גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברן מדווחת: צמיחה של 23% בהכנסות לכ-253 מיליון שקל

הקבוצה סיימה את הרבעון השני של 2011 עם רווח נקי של 585 אלף שקל, וזאת בהשוואה להפסד של כ-7.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד

קבוצת ברן, ספקית בינלאומית של פתרונות הנדסה, תשתיות וטכנולוגיה, מדווחת על המשך צמיחה במכירות תוך שיפור הרווח ורמות הרווחיות: הקבוצה סיימה את הרבעון השני של 2011 עם הכנסות של כ-252.6 מיליון שקל, צמיחה של 23.4% בהשוואה להכנסות של כ-204.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וגידול של 13.9% בהשוואה להכנסות של כ-221.7 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2011. ברן מדווחת, למעשה, על הכנסות שיא ברבעון מזה 6 רבעונים, והצמיחה מקורה בשיפור בהיקפי ההכנסות במרבית תחומי ומגזרי הפעילות, וזאת על אף השחיקה וההשפעה השלילית בשערי החליפין בחלק ממדינות הפעילות.

הכנסות הקבוצה במחצית הראשונה של 2011 הסתכמו בכ-474.4 מיליון שקל, גידול של כ-20% בהשוואה להכנסות הקבוצה בתקופה המקבילה. פעילות הקבוצה, בחלוקה על פי גיאוגרפיות, מצביעה על מגמת שיפור מהותית של כ-36.6% בפעילות ההנדסה בישראל לעומת התקופה המקבילה ומסתכמת בהכנסות של כ-143.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2011. ברן ישראל מהווה כ-30% מסך הכנסות הקבוצה.

צמיחה נרשמה גם במרבית פעילויות הקבוצה: באסיה - גידול של 15% לכ-48.7 מיליון שקל; צפון אמריקה - גידול של 17% לכ-40.6 מיליון שקל; ואפריקה - גידול של פי 8 בהכנסות לכ-5.8 מיליון שקל בהשוואה לתקופה המקבילה. פעילות הקבוצה ברוסיה שמרה על רמת הכנסות של כ-17 מיליון שקל, המהווים כ-4% מסך הפעילות, אך על רקע מספר התקשרויות של ביצוע קדם-פרויקט, פיילוט או עבודות חלקיות במסגרת בחינת היתכנות, מעריכה הקבוצה כי החטיבה הפועלת ברוסיה עשויה להיות מעורבת בפרויקטים משמעותיים לאורך הרבעונים הקרובים. באזור הפעילות שבאירופה נרשמה רמת הכנסות נמוכה במעט בהשוואה לתקופה המקבילה, בשל צמצום וירידה בפעילות ברומניה.

הצמיחה במרבית האזורים הגיאוגרפיים לוותה בשיפור ניכר גם ברמות הרווחיות של הקבוצה, וזאת למרות אירועים חד פעמיים הקשורים להפרשות משפטיות והפסד חשבונאי הנובע מרכישה חוזרת של נכסי נדל"ן בסך כולל של יותר מ-8 מיליון שקל. הרווח גולמי של ברן ברבעון השני הסתכם בכ-43.5 מיליון שקל, שיפור חד של כ-28.6% בהשוואה לרבעון המקביל, אז הסתכם הרווח הגולמי בכ-33.8 מיליון שקל. בהשוואה לרבעון הראשון של 2011, נרשם גידול של 39% ברווח הגולמי. שיעור הרווח הגולמי ברבעון השני של 2011 מהווה כ-17% מסך הכנסות הקבוצה. במחצית הראשונה של 2011 גדל הרווח הגולמי של הקבוצה בכ-43% לכ-74.8 מיליון שקל בהשוואה לתקופה המקבילה. הגידול ברווח הגולמי הינו ממרבית אזורי ותחומי הפעילות, ובולט בעיקר בישראל ובאמריקה.

הרווח תפעולי של הקבוצה ברבעון השני הסתכם בכ-12.9 מיליון שקל, גידול חד של 281% בהשוואה לרווח תפעולי של כ- 3.4 מיליון שקל ברבעון המקביל וגידול של 63% בהשוואה לרווח תפעולי של כ-7.9 מיליון שקל ברבעון הקודם. שיעור הרווח התפעולי ברבעון השני של 2011 הגיע לכ-5% מסך ההכנסות, בהשוואה לשיעור רווח תפעולי של כ-2% ברבעון המקביל.

במחצית הראשונה של 2011 הגיע הרווח התפעולי לכ- 20.9 מיליון שקל בהשוואה להפסד תפעולי של כ- 6.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2010. השינוי ברווח התפעולי הגיע בעיקר הודות לשיפור החד בפעילות בישראל, אירופה, אסיה, צפון אמריקה וקבוצת האחזקות.

הקבוצה סיימה את הרבעון השני של 2011 עם רווח נקי של 585 אלף שקל, וזאת בהשוואה להפסד של כ-7.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. במחצית הראשונה של 2011 מדווחת הקבוצה על רווח נקי של 1.2 מיליון שקל, בהשוואה להפסד נקי של כ-24.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

עוד כתבות

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב