גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המלצות תרבות: דברים שכדאי לעשות בסופ"ש ובשבוע הקרוב

מוזיקה ■ אמנות ■ תיאטרון ■ פסטיבל בירה ■ מחול ■ ומאיר אריאל

מוזיקה

להקת Interpol

מה: אם ההסלמה בדרום לא תבריח אותם ברגע האחרון, צפוי הרכב הרוק האלטרנטיבי מניו-יורק, שכבר הקפיץ קהלי רבבות בפסטיבלים נחשבים ברחבי העולם מאז הוקם בשנת 97', לפנק את מעריציו המקומיים. בין השאר היו Interpol מהרכבי החימום הרשמיים של U2 בסיבוב ההופעות העולמי האחרון שלהם, ומאחר שאת בונו ושות' קצת קשה להביא שוב לארץ בשלב זה בקריירה שלהם (ושלנו), לפחות נתרשם מקרוב מה הלהיב אותם כל-כך.

ברפרטואר מיטב הלהיטים מארבעה אלבומי אולפן ושני מיני אלבומים, כולל Turn on the bright lights מ-2002, הנחשב לאורח קבוע בכל רשימת אלבומי רוק מצטיינים מהעשור החולף, וגם ספתח מקומי: מופע איחוד של להקת כרמלה, גרוס ווגנר של ערן צור.

למה ללכת: כי אין כמו רוק גיטרות אגרסיבי להתפרק ממתחי התקופה.

למה באמת ללכת: כי בקרוב אמנים בינלאומיים שוב יפחדו להגיע.

עם מי ללכת: עם היהודים.

מתי, איפה וכמה: שלישי (ה-30 באוגוסט), 21:00, ביתן 1 בגני התערוכה בתל-אביב. כניסת קהל החל מ-19:30. מחיר כרטיס: 259 עד 299 שקלים.

אמנות

"השעון"

מה: "השעון" - יצירת וידיאו-ארט בת 24 שעות בדיוק, של האמן האמריקני כריסטיאן מרקליי, עלתה השבוע במוזיאון ישראל בירושלים, לאחר שנחשפה לראשונה בלונדון בשנה שעברה וקטפה את פרס אריה הזהב היוקרתי בביאנלה לאמנות בוונציה, שם היא מוצגת במקביל.

היצירה האפית של מרקליי היא מחווה עשירת הבעה לקולנוע על תקופותיו השונות. האמן ליקט במשך 4 שנים 7,000 קטעי סרטים שבהם יש ייצוגי זמן, דיבור על זמן או שימוש בשעונים. הוא ערך אותם לפי הרגע ביממה שהם מציגים, ויצר מהם רצף בן 24 שעות, המוצג בסנכרון לזמן אמת בכל מקום שבו הוא מוקרן בעולם.

למה ללכת: בעריכה מופתית, מדלג האמן בין שוד שעונים וריצה לרכבת, ליאונרדו דיקפריו מנצח בפוקר ורץ לתפוס את הטיטאניק...אושר גדול שסופו מוות ידוע מראש (לנו, הצופים). משמעויות הזמן, זיכרונות חמים מסרטים ישנים וחדשים, ואפילו השאלה מה קורה על המסך כשלא רואים, כשהמוזיאון סגור, למשל, כל אלה הופכים את היצירה לחד פעמית ומרגשת.

למה באמת ללכת: מוזיאון ישראל חגג השבוע את המבקר המיליון בשנה שחלפה מאז פתיחתו המחודשת לאחר השיפוץ המאסיבי. ויש המון מה לראות.

עם מי ללכת: עם מדריך קולי או בלעדיו.

מתי, איפה וכמה: א'-ה', שבת - 10:00-17:00, ג' עד 21:00, ו' עד 14:00, מוזיאון ישראל, שדרת המוזיאונים, ירושלים. מחיר: 24-48 שקלים.

תיאטרון

תקווה בסטודיו יורם לוינשטיין

מה: מאז מיקם בשכונת התקווה בדרום תל-אביב את בית הספר לאמנויות התיאטרון, מקפיד המורה למשחק יורם לוינשטיין לערב את תלמידיו בפעילות קהילתית. עכשיו הוא חושף לראשונה ממיטב פירות העבודה המשותפת לקהל הרחב, באירוע שבו יועלו הצגות בהשתתפות תושבי השכונה. בין השאר כוללת התוכנית האמנותית את המחזה "ילדי הלב" בהשתתפות קבוצת נוער דתי בסיכון, ההפקה "לפנים" בהשתתפות קבוצת בני נוער בסיכון, ערב סרטים קהילתיים והמופע "מהות החיים" שבו מבצעות תשע גמלאיות תושבות השכונה סצנות ממחזות של חנוך לוין.

למה ללכת: כדי להצדיע ליוזמה.

למה באמת ללכת: אפשר לעשות סיבוב קניות בשוק באותה הזדמנות.

עם מי ללכת: עם זהר יעקובסון.

מתי, איפה וכמה: ראשון עד שלישי (ה-28 עד ה-30 באוגוסט), ב-18:00 ו-21:00, באולמות במתחם שכונת התקווה. מחירי כרטיסים: 25 עד 40 שקלים, או 50 שקלים לכרטיסייה כוללת לכל האירועים.

פסטיבל בירה

ביר-גארדן במתחם התחנה בת"א

מה: תל-אביב מצטרפת לערים בולטות בעולם ומתכבדת לארח את קונספט ה"ביר-גארדן", תרבות בילוי בווארית שנולדה במאה ה-19 והפכה למוסד חברתי כלל עולמי. גינת הבירה הבווארית של מבשלת פאולנר תיפתח במתחם התחנה בת"א ביום רביעי, לשני לילות של בירה, אוכל ומוזיקה באווירה אותנטית ועליזה.

את הבירה של פאולנר, שתזרום צוננת לכוסות מהברזים שיוצבו במקום בטעמי: חיטה בהירה, סלבטור ואוקטובר-פסט, ילוו כמיטב המסורת נקניקיות ענק, פרעצל ומטעמים נוספים.

על תפריט הנקניקיות מופקד זאב טנא, בעלי רשת "פרנק", עם מבחר נקניקיות שמנמנות מבשר עוף או עגל, אשר יוגשו בלחמניות לצד שוקרוט, תבשיל כרוב שהוא גאוותם של תושבי חבל אלזס שבגבול גרמניה-צרפת. את החוויה הבווארית ישלים עיצוב אותנטי של ביר-גארדן כגינה קסומה עם מזרקת מים מרכזית, שסביבה שולחנות וספסלי עץ לישיבה המונית משותפת. חווית השתייה תחוזק בעזרת כוסות ענק מיוחדות, חביות משותפות ומלצריות בתלבושת בווארית מסורתית.

למה ללכת: כדי להתקרחן.

למה באמת ללכת: כדי להתקרר בחן.

עם מי ללכת: עם מי שלא צריך לנהוג.

מתי, איפה וכמה: רביעי-חמישי (31/8 -1/9), 19:00-23:00, מתחם התחנה, רח' קאופמן 2 ת"א. הכניסה חינם.

בירה / צלם: רויטרס

מחול 1

DANAKA DANCE

מה: רגע לפני סוף אוגוסט, לפני תחילת תוכניות המחול שלפני החגים ואחרי החגים, לכו לראות את DANAKA DANCE - ערב של שלושה יוצרים צעירים, מבטיחים ומקיימים, במסגרת פסטיבל הקיץ המצוין "מחולוהט". במוצ"ש דנה כ"ץ מארחת את אלדד בן ששון ואלעד שכטר, ושלושתם מציגים יצירות שהעלו השנה ברחבי העולם.

כ"ץ, ששבה ממסע הופעות באירופה ובקנדה ותצא בקרוב להופיע בניו-יורק, מציגה שלוש יצירות קצרות, ביניהן "בוםבוקס" דואט המתחולל בתוך זירת איגרוף (עם הרקדנית יערה מוזס).

בן ששון יציג את היצירה "הטרוטופיה" שהוזמנה במיוחד לערב גאלה בדנמרק אחרי שזכה בפרס ראשון לכוריאוגרף ורקדן מבצע. היצירה כבר הספיקה לקטוף פרסים בינלאומיים והוזמנה לפסטיבלים בשווייץ, ברזיל וגרמניה.

שכטר יציג את יצירותיו "פדורה" ו"Fun Is", שהוצגו לראשונה בפסטיבל הקיץ ברומא וזכו לשבחים ופרסים.

למה ללכת: הערב המגוון והדינמי מאפשר חשיפה למחול חדש של יוצרים מקוריים, שאינם כבולים במוסכמות ובמגבלות הז'אנר.

למה באמת ללכת: בחלקו האחרון הפתעה: הקהל מוזמן לצאת לרחבת מרכז סוזן דלל ולצפות במופע תחת שמי נווה צדק, בערב הקיץ התל-אביבי.

עם מי ללכת: עם אהבת הקיץ.

מתי, איפה וכמה: מוצ"ש (ה-27 באוגוסט), 21:00, מרכז סוזן דלל, נווה צדק בתל-אביב. מחיר: 100 שקלים.

מחול זוג / צלם: גדי דגון

מחווה

מאיר אריאל - 12 שנים בלעדיו

מה: יצירתו של המשורר-זמר-מלחין מאיר אריאל ממשיכה לפרוח ככל החולפות השנים מאז מותו בטרם עת, וגם השנה מתקיים מופע ההוקרה למיטב שיריו שבמהלכו מתקבצים חבריו הקרובים מהעבר לצד אמנים עכשוויים וממציאים מחדש קלאסיקות נצחיות פרי עטו. השנה נושא מופע ההוקרה אופי מעט שונה. חלקו הראשון, שאותו מנהל אמנותית אסף אמדורסקי, יוקדש לאלבום "שירי חג ומועד ונופל" במלאת 35 שנים לצאתו. אמדורסקי עצמו, לצד שלל אמנים אורחים, יבצע ממיטב שירי אלבום המופת ההוא. בחלק השני ישתתפו משה פרץ, דנה עדיני, ערן צור, שלמה גרוניך, איפה הילד, מרינה מקסימיליאן בלומין, מיכה שטרית, ארז לב ארי, מיקי קם, האחים אריאל, אפרת גוש, ירמי קפלן ועוד. יהודה עדר מנהל אמנותית ויואב קוטנר יערוך וינחה.

למה ללכת: כי הרפרטואר של אריאל רק משתבח עם השנים.

למה באמת ללכת: כי זה לא בדרום.

עם מי ללכת: עם כל מי שרוצה להתענג על רפרטואר מנצח בביצועים חדשים ומפתיעים.

מתי, איפה וכמה: שני (ה-29 באוגוסט), 20:30, אמפי חוות רונית. כניסת קהל החל מ-19:00. מחיר: 150 עד 260 שקלים.

מאיר אריאל / צלם: משה שי

מחול 2

ריברדאנס בישראל

מה: עוד לפני שהרקדן-כוריאוגרף מייקל פלטלי יצר את מופע המחול שובר הקופות Lord of the dance, הוא הספיק להיות סולן במופע נוסף על טהרת המסורת הקלטית. Riverdance נוצר כקטע באורך שבע דקות לחלק האמנותי של תחרות אירוויזיון 94' באירלנד, ובעקבות התהודה שלה זכה הוא עובד למופע באורך מלא שהועלה עד כה ב-82 מדינות מול 150 מיליון צופים.

עכשיו מגיע Riverdance לראשונה לישראל, צנוע ואינטימי. המופע מתאר, בסדרת קטעי שירה ומחול מרהיבים, את התפתחות התרבות הקלטית משחר ההיסטוריה ועד התפשטותה לרחבי העולם בעקבות גלי ההגירה מאירלנד.

למה ללכת: כי לא צריך להבין במחול כדי להיכנע לקסם.

למה באמת ללכת: כל הרקדנים (בעיקר הרקדניות) נראים כאילו חטפו אותם משער של מגזין אופנה.

עם מי ללכת: עם עידו תדמור.

מתי, איפה וכמה: מחמישי הבא (ה-1 בספטמבר) ועד ה-13 בספטמבר, 14 הופעות, במשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב, מרכז הקונגרסים בחיפה ובנייני האומה בירושלים. מחיר: 250 עד 545 שקלים.

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן