גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רון קופמן: "הקהל בישראל לא מתעניין בספורט"

זירת הספורט הגועשת ברדיו בין השעות 18:00 ל-20:00 מוציאה אפילו מעיתונאים ותיקים כמו מאיר איינשטיין, רון קופמן ומשה פרימו מרדיו 103FM את האמוציות העמוקות ביותר

שש בערב. זה הפריים-טיים של חובבי הספורט ברדיו. באותה דקה עולות לאוויר 3 תכניות - אופירה אסייג ומגישים מתחלפים ברדיו תל-אביב, הקולות המוכרים של מאיר איינשטיין, משה פרימו, רון קופמן וצביקה שרף ברדיו 103FM והתכנית הממלכתית והמאופקת של רשת ב'. עיקר הקרב הוא בין התחנות התל-אביביות, שמנסות בשעתיים האלה לשכנע שרק אצלם תשמעו את התותחים הכבדים של עולם הספורט הישראלי.

במדינה שבה הספורט הוא בעיקר דיבורים ותככים, התכניות האלה זוכות לפופולריות לא קטנה, שהרי לשחק אפשר רק 90 דקות - אבל לדבר על זה אפשר בלי הפסקה.

התכנית של רדיו 103FM היא למעשה השחקן החדש בשטח. עיקר הפוקוס הוא על הדינמיקה בין קופמן, הסקופיסט הצעקן; פרימו, המקורב לדמויות מרכזיות בכדורגל הישראלי; ואינשטיין בתור המבוגר האחראי שמנווט את הדיון.

- אתם לא מרגישים ש-3 מגישים דומיננטיים כמוכם זה לפעמים יותר מדי? יש מספיק מיקרופונים לכולם?

איינשטיין: "חלק מהעניין של התכנית הוא גם הדינמיקה בין המגישים. כל אחד מאתנו פה מגיע עם אהבה לספורט. הדינמיקה בינינו היא כזאת שאנחנו מגיבים אחד לדברי השני, וזה מה שעושה את התכנית לתכנית חיה כל-כך. אם תעמוד עם סטופר ותמדוד את הפעמים שבהם אנחנו עולים אחד על השני, אתה תצליח למדוד מקסימום 30-40 שניות. בדרך-כלל נוצר מצב שאנחנו שניים נגד אחד. פעם זאת התנפלות שלי ושל קופמן על פרימו, ופעם אחרת זאת התנפלות שלי ושל פרימו על קופמן, ואז נוצרת איזושהי דינמיקה".

פרימו: "הדינמיקה הזאת הרבה יותר מעניינת. בעבר המרואיין ברדיו היה פחות או יותר האיש המרכזי בתכנית. היום זה השתנה. מרואיינים כל הזמן חוזרים על עצמם. נדיר מאוד שמרואיין ייתן לך איזו פצצה בשידור חי - אז אנחנו שומעים אותו, מפרגנים לו אם צריך, אבל את המאזינים, חובבי הכדורגל והכדורסל במיוחד, הרבה יותר מעניין היום ויכוח בין 3 עיתונאים, שבכל זאת עשו משהו בקריירה העיתונאית שלהם, על הנושאים הבוערים של השעה. עם כל הכבוד לאלישע לוי, שהוא מאמן האלופה, הוא הרבה יותר משעמם מקופמן, איינשטיין ופרימו".

קופמן: "אני עובד עם איינשטיין כבר 20 שנה בערך. בתכנית יש התפתחות טבעית בעניין הזה. עלינו לשידור ב-1 ביוני, ועברו מאז חודשיים וחצי בערך. בזמן הזה הדינמיקה בינינו התפתחה מאוד".

אגב דינמיקה, לא פעם מתאחדים אינשטיין וקופמן נגד פרימו במהלך דיון על סוגייה כלשהי. הרעיון הוא לייצר עימותים בין העיתונאים עצמם ולנסות ליצור דרמה תקשורתית בשידור חי.

- אתם לא מרגישים שיש יותר מדי תכניות ספורט באוויר? הרי מרוב תכניות אף אחד לא מצליח לחדש.

קופמן: "יש לנו הרבה סקופים, אבל גם צריך לזכור שאנחנו מאוד מוגבלים. אנחנו משדרים בשעה שש בערב, ואין לנו מערכת כתבים".

איינשטיין: אי-אפשר להשוות את התפוצה של התכנית שלנו לזאת של אתרי האינטרנט או של מערכות העיתונים, שיש להם כתבים שמסקרים את כל התחומים בספורט".

פרימו: "למה אתה חושב שלא מצליחים לחדש? יש אצלנו פה סיפורים ראשוניים ובלעדיים כמעט כל יומיים, שזה ממש נדיר ברדיו. לפעמים עושים במקומות אחרים פולו-אפ על דברים שנחשפו פה לראשונה".

אחד הסקופים הבולטים של התכנית הייתה חשיפה של קופמן לגבי העברות כספים בעייתיות לכאורה בין חשבונות של קבוצות. בעקבות החשיפה, שכללה גם הקלטה מחילופי דברים במשרדי ההתאחדות, גלשה התכנית למעבר לשעה שמונה ודחקה הצידה את שידור מהדורת החדשות הרגילה.

"אין פרות קדושות"

עולם הספורט הוא ברנז'ה לא גדולה. כולם מכירים את כולם, והמרואיינים בעצם עוברים מתכנית לתכנית, כאשר בחלק מהמקרים יש להם גם קשרים אישיים עם העיתונאים. לחלק מהעיתונאים גם יש אג'נדות מובנות בעד ונגד גורמים בעולם הספורט. איינשטיין דווקא דוחה את הביקורת: "אף אחד לא יכול לבוא ולומר שהפרשנות שלנו מוטה לכיוון זה או אחר".

פרימו: "אני אגיד יותר מזה - גם אנשים שנחשבים יותר מקורבים או יותר ידידים קיבלו כאן בראש וכעסו. אין מה לעשות. אין קשר לזה שאני לפעמים קרוב יותר למישהו, או לזה שאני אומר בשידור שאני אוהד של מכבי נתניה. אז מה? אם נתניה תשחק גרוע, אני אגיד שהיא משחקת טוב? אין מצב.

"המוטו שלי הוא שאין לי פרות קדושות. אני במהלך השנה האחרונה ביקרתי שתי פרות קדושות בצורה קיצונית: את אורי מלמיליאן ואת דרור קשטן - שני סמלים שהרבה אנשים מפחדים לגעת בהם. אבל אין מה לעשות, צריך היה לתת ביקורת על התפקוד שלהם".

איינשטיין: "כל מי שמאזין לנו יודע שאנחנו משמיעים פה מדי ערב ביקורת נוקבת כלפי מי שצריך להיות מבוקר. זאת שאלה שהיא לא רלוונטית בפורום הזה".

עימותים בשידור חי

- התמהיל של כל התכניות מאוד דומה - 90% כדורגל ישראלי ו-10% מכבי תל-אביב בכדורסל. אין מחשבה דווקא לשנות כיוון ולבדל את התכנית?

קופמן: "הקהל בישראל, הגרעין הקשה שלו, מתעניין במעט. 90% מאוהדי הספורט מתעניינים בכדורגל, עוד 45% בערך מתעניינים בכדורסל בגלל מכבי תל-אביב. אין כאן כמעט התעניינות וסיקור - ואני עיתונאי ספורט הרבה שנים - בדברים אחרים כמו לדוגמה הענפים האולימפיים כגון שחייה, גלישה. כאן זה לא ארה"ב, בריטניה או ספרד. מתעניינים פה טיפה בטניס בגלל העניין הגדול שיש בספורט הזה בעולם וגם בגלל שחר פאר, דודי סלע והצמד אנדי ויוני.

"ככה שזה בערך כמות הנושאים שיש לנו פה: כדורגל, כדורסל וקצת טניס. זה ההארד-קור של סיקור הספורט בישראל. כשאתה משדר ברדיו שפונה לכל האוכלוסייה, אתה מתעסק בהארד-קור. ככה זה גם בכל ערוצי הטלוויזיה ותכניות הספורט.

"רוב הקהל למשל לא רואה אתלטיקה. אני מתעניין בזה וצופה בזה, אבל האדם הממוצע ברחוב לא יידע לומר לך 10 שמות של אתלטים".

קופמן טוען כי רוב הבחירה של האייטמים נובעת מהפופולריות של הכדורגל בעולם: "יש פה עוד דבר שאנשים לא יודעים. הליגה היקרה ביותר היא בכלל לא באמריקה או באירופה אלא בהודו. זאת ליגת הקריקט. יש שם 8 קבוצות בלבד, ומחוץ להודו אף אחד לא כותב עליהם, ואף אחד לא מתעניין בהם. ורק בשביל הפרופורציות - אם מחר פרגוסון חוטף אדמת, אז זאת תהיה הכותרת הראשית בבריטניה בכל מקום. בקיצור, לא יעזור כלום - כדורגל הוא דיבוק".

פרימו: "אצלנו בתכנית מה שקובע את הליין-אפ זה האירועים עצמם. כשיש אירועים גדולים גם בענפים שהם לא משחקי כדור, אנחנו מתייחסים לזה. גם אם זו תחרות שחייה שחשובה רק להורים של השחיינים".

- ובכל זאת, הביצה הישראלית קטנה מאוד, וזה מתחדד יותר כשעוסקים בעיקר בשני הענפים, כדורגל וכדורסל. אתם לא מרגישים שאתם מראיינים כל הזמן את אותם האנשים?

איינשטיין: ודאי שיש מרואיינים מוכרים, אבל כמובן שהשאיפה היא שהם לא יחזרו כל הזמן ולגוון".

פרימו: "למרות שאותם האנשים מתראיינים יש משהו שהוא מיוחד ברדיו - העימותים הסוערים בשידור חי. בטלוויזיה קשה לעמת בשידור חי. בעיתון אתה מביא ציטוט של זה וציטוט של זה. ברדיו אתה מביא שני אנשים שמנהלים עימות בשידור חי משני קווי טלפון שונים. אין לזה תחליף".

"רכילות זולה"

- איך אתם רואים את התחרות מול אופירה אסייג ואייל ברקוביץ', שמתחרים בכם ברצועה מקבילה ברדיו תל-אביב?

פרימו: "פה לא תשמע בחיים על זה שמאור בוזגלו התחתן או איך חיים רביבו התלבש. זה לא מעניין, וזה לא ספורט. פעם אחת לא תשמע את איינשטיין, את קופמן או אותי מדברים על פתיחה של חנות שהגיעו אליה כדורגלנים. נראה לך שאיינשטיין, קופמן או אני נעז לדבר על מה שמכונה 'גליצ'ים' (פינת רכילות הספורט של התכנית של אסייג, ר"ב) ב-ONE ובתכנית הרדיו של אופירה?

קופמן: "מה זה גליץ'? מי שמה כמה סמ"ק בציצי שלה, ואיך זה קשור לכדורגלן? זה פשוט רכילות זולה, ואין שום קשר בינה לבין ספורט. הסמרטוטיאדה ש-ONE עשתה לספורט היא בושה למקצוע.

"גודל הסיליקון שיש למישהי בחזה זה עיתונות ספורט? אם אני אצא לדייט עם סוס, והם ידברו על זה או יפרסמו על זה משהו - יהיה לזה חשיפה של 100%, אבל זה לא קשור לספורט. אני עיתונאי כבר 31 שנה, סיקרתי כל תחום אפשרי כמעט. מי שמעוניין לדעת את הרכילות הזו מוזמן להאזין ל-102FM ול-ONE. אנחנו לא עוסקים בזה".

איינשטיין: "אנחנו לא מתעסקים ברכילות. זאת השורה התחתונה".

תגובה

מ-ONE נמסר בתגובה: "מוזר לשמוע ביקורת על מוסר מאדם אינטרסנט, אשר מציג את עצמו כלוחם למען הציבור, אך בוחר למלא את פיו מים בכל דיון בענייני זליגת התכנים ועושק חובבי הספורט, בהיותו מתפרנס דווקא מבעלי המניות של הערוצים הללו. באופן תמוה מתקיף קופמן דווקא את ONE, שחרת על דגלו שידורים בחינם ואף פתח ערוץ ספורט חדש בחינם, ערוץ ONE (ערוץ 50).

"אנו בטוחים שהמאזינים ימשיכו לבחור יום-יום באופירה אסייג, אייל ברקוביץ', חיים רביבו ופיני גרשון ב'תכנית הספורט של ישראל', אשר משודרת בפריסה ארצית ברדיו תל-אביב 102FM, רדיו דרום, רדיו חיפה ורדיו גלי ישראל, כי זה פשוט לא כוחות".

עוד כתבות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק