות והמופרכות.

והדברים הרי ידועים. גלן בק, שדרן רדיו פופולרי ועד לאחרונה אחד המנחים הבולטים ברשת פוקס ניוז, הוא פרובוקטור מקצועי וכמי שמחשיב את עצמו אוהב ישראל הוא הודיע כבר מראש שעצרת "השבת האומץ" (Restoring Courage) שלו בירושלים תהיה "אירוע שישנה את מהלך העולם" וכי יש אפשרות ש"במהלך העצרת יופיעו עמודי אש" וכן ש"שערי גן העדן ייפתחו".

בק, אשר אינו מוכר מאוד בישראל, מתארגן לקראת יומו הגדול בירושלים, כאילו מדובר באירוע מכונן ומייחס לו חשיבות נוצרית ופוליטית עצומה. אך מתנגדיו ומבקריו בארה"ב משוכנעים שמאז שפוטר מרשת פוקס ניוז השמרנית, הוא מנסה להשתמש במדינת ישראל כדי לזכות בלגיטימציה ובהכרה מחדש להיותו איש תקשורת חשוב ומרכזי.

למרות שבארה"ב אמירותיו השערוריות של בק זוכות לחשיפה גדולה (כלומר ויכוחים צעקניים) ועל אף שעד ממש לאחרונה היו לו מיליוני מאזינים וצופים ברדיו ובטלוויזיה, לא ברור מה כוח המשיכה שלו בישראל. אולי הוא מרתיע את הציבור הישראלי כי אינו דובר עברית, או שמא כי הישראלים, אפילו הציבור הנוטה ימינה, נרתעים מן המסרים הקיצוניים של אדם זר, נוצרי, שמטיף לערכי שנאה וגזענות קיצוניים.

בק מדבר נחרצות נגד הקמת מדינה פלסטינית, נגד חלוקת ירושלים ומאשים את האסלאם הקיצוני כמעט בכל דבר רע שמתרחש בעולם. למרות שקל לפטור אותו כפנטזיונר, יש בארה"ב רבים שרואים בו אדם מסוכן ואפילו אנטישמי חבוי, שאינו מהסס להשוות כל דבר רע לנאציזם ולהיטלר, וזאת רק כדי למשוך תשומת לב.

רק באחרונה, אחרי הטבח הנוראי בנורבגיה של נערים שיצאו למחנה קיץ פוליטי, הכריז בק בתוכנית רדיו שלו כי מחנה הקיץ הפוליטי הזה דומה למחנה של נוער היטלראי. "מי הולך ועושה מחנה לילדים שהוא פוליטי. זה ממש מטריד אותי", אמר.

ארגון ממומן היטב

עם הגיעו לישראל לפני כשבועיים, הכריז שמחאת האוהלים מזכירה לו את הקומוניזם ברוסיה. "מי הם 200 אלף האיש שדורשים שינוי ברחובות תל-אביב ויוצאים נגד נתניהו? מי הם האנשים האלה?" הוא שאל בתוכנית הרדיו שלו "הם אנשי השמאל הקיצוני", השיב לבק השדרן-שותף שלו, סטיב בורגייאר, וציין שרק ברוסיה של פעם נתנו פתרונות כמו שמחפשים המפגינים הישראלים. בק מיהר לפתור את מצוקת הנדל"ן של הישראלים באמצעות התשובה המתבקשת "בישראל אין קרקעות שלא עברו פיתוח. אבל יש קרקעות שלא עברו פיתוח ביהודה ושומרון, המקום הזה שעכשיו קוראים לו הגדה המערבית, אבל השם האמיתי שלו הוא יהודה ושומרון".

אם יש קבוצה אחת מיוחדת שבק מטריד אותה מאוד, זהו ארגון "מדיה מטרס פור אמריקה". אנשי הארגון ישבו במהלך העצרת ויעקבו אחרי כל מילה שלו. בסיום השידור (בק מתכנן להעביר הכול בשידור חי באינטרנט וברדיו), ישלפו אנשי "מדיה מטרס" את האמירות המופרכות, את המעשים המשוגעים ויעלו באתר שלהם מידע הסותר את דבריו. כך הם נוהגים כלפי בק וכלפי כל שדרן רדיו/טלוויזיה ימני בשנים האחרונות.

"'מדיה מטרס פור אמריקה", גוף המגדיר עצמו כארגון בקרת התקשורת, הוקם בוושינגטון בשנת 2004, על-ידי דיויד ברוק, שהיה מוטרד מכמות הדיסאינפורמציה בתקשורת האמריקנית הימנית. אנשי הארגון שלו יושבים מול מסכי הטלוויזיה והאינטרנט, ומקשיבים לתוכניות הרדיו, ומפקחים על כל מילה ששדרני הימין אומרים. ביל אוריילי, גלן בק, ראש לימבו, רשת פוקס ניוז, ואתרי אינטרנט מן הימין הם ה"לקוחות" העיקריים של מדיה מטרס. ברגע שהם משדרים דברים לא מדויקים או מכפישים את הנשיא או את השמאל, מדיה מטרס מתקנים. באתר שלהם, במדיה החברתית, באמצעות הודעות לעיתונאים.

"עד שמדיה מטרס התחיל לעבוד, לא היה מי שיתקן את השגיאות ואת הדברים הלא נכונים שאנשי הימין מפיצים", אומר ל"גלובס" אם.ג'יי רוזנברג, האחראי על תחום המזרח התיכון בארגון בראיון טלפוני מוושינגטון. "אנחנו ארגון שממומן היטב, ואנחנו בודקים את העובדות של השדרנים הימניים כל הזמן וההוכחה שהפעילות שלנו מצליחה היא שאנשי הימין כל הזמן מדברים עלינו. הם לא אוהבים שבודקים אותם והם רק נהנים להפיץ שג'ורג' סורוס, שהוא אחד מן התורמים שלנו, היה נאצי. אבל אנחנו נמצאים בעסק של לתקן את השקרים של הצד השני באמצעות הצבת עובדות, דבר שאף אחד לא עשה קודם לכן."

* ההתמקדות שלכם בגלן בק, במיוחד בעצרת שהוא מתכנן בישראל, מעמידה אותו באור הזרקורים ומביאה לו פרסום. יכול להיות שאתם בעצם מקדמים אותו עם הפעילות שלכם.

"יכול להיות שזה מקדם אותו וזו תמיד הבעיה כשנותנים פרסום לחבר'ה הרעים. אבל לנו חשוב להבהיר לישראלים שהאיש הזה אינו חבר של ישראל. אנחנו רוצים שהישראלים יבינו שהוא מתייחס באופן קז'ואלי לנושא השואה. שהוא מזויף, ואני מעדיף להיות זה שמפרסם את המידע הרע לגביו מאשר זה שמתעלם ממנו".

* למה בעצם גלן בק מגיע לישראל לעשות כאן עצרת. כל הסיפור שלו נשמע כמו סיפור אמריקני פנימי, מה הוא מנסה להשיג כאן?

"אני מאמין שהוא פשוט מנצל את ישראל לצרכים שלו. מאז שהוא פוטר מן התוכנית שלו ברשת פוקס, הוא מחפש מטרה פופולרית להזדהות איתה, כדי לקדם את המוניטין שלו. מאחר שישראל מאוד פופולרית בקרב הצד הימני של הפוליטיקה בארה"ב, מה שהוא מנסה לעשות זה להשיג לעצמו משנה תוקף, למצב את עצמו מחדש, במיוחד בימים שמעמדו מאוד נחלש".

* ובכל זאת, הוא כל-כך פופולרי בארה"ב. אתה יכול לנסות להסביר את כוח המשיכה של האיש הזה?

"הוא מגדיר את עצמו כ'ליצן'. הוא אומר על עצמו 'אל תיקחו אותי ברצינות'. בשבילו זה הכול הצגה, לבוא לישראל, להרגיש שהוא בחזית, לשדר לנוצרים בארה"ב, הנה אני, ניצב כאן בירושלים ומדבר על כך שלעולם לא תחולק. זה משהו שלא עובר בקרב יהדות ארה"ב, אבל את הנוצרים זה מרשים. זה מושך את המאזינים באזורי המערב התיכון (ה'מיד ווסט'). זו הדרך שלו לבצע קאמבק".

* מה בדבריו מצליח לרתק את אנשי המרכז האמריקנים?

"האמונות שלו בתיאוריות קונספירציה. העובדה שהוא מפשט את העולם עבור האמריקני. הוא מדבר על קונספירציה אסלאמית להשתלט על העולם. אבל אנשים שמאמינים בקדמה, לא אוהבים לשמוע הסברים פשטניים ורדודים לבעיות העולם ובק, כל מה שהוא עושה זה לספק הסברים פשטניים. הוא היחיד שמחבר בין מרקסיזם לאסלאם, למרות שהם דברים הפוכים".

ארי רבין-האבט, "סמנכ"ל מדיה מטרס פור אמריקה" מספר ל'גלובס הערב' על המאמצים שהוביל הארגון שלו כדי להוריד את בק מן האוויר לפני כמה חודשים. "גלן בק הוא אמנם עניין אמריקני פנימי" הוא אומר "אבל הוא הכניס את ישראל לתמונה בכך שהחליט לערוך את האירוע שלו אצלכם ולחנך את הישראלים. 'מדיה מטרס' לא תכננו להפוך את ישראל לזירת התגוששות. אם הוא היה עושה את האירוע שלו בגרמניה, היינו מנסים להסביר לתקשורת בגרמניה מי זה גלן בק".

המפרסמים גויסו למאבק

* אתם אחראים לכך שהתוכנית שלו ברשת פוקס ניוז ירדה מן המסכים?

"'מדיה מטרס' לא לוקחים קרדיט על הפעולה הזו לבד. זו הייתה עבודה בשיתוף פעולה עם ארגונים אמריקנים נוספים, בראש ארגון בשם 'קולור אוף צ'יינג'', שזהו ארגון של שחורים וגם עם ארגון רבנים גדול שנקרא 'ג'ואיש פאנד פור ג'סטס'. 400 רבנים מכל הזרמים של היהדות פרסמו מודעה ענקית נגד בק ב'וול סטריט ג'ורנל' ובה הם טענו שפוקס ניוז ("וול סטריט ג'ורנל" ופוקס ניוז, שניהם מוחזקים על-ידי אותו ענק תקשורת, רופרט מרדוק, ט"ש) ביחד עם בק עושים שימוש תדיר מדי בנושא השואה והנאצים כדי לצאת נגד כל מי שדעתו אינה מקובלת עליהם".

* אם כך, הפעילות של כל הקבוצות האלה הצליחה להוריד את גלן בק מן המסך?

"לפי דעתי זה היה שילוב של מפרסמים שאליהם העברנו מידע שלא כדאי להם להיות מקושרים אליו, הייתה לו גם ירידה ברייטינג, פחות רווחים מהתוכנית שלו וברגע מסוים פוקס ניוז הבינו שהוא יותר נטל מאשר נכס עבורם ופיטרו אותו".

* מי יידע את המפרסמים שלא כדאי להם לעבוד עם התוכנית של גלן בק?

"זה חלק די מדהים של הסיפור. אנחנו במדיה מטרס העלנו כל הזמן מידע לאתר שלנו בנוגע למי מפרסם בדיוק בתוכנית שלו. וגם פנינו ישירות באי-מיילים ותכתובת למפרסמים, אבל הדברים התחילו ממש לזוז כאשר בחור צעיר, בשם אנג'לו קרוסון, שהיה סטודנט למשפטים, פתח חשבון טוויטר בשם stopbeck@ והתחיל ממש להפגיז את המפרסמים בציוצים שלו נגד בק. התחילו לעקוב אחריו אלפי אנשים וכל דבר שהוא היה מעלה נגד המפרסמים היה זוכה להד גדול. הוא הפעיל המון לחץ על כל אחת מחברות הפרסום, שחלקן אפילו לא היו מודעות בהתחלה לכך שהתשדירים שלהם רצים במהלך התוכנית של גלן בק. וכל הפעילות שלו יצרה המון השפעה. אגב, אנחנו לקחנו בסופו של דבר את קרוסון לעבוד עבור מדיה מטרס וכיום הוא איתנו".

* אז יצרתם חרם מפרסמים אפקטיבי וזה מה שהוביל להורדת התוכנית?

"כן. בזכות קרוסון ובזכות העובדה שאנחנו עקבנו אחרי כל דבר שגוי שהוא אומר בתוכנית. וגם בזכות גלן בק עצמו, כי אחד הרגעים הקשים ביותר היו כשהוא האשים את הנשיא ברק אובמה שהוא גזען. האמירה הזו שלו הרגיזה הרבה מאוד אנשים בארה"ב. הרבה אנשים כתבו מכתבים לרשת, מחו נגדו, מפרסמים משכו את עצמם מהתוכנית, הרייטינג ירד ובסוף לרשת פוקס לא נותרה ברירה אלא להוריד את התוכנית".

* הייתם מרוצים כשהצלחתם להוריד אותו?

"הרגשנו שהשגנו משהו חשוב. זה היה רגע משמעותי עבור הארגון שלנו כי למרות שיש בארה"ב חופש ביטוי, חופש הביטוי מגיע יחד עם אחריות להפעיל את ההיגיון הבריא כשמתבטאים ומאחר שבק היה מתבטא בצורה חסרת אחריות מדי יום, אנחנו כמובן שמחנו כשהתוכנית שלו הורדה".

* אם גלן בק כל-כך בעייתי, איך אתה מסביר את הקהל הגדול שמאזין לו?

"כי הוא אדם מוכשר והכישרון שלו הוא הדבר המסוכן, כי כל מה שהוא מחפש זה לקדם את עצמו. ולצערי הרב, יש שוק מאזינים גדול להטפות שנאה. אמירות שנאה הן דבר פופולרי".

תגובת גלן בק לא התקבלה עד כה.

עוד כתבות

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

מיטב בראש: הסכום החריג שגייסה מהמתחרות במחצית הראשונה

מיטב והראל מובילות את גיוסי הגמל במחצית הראשונה של 2026, בעוד אלטשולר שחם וילין לפידות ממשיכים לאבד מיליארדי שקלים למתחרים • כלל ביטוח משנה כיוון ומזנקת בדירוג המגייסות

הגסת' וטראמפ / צילום: Reuters, Kylie Cooper

שתי החלטות של הקונגרס יכריעו את גורל המלחמה באיראן

שתי החלטות של הקונגרס האמריקאי עשויות לעצור את המלחמה באיראן ● שר ההגנה נסע לקפיטול להילחם על אחת מהן ● אם הוא יצליח, תקציב הביטחון של ארה"ב יקבל תוספת של מיליארדי דולרים ● אם הוא יפסיד, ישראל עלולה להשאר לבד מול איראן

תוכניות הדגל של המפלגות החרדיות נעלמו / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

התלושים נתקעו, תוספת השכר התאפסה: תוכניות הדגל של המפלגות החרדיות נעלמו

העלאת השכר לעובדי ההוראה וחלוקת תלושי מזון נחשבו ליעדים מרכזיים של המפלגות החרדיות בקדנציה האחרונה ● אלא שברגע האחרון, מאבק משפטי והחלטת ממשלה עמומה איפסו את התקציבים והפכו את ההבטחות על פיהן ● חלק ניכר מהתקציבים הוסט לשיקום נפגעי צה"ל

קריית הממשלה בירושלים / צילום: אבי דרור - ויקיפדיה

ועדי עובדים חסמו את הגישה לקריית הממשלה במחאה על מצוקת החניה; האוצר: "צעד לא חוקי"

ועדי עובדים בהסתדרות חסמו הבוקר את הגישה למשרדי הממשלה בירושלים באמצעות כלי רכב נעולים במחאה על מצוקת החניה ● באוצר תקפו בחריפות וטענו כי מדובר בצעד בלתי חוקי שפגע בחופש התנועה של עובדים ובתפקוד המשרדים

החות'ים בצנעא / צילום: ap, Osamah Abdulrahman

הכלכלה של סעודיה מדשדשת. מצור חות'י עלול לשתק אותה

באיראן הפעילו קלף נוסף נגד המערב - מצור ימי על ספינות מסעודיה בעזרת החות'ים ● מחשש שהכלכלה, המתבססת על יצוא נפט לאסיה, תחטוף מכה קשה, סעודיה עשויה לתקוף בחזרה את המורדים

קניון הזהב ראשל''צ / צילום: יח''צ

מגדל מחפשת שותף חדש לניהול הקניון הגדול בישראל

חברת מליסרון הבינה שרשות התחרות לא תאשר לה לרכוש ממגדל מחצית מהשליטה בקניון הזהב, ומשכה את בקשתה ● כעת, מגדל, שנותרה בעלים של מלוא הזכויות בקניון, מחפשת שותף חדש

דרכון ישראלי / צילום: Shutterstock

הדרכון הישראלי שמר על מקומו בדירוג העולמי. ואיזה דרכון הכי חזק?

הדרכון הישראלי שמר על מקומו בדירוג הדרכונים החזקים בעולם והוא ניצב במקום ה-18 ● אזרחי סינגפור, הניצבת במקום הראשון, יכולים להיכנס ל-192 מדינות ● מעמדה של ארה"ב הידרדר בדירוג בשנים האחרונות והיא ניצבת כעת במקום העשירי בלבד

מנכ''ל סופרגז פאוור, דניאל ספיר / צילום: ענבל מרמרי

חברת הגז הגדולה תחזיר ללקוחות 36 מיליון שקל. מי זכאי?

סופרגז פאוור הגישה לאישור בית המשפט הסדר פשרה בתביעה ייצוגית ● הפיצוי יינתן ללקוחות שצרכו גז ביתי באמצעות מערכת גז מרכזית מ-1 בינואר 2017 ואילך ● החברה התחייבה גם להשוות למשך ארבע שנים את מחיר הגז למחיר הנמוך ביותר באותה מערכת גז מרכזית

כידן דהרי / צילום: ירמי מרגלית

השותף החדש של צחי אבו: "בלי שליטה מלאה אני לא נכנס בשום השקעה"

"נהפוך את ג'י סיטי לאימפריית נדל"ן" - כך מכריז כידן דהרי, רגע אחרי שהוא וירון אדיב מצטרפים לעסקת הענק לרכישת 26% מג'י סיטי תמורת 661 מיליון שקל • בשיחה עם גלובס מבהיר דהרי: "מה שקנינו היום הרבה יותר זול, וזה ממש לא סוף פסוק"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות, על רקע ההסלמה בין ארה"ב ואיראן

הנאסד"ק ננעל מעט מתחת לרמת הבסיס ● המתווכות הציעו לארה"ב ולאיראן הפסקת אש של 10 ימים, הנשיא טראמפ אמר שאיראן תשלם על הרג החיילים האמריקאים בירדן ● מחירי הנפט טיפסו, הדולר התחזק בעולם ● מניות השבבים התקשו להתרומם, אך רשמו התאוששות צנועה ● ענקית השבבים AMD השיקה מערכת AI חדשה שתתחרה עם זו של אנבידיה ● הבורסה בסיאול נפלה ביותר מ-4%

כידן דהרי וירון אדיב, בעלי ישפרו־תנופורט / צילום: רמי זרנגר

השותפים החדשים של צחי אבו בעסקת הענק

חברת ישפרו של כידן דהרי וירון אדיב חוברת לארי נדל"ן של צחי אבו בעסקה לרכישת רבע ממניות ג'י סיטי מידי נורסטאר של חיים כצמן תמורת 661 מיליון שקל ● במסגרת המהלך תוקם שותפות מוגבלת, בה יחזיק כל צד 50%

בת חן ישועה, טל ישועה, אורית חמד וזוהר ליפקין / צילום: דן פרץ

מרחיבים את המלון בצפון, ומכריזים: "המטרה היא להחזיר את המבקרים לאזור"

רשת מלונות מטיילים השקיעה 20 מיליון שקל במבנה חדש במלון וילג' על הירדן, כחלק מהרחבת הפעילות בצפון ומהמאמץ להחזיר את המבקרים לאזור ● וגם: עשרות ראשי רשויות התכנסו במשרדי Meta ישראל לדיון על חיזוק המוגנות של בני נוער במרחב הדיגיטלי ● אירועים ומינויים

מגדלי יוקרה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא כל הזמנים במשכנתאות היוקרה: זינוק חריג גם בקרב תושבי החוץ

היקף המשכנתאות של תושבי חוץ זינק בכ-20% בתוך חודש ● רוכשי דירות היוקרה, הכוללים דירות של 5 מיליון שקל ומעלה לקחו משכנתאות של כ-1.8 מיליארד שקל, ורשמו את שיא כל הזמנים

פיצוץ לאחר תקיפה אמריקאית באיראן / צילום: Reuters, U.S. Central Command

הערכת המודיעין החדשה בארה"ב - שמשנה את תמונת המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י האשים פעילות מודיעין זרה שמשפיעה על קבלת ההחלטות במדינה, בארה"ב מעריכים שהתקיפות האמריקאיות באיראן לא יעזרו להכניע אותה, ומדינות המפרץ גילו שאי אפשר לסמוך על הגנה מסין ● כותרות העיתונים בעולם    

סניף קרפור סיטי ברחוב דיזנגוף בתל אביב / צילום: בר לביא

ועד עובדי קרפור מאיים בסכסוך עבודה: "אווירה של האח הגדול"

ועד העובדים מאיים לנקוט צעדים ארגוניים ומשפטיים נגד הנהלת קרפור בעקבות הפעלת מערכת מצלמות חדשה בסניפים ● לטענת הוועד, המערכת הוטמעה מבלי שנערכה הידברות מוקדמת עם נציגות העובדים, אף שיש לה השלכות על פרטיותם ועל אופן הפיקוח על עבודתם

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

מנכ"ל רש"ת: "כל מטוס אמריקאי נוסף בנתב"ג יביא לביטול טיסות"

רשות שדות התעופה מזהירה כי נתב"ג הגיע לקצה קיבולת החניה שלו ● המתדלקים האמריקאים טרם פונו, מה שעשוי לגרור עיכובים ואיחורים ● מנכ"ל רש"ת: נעשים מאמצים לשמור על רציפות התעופה ולאפשר לציבור לטוס למרות העומסים

אילוסטרציה: Shutterstock

כלי לצרכנים, נטל לעסקים: חוק שמחייב להקליט שיחות מכירה מעורר מחלוקת

חוק חדש קובע כי עסקאות מכירה טלפוניות בסכום של 750 שקל ומעלה יוקלטו, והצרכן יוכל לקבל את השיחה ● המצדדים טוענים כי החוק ימנע מחלוקות, והמתנגדים סבורים כי החוק יעודד תובעים סדרתיים וגם משית עלות על בית העסק שתתגלגל אל הצרכן

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

ויאגרה נגד סרטן? הממצא המפתיע של חוקרים במכון ויצמן

חוקרים ממכון ויצמן מצאו מנגנון לא ידוע בוויאגרה שיכול לעזור לחולי סרטן ● חברת פוליפיד הישראלית חתמה על הסכם לשיווק המוצר שלה, עוד לפני שאושר ● ופרס דוליטל של המיליארדר ג'רמי קולר ואוניברסיטת ת"א הוענק לחוקרת שמצאה משמעות בשירת הציפורים ● השבוע בביומד

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

“מלכודת מס”: תביעה חוזרת בסכסוך המיליונים של מנכ"ל וויקס

לאחר שתביעה קודמת נמחקה בטענה שהנזק טרם התגבש, אבישי אברהמי שב לבית המשפט ודורש פיצוי בגין ייעוץ מס שלטענתו הוביל לחבות מס של עשרות מיליוני שקלים ● רואה החשבון גיל סולטן מכחיש את הטענות וטוען שלא נתן ייעוץ מס

אילוסטרציה: Shutterstock

איפה כדאי להשקיע סכום חד פעמי גדול?

פוליסת חיסכון מאפשרת להפקיד סכום חד-פעמי או חודשי, ליהנות ממעבר חופשי בין מסלולי סיכון ללא אירוע מס, ולמשוך את הכסף כנזיל בכל עת ● מנגד, יש גם לא מעט חסרונות - ובראשם דמי ניהול גבוהים משמעותית בהשואה למוצרי חיסכון אחרים ● אילו גופים מובילים את טבלת התשואות, והאם זה מתאים לכם?