גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גלן בק יישא נאום "פרו ישראלי" בי-ם; "הכישרון שלו מסוכן"

השדרן הפרובוקטיבי גלן בק, שלא מפסיק להרגיז הגיע לירושלים לעצרת "השבת האומץ" ■ האם אנשי הארגון האמריקני השמאלני "מדיה מטרס פור אמריקה" יסגרו לו את המיקרופון?

כששדרן הרדיו פופולרי גלן בק יעלה ביום רביעי הקרוב על במה בגן הארכאולוגי במרגלות הדרומיים של חומת ירושלים, וינסה לשכנע את הקהל במקום ואת ציבור מאזיניו בארה"ב שהם עומדים להקשיב ולחזות בהתגלות אלוהית, יהיה מי שישב בוושינגטון מול מסכי מחשב, יצפה בכל מחווה של האיש הכריזמטי הזה, ירשום כל מעשה חריג שלו ויצטט את אמירותיו המוזרות והמופרכות.

והדברים הרי ידועים. גלן בק, שדרן רדיו פופולרי ועד לאחרונה אחד המנחים הבולטים ברשת פוקס ניוז, הוא פרובוקטור מקצועי וכמי שמחשיב את עצמו אוהב ישראל הוא הודיע כבר מראש שעצרת "השבת האומץ" (Restoring Courage) שלו בירושלים תהיה "אירוע שישנה את מהלך העולם" וכי יש אפשרות ש"במהלך העצרת יופיעו עמודי אש" וכן ש"שערי גן העדן ייפתחו".

בק, אשר אינו מוכר מאוד בישראל, מתארגן לקראת יומו הגדול בירושלים, כאילו מדובר באירוע מכונן ומייחס לו חשיבות נוצרית ופוליטית עצומה. אך מתנגדיו ומבקריו בארה"ב משוכנעים שמאז שפוטר מרשת פוקס ניוז השמרנית, הוא מנסה להשתמש במדינת ישראל כדי לזכות בלגיטימציה ובהכרה מחדש להיותו איש תקשורת חשוב ומרכזי.

למרות שבארה"ב אמירותיו השערוריות של בק זוכות לחשיפה גדולה (כלומר ויכוחים צעקניים) ועל אף שעד ממש לאחרונה היו לו מיליוני מאזינים וצופים ברדיו ובטלוויזיה, לא ברור מה כוח המשיכה שלו בישראל. אולי הוא מרתיע את הציבור הישראלי כי אינו דובר עברית, או שמא כי הישראלים, אפילו הציבור הנוטה ימינה, נרתעים מן המסרים הקיצוניים של אדם זר, נוצרי, שמטיף לערכי שנאה וגזענות קיצוניים.

בק מדבר נחרצות נגד הקמת מדינה פלסטינית, נגד חלוקת ירושלים ומאשים את האסלאם הקיצוני כמעט בכל דבר רע שמתרחש בעולם. למרות שקל לפטור אותו כפנטזיונר, יש בארה"ב רבים שרואים בו אדם מסוכן ואפילו אנטישמי חבוי, שאינו מהסס להשוות כל דבר רע לנאציזם ולהיטלר, וזאת רק כדי למשוך תשומת לב.

רק באחרונה, אחרי הטבח הנוראי בנורבגיה של נערים שיצאו למחנה קיץ פוליטי, הכריז בק בתוכנית רדיו שלו כי מחנה הקיץ הפוליטי הזה דומה למחנה של נוער היטלראי. "מי הולך ועושה מחנה לילדים שהוא פוליטי. זה ממש מטריד אותי", אמר.

ארגון ממומן היטב

עם הגיעו לישראל לפני כשבועיים, הכריז שמחאת האוהלים מזכירה לו את הקומוניזם ברוסיה. "מי הם 200 אלף האיש שדורשים שינוי ברחובות תל-אביב ויוצאים נגד נתניהו? מי הם האנשים האלה?" הוא שאל בתוכנית הרדיו שלו "הם אנשי השמאל הקיצוני", השיב לבק השדרן-שותף שלו, סטיב בורגייאר, וציין שרק ברוסיה של פעם נתנו פתרונות כמו שמחפשים המפגינים הישראלים. בק מיהר לפתור את מצוקת הנדל"ן של הישראלים באמצעות התשובה המתבקשת "בישראל אין קרקעות שלא עברו פיתוח. אבל יש קרקעות שלא עברו פיתוח ביהודה ושומרון, המקום הזה שעכשיו קוראים לו הגדה המערבית, אבל השם האמיתי שלו הוא יהודה ושומרון".

אם יש קבוצה אחת מיוחדת שבק מטריד אותה מאוד, זהו ארגון "מדיה מטרס פור אמריקה". אנשי הארגון ישבו במהלך העצרת ויעקבו אחרי כל מילה שלו. בסיום השידור (בק מתכנן להעביר הכול בשידור חי באינטרנט וברדיו), ישלפו אנשי "מדיה מטרס" את האמירות המופרכות, את המעשים המשוגעים ויעלו באתר שלהם מידע הסותר את דבריו. כך הם נוהגים כלפי בק וכלפי כל שדרן רדיו/טלוויזיה ימני בשנים האחרונות.

"'מדיה מטרס פור אמריקה", גוף המגדיר עצמו כארגון בקרת התקשורת, הוקם בוושינגטון בשנת 2004, על-ידי דיויד ברוק, שהיה מוטרד מכמות הדיסאינפורמציה בתקשורת האמריקנית הימנית. אנשי הארגון שלו יושבים מול מסכי הטלוויזיה והאינטרנט, ומקשיבים לתוכניות הרדיו, ומפקחים על כל מילה ששדרני הימין אומרים. ביל אוריילי, גלן בק, ראש לימבו, רשת פוקס ניוז, ואתרי אינטרנט מן הימין הם ה"לקוחות" העיקריים של מדיה מטרס. ברגע שהם משדרים דברים לא מדויקים או מכפישים את הנשיא או את השמאל, מדיה מטרס מתקנים. באתר שלהם, במדיה החברתית, באמצעות הודעות לעיתונאים.

"עד שמדיה מטרס התחיל לעבוד, לא היה מי שיתקן את השגיאות ואת הדברים הלא נכונים שאנשי הימין מפיצים", אומר ל"גלובס" אם.ג'יי רוזנברג, האחראי על תחום המזרח התיכון בארגון בראיון טלפוני מוושינגטון. "אנחנו ארגון שממומן היטב, ואנחנו בודקים את העובדות של השדרנים הימניים כל הזמן וההוכחה שהפעילות שלנו מצליחה היא שאנשי הימין כל הזמן מדברים עלינו. הם לא אוהבים שבודקים אותם והם רק נהנים להפיץ שג'ורג' סורוס, שהוא אחד מן התורמים שלנו, היה נאצי. אבל אנחנו נמצאים בעסק של לתקן את השקרים של הצד השני באמצעות הצבת עובדות, דבר שאף אחד לא עשה קודם לכן."

* ההתמקדות שלכם בגלן בק, במיוחד בעצרת שהוא מתכנן בישראל, מעמידה אותו באור הזרקורים ומביאה לו פרסום. יכול להיות שאתם בעצם מקדמים אותו עם הפעילות שלכם.

"יכול להיות שזה מקדם אותו וזו תמיד הבעיה כשנותנים פרסום לחבר'ה הרעים. אבל לנו חשוב להבהיר לישראלים שהאיש הזה אינו חבר של ישראל. אנחנו רוצים שהישראלים יבינו שהוא מתייחס באופן קז'ואלי לנושא השואה. שהוא מזויף, ואני מעדיף להיות זה שמפרסם את המידע הרע לגביו מאשר זה שמתעלם ממנו".

* למה בעצם גלן בק מגיע לישראל לעשות כאן עצרת. כל הסיפור שלו נשמע כמו סיפור אמריקני פנימי, מה הוא מנסה להשיג כאן?

"אני מאמין שהוא פשוט מנצל את ישראל לצרכים שלו. מאז שהוא פוטר מן התוכנית שלו ברשת פוקס, הוא מחפש מטרה פופולרית להזדהות איתה, כדי לקדם את המוניטין שלו. מאחר שישראל מאוד פופולרית בקרב הצד הימני של הפוליטיקה בארה"ב, מה שהוא מנסה לעשות זה להשיג לעצמו משנה תוקף, למצב את עצמו מחדש, במיוחד בימים שמעמדו מאוד נחלש".

* ובכל זאת, הוא כל-כך פופולרי בארה"ב. אתה יכול לנסות להסביר את כוח המשיכה של האיש הזה?

"הוא מגדיר את עצמו כ'ליצן'. הוא אומר על עצמו 'אל תיקחו אותי ברצינות'. בשבילו זה הכול הצגה, לבוא לישראל, להרגיש שהוא בחזית, לשדר לנוצרים בארה"ב, הנה אני, ניצב כאן בירושלים ומדבר על כך שלעולם לא תחולק. זה משהו שלא עובר בקרב יהדות ארה"ב, אבל את הנוצרים זה מרשים. זה מושך את המאזינים באזורי המערב התיכון (ה'מיד ווסט'). זו הדרך שלו לבצע קאמבק".

* מה בדבריו מצליח לרתק את אנשי המרכז האמריקנים?

"האמונות שלו בתיאוריות קונספירציה. העובדה שהוא מפשט את העולם עבור האמריקני. הוא מדבר על קונספירציה אסלאמית להשתלט על העולם. אבל אנשים שמאמינים בקדמה, לא אוהבים לשמוע הסברים פשטניים ורדודים לבעיות העולם ובק, כל מה שהוא עושה זה לספק הסברים פשטניים. הוא היחיד שמחבר בין מרקסיזם לאסלאם, למרות שהם דברים הפוכים".

ארי רבין-האבט, "סמנכ"ל מדיה מטרס פור אמריקה" מספר ל'גלובס הערב' על המאמצים שהוביל הארגון שלו כדי להוריד את בק מן האוויר לפני כמה חודשים. "גלן בק הוא אמנם עניין אמריקני פנימי" הוא אומר "אבל הוא הכניס את ישראל לתמונה בכך שהחליט לערוך את האירוע שלו אצלכם ולחנך את הישראלים. 'מדיה מטרס' לא תכננו להפוך את ישראל לזירת התגוששות. אם הוא היה עושה את האירוע שלו בגרמניה, היינו מנסים להסביר לתקשורת בגרמניה מי זה גלן בק".

המפרסמים גויסו למאבק

* אתם אחראים לכך שהתוכנית שלו ברשת פוקס ניוז ירדה מן המסכים?

"'מדיה מטרס' לא לוקחים קרדיט על הפעולה הזו לבד. זו הייתה עבודה בשיתוף פעולה עם ארגונים אמריקנים נוספים, בראש ארגון בשם 'קולור אוף צ'יינג'', שזהו ארגון של שחורים וגם עם ארגון רבנים גדול שנקרא 'ג'ואיש פאנד פור ג'סטס'. 400 רבנים מכל הזרמים של היהדות פרסמו מודעה ענקית נגד בק ב'וול סטריט ג'ורנל' ובה הם טענו שפוקס ניוז ("וול סטריט ג'ורנל" ופוקס ניוז, שניהם מוחזקים על-ידי אותו ענק תקשורת, רופרט מרדוק, ט"ש) ביחד עם בק עושים שימוש תדיר מדי בנושא השואה והנאצים כדי לצאת נגד כל מי שדעתו אינה מקובלת עליהם".

* אם כך, הפעילות של כל הקבוצות האלה הצליחה להוריד את גלן בק מן המסך?

"לפי דעתי זה היה שילוב של מפרסמים שאליהם העברנו מידע שלא כדאי להם להיות מקושרים אליו, הייתה לו גם ירידה ברייטינג, פחות רווחים מהתוכנית שלו וברגע מסוים פוקס ניוז הבינו שהוא יותר נטל מאשר נכס עבורם ופיטרו אותו".

* מי יידע את המפרסמים שלא כדאי להם לעבוד עם התוכנית של גלן בק?

"זה חלק די מדהים של הסיפור. אנחנו במדיה מטרס העלנו כל הזמן מידע לאתר שלנו בנוגע למי מפרסם בדיוק בתוכנית שלו. וגם פנינו ישירות באי-מיילים ותכתובת למפרסמים, אבל הדברים התחילו ממש לזוז כאשר בחור צעיר, בשם אנג'לו קרוסון, שהיה סטודנט למשפטים, פתח חשבון טוויטר בשם stopbeck@ והתחיל ממש להפגיז את המפרסמים בציוצים שלו נגד בק. התחילו לעקוב אחריו אלפי אנשים וכל דבר שהוא היה מעלה נגד המפרסמים היה זוכה להד גדול. הוא הפעיל המון לחץ על כל אחת מחברות הפרסום, שחלקן אפילו לא היו מודעות בהתחלה לכך שהתשדירים שלהם רצים במהלך התוכנית של גלן בק. וכל הפעילות שלו יצרה המון השפעה. אגב, אנחנו לקחנו בסופו של דבר את קרוסון לעבוד עבור מדיה מטרס וכיום הוא איתנו".

* אז יצרתם חרם מפרסמים אפקטיבי וזה מה שהוביל להורדת התוכנית?

"כן. בזכות קרוסון ובזכות העובדה שאנחנו עקבנו אחרי כל דבר שגוי שהוא אומר בתוכנית. וגם בזכות גלן בק עצמו, כי אחד הרגעים הקשים ביותר היו כשהוא האשים את הנשיא ברק אובמה שהוא גזען. האמירה הזו שלו הרגיזה הרבה מאוד אנשים בארה"ב. הרבה אנשים כתבו מכתבים לרשת, מחו נגדו, מפרסמים משכו את עצמם מהתוכנית, הרייטינג ירד ובסוף לרשת פוקס לא נותרה ברירה אלא להוריד את התוכנית".

* הייתם מרוצים כשהצלחתם להוריד אותו?

"הרגשנו שהשגנו משהו חשוב. זה היה רגע משמעותי עבור הארגון שלנו כי למרות שיש בארה"ב חופש ביטוי, חופש הביטוי מגיע יחד עם אחריות להפעיל את ההיגיון הבריא כשמתבטאים ומאחר שבק היה מתבטא בצורה חסרת אחריות מדי יום, אנחנו כמובן שמחנו כשהתוכנית שלו הורדה".

* אם גלן בק כל-כך בעייתי, איך אתה מסביר את הקהל הגדול שמאזין לו?

"כי הוא אדם מוכשר והכישרון שלו הוא הדבר המסוכן, כי כל מה שהוא מחפש זה לקדם את עצמו. ולצערי הרב, יש שוק מאזינים גדול להטפות שנאה. אמירות שנאה הן דבר פופולרי".

תגובת גלן בק לא התקבלה עד כה.

עוד כתבות

סצינה שמתארת את המערב הפרוע כפי שהצטייר בתרבות האמריקאית / אילוסטרציה: Shutterstock

מערב פרוע? דווקא שם היה פיקוח הדוק על נשק

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: קרבות האקדחים האגדיים לא אפיינו את אותם זמנים כמו שאת דפי הספרים ומסכי הקולנוע

אושרי כהן ב''בופור'' (2007). סרט מלחמה ללא אויב נראה לעין / צילום: יח''צ

איך לרדת מההר בחיים: צה"ל מחזיר אותנו לבופור

חזרתם של כוחות צה”ל לבופור מחזירה גם את אחת הטראומות המכוננות של החברה הישראלית ● מרוביק רוזנטל, דרך רון לשם ועד יוסף סידר, התרבות הישראלית ניסתה להפוך את ההר לזיכרון סגור, אבל החדשות מהשבוע שוב טורפות את הקלפים

בניין מגורים בפלורידה, מיאמי. הזרמת העושר הזניקה את ההכנסות ממסים / צילום: Shutterstock

מעמד הביניים נדחק החוצה: מיאמי מתעשרת, וגם מצטמצמת

בום של עושר מניע חלקים מכריעים בכלכלת המטרופולין, אך הוא גם זה שצמצם את האוכלוסייה שלה

מנכ''ל ברודקום, הוק טאן / צילום: Reuters, Brittany Hosea-Small

הכנסות ה-AI הוכפלו, התחזית זינקה. אז למה מניית השבבים נפלה?

חברת השבבים ברודקום הציגה רבעון חזק עם זינוק של 143% מיישומי ותחזית אופטימית להמשך השנה, אך פספסה את צפי האנליסטים בשורת ההכנסות ● מניית החברה, השישית בגודלה בעולם במונחי שווי שוק, צנחה בכ-13% בוול סטריט

זום גלובלי / צילומים: AP - John Minchillo, רויטרס - Ameen Ahmed

קים ג'ונג און מודיע על "הרחבה אקספוננציאלית" של הנשק הגרעיני

אוניברסיטת אוהיו תפצה מאות קורבנות שעברו התעללות מינית מרופא בקמפוס • קוריאה הצפונית מודיעה על האצת תוכנית הגרעין • ומלך ירדן מודיע לאזרחים: תאחרו לעבודה ● זום גלובלי

קיה סטוניק / צילום: יח''צ

הסינים לא ניצחו אותו: הרכב שמגיע בגרסה משודרגת ובהנחה

קיה סטוניק הוא אחד מקומץ דגמי קרוס-אובר קומפקטיים שעדיין לא נכנעו ללחץ התחרותי הסיני ● יש לו עיצוב עם נוכחות משודרגת, תא נוסעים עדכני ומנוע נמרץ וחסכוני במחיר נוח ● יש בפלח מרווחים ומאובזרים ממנו, אבל הבונוס הוא התנהגות כביש נעימה

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

לפי 8 מיליארד שקל אחרי הכסף: תדהר השלימה את הנפקת הענק; אלה המוסדיים שהשתתפו בהנפקה

לגלובס נודע כי הגופים הגדולים שהשתתפו בהנפקה הם: מור, כלל, מגדל והפניקס, אלטשולר שחם, ילין לפידות ומיטב ● תדהר תיכנס לבורסה כשהיא במאבק מול דמרי וישראל קנדה על התואר חברת הבנייה הגדולה בבורסה ● בשנה שעברה הכניסה החברה 2.9 מיליארד שקל והרוויחה 207 מיליון שקל

אגם רודברג, מנכ''ל ישראכרט איתמר פורמן ומיכאל אלוני בהשקת Time Off / צילום: אבשלום ששוני

כולם רוצים את הארנק שלכם בדרך לחו"ל

לקראת חופשות הקיץ, ענף כרטיסי האשראי הופך תחרותי מתמיד, וכעת ישראכרט משיקה את אתר התיירות Time Off, המהווה פלטפורמה רחבה להזמנת חופשות ● גלידות נסטלה משיקים קולקציה עם מותג האיפור SACARA, טמפו נכנסת לקטגוריית יבוא היינות הכשרים, ומימון ישיר יוצאים בפעילות סושיאל למונדיאל ● אירועים ומינויים

''10%-5% בהייטק עלולים למצוא עצמם בלי עבודה השנה''

לחיות מדמי אבטלה של 13 אלף שקל: מאחורי הטלטלה בהייטק

גל הפיטורים בהייטק מאיים לשלוח אלפים לבתיהם ● הסיבה הרשמית שהציגו רוב החברות היא מהפכת ה־AI, אלא שבתעשייה יש מי שחושב שזה רק תירוץ ● העובדים שנשארו מתארים היסטריה ומומחים מעריכים שזו רק ההתחלה, אבל לא כולם מתרגשים: "כל תחום חדש מייצר עבודה, לא רק לוקח"

תנודתיות בבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: Shutterstock

מה עומד מאחורי התנודתיות החריפה בבורסה היום, ומה מומלץ לעשות?

לנוכח הפסקת האש בין ישראל ולבנון והתקיפות של צה"ל בדרום המדינה, הבורסה של ת"א ננעלה הערב בירידות בסיומו של יום מסחר תנודתי במיוחד ● בעוד שחלק מהמומחים רואים את המגמה כחלק מתיקון בריא ומתבקש בשוק המניות, אחרים מצביעים על כך שמוקד תשומת־הלב פשוט עבר מהחזית לנתוני המאקרו

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

אל על משיקה את כרטיס פליי קארד החדש עם ישראכרט. מה הוא כולל?

ישראכרט מציגה את תנאי השימוש החדשים במועדון התעופה של אל על לאחר שעבר אליה מכאל ● כאל, מצדה, משיקה עם איסתא מועדון תעופה חדש המציע מודל חברות פתוח יותר

ד''ר מרק אביטבול / צילום: Visionix

בשקט בשקט נמכרה בשבוע שעבר במאות מיליוני דולרים חברה בת 32 מירושלים

אחרי שהקים את חברת המכשור הרפואי ויזיוניקס בקרוואן לוהט, עבר הנפקה מדהימה, התרסקות והתבססות בצמרת הענף - בשבוע שעבר ד"ר מרק אביטבול מכר את מפעל חייו לרווניו הפינית ● בראיון מיוחד הוא מספר למה חשוב לו לייצר בארץ, מדבר על הקושי לנהל קשרים בינלאומיים בתקופה שבה "ישראליות היא כבר לא יתרון בעולם", ומסביר מדוע החליט לפרוש דווקא עכשיו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב סגרה שבוע אדום בעליות

ת"א 90 עלה ב-0.5% ● ירידות באירופה ובחוזים בניו יורק ● החל המסחר בחברה הבטחונית בגירה, ההנפקה הביטחונית הגדולה ביותר בשנים האחרונות ● יצרנית הדבש הקטנה שזינקה ● השקל ברצף הירידות הארוך מזה כשנה, 2.9 שקלים לדולר ● הביטקוין משלים היום יום שישי רצוף של ירידות, רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז אוגוסט ● דוח התעסוקה בארה"ב היום: צפי לתוספת של 80 אלף משרות בלבד

ברק אברמוב / צילום: חיים צח-לע''מ

כך בנה ברק אברמוב אימפריה של מיליארד שקל

ההשקעה של לאומי פרטנרס בג'פניקה בחודש שעבר הפגישה את בעלי הרשת ברק אברמוב עם 200 מיליון שקל ● איך הוא עושה עסקים, למה נכנס לבית"ר ירושלים למרות הפצרות המקורבים, והאם ההנפקה בדרך? ● גלובס מנסה לפצח את דמותו של האיש שהצמיח אימפריה ששווה מיליארד שקל

לימור בלדב, יהונתן כהן, ספי זינגר ואורי קרן / צילום: יוסי כהן, יח''צ, אתר החברה

שומרי הסף נרדמו, והבעלים רוקנו את קופת החברה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● בעלי חברת מחנות הקיץ האמריקאית סימד רוקנו את קופת המזומנים של החברה, והותירו את מחזיקי האג"ח בת"א בחוסר ודאות לגבי 620 מיליון שקל שגייסה מהם החברה לפני חצי שנה ● איפה היו החתם שזכה לעמלות ענק, המוסדיים שהשקיעו את כספי הציבור, דירקטורים, רשות ני"ע וחברת הדירוג שלא זיהו את הכשלים בזמן?

מתוך הסרט בופור / צילום: יח''צ

היכן צולם הסרט "בופור" שביים יוסף סידר?

איזו מדינה אסייתית היא הראשונה בעולם שאסרה רכיבה על פילים, על שם מי נקראת כיכר ספרא בירושלים, וכמה צבעים יש בדגל הגאווה? ● הטריוויה השבועית

מתוך הקמפיין של ביטוח 9

אודי כגן מחזיר את ביטוח 9 לפסגת הפרסומות האהובות, וגם בנק לאומי מככב

הפרסומת החדשה של לאומי עם גל תורן ועומר אדם מתברגת זה השבוע השני כזכורה ביותר, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברת המשלוחים וולט "גייסה" את אהבת השם ורוח השם גורדון, ומתברגת שלישית באהדה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בעקבות פסיקת בג"ץ: לוין פרסם מועמדים לחלק מבתי המשפט המחוזיים

ביהמ"ש העליון קבע כי על שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים לצורך בחירה בשופטים לבתי המשפט המחוזיים, תוך מתן קדימות למחוזיים בבאר שבע ובחיפה שם המחסור החמור ביותר ● מזה שנה וחצי לא מונו שופטים בישראל עקב סירובו של לוין להביא לאישור הוועדה מועמדים שלא מוסכמים על כל חברי הוועדה

יורם אורון / צילום: איל יצהר

אקזיט הרחפנים מרעננה חשף: המשקיע הסדרתי עשה זאת שוב

קרן ורטקס שמוביל יורם אורון הייתה המשקיעה הראשונה בחברת יירוט הרחפנים דיפנד, שנמכרה השבוע בכ-1.5 מיליארד דולר, עם השקעה של מיליונים ספורים ● מאז הוקמה לפני כ-30 שנה, יצא לקרן שם של מי שיודעת לזהות חברות מוצלחות בתחילת דרכן - בהן waze וסייברארק

אילוסטרציה: Shutterstock

מה עושים כשחשבון דיגיטלי נפרץ או ננעל?

התפתחות הבינה המלאכותית מסייעת מאוד למתקפות סייבר על חשבונות וואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם או ג'ימייל, אך יש כמה צעדים שמאפשרים להחזיר את השליטה במצב