גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היו לכם פעם תאומים בני 4?

האופניים שלי כבר סוחבים בקושי. ביום שבו הכיסא הקדמי יפורק, אני יודע שמשהו בי ימות

א. השבוע רכבתי עם נגה על האופניים. לקחתי אותה להסתפר. אבא, היא אומרת לי פתאום, כשאני איתך אני מרגישה שנעים לי בלב. הגפיים שלי הפכו למרשמלו ושדה הראייה שלי התערפל. מרוב אושר כמעט נכנסתי באוטובוס, ואתם מעולם לא הייתם שומעים על הרגע הזה. גם אני אוהב אותך ילדה שלי, לחשתי בקול שגבריים ממנו כבר נשמעו, ובתוך הלב שלי היה מספיק מקום לכל הכוכבים בשמיים.

הנסיעות האלה על האופניים הן הדבר שאני הכי אוהב בעולם. את הכול הייתי נותן בשביל להמשיך לנסוע ככה לנצח, אחד מקדימה ואחת מאחורה, לדבר ולשיר ולענות לשאלות, לנהל שתי שיחות במקביל, לתאר את העולם. נולדתי בשביל הנסיעות האלה. על האופניים הישנים והכבדים האלה, בלי ההילוכים, עם השרשרת המקרקשת, הכיסא הלא ממש נוח והמשקל העודף, כמעט ארבעים קילו, אני מרגיש הכי במקום שהרגשתי אי-פעם. ואם אנחנו בירידה, דופקים מהירות וצורחים בעונג, אני מרגיש שבאמת יש טעם לכל זה.

אבל בתוגה אין-סופית אני נאלץ להכיר בעובדה שעוד מעט זה הולך להיגמר. השבוע הם היו בני 4, הילדים האלה שלי, השמנמנים האלה, שהכיסא הקדמי באופניים כבר די לא מתאים למשקל שלהם. אני עדיין לוקח אותם, אבל לא לעוד הרבה זמן. זה כבר ממש לא בטיחותי.

משהו בי ימות, אני יודע, ביום שבו הכיסא הקדמי יפורק, כשבין הזרועות שלי כבר לא ישב אחד מהילדים האלה. זה יהיה כמו להיות מגורש מגן העדן. אני בכלל לא מסוגל לחשוב על זה. רק עוד כמה ימים, אני אומר לעצמי, בודק שוב ושוב שהכיסא הקדמי עדיין יציב, שהוא עוד לא התפרק. רק עוד נסיעה אחת.

ב. בני 4. אם אף פעם לא היו לכם תאומים בני 4, פשוט לא תוכלו להבין איזה דבר זה. לעזאזל, לי יש תאומים בני 4 ואפילו אני לא מסוגל להבין איזה דבר זה. מה יש שם, ביניהם, איזה מין חיבור מטורלל קושר את שניהם יחד. גם כשאנחנו עם המון אנשים וילדים, חברים או משפחה, בסוף אתה תמיד תראה את שניהם חוזרים זה לזה, יושבים ומדברים ביניהם בג'יבריש המשונה שיש להם. ווי ווי שי קיקי, היא אומרת לו. שומי טוליפי דולה, הוא עונה לה. וככה הם מדברים שעות.

השבוע היינו בים עם חברים. הלל ישב ליד המדורה. נגה שיחקה או משהו, ואחרי כמה זמן היא ניגשה אליו. באתי, היא אמרה בפשטות, והוא פינה לה מקום לידו בשתיקה. אף פעם לא היה לי תאום, וגם לא יהיה לי, אבל את עוצמת התחושה הזו, שאתה אף פעם לא לבד, אני יכול לחוש רק מלהסתכל עליהם.

בני 4. תמיד טענתי שהדבר היחיד שאדם מסוגל להעניק לילדיו הוא תזונה נכונה, וגם בזה הוא נדון לכישלון חרוץ. ילדים אוהבים לאכול דרעק, והרבה פעמים אתה מוכן לתת להם את כל הדרעק שבעולם, רק שיעזבו אותך בשקט.

בכל הנוגע לערכים הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לא להפריע להם ולא לקלקל. הילדים, לפחות הילדים שלי, נולדו עם ערכים ומוסר, והם אוהבים לדון בזה שעות. מה טוב ומה רע ואיך יודעים להבדיל ביניהם ומה ינצח בסוף. לפני שבועיים עמדנו במרכז העיר אוסלו. הפרחים אחרי הפיגוע ההמוני שם טרם יבשו. משהו רע קרה פה, אמר הלל. הסכמתי. למה, הוא שאל. כי יש אנשים ששונאים אנשים אחרים, עניתי. לשנוא זה רע, שאל. מה נראה לך, השבתי. הגלגלים בראשו הסתובבו במרץ. לא, אמר אחרי כמה זמן. אם שונאים את מי שרע אז זה לא רע. הסכמתי. יש פה מישהו רע, שאל אותי הילד, מביט על הקהל הגדול. מה נראה לך, שאלתי. הילד בחן את האנשים בשום לב. הם כולם טובים, אמר. הסכמתי, ואז דילגנו מעל נרקומן שהזריק לעצמו מנה על המדרגות והלכנו לאכול נקניקייה.

הטובים ינצחו בסוף, נכון אבא? הם שאלו אותי חצי ליטר קטשופ אחר כך. ברור, אמרתי, אין אופציה אחרת.

ג. ילדים, לפחות הילדים שלי, הם לא גזענים. אלה ההורים שהופכים אותם לכאלה. שלי עיוורי צבעים לחלוטין, לא מבחינים בין שחור, לבן או צהוב. אני שומע הורים בגן מסבירים לילדים שלהם על אנשים בצבע שוקולד ומתחלחל. שלי פשוט לא רואים את זה.

ילדים, לפחות הילדים שלי, מתעסקים המון בחיים ובמוות. כשתמות, הם אמרו לי השבוע אחרי שכיביתי את היוטיוב, נשב ונראה המון-המון סרטים. כשאמות, אמרתי להם, תעשו מה שאתם רוצים. רגע, שאלה נגה, גם אימא תמות? כן, הנהנתי בעצב. גם הלל? כן. גם אני? כן. למה? כי לכל מה שיש התחלה יש סוף. אה. לא צריך לעשות עניין מכל דבר.

הלל מאמין באלוהים, נגה לא. הוא היצור הכי רליג'יוזי שפגשתי והיא האתיאיסטית הגדולה מכולן. לפני שבוע הוא ביקש שנדליק נרות שבת בבית, רחמנא לצלן. כשאנחנו אצל סבא וסבתא הוא נמס בכל פעם שיש קידוש. מבחינתה זה כמו לראות צבע מתייבש.

הלל לא מסוגל לשקר, נגה ועוד איך. היא גם תחייך אליך תוך כדי. היא אוהבת לגזור ולצבוע, הוא אוהב לבנות מטוסים. הוא אוהב לדבר, היא אוהבת להסתכל. ליום הולדת 4 הם קיבלו מסבתא שלהם אקווריום וארבעה דגים. חושך זה השחור, שמש זה הצהוב. ווי ושיק הם השניים האחרים שנראים אותו דבר. בבוקר הם קמים ויושבים מול האקווריום על הכיסאות שלהם ומסתכלים. יותר טוב מהטלוויזיה שאין לנו.

ד. אומרים לי שהזמן טס. אני לא יודע על מה מדברים. הזמן בכלל לא טס, להפך, נדמה שהוא עומד לו בשלווה, נשען על עמוד דמיוני, מעשן סיגריה ומסתכל על הילדים שלי גדלים. לפעמים גם הוא ממהר, זה ברור, אבל ברוב הזמן אפשר לומר שהזמן לא הולך לשומקום.

יום אחד, אומרים לי, יום אחד אתה תתגעגע לכל זה. מה אני צריך יום אחד, אני עונה, אני מתגעגע לזה כל הזמן. אני מתגעגע לזה תוך כדי שזה קורה, ולא געגועים מהסוג שגורמים לי לא להיות "ברגע", כמו שאומרים. אני כל הזמן ברגע. לדוגמה, כשהם באים לישון איתנו במיטה. מצד אחד אנחנו רוצים שהם ילכו, אבל מצד שני שרק יישארו עוד קצת. הרי עוד מעט, כמו עם האופניים, גם זה ייעלם. ההתרפקות הזאת של הילדים שלך עליך בלילה, או החיוך של נגה מתוך שינה והמלמול הזה, אאאבאאא, כשאני תופס את מקומי בפינת המזרן וקצת מזיז אותה - אלה הם הדברים. אתה חייב להתגעגע אליהם תוך כדי שאתה נהנה מהם, אחרת גם לא תיהנה וגם לא תתגעגע.

ה. אם ציפיתם לאחד מהטורים האלה של הורים שמתלוננים על הילדים שלהם, אני מצטער שאכזבתי אתכם. הילדים שלי הם אחלה ילדים. פה ושם מעצבנים, כמובן, פה ושם צורחים ושוברים ושופכים ובוכים, אבל אז מה - מה, אתם לא?

אין דבר שאני פחות אוהב מבעלי הטורים האלה ש"חושפים" את האמת על גידול הילדים, על הקושי העצום, על הוויתור האין-סופי, על החיים שהיו ואינם וכל השטויות האלה. אשר לי, אני מצהיר שלא מדובר בקושי כלל ועיקר. הוויתור הוא מינורי, והחיים - ובכן, החיים לא הולכים לשומקום, הם מה שקורה לך בזמן שאתה עושה בדיוק את התוכניות שתכננת. אהבתי את החיים שלי קודם ואני אוהב אותם גם היום.

גם לי היה יום הולדת בתוך כל זה. אחיכם כבר בן 41, ואם יש דבר אחד שלמדתי מהיום שבו נולדתי ועד היום זה שלסבול וליהנות זה אותו הכסף. אז עדיף כבר שיהיה בסבבה, זה מה שאני תמיד אומר. לא שאין אפלה בחיי, לא שאין בקרים שבהם הייאוש שולט ולילות שבהם התהום עמוקה וקרה, אבל בגדול - יותר שמש מגשם. יותר זריחות משקיעות.

אני אוהב אתכם ילדים שלי. אתם יכולים להישאר.

דרור פויר
הרהור

אף פעם לא היה לי תאום אבל את עוצמת התחושה הזו, שאתה אף פעם לא לבד, אני יכול לחוש רק מלהסתכל עליהם

עוד כתבות

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

לאחר התחדשות עירונית: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

תקיפה בלבנון (ארכיון)

צה"ל מאשר את הדיווחים: מספר רב של מחבלי חיזבאללה חוסלו

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים